05 Eylül 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Airpak Uçak dış yıkama ve kabin içi temizlik THY uçaklarına hizmet veriyoruz. Uçakları yıkıyoruz fırça elimizde uçak altında yıkıyoruz siliyoruz, kabin içi temizlik derin temizlik yapıyor tuvaletlerine kadar derinden temizliyor Taşerona verilecek kadro hakkımız THY yönetimi Airpağı lütfen dikkate alın.
  • TK ya yılbaşından sonra versin şirket. Hatta TGS ve teknik te bence bunu istesin. Vergi dilimine girmemiş olduğumuz için yarıyarıya kesinti olmaz. Hem şirkete maliyeti düşer hem bizim cebimize fazla para girmiş olur.
  • Gerçekten iga şirketinin de aynı bir uygulamayı çalışanları için yapmasının da haklı bulan bir köşe yazarı gördüğüm için cok mutlu oldum biz de en zor gününde hep bulunduk ama ne yazık ki hala aile olduğumuza bizi şirketimiz inanatıramıyor cok baskı var cok istek var ama hiç bir karşılığı yok
  • Allah bin kere razı olsun Ahmet Bey den. Şimdiye kadar hiç bir başkan yapmadı.bizlerin yüzünü güldürdü. Allah her şeyi gönlünce versin.işi güçü rast gitsin. okul sezonu çok iyi oldu.Allah bereketini artırsın
  • Takiteyiz İGA Ailesi bizi hiçbir zaman mağdur etmez. Şimşek Çakar,saygılarımla
  • Ben yaklaşik 3 senedir korsan taksicilik yapiyorum, ekib terminalinden halkaliya genelde gidiyorum, banada düşermi kar payi ? TGS aliyorsa bende almam gerekiyor.
  • 10 bin tl prim yattı paranın yarısı nereye gitti?
  • Ekip terminalinde güvenliğim bize ne kadar karpayı verir acaba THY
  • Arkadaşlar herkese merhaba. İştiraklere tgs ve do&co verilecek ced haklarındaki son durum hakkında herhangi bir bilgisi olan varmıdır acaba?
  • Tgs bi salın artık şu prim haberlerinin altını

PRİM

Prim ödemelerinin planlamasının tamamlandığını geçen hafta köşemde sizlerle paylaşmıştım. Geçtiğimiz günlerde de Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet BOLAT, taşeronlarla başlayan sürecin önümüzdeki ay TGS ve DOCO ile devam edeceğini ve ardından da THY Teknik ve THY’na ödemelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Edindiğim bilgilere göre henüz rakamsal olarak bir netlik yok. Ancak Ahmet Bolat’ın, en yüksek rakamı vermek için çaba sarf edeceğini düşünüyorum. Ayrıca yöneticilerin de en sona bırakılması fikri ve sıralamanın bu şekilde yapılması da çok güzel.

Türk Hava Yolları’nda ve iştiraklerde yüzler gülerken İGA çalışanları da benzer bir uygulamanın kendilerine yapılmasını haklı olarak yönetimden bekliyor. Avrupa merkezli havalimanlarının halini hepimiz görüyoruz. Yolcular perişanları oynuyor. Pandemiden hızlı ve güçlü bir şekilde çıkılmasında elbette İstanbul Havalimanı çalışanlarının da katkısı büyük. Bu doğrultuda yöneticilerin empati yaparak çalışanlarını düşünmesi bekleniyor.

TEKNOFEST

Teknofest’e katılım oldukça yüksekti. Çalışmalarıyla onur duyduğum TUSAŞ ve BAYKAR da oldukça ilgi gördü. Gençlerimiz son derece yaratıcı fikirlerle yaptıkları projelerini tanıttılar. Hepsini tebrik ediyorum. Ancak söylemeden edemeyeceğim bir husus var. İnsanları sıcağın altında kilometrelerce yürütmek neyin nesi? Basın odası nerde bilen yok. Kayıt yaptırmış kişilerin kartları yok. Organizasyonun bu yönleri ne yazık ki sınıfta kaldı.

TAVAN BİLET

Tavan bilet uygulaması 2021 yılının sonunda 499TL iken sene başında 599TL’ye yükseltilmişti. Sene içindeki değişiklikler ile en son 990 TL olan tavan fiyat son değişiklik ile 1149 TL’ye çıktı. Bazı kesimler şirketleri suçlamaya kalktı. Halbuki şirketlerin burada yapacak birşeyleri yok. Sonuçta en büyük gider kalemi yakıt. Artan maliyetler karşısında şirketler ne yapsın? Yakıt fiyatları bile iki katına çıktı. Biraz da farklı açılardan bakmalı olaylara…

RİSK

Türk Hava Yolları büyümeye devam ediyor. Gerek kargo ve gerekse yolcu sayıları her geçen gün daha da yükseliyor. Bu çıkışta elbette şirketin bütün çalışanlarının katkısı var. Ancak öyle bir kesim var ki; yapacakları en ufak bir hata şirketi alt üst eder. Pilotlarımız…

Pilotlarımızın yorgun olduğu tartışılmaz bir gerçek. Üst yönetimi bu konuda bilgilendirmesi gereken kişi de uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı Mehmet Kadayifçiler. Ancak ne hikmetse risk alınmaya devam ediyor. Durum hakkında açıklamalar, anketler, yorumlar yapıldı ama değişen bir şey olmadı.

Bir de bu video ile anlatmaya çalışalım.

https://youtu.be/02obDN-F-RM

Şirketin yeni pilot alımı yapıyor olması elbette yerinde ama gecikmiş bir karar. Bu gecikmeyi telafi edecek bazı adımların atılacağını da gayet iyi biliyorum. Biraz sabır...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

PRİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Airpak ~ 2 yıl önce
Airpak Uçak dış yıkama ve kabin içi temizlik THY uçaklarına hizmet veriyoruz. Uçakları yıkıyoruz fırça elimizde uçak altında yıkıyoruz siliyoruz, kabin içi temizlik derin temizlik yapıyor tuvaletlerine kadar derinden temizliyor Taşerona verilecek kadro hakkımız THY yönetimi Airpağı lütfen dikkate alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılbaşından sonra ~ 2 yıl önce
TK ya yılbaşından sonra versin şirket. Hatta TGS ve teknik te bence bunu istesin. Vergi dilimine girmemiş olduğumuz için yarıyarıya kesinti olmaz. Hem şirkete maliyeti düşer hem bizim cebimize fazla para girmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga ~ 2 yıl önce
Gerçekten iga şirketinin de aynı bir uygulamayı çalışanları için yapmasının da haklı bulan bir köşe yazarı gördüğüm için cok mutlu oldum biz de en zor gününde hep bulunduk ama ne yazık ki hala aile olduğumuza bizi şirketimiz inanatıramıyor cok baskı var cok istek var ama hiç bir karşılığı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 2 yıl önce
Allah bin kere razı olsun Ahmet Bey den. Şimdiye kadar hiç bir başkan yapmadı.bizlerin yüzünü güldürdü. Allah her şeyi gönlünce versin.işi güçü rast gitsin. okul sezonu çok iyi oldu.Allah bereketini artırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA TEKNİK HİZ ~ 2 yıl önce
Takiteyiz İGA Ailesi bizi hiçbir zaman mağdur etmez. Şimşek Çakar,saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 2 yıl önce
Bu pirmler Neden Temizlik çalışanlara niye verilmiyor bütün pisliği biz çekiyoruz Binsat ve ufs ve diyer Temizlik firmaları kısacası biz wc temizliği yapıyoruz Thy sadece kendi Elemanları Düşunüyor bizi de Düşünsün .
Korsan taksici ~ 2 yıl önce
Ben yaklaşik 3 senedir korsan taksicilik yapiyorum, ekib terminalinden halkaliya genelde gidiyorum, banada düşermi kar payi ? TGS aliyorsa bende almam gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airclinic ISG ~ 2 yıl önce
10 bin tl prim yattı paranın yarısı nereye gitti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip terminali ~ 2 yıl önce
Ekip terminalinde güvenliğim bize ne kadar karpayı verir acaba THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ced isteyen personel ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar herkese merhaba. İştiraklere tgs ve do&co verilecek ced haklarındaki son durum hakkında herhangi bir bilgisi olan varmıdır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez mi ~ 2 yıl önce
Tgs bi salın artık şu prim haberlerinin altını

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000