12 Eylül 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • adaletten bahseden eser çivili sen adaletsizliğin kŕalini yapiyon senin gibi 3merkezci var ama hiçbiri senin gibi egoist değil
  • Çetin bey iyi bir pazar akşamı dilerim Ortak epey tanıdığımız var , çünkü rahmetli babam da TK emeklisi (Ankara) Ben bu şirket parası ile okudum ve şükür çok çok iyi yerlere geldim Size özel anlatmak istediğim şeyler var. Cevap alırsam sevinirim Saygılar
  • Arkadaşın biri TGS zarar ettiren firma demiş. Ya işi bilmiyosun ya da tgs den kovuldun ya da seni kabul etmediler sallıyorsun. TGS TK’nın açıklarını kapamaya çalışır şöyleki uçağın kalkış saatine yarım saat kala elini kolunu sallaya sallaya gelen ekibe rağmen canla başla koşturup yinede on time kapatmak için uğraşır. Yaz gecikmeyi ekibe geç git denmez. Bu sadece bir örnek sabaha kadar yazabilirim sana.
  • Çok kelime oyunu yapmışsın be abi özetle biseyler yazsaydın daha iyiydi sıkıyorsun bu şekilde okuyucuyu bana sorarsan tabi.Ama en önemli tespitin kendisini ben daha önemliyim benim daha çok prim almam lazım onlarda kimki ben onlarla aynı kategorizemaler gibi şeyler aynı degilsiniz siz mükemmel bir hayat yaşıyorsunuz biz kıt kanaat yaşıyoruz.Ahmet bey en başta bunu gözetti ama sonra onu çok değerli kişiler etkiledi bence bunada şükür sagolsun varolsun.
  • Kırmızı kart penaltı
  • Gule gule kullansin herkes.Ama anlamadigim taseron olarak safta amirimize kadar teknik hic bir taseronda olmayan uyguluma uzerindan teleplerimizi gireriz tk sef onayina veririz.Ofis ve lojistik tesis bakim hizmeti veririz cogumuz iki yillikda olsa universite mezunu.Tk da ayni isi yapanlar amir atanir ustumuze ama taseron haklari taninir bize inanin anlamiyorum.Tamam olmamis bolum uymamis yas tutmamis girememis kadroya ayni haklar olmamayacak buda tamam ama siniflandirma bu thy gibi kuruma yakismadi.Pilotu var kabini var teknigi var cogu imkanli olarak yurd disi gormus insanlar yoneticiler keza sizler giddiginiz begendiniz ulkelerde insanlar ancak beceriyle siniflandirilir egitimle ama burada sirketle siniflandiriliyor bu yanlisi sizler benden fazla anlarsiniz cunku ben iki yillik mezun hic yurt disi gormemis ofis taseronum
  • ahaha laf ebeliği yapmaya gerek yok. yazmak isteğini yaz geç. maçan yiyorsa grev yaparsın. boş boş yazılarla olacak dava değil.
  • Sen ne anlattın be emmi paramı lasım sana ?
  • Trol zihniyetlilere sesleniş. Geçen haftaki yazıma bir yorum geldi. “Başlığı sizin yazdıklarınızı tam olarak okuyamıyorum” Kibar kaleme alınmış yazımı neden beğenmediğini ifade eden bir yorumdu. Son cümlesinde ise boyunu biraz aşmış ve. Bizde salt gerçekleri yerinize gelecek vizyonlu köşe yazarlarıyla öğrenip, aydınlatabiliriz’ diyordu. Birkaç gün geçince baktım ki beni beğenmeyen hayli fazlaymış. Bu okura verdiğim cevabı beğenenler den fazla da beğenmeyenler tıklamış ilgili butonu. Beyler, bir sistem bulunup hangi VPN ile girerseniz girin aynı bilgisayar veya telefondan yapılan işaretlemeleri sistem reddetmedikçe siz böyle devam edebilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki kimse bunu yemiyor. size yardımcı olup daha fazla insanın görmesi için bunu face' de taşıyacağım. Daha iki gün var. 500'ü görelim lütfen.
  • Arkadas ne kadar nankörlük yapiyorsunuz verse dert vermese dert hep bir memnuniyetsizlik bize hicbir hak verilmedi napicaz simdi

PRİM VE KÂR PAYI ORTAYA ÇIKINCA THY’ DE “KASTİ FAULSÜZ” BİR MAÇ OYNAMAK HAYAL OLDU.



Önceleri böyle bir sıkıntımız kısmen yoktu. Maçlar hemen hemen standarta uygun miktarda faulle oynanıyordu. Arada bir birileri ölçüyü kaçırıyordu ama arada idare ediliyordu. Yeni bir teknik direktör geldi bizim takıma. Tüm oyunculara takımın kârından pay vadetti ve işte bundan sonra ortalık karıştı. Başkan takıma dışarıdan destek olanlara prim vermekle başladı uygulamaya. Öyle ya onların kazancı azdı.  İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Herkes kendisinin takımın en faydalı oyuncusu olduğunu söylemeye başladı. Dolayısı ile kâr payının en büyük kısmı onun / onların olmalıydı. Tüm oyuncular buldukları mecralarda görüşlerini yazılı olarak ifade etmeye başladılar. Bu yazışmaların sonunda bizim takımın göründüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. Biz futbolun bir takım oyunu olduğunu bilirdik. Bize hep böyle anlatılmıştı. Bizim takımda buna inanmayanlar çokmuş. İşin kötüsü yaşam oyunu sürerken faulü kendi takım arkadaşlarına yapanları da görüyor ve yaşıyoruz. Sehven değil. Bilinçli kasti faul. Hele hele faulü yapan 10 numaralı formayı kendisi giymek isteyen bir oyuncu ise. Bu nasıl bir takımsa. Bizim oyuncularının, uluslararası bir havayolunun takımı oyuncularının erişmiş olması gereken sportif seviyenin altında hareketlerde bulunmalarını kabullenmek mümkün değil. Bu yaşam oyununda çoğunluk birbirine kasti faul yapıyor. Bu konuda sizin takımda dönenlerin farkında olmamanız mümkün değil.



Evet, maç başladı. Sahada gole giden rakibini biçen bir futbolcu var. Gördünüz mü?  Tiz bir düdük sesi duyulur. Ve oyun durur. Bu faulü yapan oyuncu sarı veya kırmızı bir kart görür. Biçme işleminin yapıldığı noktaya göre takımının aleyhine ya penaltı verilir ya da serbest vuruş.

Eğer, ezkaza hakem yapılan faulü fark etmez ise tribünler ayağa kalkar. Seyircinin kalitesine uygun protesto şekillerinden biri duyulur, gökleri inletircesine. Bu protesto çok uzarsa, hele seyirciler sahaya su şişesi veya çakmak fırlatırlarsa   bu defa seyirci yerine takım cezalandırılır. Ve de o takım takip eden maçları kendi sahasında oynayamaz. Bir veya iki maç en azından.

Bana göre yaşamında sportif bir müsabakadan pek farkı yok   Aynen futbol maçı gibi. Bu yaşam oyunda da insanlar birbirine faul yapıyor. Tek fark, yaşam maçında faul yapılan oyuncu dışında diğerleri genelde yapılan bu faulü görmüyor bile., Fark etmiyorlar. Yaşamdaki faulleri genelde gizli olarak yapıyor insanlar birbirlerine. Vakıa bu da eskiden böyleydi. Şimdi her şey açık, seçik yapılıyor. Kimse ya o da bana yaparsa diye düşünmüyor.

Bazen yaşam oyununda düdük çalıp maçı donduran, faul yapan oyuncuyu anında cezalandıran bir hakem de yok gibi geliyor insana.  Aslında bir hakem var. Sahada değil, yukarıdan bakıyor oyun sahasına. Tepelerden. Ama görülmüyor. Ne oyuncular ne de seyirciler onu görebiliyor. Yine de onun varlığını hissedebiliyor. Bulutların üzerinden, bir yerlerden yukarıdan düdük çalıyor o da. Nasılsa çaldığı düdüğü de kimse duymuyor. Duyulmuyor. Evet, yalnız vicdanınız o sesi duyabilir. Tabii ki varsa. Yaşam maçını seyrettikçe şaşırabilir ve faul yapan oyuncunun küp gibi sağır olduğunu zannedersiniz.

Aslında yaşam oyununun yüce hakemi de ceza veriyor faul yapan oyuncuya. Ama nedense anında değil. Cezanın etkisini o dakikada hissedemiyor oyuncular. Anlamıyorlar. Çünkü bu hakem oynanan maçı durdurmuyor. Evet, anlamıyorlar. Çünkü maç ve yaşam yine aynen devam ediyor.  

Bizim topçuların bir eksikleri var belli ki. Hafızaları iyi değil.  Yaşamın bir doneminde çok faullü oynadığı bir maçta aldığı gereken cezanın çok sonra oynadığı bu maçta kendisine verildiğini anlayamıyor. Ben şimdi ne yaptım ki diye düşünüyor. Evet, sonuçta kimsenin bir diğerine yaptığı kasti faul yanına kalmıyor. O maçta yaptığı ağır faulle neyi hak ettiğini hesaba katmıyor. Söylediği tek şey “ben bu cezayı hak etmedim “Hani futbol maçlarında faulü yaptıktan sonra iki elini “ben ne yaptım ki” dercesine havaya kaldırıp hekeme doğru en masum yüz ifadesi ile dönüp bakan oyuncular var ya. İşte o hesap.

Bilmiyorum ve de anlamıyorum. Alemi kontrol eden büyük ve yüce güç maçı dondurup yaşamda yapılan faulleri neden anında cezalandırmıyor? Maç neden devam ediyor? Nedeni ortada. Yaşamda o kadar fazla cezalandırılacak oyuncu var ki. Herhalde yüce hakem insan neslinin bir anda tükenmesini istemiyor.

Bugün bir sıkıntı mı yaşıyorsunuz? İçinde bulunduğunuz durum sizi üzüyor mu? Geriye dönün ve arkaya geçmişinize bakın. Benzeri bir sıkıntıyı hiç kimseye yaşattınız mı? Onu bir kez düşünün. Muhtemelen yaşam maçının birinci devresinde yaptığınız faulün ertelenmiş cezasıdır muhatap olduğunuz durum.

Dua edin ki yukarıdaki görünmeyen hakem değişik. Siz yine dua edin ki bu hakem maçı durdurmuyor. Size kart gösterip oyun dışına çıkarttıktan sonra yaşam maçınızı iptal de etmiyor. Halen yaşamdasınız. Şayet bunu yapsaydı çok şey düzelirdi. Eminim.ki İnsanlar ve insanlık düzelirdi. Yanılıyor muyum? Evet, ceza insanı eğitmez ama evcilleştirir.

Evet, sizlere bu yazıyı tekrar yayımlamama neden olan yorumlardan örnekler vermek üzere hazırlık yapmıştım. Nedense vazgeçtim. Bunları tekrar okuyup sizleri sıkmak istemedim. “Halen yatırmadı paraları lanet şirket” diyebilecek kadar çirkin insanlar var aramızda. Lanet şirketten kendisine ödeme yapmasını bekleyen nankörler. Aslında nezaket ve terbiyeden yoksun olan yorumlar, sözler de var. Hiç sıkılmadan sizi biz besledik diyenlerde. Ve de bu sözler takımımızın bazı insanlarının ve onların insanlıklarının hangi noktada olduğunun açık bir göstergesi. Maalesef bu türleri de takım içinde bile bile barındırıyor yöneticiler. Mecburen. Neden mecburen? Onu da yakın bir gelecekte THY: ŞİRKETİN, BAZI MENSUPLARININ MUZDARİP OLDUKLARI KRONİK BAŞ AĞRISI NEDENDİR Kİ? Başlıklı yazımda anlatmaya çalışacağım. Herkese İyi haftalar diliyorum. Sağlıkla.

PRİM VE KÂR PAYI ORTAYA ÇIKINCA THY’ DE “KASTİ FAULSÜZ” BİR MAÇ OYNAMAK HAYAL OLDU.

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

D.EKİBİ MERKEZ ~ 2 yıl önce
adaletten bahseden eser çivili sen adaletsizliğin kŕalini yapiyon senin gibi 3merkezci var ama hiçbiri senin gibi egoist değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi akşamlar ~ 2 yıl önce
Çetin bey iyi bir pazar akşamı dilerim Ortak epey tanıdığımız var , çünkü rahmetli babam da TK emeklisi (Ankara) Ben bu şirket parası ile okudum ve şükür çok çok iyi yerlere geldim Size özel anlatmak istediğim şeyler var. Cevap alırsam sevinirim Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İYİ AKŞAMLAR ~ 2 yıl önce
GÖRÜŞMEKTEN MEMNUNİYET DUYARIM. GSM 05322831823, mail [email protected].
TGS ~ 2 yıl önce
Arkadaşın biri TGS zarar ettiren firma demiş. Ya işi bilmiyosun ya da tgs den kovuldun ya da seni kabul etmediler sallıyorsun. TGS TK’nın açıklarını kapamaya çalışır şöyleki uçağın kalkış saatine yarım saat kala elini kolunu sallaya sallaya gelen ekibe rağmen canla başla koşturup yinede on time kapatmak için uğraşır. Yaz gecikmeyi ekibe geç git denmez. Bu sadece bir örnek sabaha kadar yazabilirim sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K E L İ M E O Y U N U ~ 2 yıl önce
Çok kelime oyunu yapmışsın be abi özetle biseyler yazsaydın daha iyiydi sıkıyorsun bu şekilde okuyucuyu bana sorarsan tabi.Ama en önemli tespitin kendisini ben daha önemliyim benim daha çok prim almam lazım onlarda kimki ben onlarla aynı kategorizemaler gibi şeyler aynı degilsiniz siz mükemmel bir hayat yaşıyorsunuz biz kıt kanaat yaşıyoruz.Ahmet bey en başta bunu gözetti ama sonra onu çok değerli kişiler etkiledi bence bunada şükür sagolsun varolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alex ~ 2 yıl önce
Kırmızı kart penaltı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taseron ~ 2 yıl önce
Gule gule kullansin herkes.Ama anlamadigim taseron olarak safta amirimize kadar teknik hic bir taseronda olmayan uyguluma uzerindan teleplerimizi gireriz tk sef onayina veririz.Ofis ve lojistik tesis bakim hizmeti veririz cogumuz iki yillikda olsa universite mezunu.Tk da ayni isi yapanlar amir atanir ustumuze ama taseron haklari taninir bize inanin anlamiyorum.Tamam olmamis bolum uymamis yas tutmamis girememis kadroya ayni haklar olmamayacak buda tamam ama siniflandirma bu thy gibi kuruma yakismadi.Pilotu var kabini var teknigi var cogu imkanli olarak yurd disi gormus insanlar yoneticiler keza sizler giddiginiz begendiniz ulkelerde insanlar ancak beceriyle siniflandirilir egitimle ama burada sirketle siniflandiriliyor bu yanlisi sizler benden fazla anlarsiniz cunku ben iki yillik mezun hic yurt disi gormemis ofis taseronum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
futbol ne ya ~ 2 yıl önce
ahaha laf ebeliği yapmaya gerek yok. yazmak isteğini yaz geç. maçan yiyorsa grev yaparsın. boş boş yazılarla olacak dava değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emmi ~ 2 yıl önce
Sen ne anlattın be emmi paramı lasım sana ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TROLCÜ ZHNİYETE ~ 2 yıl önce
Trol zihniyetlilere sesleniş. Geçen haftaki yazıma bir yorum geldi. “Başlığı sizin yazdıklarınızı tam olarak okuyamıyorum” Kibar kaleme alınmış yazımı neden beğenmediğini ifade eden bir yorumdu. Son cümlesinde ise boyunu biraz aşmış ve. Bizde salt gerçekleri yerinize gelecek vizyonlu köşe yazarlarıyla öğrenip, aydınlatabiliriz’ diyordu. Birkaç gün geçince baktım ki beni beğenmeyen hayli fazlaymış. Bu okura verdiğim cevabı beğenenler den fazla da beğenmeyenler tıklamış ilgili butonu. Beyler, bir sistem bulunup hangi VPN ile girerseniz girin aynı bilgisayar veya telefondan yapılan işaretlemeleri sistem reddetmedikçe siz böyle devam edebilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki kimse bunu yemiyor. size yardımcı olup daha fazla insanın görmesi için bunu face' de taşıyacağım. Daha iki gün var. 500'ü görelim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir garip ~ 2 yıl önce
Arkadas ne kadar nankörlük yapiyorsunuz verse dert vermese dert hep bir memnuniyetsizlik bize hicbir hak verilmedi napicaz simdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
Sen kimsin korkak
FO'YA ~ 2 yıl önce
VPN KULLANAN BİR CESUR ADAM

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000