05 Haziran 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

PRENSİP

Fransızca “Principe” kelimesinden dilimize giren “prensip” ilke, kural veya kriter anlamlarına gelmektedir. Günümüzde sık sık kullandığımız bu kelimeyi havacılık sektörü yöneticileri de sık sık kullanmakta…

İlkeli bir duruşu elbette her yöneticinin çalışanlarından beklediği gibi bizler de kendilerinden sürekli olarak beklemekteyiz. Ancak maalesef gün geliyor aksaklıklar ya da yanlış anlaşılmalar olabiliyor.

Geçtiğimiz hafta yazmış olduğum köşe yazımda haksız yere işten atılmalardan ya da sebep gösterilmeksizin iş akitlerine son verilen arkadaşlarımızdan bahsetmiştim.

Halen aynı olaylar karşısında duruşum aynı. Ancak öğrendiğim kadarıyla işten çıkarılan bazı arkadaşlar, prensiplere uymadığı ve mesai saatleri dışındaki tutum ve davranışlarından dolayı şirketten çıkartılmış.

İyi de adı üzerinde “mesai dışı”. İnsanın mesai dışı yaşadığı olaylar kendi özel alanına girer. Kendi yaşantısı da kendisini bağlar. Ne yani şirkette çalışıyor diye 7/24 emrinize amademi olmalı insanlar? Ya da sizin her görüşünüzü savunmak veya benimsemek zorundalar mı?

Yanlışa yanlış, doğruya doğru demeyi öğrendiğimiz anda işler daha da iyi bir hal alacaktır. Ama bu şekildeki tutum ve davranışlar, personeli hataya sevk eder. Çünkü ağır bir stres yükü hataya neden olur. Bunu sanıyorum göz ardı edemezler.

YENİ DÖNEM

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken önemli bir seçim döneminden daha geçtik. Seçim sonuçlarına göre yeni bakanlar da görevlerine başladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. ‘de yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda THY İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın kardeşi olan Ömer Bolat’a Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevi için, Abdülkadir Uraloğlu’na da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı görevi için tebriklerimi sunar, yeni görevlerinde başarılar dilerim.

IATA AGM

IATA AGM bugün itibariyle başladı. Sayın Mehmet Nane ve Güliz Öztürk enerjileriyle açılışta katılımcılara güç verdi. Ahmet Bolat ve Bilal Ekşi de IATA’da yer alırken, Türkiye’nin ilk havacılık yazılım şirketi HİTİT’in CMO’su Nevra Onursal Karaağaç da sektör yetkilileri ile bir araya geldi. Umarım sektörümüz için güzel ve verimli bir organizasyon olur.

İlkeli, prensipli yarınlar bizlerle olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

PRENSİP

Yorumlar

Ramses ~ 11 ay önce
Thy nin işe alim sürecinde olanlar ve hatta imzaya kalan adaylara AUPRT eğitimini alma şartı geldi ve olmazsa işe başlatılamıyoruz. TR deki okullar fahiş fiyatlarla adayları kıskaca almak istiyorlar. Bir okul dışardan gelenlere 150 bin tl fiyat sunarken,daha eğitmeni ve yetkisi olmayan okullar ise paraları peşin isteyerekten halledeiz diyip 3 kat istiyorlar EASA ülkelerine göre. Sadece Ayjet ve erah bu konuda verebiliyorken onlarında zaten kontenjanları dolu ve pahalılar. Hal böyleyken neden böyle bir maduriyet yaratılıyor? Ne erteleniyor nede easaya göre bizde yapıyoruz dedikleri EASA onaylı ülke ve okullardanda alınmış eğitimleri kabul etmeyiz diyorlar. Şimdi lütfen söyleyin biz adaylar ne yapalım? 4 katı fiyatla verdiğiniz eğitimi bile alamıyoruz Duyun artık sesimizi Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000