17 Ekim 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • ani bir kararla banka değişikliği yapılarak İŞ bankasına geçtik. yetmedi banka değişikliği yapılan diğer iştirakiler promosyon almalarına ragmen şirket bize vermiyor bir bilgilendirme yapılmıyor.Başkanlarımızdan konuya el atmalarını önemlea arz ederiz. Biri bu haksızlığa dur desin. zaten hep hakkımız yeniyor
  • Hükümet değişirse THY batar. Yeni Gelecek olanlar kendilerini doyurmaya çalışırken THY ye çok zararı olur
  • Bazı saftrikler pazar mesailerinin genel iş hukukuna göre tis olmasa da olacağını söylüyorlar. Yemin ederim bunlar astral alemde seyahat halindeler. Madem öyle bana bir tek şirket gösterin pazar mesaisi veren. Pazar çalışmasının karşılığı hafta içi izin olarak ödeniyorsa, extra bir ödeme yapılmak zorunda değil iş hukukuna göre. Şirket buna güvenerek yani iş hukukuna güvenerek vermiyorum dedi. Yani iş hukuku patronun yanında. Ama tis ve iş hukuku çatışır ise, çalışan lehine olan uygulanır. Burada tis bizden yana. Tise göre pazar çalışmasının karşılığı sadece x3 yöğmiye para ile ödenir. BİLİP BİLMEDEN ATİP TUTMAYIN. SİZİN DEDİGİNİZ GİBİ OLSA PAZAR MESAİSİ ALMAYAN SİRKET KALMAZ PİYASADA. AMA NEDEN SADECE THY ÖDÜYOR. ÇÜNKÜ TİS TEN GELEN HAKKIMIZ BU BİZİM. VE SADECE SENDİKA UYESİ PERSONEL FAYDALANABİLİR. YANCİLAR PARAZİT YAPMASIN LÜTFEN
  • O kadar ince bir ipin üzerindeyiz ki. Siyasi otoritenin açıklamalarının bizi o ipten aşağı yuvarlayıp geri dönülemez bir noktaya getirmesi an meselesi. En ufak bir yanlış adım tam da rakiplerinin üzerine basarak dünya liderliğine gitmeye hazırlanan THY için yolun sonu olur. Pandemiden bile daha büyük yaralar açar. Çünkü Pandemi de herkes o yumruğu yemişti, şimdi biz düşersek ayakta kalan herkes üzerimize basıp yükselir ve bir daha bu günlere dönemeyiz...

POTANSİYEL

Rusya Ukrayna krizi ile ortaya çıkan hava sahası yasakları sebebiyle birçok ülkenin havayolu şirketi ve dolayısıyla da pilotları etkilendi. Hatırlanacağı üzere krizin hemen başında başta Avrupalı devletler olmak üzere otuz altı ülke, hava sahasını Rusya’ya kapatmış, Rusya da buna karşı aynı hamleyi yapmıştı. 

Rusya’nın coğrafi konumunu göz önünde bulundurduğumuzda Avrupalı ve uzak doğulu havayolu şirketleri için tehlike çanlarının çaldığını ve potansiyel bir risk oluşturduklarını söylemek yanlış olmaz. Örneğin Koreli havayolu şirketleri New York-Incheon gibi seferler yüzünden pilotların maksimum mesai saatlerini yükseltmek için girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

Bunun da sebebi yasalarda belirtildiği üzere iki kaptan pilot ve iki F/O’nun oluşturduğu bir ekibin yalnızca 16 saat uçuşlarına izin verilmesi. Bu ayın başında tecrübe edilen Air Astana uçuşunun ekibi sırf bu sebeple Japonya’da bulunan Narita Havalimanına inmek durumunda kaldı.

Çünkü eski rotayla New York-Incheon uçuşları ortalama 14 saat sürerken Pasifik Okyanusu üzerinden gerçekleştirilen yeni rotada uçuşlar bir veya iki saat daha uzun sürüyor. Şirketler de haliyle kışın artan batı rüzgarlarının önüne geçmek için pilotların görev sürelerini yükseltmeye çalışacak. Yani olan yine personele olacak. Umarım potansiyel bir kaza riski oluşturacak bu duruma izin verilmez.

Hava sahalarının karşılıklı olarak kapalı olması elbette Türk Bayrak taşıyıcıların lehine olan bir durum. Tabi ki bunda ülkemizin Rusya-Ukrayna krizi sırasındaki politik duruşu başlıca etmen. Eğer herhangi bir ülkeden taraf olunsaydı havacılık anlamında bu avantajlı durumu kaybetmiş olurduk. Hatta geçtiğimiz yıl ekim ayında pandemi sırasında yaşadığımız durumdan daha kötü bir çıkmaza girebilirdik. Ancak her geçen gün artan bir ivmeyle yolcu ve kargo sayılarında belirgin bir artış var. Bu da haliyle şirketlerin kâr oranlarına ve dolayısıyla da marka değerlerine yansıyor.

Dünyanın en önde gelen ve batmasının imkânsız olduğu düşünülen Eastern Airlines, Pan America International Airlines, Trans World Airlines, Northwest Airlines, Continental Airlines gibi havayolu şirketlerinin nasıl çalışan problemleri, plansız büyüme stratejileri ve filo seçimleri ile battığını düşünürsek, çıkışa geçen Türk Sivil Havacılığı da doğru planlamalarla yolunda yükselmeye devam ediyor.

Daha çok personel ve uçağa ihtiyaç duyulacağı aşikâr. Bununla birlikte iç pazarda da yolcu sayısının artacağı bir gerçek. İşte bu sebeple yöneticilerin personele her zamankinden daha fazla önem vermesi çok önemli. Körfez ülkeleriyle birlikte yarışa devam ederken, özellikle Avrupalı havayolu şirketlerinin kışı çok sert geçecek gibi.

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

POTANSİYEL

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

saf personeli ~ 1 yıl önce
ani bir kararla banka değişikliği yapılarak İŞ bankasına geçtik. yetmedi banka değişikliği yapılan diğer iştirakiler promosyon almalarına ragmen şirket bize vermiyor bir bilgilendirme yapılmıyor.Başkanlarımızdan konuya el atmalarını önemlea arz ederiz. Biri bu haksızlığa dur desin. zaten hep hakkımız yeniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 1 yıl önce
Hükümet değişirse THY batar. Yeni Gelecek olanlar kendilerini doyurmaya çalışırken THY ye çok zararı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dezenformasyon ~ 1 yıl önce
Yasası sizin gibiler için de işleyecek mi göreceğiz bakalım.
Batmaz. ~ 1 yıl önce
Ancak sülükler kansız kalır,boş bidon liyakatsîzlerle dolduruldu THY..
Bence'ye ~ 1 yıl önce
Arkadaşım. Bu nasıl bir mantık. İnsaf edin.
Pazar mesaileri ~ 1 yıl önce
Bazı saftrikler pazar mesailerinin genel iş hukukuna göre tis olmasa da olacağını söylüyorlar. Yemin ederim bunlar astral alemde seyahat halindeler. Madem öyle bana bir tek şirket gösterin pazar mesaisi veren. Pazar çalışmasının karşılığı hafta içi izin olarak ödeniyorsa, extra bir ödeme yapılmak zorunda değil iş hukukuna göre. Şirket buna güvenerek yani iş hukukuna güvenerek vermiyorum dedi. Yani iş hukuku patronun yanında. Ama tis ve iş hukuku çatışır ise, çalışan lehine olan uygulanır. Burada tis bizden yana. Tise göre pazar çalışmasının karşılığı sadece x3 yöğmiye para ile ödenir. BİLİP BİLMEDEN ATİP TUTMAYIN. SİZİN DEDİGİNİZ GİBİ OLSA PAZAR MESAİSİ ALMAYAN SİRKET KALMAZ PİYASADA. AMA NEDEN SADECE THY ÖDÜYOR. ÇÜNKÜ TİS TEN GELEN HAKKIMIZ BU BİZİM. VE SADECE SENDİKA UYESİ PERSONEL FAYDALANABİLİR. YANCİLAR PARAZİT YAPMASIN LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yevmiye ~ 1 yıl önce
Yevmiye…
Cevap ~ 1 yıl önce
Yani demek istiyorsun ki; sendika üyesi olmayan personele iş hukuku işleyecek. Ve pazar çalışmaları karşılığı hafta içi başka bir günde izin olarak ödenecek. AMA SENDİKA UYESİ PERSONEL İSE X3 OLARAK NAKİT Mİ ALACAK? BENCE COK MANTIKLI.
Boş gezenin kalfası ~ 1 yıl önce
Var ya bişey biliyormuş gibi uzun uzun cümleler yazmışsın ya. Dünyadan haberin yok. Pazar günü resmi tatildir. Hatta işyerleri pazar günü işyerlerini açabilmek için özel izin alırlar. Yani kafana göre pazar mesaisi yapamazsın. Pazar çalıştırıyorsan seve seve çift mesaiyi ödemek zorundasın. Kafa boş beyin boş bari bir yerlerden biraz arastırsaydın. Ama nerdeee yalan yanlış bilgileri sağ sola salla belki tutar !
Km ~ 1 yıl önce
Daha önce neden verdi babasının hayrına mı?
Andavala ~ 1 yıl önce
Boş gezenin yazan andaval. O Zaman bana bir tek şirket göster pazar mesai veren. Yok. Öyle bir şirket yok. Çünkü pazar çalıştıran hafta içi izin veriyor. Bitti. Al sana iş kanunu yallah. Sen bir halt bilmiyorsun. Git öğren diyeceğim ama beyin yok.
Andaval diyen cahil ~ 1 yıl önce
Neymiş oazar günü mesai veren yokmuş. Türkiyedeki tüm kurumsal firmalar veriyor. Sen ve cevrende kurumsal şirkette çalışan olmazsa kamyon şirketindeyse kankaların sen tabi bilmezsin pazar mesaisi veren şirketleri:) gelmiş bir de laf yetiştirmiş cahil :) zır cahilll
İpin üzerinde... ~ 1 yıl önce
O kadar ince bir ipin üzerindeyiz ki. Siyasi otoritenin açıklamalarının bizi o ipten aşağı yuvarlayıp geri dönülemez bir noktaya getirmesi an meselesi. En ufak bir yanlış adım tam da rakiplerinin üzerine basarak dünya liderliğine gitmeye hazırlanan THY için yolun sonu olur. Pandemiden bile daha büyük yaralar açar. Çünkü Pandemi de herkes o yumruğu yemişti, şimdi biz düşersek ayakta kalan herkes üzerimize basıp yükselir ve bir daha bu günlere dönemeyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olacağına bak.. ~ 1 yıl önce
Her ne kadar başkan sayılarla umut verici konuşsa da gidişatı izleyecek misyon ve vizyon olmadığı için bir yerlere toslanacak,gerçi ona da Kader , fıtrat deyip işi boslayacaklar ama hesabı da sorulacak elbet..
okuduğunu anlamamişsin ~ 1 yıl önce
hava sahasi krizinde tarafsizlik sağladiğimiz için , bu potansiyeller artti , şansimiza kucağimiza düşmedi , asil hükümet değişirse bu dengeyi koruyabileceklermi , düzgün bir siyaset uyguliyabileceklermi
Okuduğunu anlamamışsın diyene ~ 1 yıl önce
Hacı ne dengesinden bahsediyorsun sen. Avrupa'nın bir tarafları donarken, sen BOTAŞ ve THY ile daha ne kadar Rusya'da at koşturabileceksin zannediyorsun. Buna elbette dur diyecekler. Bunun adı denge politikası değil. Ya herro ya merro politikasıdır. AB Rusya ile iş yapan şirketlere yaptırım uygulayacağına dair kanunu onayladı. Yakında binerler tepemize merak etme.
Okuduğumu iyi anladım.. ~ 1 yıl önce
Milletin savaşını kâr sayıp,ücretleri yükseltip suni kazanımı marifet sanıyorsun ya..silleyi yediğinizde göreceğim nasıl dansözlük yapacağınızı..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000