02 Temmuz 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çalışan memnuniyet anketini neden taseron calisana da yollamadiniz Sn.Ekşi cevabı bildiğiniz için mi ?
  • Taylor, Weber, Fayol ve benzeri kuramcılar, günümüzde, ülkemizde uygulanan örgüt yönetimininin vahşiliğini görseydi herhalde şapka çıkarırlardı. Ülkemizde bir çok sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de çalışanlar maalesef insan yerine koyulmuyor. İnsanın temel ihtiyacı olan yaşama hakkı elinden gasp ediliyor. Şirketlerin karar merci olan kurmay yöneticilerin, planlama departmanının ve ik'nın elinde oyuncak oluyor. Sadece yöneticisini memnun etmeye odaklanan bu şirketlerde haliyle hat personelinin ( havacılıkta kokpit, kabin, ramp vb.) şirkete olan aidiyet duygusu köreliyor ve çalışan çalıştığı kurumdan nefret etmeye zorlanıyor. Bu şartlar altında çalışan personel ne şirketine ne de çevresine optimal faydayı sağlayamıyor, sağlamak istemiyor. Ülkemizde bu işler maalesef Sanayi Devrimi Avrupa'sından bir milim ileriye gidebilmiş değil. Aslında şirketler alt kademe personelinin yöneticilerle aynı kritik öneme ( zaman zaman daha da önemli) sahip olduğunu görse bu işler tamamen değişir.
  • TAŞERON KONUSUNDA YALNIZ KIT 'LER DÜŞÜNÜLDÜ. SEÇİM ÖNCESİ TÜM TAŞERONLARIN DURUMUNA BAKILACAĞI SÖYLENİYORDU. FARZ EDİN Kİ ŞİRKETİNİZ THY TEKNİK' E 100 TL/ AY HİZMET VERİYOR. HİZMETİN ŞİRKETİNİZE MALİYETİ İSE 90 TL. TAŞERONLAR KADROLAŞTIĞI TAKDİRDE BU MALİYET 95 TL OLACAK. FARKI DEVLET ÖDEMEYECEĞİNE GÖRE?
  • Tebrikler Çetin Bey, sistemin işlevini doğru anlamışsınız. Modern ülkelerde uygulama budur, personelin üretimini gözlemlemek ve diğerlerinden geri kalanları uyarmak, gerekirse eğitim vermek, mazeretleri varsa çözmek veya olmuyorsa işten çıkarmak (öte yandan iyi çalışanlara da ikramiye vb. ödüller vermek). Yasalar da buna göre değiştirildi, iş kanununda keyfi olarak işten çıkarmak zor veya imkansız hale geldi. İşveren için personel içinde sıkıntılı (tembel, liyakatsiz, beceriksiz) kişileri atmanın tek yolu budur. Sistemin bizim kültürümüze uymayan kısmı ise; amirin çalışana verdiği notu yüzüne söylemesi ve sebebini nesnel olarak açıklaması gerekliliği. Çalışana "çok iyisin senden çok memnunum" deyip sisteme düşük not girerse anlattığınız gibi şok işten çıkarmalar yaşanacaktır. Bu sistem olmasaydı bütün işyerleri devlet kurumu gibi olacaktı. Bir defa işe aldığınız kişiyi hiç bir şekilde atamıyorsunuz, iyi çalışanla kötü çalışan arasında bir fark olmuyor.
  • Çetin Bey THY Kargo Terminalinde çalışan 5M güvenlik ve temizlik personelleri çıkan kit yasasından yararlanabileceler mi? Teşekkürler...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • ÇETİN BEY, THY TEKNİK A.Ş OLDUĞU İÇİN KADRO ALAMIYOR A.O DA ÇALIŞAN TAŞERONLAR BU DURUMDAN (KIT KADRO) FAYDALANACAKLARMIDIR.
  • Merhabalar bu türk hava yolları ne kadar lanet bir iş yeriymiş arkadaşlar yıllardır çalışıyorum devlet kamudaki taşeronları aldı ama bizler alınmadık thy biz devlet değiliz ulan işinize geldimi devlet işinize gelmedimi özel şimdi KİT ler için kanun çıktı şimdi thy bakalım ne yalan uyduracak hakkım haram olsun onlara
  • Onemli olan sirketi varlikli gosterip pazarlamak, gerisi yazida ve hafizada kaliyor!
  • Genel Müdürlüğün burdaki taklacisi müdürün tetikçileri hepsi idare ile uyumlu çalışmaya bakarlar kendilerine zarar gelmesin diye her konuya uyar oğlu davranirlar

Performansın Ölçümlenmesi: İşten Atılmayı Kolaylaştırıcı Bir Sisteme Dönüştü



Bu sistemin Türk Hava Yollarında uygulanacağı söylendiği zaman itiraz etmiştim. Çoğunluk “Çetin  işte. Yine itiraz edecek bir şey buldu” demişti. Oysaki itirazım yönetim kademeleri ile ilgili olup kendimizi, yöneticilerimizi böyle bir sistemi yönetecek kadar olgun ve belki de dürüst ve tarafsız bulmuyordum. Söylediklerime ilk karşı çıkan ise IK ’nın saygıdeğer mensupları olmuştu. Sonra ne mi oldu?  Sistem uygulandı. Şirkette en düşük değerlendirilen çalışanlar benim Başkanlığını yaptığım Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olmuştu. Tüm yöneticilerin çalışanları için takdir ettiği puan 9 veya 10’du. Benim de takdirim alt düzeyde değildi ama tepelerde de değildi. Aklımca doğru yapmıştım değerlendirmeyi.  Durumu gören Genel Müdür ilk uygulamanın sonuçlarını çalışanların sicillerine geçirtmedi ve bu sene deneme yapılmıştır diyerek konuyu kesti attı. Yanılmıyorsam takip eden süreçte yöneticiler bu konuda eğitim almıştı. Evet; takip eden birkaç sene için uygulama bir çizgiye oturmuştu. O çizgide devam etti mi? Hayır. Öyle veya böyle, ağır aksak, düşe kalka bu günlere geldik. İnsanların egoistliği ve kendini düşünme güdüsünün tüm hasletlerin önüne geçmesi vb. nedenlerden ötürü uygulamadaki yanlışlar bir türlü doğrultulamadı. Bu günkü durumu sizler benden daha iyi biliyorsunuz.

Performans Değerlendirme sistemi tahmin ettiğimizden de eski bir uygulama. 1800’lü yılların sonuna doğru, performans değerlendirme sistemi bireylerin fiziksel ve zihinsel özelliklerinin, kişiliklerinin, davranışlarının ve yeteneklerinin ölçülmesini kapsayan bir araştırma sistemiydi.  Tabii ki, konu ile ilgili olarak zaman içerisinde teknik ve araç açısından farklı bir çok anlayış geliştirildi. Ülkemizde ilk defa 1948 yılında Karabük demir çelik fabrikalarında, daha sonra Sümerbank Makine Ve Kimya Endüstrisi ile  Devlet Demir Yolları gibi kamu kuruluşlarında, 1960 yılından itibaren de bazı özel sektör kuruluşlarında uygulama alanı bulduğu kayıtlarda mevcut. Ancak dönemimizin saygıdeğer tepe yöneticileri ve onların maşası olarak kabul edilen insan Kaynakları Yöneticileri 1800 yılından bu güne dek konu ile ilgilenen hiç kimsenin düşünemediği değişik anlayışlar geliştirerek büyük bir başarı ile uygulamaya koyarak uygulamaya çağ atlattılar.

Dr. Fırat Coşkun Güçlü konu ile ilgili olarak kaleme aldığı makalede “Performans yönetimi, bilhassa ülkemiz aile şirketlerinde genel itibariyle kötü performansa sahip personelin tespit edilerek organizasyon içerisinden ayıklanması, diğer personele bu konuda gözdağı verilmesi, olası performans kayıplarının sorgulanması yerine bireysel performans eksikliklerine odaklanılması şeklinde uygulama alanı bulmaktadır. Öte yandan kurumsal diye nitelendirilen ve önemli insan kaynakları yapılanmalarına sahip organizasyonlarda ise gerçek manada personelin performansının geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve düzeltilmesinden ziyade çalışan ücretine olan etkisi üzerine odaklanılmaktadır. Oysa ki kısa dönemli maddi menfaatlerden ziyade sorunların temelinden çözümünde ve performansın artırılmasında önemli bir motivasyon etkisi sağlayacak performans yönetimi ücret eksenine sıkıştırılarak amacından saptırılmaktadır. Gelecek planları ve stratejik hedefleri belirgin olmayan, net bir vizyonu bulunmayan, risklerinden bihaber organizasyonlarda performans ölçümü olgusu yerleştirilse bile her zaman güdük bir hal alacak.  ve personel tarafından da yanlış algılanarak hali ile sorgulanacaktır.” 

Evet; sn. Güçlünün makalesinin tamamının okunması halinde her ne kadar konuya çok hâkim olduğu net bir şekilde görülmekte ise de bizim insan kaynakları uzmanlarının konuyu amacından saptırma hususunda ki bozuk düşünce ve planlamalarına fikren yetişmeleri mümkün görülmemektedir.  .

DEVLET EĞİTİM SİSTEMİNİN DOĞRULARINDAN BİRİ.

Hepimiz laf ederiz ama Özel Sektörde de olduğu gibi devlet sisteminin de bir çok doğruları var.Önemli olan bu doğruları birleştirme kabiliyetinde olan yöneticilerin varlığı.  Daha önceleri de bir vesile ile sizlere bahsetmiştim. Çok eskiden Milli Eğitimde uygulanan bir sistem vardı. Özellikle orta ve lise sonuncu sınıflarda yapılan mezuniyet imtihanlarında bir öğretmenin sınıfında başarısız olan öğrencinin fazlalığı, o öğretmen için yapılan değerlendirilme kıstasının başında gelen bir unsurdu. Yanlış hatırlamıyorsam maaş artımını vb.. etkilerdi. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Siz hiç personelinizin performans değerlendirme puanları düşük, çalışanı eğitememişsiniz diye sicil amiri yöneticinin sorgulandığını hiç gördünüz mü? Ya şirketteki personel devir hızı çok fazla diye çalışanla yapılan mülakat esnasında görevli olan İnsan Kaynakları Ünitesi uzmanlarına hesap sorulduğuna şahit olan var mı? Evet; şurası mutlak ki personelin düşük performansının sorumlusu yalnız çalışan değil.

Düşük performansı meydana getiren unsurlara bakınca bu konuda yönetimsel nedenlerin çalışan üzerindeki etkisinin düşünülenden fazla olduğu görülüyor. Bu hususu dikkate alan şirket var mı sektörümüzde? Hiç zannetmiyorum. Bu kötü ver çirkin altyapının sisteme yansıyışını değerlendiren tepe yönetici var mı? Hayır. Hayır; zira bu sistemi de paralize eden, yayından çıkartan yöneticileri o noktalara atayan da bizzat kendileri. Tencere dibin kara misali.

PERFORMANS DEĞERLENDİRİLMESİ AMACINDAN NASIL SAPTIRILDI?

Belirlenen ölçütler çerçevesinde yapılan performans değerlendirmesi ile; çalışanın performansının belirlenerek verimliliğin ölçümlenmesi ve artırılması bir tarafa bırakılarak, çalışma, yapılacak olan maaş artımlarının üzerine baz edileceği bir değerlendirme olarak lanse edildi ve sistemin amacından saptırılması işte böyle başladı. Zaman içerisinde Saygıdeğer insan Kaynakları yöneticilerimiz bu değerlendirmenin verilerinden başka nasıl faydalanabileceklerini düşündüler. Ve engin tecrübeleri onları çalışanların iş akitlerinin feshini bu değerlendirme sonuçlarının üzerine bina edebileceklerini hatırlattı. Nasıl olsa uygulamanın ilk başladığı dönemlerde değerlendirme formunun bir nüshasını çalışana verilmiyordu. Tabii ki bu işleri daha da kolaylaştıran bir uygulamaydı..

BİR YAŞANMIŞ

Kötü ve yanlıştan örnek olmaz derlerse de, onların ortaya konulması bir noktada şart oluyor. Belki bu şekilde insan derdini daha net bir şekilde ortaya koyabiliyor.

Ortalık biraz karışıktı. Yanılmıyorsan 4 yahut beş kişi işten çıkartılmıştı. Bu çalışanlar için performans değerlendirmesi yapan amir işten çıkartılan bir personelinin performansından hiç şikâyeti olmadığını anlatıyor ve de çalışmasını övüyordu. Ve de, ben bu işi anlayamıyorum sözleri ile insan kaynakları ünitesini suçluyordu. Ben IK ile ilgili her söylenilene inanmaya hazır olduğumdan tam neşriyata başlayacaktım ki, aniden frene bastım. Ve de kısa bir zaman içinde personelini canhıraş koruyan bu saygıdeğer amirin söz konusu çalışana verdiği değerlendirme puanını bir şekilde öğrenmekle kalmadım ve gördüm. Şaşırdım. Zira bu personelin çalışmasını methederken, performans değerlendirmesi kapsamında bulunan tüm konularda başarılı olduğunu ifade eden saygıdeğer amirimizin adı geçen personelin o dönemde kötü bir performans sergilediğini yaptığı puanlama ile ortaya koymuştu. Başka bir deyişle, şifahi beyan başka, yazılısı ise bambaşkaydı. Sicil Amiri unvanını taşıyan bu yönetici ya kimi nasıl değerlendirdiği hatırlamıyor ya da işverenin bu grup personel ile ilgili niyetinin kendisine bildirilmesin, takiben durumdan vazife çıkartarak IK tarafından yapılacak olan işleme gerekli alt yapıyı hazırlamak sureti ile şirketteki mevcudiyetini sağlama almıştı. bu içinde bulunulan ahlaki çöküşün bir göstergesiydi. Esasen konunun özeti işte bu.

Performansın Ölçümlenmesi: İşten Atılmayı Kolaylaştırıcı Bir Sisteme Dönüştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Memnuniyet anketi ~ 6 yıl önce
Çalışan memnuniyet anketini neden taseron calisana da yollamadiniz Sn.Ekşi cevabı bildiğiniz için mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel Gözünden ~ 6 yıl önce
Taylor, Weber, Fayol ve benzeri kuramcılar, günümüzde, ülkemizde uygulanan örgüt yönetimininin vahşiliğini görseydi herhalde şapka çıkarırlardı. Ülkemizde bir çok sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de çalışanlar maalesef insan yerine koyulmuyor. İnsanın temel ihtiyacı olan yaşama hakkı elinden gasp ediliyor. Şirketlerin karar merci olan kurmay yöneticilerin, planlama departmanının ve ik'nın elinde oyuncak oluyor. Sadece yöneticisini memnun etmeye odaklanan bu şirketlerde haliyle hat personelinin ( havacılıkta kokpit, kabin, ramp vb.) şirkete olan aidiyet duygusu köreliyor ve çalışan çalıştığı kurumdan nefret etmeye zorlanıyor. Bu şartlar altında çalışan personel ne şirketine ne de çevresine optimal faydayı sağlayamıyor, sağlamak istemiyor. Ülkemizde bu işler maalesef Sanayi Devrimi Avrupa'sından bir milim ileriye gidebilmiş değil. Aslında şirketler alt kademe personelinin yöneticilerle aynı kritik öneme ( zaman zaman daha da önemli) sahip olduğunu görse bu işler tamamen değişir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MİSAFİR. ~ 6 yıl önce
TAŞERON KONUSUNDA YALNIZ KIT 'LER DÜŞÜNÜLDÜ. SEÇİM ÖNCESİ TÜM TAŞERONLARIN DURUMUNA BAKILACAĞI SÖYLENİYORDU. FARZ EDİN Kİ ŞİRKETİNİZ THY TEKNİK' E 100 TL/ AY HİZMET VERİYOR. HİZMETİN ŞİRKETİNİZE MALİYETİ İSE 90 TL. TAŞERONLAR KADROLAŞTIĞI TAKDİRDE BU MALİYET 95 TL OLACAK. FARKI DEVLET ÖDEMEYECEĞİNE GÖRE?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr Obvious ~ 6 yıl önce
Tebrikler Çetin Bey, sistemin işlevini doğru anlamışsınız. Modern ülkelerde uygulama budur, personelin üretimini gözlemlemek ve diğerlerinden geri kalanları uyarmak, gerekirse eğitim vermek, mazeretleri varsa çözmek veya olmuyorsa işten çıkarmak (öte yandan iyi çalışanlara da ikramiye vb. ödüller vermek). Yasalar da buna göre değiştirildi, iş kanununda keyfi olarak işten çıkarmak zor veya imkansız hale geldi. İşveren için personel içinde sıkıntılı (tembel, liyakatsiz, beceriksiz) kişileri atmanın tek yolu budur. Sistemin bizim kültürümüze uymayan kısmı ise; amirin çalışana verdiği notu yüzüne söylemesi ve sebebini nesnel olarak açıklaması gerekliliği. Çalışana "çok iyisin senden çok memnunum" deyip sisteme düşük not girerse anlattığınız gibi şok işten çıkarmalar yaşanacaktır. Bu sistem olmasaydı bütün işyerleri devlet kurumu gibi olacaktı. Bir defa işe aldığınız kişiyi hiç bir şekilde atamıyorsunuz, iyi çalışanla kötü çalışan arasında bir fark olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MR OBVİOUS ~ 6 yıl önce
SİSTEMİ ÇALIŞTIRANLAR, YÖNETİCİLER SİSTEME DEĞİL DE DÜZENE UYGUNLAR.EĞER DEĞERLENDİRMELER TARAFSIZ, DÜRÜST BİR ŞEKİLDE YAPILABİLSE MUHTEMELEN SORUN OLMAYACAKTIR. SİSTEMİN BENZER ÇARPIKLIKLARLA DEVLET KURUMLARINDA DA UYGULANDIĞINI HATIRLATMAK İSTERİM. TEŞEKKÜRLER.
taşeron ~ 6 yıl önce
Çetin Bey THY Kargo Terminalinde çalışan 5M güvenlik ve temizlik personelleri çıkan kit yasasından yararlanabileceler mi? Teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMİR ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMİR ~ 6 yıl önce
NEDEN SANSÜRLEDİNİZ ÇETİN BEY YANLIŞ YADA YALAN MI SÖYLEDİM?
CVP DEMİR ~ 6 yıl önce
KONUYU BENDEN İYİ İZAH ETMİŞSİNİZ. KISKANDIM ONDAN SANSÜRLEDİM.
MİSAFİR ~ 6 yıl önce
ÇETİN BEY, THY TEKNİK A.Ş OLDUĞU İÇİN KADRO ALAMIYOR A.O DA ÇALIŞAN TAŞERONLAR BU DURUMDAN (KIT KADRO) FAYDALANACAKLARMIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 6 yıl önce
Merhabalar bu türk hava yolları ne kadar lanet bir iş yeriymiş arkadaşlar yıllardır çalışıyorum devlet kamudaki taşeronları aldı ama bizler alınmadık thy biz devlet değiliz ulan işinize geldimi devlet işinize gelmedimi özel şimdi KİT ler için kanun çıktı şimdi thy bakalım ne yalan uyduracak hakkım haram olsun onlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazarlama ~ 6 yıl önce
Onemli olan sirketi varlikli gosterip pazarlamak, gerisi yazida ve hafizada kaliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İK ~ 6 yıl önce
Genel Müdürlüğün burdaki taklacisi müdürün tetikçileri hepsi idare ile uyumlu çalışmaya bakarlar kendilerine zarar gelmesin diye her konuya uyar oğlu davranirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000