30 Aralık 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Pegasus uçağı çürümeye terk edildi

Pegasus Havayolları’nın Trabzon’da facianın eşiğinden dönen yolcu uçağı çürümeye terk edildi.

Hatırlayacaksınız; 2018 yılının ilk günlerinden Trabzon Havalimanı’nda Pegasus’a ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı pistten çıkarak denize doğru kaymaya başlaşmıştı. Sürüklenen uçak denize 20-25 metre mesade durarak adeta bir trajediden kurtulmuştu.

O uçakla ilgili geçen süreçte olumlu tek bir adım atılmadı.

Geçen yılın yaz ayında bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım. Bu uçağın parçalarının biri İngiliz biri de Kanadalı olmak üzere iki yabancı firma tarafından satın alındığını ve ihale yapılmadığını ifade etmiştim.

Şimdiki gelişme ise oldukça üzücü…

Uçağı önce Trabzon’un Yomra ilçesi Belediyesi Millet Kıraathanesi yapmak için ilçeye getiriyor. Uçak bir bölgede bekletiliyor. Ancak aradan 1.5 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen bulunduğu alanda adeta kaderine terk ediliyor.

Daha sonra restoran, müze gibi çokça seçeneklerle kullanılacağı açıklanıyor ama bir türlü harekete geçirilemiyor.

Büyükşehir belediyesi ile de irtibata geçilmesine rağmen uçağın herhangi bir konuda hizmet verebilmesi için ciddi bir masraf edilmesi gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Bu nedenle hiçbir belediye bu topa girmiyor.

Uçak şu sıralar çürümeye bırakılmış olarak bekletiliyor.

Hem masrafı hem de zahmeti nedeniyle kimse bir müdahalede bulunmuyor. Sonuç olarak bu uçak görüşüne göre uzun bir süre Pazar alanında bekletilecek ve muhtemel ki evsizlere ev, çocuklara da yeni bir oyun alanı olacak.

THY’nin Boeing ile anlaşması

Birkaç kez dile getirdiğim THY’nin MAX zararlarının karşılanması ya da dava açılması konusunda yeni bir gelişme yaşandı biliyorsunuz.

THY’nin Boeing ile anlaşarak 120 Milyon dolar ödeme alacağı bilgisi var.

Toplamda 24 uçağını uçuramayan olan THY’nin bu nedenle yaklaşık yüzde 20 kapasite daraltmak zorunda kaldığı ciddi zarar ettiği herkesçe malum.

Peki 120 Milyon Dolar bu zararın tam olarak kaçta kaçı demek?

Bilen var mı?

Pegasus uçağı çürümeye terk edildi

Yorumlar

Oktay ~ 4 yıl önce
Eleştiriden düz devam ederseniz karalamaya varırsınız.hele bir de eleştiri(!)içinde çözüm önermiyorsanız o zaman niyetiniz bellidir.mesleki pozisyonunuz gereği duyumlar sıkça geliyordur sizlere,bu duyumları haber yapmanız gayet normal.ama yeterince araştırmadan yapılan her yazı güveninirliliğinizi sorgulatır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 4 yıl önce
Kötü olayları hatırlatmayı,üzerlerinden sürekli aynı haberleri tekrarlayınca ne geçiyor elinize ? Pegasus uçağı çürümeye terkedilmiş.100 KERE GÖRDÜK ARTIK TAMAM ! Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp yazmayın be kardeşim.Konu yoksa söyleyeyim başka şeyler yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 4 yıl önce
Thynin zararının 400 milyon dolar olduğu belirtilmişti bir köşe yazrı tarafından

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000