29 Mayıs 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Birileri önce planını yapar, yandaşlarını yanına toplar ve düğmeye basar. Sonrası algı operasyonu, yemeği servis etme aşamasıdır. Adam satmayacağı varsa da öyle bir punduna getirilir ki şaşar kalırsınız. Sıra sarı öküze gelmiş ise o artık kurban edilmiş demektir. Asıl düşünmesi gereken sarı öküz değil, sürünün kendisidir. Bunu anlar iseniz adam olursunuz. Uğraşmayın. Gafil hainlik, niyetli hainlikten daha aşşağılık bir durumdur. Akıllı düşmanı aptal dosta tercih etmek lazım gelir.
  • ALİ KINIK.BEY PEGASUSTA BİZZAT ŞAHİT OLDUĞUM VE GÖRDÜĞÜM BİLDİĞM BİR MESELE VARDIR Kİ SORMA GİTSİN.ŞİRKET İÇERİSİNDE ÇALIŞIYOR İKEN ÜST AMİRİM MEVKİSİ(DREKTÖR)TARAFINDAN MOBİNG UYGULAMASINA MARUZ KALDIM 2 YIL BOYUNCA.OLAY DAYANLMAZ HAL ALINCA İŞ AKDİME SON VERİLDİ İŞTEN AYRILDIM MAHKEMEYE İNTİKAL ETTİ DAVA NE HİKMETSE YARGILAMAYI YAPAN SAVCI BENİ HİÇ DİNLEMDEN AÇIKDELİLLERİ ŞAHİTLERİ İRDELEMEDEN DAVAYI BİTİRDİ VE MAHKEMEYİ KAYBETTİM AVUKATIM OLAYI BİRAZ İRDELEMEYE BAŞLADI VE HAKİM FETÖCÜ ÇIKTI ŞİMDİ DOMİNONUN TAŞLARINI YERLERİNE KOYALIM.? ŞİRKETTE FETÖDEN TUTUKLANAN GENEL MÜD YARDIMCISI NADİR KABAŞ DAVALI OLDUĞUM YANİ TARAFIMA MOBİNG UYGULAYAN KİŞİNİN ARASINDAN SU SIZMAZ VE THY DA DA KENDİ EKİBİNDE OLAN KİŞİDİR 15 YILA DAYANAN BİR BERABERLİKLERİ SÖZ KONUSSUDUR.BANA MOBİNG UYGALAYN KİŞİ İLE NADİR KABAŞ 15 YIL GİBİ BİR SÜRE GEÇMİŞLERİ VAR YARGILAMAYI YAPAN HAKİM DE 1 NUMARALI FETÖCÜ .?ŞİMDİ BU ŞEYTAN ÜÇGENİNDEN NE ANLAM ÇIKTI ANLADINIZMI ...?
  • Bir şirket kurulabilir, devredilebilir, kapanabilir veya büyüyerek uluslararası açılabilir. Burda mühim olan bu şirketin yöneticileri acaba kıyım yaparlen adil davrandılarmı? Kurunun yanında yaş da yanar misali kabin görevlilerinin işine son verdi. Görevini yapmayan aksatanların işten çıkarılmasına asla sözüm olmaz ama haksızlık yapılan bir çok çalışanın olduğunu biliyorum. Allahın belası örgüt girmediği kurum elde etmediği yönetici, yok gibi; hatta elde edemediği özel sektör yöneticilerinin uçaklarına yaşam alanlarına dinleme cihazı veya kamera koyarak onların aleyhinde elde ettiği bilgileri onlara karşı kullanarak okyanus ötesindeki şeytan istediğini elde etmiştir. Bu bağlamda kim veya kimler bu pisliğe bulaştıysa inşllah gereken cezaları alacaklardır. Ankara gibi tüm uçuşların can noktası olan esenboğa havalimanın da slot kontrolü neredeyse THY iken ve 1 yıldır pegasus slot talep ederken ve verilmezken,birden bire ne oldu da slot verildi. eniştem beni niye öptü derler. Merak etmeyin
  • Pegasus yaz sezonu İzmir*Ordu uçuşları da sistemde gözükmüyor.Geçici mi yoksa tamamen mi kaldırıldı bilen var mı?
  • Berat Albayrak'a satıldı iste devir ise kasım ayında yapılacak. Pegasusun air berlinden bütün iz air hisselerini almasının , ankara base acılmasının tek sebebi budur. Zaten dikkat edin ankara base suan icin kasıma kadar gözüküyor.
  • Antalya - İzmir seferleride bitti, Satış hayırlı oldu bence.. Artık bu gücün altında eziliyordu
  • Pegasus. Araplara, Onurair. Cankut bey de,atlas durumu zor....
  • Pegasus. Araplara, Onurair. Cankut bey de,atlas durumu zor....
  • Yazıyı okumadım. Baştaki "pegasus düşmanı gibi gosterilme " mevzusuna yazıyorum. Bir süre önce burada pegasus tanıtım yazısı güzellemeler vardı. Yalakalığın dibine vurulduydu!
  • Ey Pgs deki yalakalar yediğiniz kul hakları haram lar hepsi çıkacak elbet sadece zaman ofiste öyle bütün gün cips cola götürmeye benzemez kul hakkı yemek yedirirler size cipsi colayı Saw ofiste bütün gün otur facebook twitter takil hafta sonu tatil bayram seyran tatil hayatınızda kaç defa 03.00 03.30 da kalkıp servise bindiniz anca açıklamanız var cınım der çağırırsınız yanınıza . Öyle kızım oğlum ayrımı yapıp diğerlerini hiçe saymakla yürümez bu gemi

Pegasus bilmecesi... Birilerinin dili olsa da konuşsa!

Farkında mısınız bilmiyorum ama Pegasus Havayolları ile ilgili baş döndürücü şekilde bir trafik işliyor. Her ne kadar yazdığımız yazılardan dolayı Pegasus düşmanlığı beslediğimiz söylense de zaman bizi haklı çıkaracak ve göreceksiniz ki Pegasus eski Pegasus olmayacak ya da kalmayacak.

Bana gelen bilgiler ışığında son 20 gündür Pegasus Havayolları'nda yaşanan trafiği özetlemek istiyorum. Yorumu da her zamanki gibi size bırakıyorum. Lakin okuduğunuzu anlayarak yorumlama yapın lütfen.

İsterseniz daha öncesine gidelim. 17 Ekim 2016 tarihinde yazdığım köşe yazımın bir bölümünde Pegasus Havayolları ile HNA (Hainan Grup) arasında satış görüşmesi yapıldığını söylemiştim. Ve kaynağımda HNA Grup'tan güçlü bir isim idi. Yazımın yayınlandığı gün Pegasus açıklama göndermiş ve böyle bir görüşme yapılmadığını söylemişti.

Bugüne geldiğimizde nelerin dönüp nelerin dönmediğini anlamak için ne arif olmaya gerek var ne de şirketin içinde olmaya gerek var.

Evet; 20 gündür Pegasus Havayolları'nda inanılmaz bir trafik yaşanıyor. Ha bu arada Ali Sabancı ortalarda yok. En son Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği'nde görüldü.

Trafik şöyle başladı. 13 Mayıs 2017 günü Pegasus Havayolları'nın eski Genel Müdür Yardımcısı ve halen Pegasus Havayolları'nda kaptan olarak görev yapan Nadir Kabaş gözaltına alındı.

İlginçtir 16 Mayıs günü henüz sözleşme imzalanmadan, Ouidell Limited ve Wilmington Trust SP Services (Dublin) Limited Şirketine Pegasus Havayolları bir Boeing 737-800NG uçağı teslim ediyor. Sözleşme tarihi 18 Mayıs 2017 görülüyor. Her ne kadar 5 Mayıs 2017 tarihinde de bir sözleşme yapıldığı söylense de bu anlaşma SPK'dan neden gizlenmiştir ve açıklama için 17 gün beklenmiştir anlam verememekle birlikte kafalarda soru işaretleri oluşturması için yeterlidir.

Pegasus Havayolları iki adet uçağı 92 milyon dolara satarken tarih 18 Mayıs 2017'yi gösteriyordu.

13 Mayıs 2017'de gözaltına alınan Nadir Kabaş ise altı gün sonra 19 Mayıs 2017'de tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

Tarih 24 Mayıs 2017 saat 09.05 ve Pegasus'tan bir satış haberi daha. Bu kez dört adet Boeing 737-800NG satılıyor ve iki gün ara ile toplamda altı adet uçak filodan çıkarılıyor.

Ama satışlarda bir gariplik var. Pegasus Havayolları'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yaptığı açıklamada iki adet uçak 92 milyon dolara satılırken dört adet uçak ise 93 milyon 800 bin dolara. Nasıl olur halen anlamış değilim. Ya dört uçakta bir problem var kelepir gitti, ya iki uçak supersonic uçaklar!

Pegasus Havayolları'ndaki trafik bununla bitmiyor. 18 Mayıs 2017'de Pegasus bir açıklama yapıyor. Ankara'yı HUB (uçuş merkezi) haline getireceklerini duyuruyorlar.

Çok ama çok garip. Türk Hava Yolları Ankara'yı Anadolujet ile dünyaya bağlamayacak mıydı? Ne oldu vaz mı geçildi? Özel sektörün her uçtuğu noktaya ezici rekabet yaparak giren THY, Ankara'yı Pegasus'a nasıl teslim ediyor.

Nadir Kabaş, 24 Mayıs 2017 tarihinde mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest bırakılarak tahliye ediliyor.

Ve kaynaklarım diyor ki "Pegasus  Havayolları satıldı". Bilin bakalım kime? Yoksa durup dururken Ankara Pegasus'a verilir miydi?

Ben kaynaklarıma güvenerek kime satıldığını biliyorum. Gelişmeler, özellikle Pegasus'un Ankara hamlesi de gösteriyor ki hızlı bir gelişme yaşanacak.

Ben bekliyorum ki birilerinin dili olsa da konuşsa...

Okurlara cevap vermek...

Bir okuruma verdiğim cevap ki benden öyle sözleri duymaya alışık olmayan okurlarımın da serzenişlerine hak vererek şunu söylemek istiyorum. Arkadaşlar maalesef bu sektörde ne kadar elit kişilik var ise de okumuş cahiller de çok. Dolayısıyla bazen bizim de şirazemiz kayabilir.

Bu haftaki yazımızda THY'deki FG plakalı araçlarla ilgili geçmişte haber yaptığımızı söylüyoruz. Yazıyı okuyan bir okur tarih soruyor. İşte ben bu tip okurlara kızıyorum. Biraz araştırma da sen yap ki 2009'da bu haberi yaptığımızı anla.

Geçen hafta yazdığım yazı için Ali Sabancı'ya iftira attığımı söyleyenlere de iki lafım var. Arkadaşlar 17/25'de yapılan hukuk üzerinden darbe girişiminden sonra Ali Sabancı'nın Asya Banka'daki paralarını çekmediği tapelere yansımıştı. FETÖ yöneticisinin Fethullah Gülen'e telefonda verdiği bilgiden bunları öğrenmiştik. Dolayısıyla Nadir Kabaş'ın da FETÖ'den tutuklanması ile örtüşen bir durum olduğu için bunları söyledik. İftiralık bir durum söz konusu bile değil.

SHGM'nin yeni görevi yalakalık mı?

"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü işini yapmıyor" dediğimizde gönül koyanlar hem vallahi hem billahi sözümüzün arkasındayız. Bakın sektör can çekişiyor. 2017 yılının sonunda neler olacak göreceğiz. SHGM'nin görevi sorunlara çözüm bulmaktır. Cumhurbaşanı, Başbakan, Bakan nerede namaz kılmış onları twit atmak değildir.

Yeter artık bırakın yalakalığı da işinizin başına dönün.

Pegasus bilmecesi... Birilerinin dili olsa da konuşsa!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Yayınlayamazsınız ~ 7 yıl önce
Birileri önce planını yapar, yandaşlarını yanına toplar ve düğmeye basar. Sonrası algı operasyonu, yemeği servis etme aşamasıdır. Adam satmayacağı varsa da öyle bir punduna getirilir ki şaşar kalırsınız. Sıra sarı öküze gelmiş ise o artık kurban edilmiş demektir. Asıl düşünmesi gereken sarı öküz değil, sürünün kendisidir. Bunu anlar iseniz adam olursunuz. Uğraşmayın. Gafil hainlik, niyetli hainlikten daha aşşağılık bir durumdur. Akıllı düşmanı aptal dosta tercih etmek lazım gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAĞDUR ÇALIŞAN ~ 7 yıl önce
ALİ KINIK.BEY PEGASUSTA BİZZAT ŞAHİT OLDUĞUM VE GÖRDÜĞÜM BİLDİĞM BİR MESELE VARDIR Kİ SORMA GİTSİN.ŞİRKET İÇERİSİNDE ÇALIŞIYOR İKEN ÜST AMİRİM MEVKİSİ(DREKTÖR)TARAFINDAN MOBİNG UYGULAMASINA MARUZ KALDIM 2 YIL BOYUNCA.OLAY DAYANLMAZ HAL ALINCA İŞ AKDİME SON VERİLDİ İŞTEN AYRILDIM MAHKEMEYE İNTİKAL ETTİ DAVA NE HİKMETSE YARGILAMAYI YAPAN SAVCI BENİ HİÇ DİNLEMDEN AÇIKDELİLLERİ ŞAHİTLERİ İRDELEMEDEN DAVAYI BİTİRDİ VE MAHKEMEYİ KAYBETTİM AVUKATIM OLAYI BİRAZ İRDELEMEYE BAŞLADI VE HAKİM FETÖCÜ ÇIKTI ŞİMDİ DOMİNONUN TAŞLARINI YERLERİNE KOYALIM.? ŞİRKETTE FETÖDEN TUTUKLANAN GENEL MÜD YARDIMCISI NADİR KABAŞ DAVALI OLDUĞUM YANİ TARAFIMA MOBİNG UYGULAYAN KİŞİNİN ARASINDAN SU SIZMAZ VE THY DA DA KENDİ EKİBİNDE OLAN KİŞİDİR 15 YILA DAYANAN BİR BERABERLİKLERİ SÖZ KONUSSUDUR.BANA MOBİNG UYGALAYN KİŞİ İLE NADİR KABAŞ 15 YIL GİBİ BİR SÜRE GEÇMİŞLERİ VAR YARGILAMAYI YAPAN HAKİM DE 1 NUMARALI FETÖCÜ .?ŞİMDİ BU ŞEYTAN ÜÇGENİNDEN NE ANLAM ÇIKTI ANLADINIZMI ...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hıdır KOCAKAYA ~ 7 yıl önce
Bir şirket kurulabilir, devredilebilir, kapanabilir veya büyüyerek uluslararası açılabilir. Burda mühim olan bu şirketin yöneticileri acaba kıyım yaparlen adil davrandılarmı? Kurunun yanında yaş da yanar misali kabin görevlilerinin işine son verdi. Görevini yapmayan aksatanların işten çıkarılmasına asla sözüm olmaz ama haksızlık yapılan bir çok çalışanın olduğunu biliyorum. Allahın belası örgüt girmediği kurum elde etmediği yönetici, yok gibi; hatta elde edemediği özel sektör yöneticilerinin uçaklarına yaşam alanlarına dinleme cihazı veya kamera koyarak onların aleyhinde elde ettiği bilgileri onlara karşı kullanarak okyanus ötesindeki şeytan istediğini elde etmiştir. Bu bağlamda kim veya kimler bu pisliğe bulaştıysa inşllah gereken cezaları alacaklardır. Ankara gibi tüm uçuşların can noktası olan esenboğa havalimanın da slot kontrolü neredeyse THY iken ve 1 yıldır pegasus slot talep ederken ve verilmezken,birden bire ne oldu da slot verildi. eniştem beni niye öptü derler. Merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir ~ 7 yıl önce
Pegasus yaz sezonu İzmir*Ordu uçuşları da sistemde gözükmüyor.Geçici mi yoksa tamamen mi kaldırıldı bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben Sen O ~ 7 yıl önce
Berat Albayrak'a satıldı iste devir ise kasım ayında yapılacak. Pegasusun air berlinden bütün iz air hisselerini almasının , ankara base acılmasının tek sebebi budur. Zaten dikkat edin ankara base suan icin kasıma kadar gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yengec ~ 7 yıl önce
Antalya - İzmir seferleride bitti, Satış hayırlı oldu bence.. Artık bu gücün altında eziliyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 7 yıl önce
Pegasus. Araplara, Onurair. Cankut bey de,atlas durumu zor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 7 yıl önce
Pegasus. Araplara, Onurair. Cankut bey de,atlas durumu zor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İdris ~ 7 yıl önce
Yazıyı okumadım. Baştaki "pegasus düşmanı gibi gosterilme " mevzusuna yazıyorum. Bir süre önce burada pegasus tanıtım yazısı güzellemeler vardı. Yalakalığın dibine vurulduydu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti-Yalak ~ 7 yıl önce
Ey Pgs deki yalakalar yediğiniz kul hakları haram lar hepsi çıkacak elbet sadece zaman ofiste öyle bütün gün cips cola götürmeye benzemez kul hakkı yemek yedirirler size cipsi colayı Saw ofiste bütün gün otur facebook twitter takil hafta sonu tatil bayram seyran tatil hayatınızda kaç defa 03.00 03.30 da kalkıp servise bindiniz anca açıklamanız var cınım der çağırırsınız yanınıza . Öyle kızım oğlum ayrımı yapıp diğerlerini hiçe saymakla yürümez bu gemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000