03 Ekim 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Yabancilarin (genelde yasli basli cirkin egitimsiz yabanci pilotlarin) takilip adete cop gibi cop kovasina biraktigi km’ler purser’lar bayagi konusmus burada. Bana mi sordun yabanci pesinde kosarken, git onlara cemkir
  • Şimdi şöyle bir husus var, kabinciler havaiş’te kaldı yani hükümet yanlısı sendikada. Kabin akp’yi çok sever.
  • Burada pilotlara sayan hostesler uçuşlarda pilot peşinde (yerli yabancı) koşan, instagram’da sanki kendi bütçesiyle tatil gitmiş gibi havuz başında bikinili ve profili dışarı açık poz veren, aranan kişilerden oluşuyor olması çok muhtemel. Ne kadar kezban gözüktüğünüzi sadece pilotlar değil sektör dışındaki kadın erkek herkes biliyor görüyor. Ben utanıyorum sizin adınıza
  • Cahilin birisinden duymussunuz Amarigada boyle Amarigada soyle, bilmiyorsunuz gercegi cahiller, Amerika da havayolu tasimaciligi pilotlari yati yaptiklari ulkelere bile Birlesik Devletler ust duzey temsilci statusunde gonderilir, onlara yapilacak(kacirma girisimi saldiri vs) tarzi olaylar topyekun saldiriyla bile sonuclanir. Onlara gelecek herhangi bir zarar karsisinda guvenlik gucleriniz sorumlu tutulur diye direktif kagitlariyla gonderilirler, maaslari iyidir hatta dunyanin en iyi maaslarini verirler, tek motor pilotunu havayolu pilotu diye yutturmuslar size
  • Bizim ülkemizde pilotlar neden bu kadar abartılıyor ? Amerika da lise mezunu 6 ay faa eğitimi alan herkes pilot oluyor. Kazançları ve forsları tır şöförleri kadar da yok… sorumluluğunuza saygı duyuyorum ama gerçekten çok abartıyorsunuz. Astronot değilsiniz.
  • O muhteşem sendika ve başkanı olduğu sürece hak filab alınamaz, zaten bütün hakları o ve sendikası yavaş yavaş vermedi mi gizli anlaşmalarla? Bir laf vardır, hırsız ıçeriden olunca kapı kilit tutmazmış.
  • Geçen gün ana üste bir kabin amiri skpk kabul etmedi ve indi uçaktan. Kaptanlar seve seve uçtu. Sosyal medyada atıp tutmakla olmuyor bazı şeyler.
  • Bu hususlara gelene kadar, asıl unutulan husus var. Pilot maaşlarına düzeltme yapıldığında, FO %35 zam aldı, kaptan %50. Ama covid diyip yapılan kesinti de ikisinden de %50 kesildi. Kesmeye sıra gelince FO'lar kaptan sayılıyor. Mevzu FO'ların faydasına olacak bişeyse, yok yok onlar kaptan değil.
  • Kokpitteki çöpe çöp torbasını takmayı öğrenin önce. Kapağı kaldır poşeti koy git sorsan iş yaptı. Çöpü poşetin üstüne atıcam sanki. Ya bi çıkar şu çöpü yerinden poşeti geçir kenalarına tuttur sonra yerine tak. Biz de çöpü kullanabilelim sonra. Aldığınız paranın hakkını verin biraz. Her seferinden çöp poşetini dahi kendim takıyorum. Biz kokpit ekibi olarak sorumluluklarımızı böyle ihmal ederek para kazanmıyoruz. Yaptığınız işe saygınız olsun olmuyorsa bırakın gidin.
  • Ahmet Bey bu durumu cözer rahat olun

Pazar

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nda kazanılan başarılardan dolayı yönetimin yüzü gülüyor. Ancak bu başarının mimarlarından olan çalışanların önemli bir bölümü de hala hayal kırıklığı içinde. Konu elbette pazar mesaileri ve otoyol ücretleri…

Hatırlanacağı üzere İlker Aycı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde, Türk Hava Yolları A.O. Personel Yönetim Başkanlığı tarafından şirket çalışanlarına gönderilen bir e-mailde 01.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere hafta tatilinde çalışılması durumunda yapılan mesai ücreti ödemesi uygulamasında değişiklik yapıldığı bildirilmişti. Bu durum 26. TİS’e göre aykırılık gösterse de olan oldu. İş mahkemeye taşındı.

Çalışanlar için bu ücretler önemli. Az bir meblağdan bahsetmiyoruz. Ortalama maaşların %15’ine takabil ediyor. Neden daha somut adımlarla iş verenin karşısına çıkılmadı da şimdi mahkeme yoluyla bu iş çözülmeye çalışılıyor anlayamıyorum.18 Ekim 2022 Salı günü saat 10:00’da İstanbul Adliyesi’nde 4. duruşma görülecek. Şahsen bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum ama arzum elbette personel lehine bir sonuç çıkması. Ha çıkmazsa da İlker Aycı yönetiminin aldığı bu kararın Prof. Dr. Ahmet Bolat yönetiminde yeni TİS ile değişeceğine inanıyorum.

BUSINESS CLASS

Dünyanın birçok havayolu şirketinde pass ve ced bilet uygulamalarında türlü türlü uygulamalar var. Ancak en anlamsız geleni bir F/O’nun yer olmasına karşın Business Class’a upgrade edilmemesi oluyor. F/O’lar sanırsınız üvey evlat. Uçuşu sırasında en yetkili ikinci kişiyi başkasının uçuşunda görmezden geleceksiniz öyle mi? Sebep?

Çoğu havayolu şirketinde uygulamalar üzerinden pass ve ced bilet alımı yapılabiliyor. İsteyen istediği yerden biletine ulaşabiliyor. Bir kabin memuru da business da uçabiliyor, teknik personel de, F/O da… Sistemleri değiştirmek şirketlerin elinde. Uygulamalar basit ve kullanılabilir olduktan sonra şirket de rahat eder personel de. Yeter ki istenilsin.

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

 

Pazar

Yorumlar Tüm Yorumlar (173)

Utku ~ 2 yıl önce
Yabancilarin (genelde yasli basli cirkin egitimsiz yabanci pilotlarin) takilip adete cop gibi cop kovasina biraktigi km’ler purser’lar bayagi konusmus burada. Bana mi sordun yabanci pesinde kosarken, git onlara cemkir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaş ~ 2 yıl önce
Şimdi şöyle bir husus var, kabinciler havaiş’te kaldı yani hükümet yanlısı sendikada. Kabin akp’yi çok sever.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enteresan ~ 2 yıl önce
Burada pilotlara sayan hostesler uçuşlarda pilot peşinde (yerli yabancı) koşan, instagram’da sanki kendi bütçesiyle tatil gitmiş gibi havuz başında bikinili ve profili dışarı açık poz veren, aranan kişilerden oluşuyor olması çok muhtemel. Ne kadar kezban gözüktüğünüzi sadece pilotlar değil sektör dışındaki kadın erkek herkes biliyor görüyor. Ben utanıyorum sizin adınıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 2 yıl önce
25 yaşında memurun 54 yaşında kaptan sevgilisi var ne diyim daha
Kız kardeşinde hostes olsun insallah ~ 2 yıl önce
Olsunda biraz empati yaparsın belki o 30 grlık beyninle,
Katılıyorum’a ~ 2 yıl önce
Kimmiş kaptan?
Yanit ~ 2 yıl önce
Kiz kardesim yok. Herkesin tercihi farkli. Herkesi ayni kefeye koyan yok. Simdi instgram’da yabanci kaptan eklemeye devam et :)
Papagana ~ 2 yıl önce
Cahilin birisinden duymussunuz Amarigada boyle Amarigada soyle, bilmiyorsunuz gercegi cahiller, Amerika da havayolu tasimaciligi pilotlari yati yaptiklari ulkelere bile Birlesik Devletler ust duzey temsilci statusunde gonderilir, onlara yapilacak(kacirma girisimi saldiri vs) tarzi olaylar topyekun saldiriyla bile sonuclanir. Onlara gelecek herhangi bir zarar karsisinda guvenlik gucleriniz sorumlu tutulur diye direktif kagitlariyla gonderilirler, maaslari iyidir hatta dunyanin en iyi maaslarini verirler, tek motor pilotunu havayolu pilotu diye yutturmuslar size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 2 yıl önce
Bizim ülkemizde pilotlar neden bu kadar abartılıyor ? Amerika da lise mezunu 6 ay faa eğitimi alan herkes pilot oluyor. Kazançları ve forsları tır şöförleri kadar da yok… sorumluluğunuza saygı duyuyorum ama gerçekten çok abartıyorsunuz. Astronot değilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak ~ 2 yıl önce
Anlamadığın konularda yorum yapma derim. Karşılıklı gelirsek mahçup olursun.
Az gittik uz gittik ~ 2 yıl önce
Buradaki tır şoförünün değeri Amerikalı kadar olmadığı için olmasın sakın!!! Cerrahlar da Amerika'da bu kadar değer görmüyor yazık, başbakanlar Avrupa'da bisikletle geziyor kırmızı ışıkta durup kurallara filan uyuyor, silikon vadisindeki yazılım mühendislerinin yüzüne bakan yok, bak koca ülkede uluslararası iş yapabilen bi Tarkan var ama o da abartılıyor napıyor ki 2 beste 2 şarkı hoop megastar, abartmayın yahu okuyarak çalışarak bir yerlere gelenleri, vasat insanları abartın, cehaleti yobazlığı abartın mesela, hırtları üniversite dahi bitiremeyenleri, yalancıları hırsız müteahhitleri abartın pohpolayın ....
Neden ~ 2 yıl önce
Neden bu yazarın her yazısının altında böyle düşmanlık birbirini küçümseme kin ve nefret var?bu kadar toksik bir haber sitesi ve yazarın yazılarını bir daha okumayı düşünmüyorum.kabinde aklı başında çok arkadaşım benimle aynı düşünüyorlardır.boş beleş kendi kendinizi gazlamaya devam?
Lol ~ 2 yıl önce
Abd’deki lise mezunu bile pilot olabiliyorken sen olamıyorsun çok yazık
Pilot ~ 2 yıl önce
Katılıyorum. Abd’de ve avrupa’daki çoğu pilot lise mezunu, üniversite diplomaları bile yok. Türk pilotlar ise üniversite mezunu çoğu da mühendislik kökenli hatta yüksek lisanslı. Yani Türk pilotlarımız yabancı pilotlardan daha donanımlı daha değerli pilotlardır.
Emin misin? ~ 2 yıl önce
6 ay da FAA lisansı alan adam havayolunda pilot maalesef olamıyor yılları geçiyor o koltuğa oturabilmek için.
Soru ~ 2 yıl önce
Bence bu soruyu yabancı pilot peşinde koşan hosteslere sormalısın bizlere değil, sor neden abartıyorlarmış öğrenelim
SENDİKA ~ 2 yıl önce
O muhteşem sendika ve başkanı olduğu sürece hak filab alınamaz, zaten bütün hakları o ve sendikası yavaş yavaş vermedi mi gizli anlaşmalarla? Bir laf vardır, hırsız ıçeriden olunca kapı kilit tutmazmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C ~ 2 yıl önce
Üye kalmayın kardeşim istifa edin, olmayanı adammış gibi gösteren korkak üyeleridir!!!
Ekip Tahsis ~ 2 yıl önce
Geçen gün ana üste bir kabin amiri skpk kabul etmedi ve indi uçaktan. Kaptanlar seve seve uçtu. Sosyal medyada atıp tutmakla olmuyor bazı şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Herkesin iki hakkıda baki. Kulanmış inmiş.
Bence ~ 2 yıl önce
Sallıyorsu amirler ve km’lee ne uçuş verilirse kabul ediliyorlar :)
Ayıp ~ 2 yıl önce
Bu hususlara gelene kadar, asıl unutulan husus var. Pilot maaşlarına düzeltme yapıldığında, FO %35 zam aldı, kaptan %50. Ama covid diyip yapılan kesinti de ikisinden de %50 kesildi. Kesmeye sıra gelince FO'lar kaptan sayılıyor. Mevzu FO'ların faydasına olacak bişeyse, yok yok onlar kaptan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ofo ~ 2 yıl önce
Çop poşoto tokomoyorlor yav ahahahahah sen nasıl bir ezik ruh haline sahipmişsin fo bozuntusu ahahah
Ofo’ya ~ 2 yıl önce
Sen fazla konuşma kabinci bozuntusu
Efo ~ 2 yıl önce
Kokpitteki çöpe çöp torbasını takmayı öğrenin önce. Kapağı kaldır poşeti koy git sorsan iş yaptı. Çöpü poşetin üstüne atıcam sanki. Ya bi çıkar şu çöpü yerinden poşeti geçir kenalarına tuttur sonra yerine tak. Biz de çöpü kullanabilelim sonra. Aldığınız paranın hakkını verin biraz. Her seferinden çöp poşetini dahi kendim takıyorum. Biz kokpit ekibi olarak sorumluluklarımızı böyle ihmal ederek para kazanmıyoruz. Yaptığınız işe saygınız olsun olmuyorsa bırakın gidin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efo ~ 2 yıl önce
Ben poşeti yüklendiği şekilde koyuyorum çöp kovasının üzerine. Al tak.
Haha ~ 2 yıl önce
Bunu sosyal medyada değil de bağlı olduğun başkanlığa raporlasan ya onlar da khb ile paylaşsın sonra ekiplere duyuru çıksın? Ama yok, siz fo'lar neyi raporlayabildiniz ki? Yüzünüze bakarak bitkin değil yorgunsun dediler yarabbi şükür dedin.
.d ~ 2 yıl önce
Adam dünyanın en çok sömürülen pilotu ama çöp poşetine takılmış.d
Efo ~ 2 yıl önce
Ya hakikaten bu kadar detay mı yazdın çöp poşetiyle ilgili hahahahaha hakikaten üstte dedikleri gibi az bile sömürüyorlar sizi hahah
Aci gercek ~ 2 yıl önce
Takma kardesim at copun icine posetsiz oncesinde de coplu gorduysen cagir temizlesin bosaltsin copu, security form mu her ne haltsa ilk kullanan amir bir zahmet kendi alsin gelsin yazili olmayan kural fo ya atanmis. Bildirilmemenizin sebebi, bildirilen yerde esi-arkadasi veya kirigi kabinden olanlar dolu sorgusuz sualsiz kabini destekliyorlar o yuzden. Esi vs baska bir departmandan olan insanlar departman sorumlusu falan olmamali adaletli olamiyorlar.
Acı gercek ~ 2 yıl önce
Sende o çöpün içine poşetsiz çöp atabilecek büzük var mi? Anında foto çeker raporlarım çocuk gibi azarlanirsin sonra
Acı gerçeğe.. ~ 2 yıl önce
İşiniz gücünüz rapor zaten, başka işiniz ve meziyetiniz olmadığı için anca böyle şeylerle tatmin olmaya devam, garson parçası diyeceğim de.. o bile değilsin.. çomarlık paçalardan akıyor, bunları bi hizaya çekmek lazım artık yeter
Haha ~ 2 yıl önce
Security form getirmek fo'nun görevi değil demiş, bal gibi de görevi el mahkum getireceksin yoksa geri gider alır gelirsin
Superzekalilara ~ 2 yıl önce
Getirmedigim oldu almadim da facan yetiyorsa soylemeyi dene denk gelelim, biri de foto cekerim demis azarlayacak kim? Poset koyulmamis istenmis getirmemis sonucun ne olmasini bekliyorsun? Fotonu attigin kisiyle seni onlu arkali fotokopi cekeriz merak etme sen
Haha’ya ~ 2 yıl önce
Ben security checklist almıyprum yanıma amir yanında taşıyor galiba kendisi çıkardı çantasından
Seve seve ~ 2 yıl önce
Seve seve o poşeti takacaklar
Çöp poşeti ~ 2 yıl önce
Kokpit çop poşeti takması kabinin görevidir. Wc temizliği bakımı da kabinin görevidir. SOP böyle der. Yalan mı? Görevin olmasa kuzu kuzu gelip takar mısınız o poşeti
Yalan ~ 2 yıl önce
Kokpite cop poseti takmak kabinin gorevi degildir. Hicbir yerde yazmaz. Ben hep ustune koyuyorum, taktirsana? Hatta copsuz icine atsana? Yer mi?
Ordu ~ 2 yıl önce
20 dk’da bir kokpiti arayacaksın iyi miyiz kötü müyüz sağlığımız sıhhatimiz nedir diye hal hatır soracaksın sorma da gör AQD’den raporları nasıl dolduruyoruz
PAZAR MESAISI ~ 2 yıl önce
Ahmet Bey bu durumu cözer rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000