19 Eylül 2011, Pazartesi
Servet BAŞOL
Servet BAŞOL [email protected]
  • PGS, SKY vs. yıllardır tip parası alırken, bu süre içinde rakipleri SunExpress tip+line ücretsiz veriyor, konaklama bedellerini karşılıyor, aylık 2500 Euro'dan başlayan maaş veriyordu. Ama sektörün içinden gelen Servet Bey bunları bilmiyormuş gibi, sadece SunExpress'in sonunda diğerlerinin rekabet koşullarına çekilmesi sonucu bu yazıyı yazması ve sadece bu şirketten bahsetmesi garip. Keşke SunExpress de bu yola gelene kadar birşeyler karalasaydı da işler bu hale gelmeseydi. Servet Bey'in iyi niyetinden şüphem yok. Sadece aklıma "bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün" lafı geliyor.
  • Hocam yanlışmı anlıyorum yazınızı , sizdemi böyle düşünüyorsunuz. Havayolu pilotu seçim kriterini belirler ancak , type eğitimini firma karşılamalıdır bu işe girmek için rüşvet gibi bir durum pilotun babasının boengi mi var pilot hizmetini satar sadece , ozaman öğretim üyesi olmak içinde insanlar 30 bin euro versin, çünkü bir akademisyenede de üniversite bir sürü eğitim veriyor daha uzman akademisyenler tarafından, Sizin yorumunuzu üniversiteye uyarlayalım, Sizden hizmet almak için eğitim veriyorum ama parasını sizden alıyorum master için 20 bin euro doktora için 35bin euro yrd doçluk için 40bin doçenlik için 45bin , profosörlük için 50 bin euro , iş garantili mastr+Dok+Yrddoc+Doc+Prof 200 bin euro , ne güzel değilmi hukuk açısından
  • Hocam yanlı yayın yapmayın lütfen. Tüm şirketler para alıyorlar. Siz diğerlerine de bir başvurun bakalım neler göreceksiniz.
  • Böyle bir konuda sadece Sunexpress'i yazmak etik yönünden doğru mu? Bunu sadece Sunexpress yapmıyor, değil mi? Bu bir arz-talep meselesi. Arz arttı ama talep artık eskisi kadar yüksek değil. Hele ki yurtdışından bir sürü pilotun gelmesine ve TR'de çalışmasına izin verilen bir ortamda bu işe yeni başlıyanların durumu gerçekten zor. Siz öğrencilere 'basamakları yavaş çıkacaksınız' diyorsunuz ama sorunun asıl kaynağı bence kendi vatandaşına öncelik vereceğine dışarıdan gelen adama kolaylık sağlamak, onların bu ülkede çalışabilmesi için gereken mevzuat değişikliklerini tek kalemde yapanlara ne diyorsunuz? Kendi ülkenizde, kendi insanınınız tarafından 2. sınıf muamele görmek ne kadar acı.
  • Sitenizi açamıyorum, bu sebeple buraya yazıyorum Servet Bey. Bir sonraki yazının konusunun memleketimizde yerli üretimin kökünü kurutan, arkadaşlarımızı işsiz bırakan yabancı pilot istihdamı olmasını rica ediyorum.
  • Hava kuvvetleri kökenliler hariç, diğer pilotlar pilot okullarına para vermeden mi gidiyorlar? Elbete bu mesleği parası olanlar yapıyor.
  • sektörde tüm şirketler giderlerini düşürmek için tipli pilot alırken veya tipsiz olandan tip ücreti alırken yazarın sadece sunexTen bahsetmesi bana şaşırtıcı geldi.
  • Şöyle açıklayabilirim mutluluğumu:"Türkiye de asla asla plan yapma, nasıl olsa hep bozguncu çıkacaktır."Türkiye de hiç bir zaman merdivenlerde standart bir basamak yüksekliği olan basamak olmadı.Merdivenler hep "birilerinin" isteği ve çıkarı uğruna ya yükseltildi ya da alçaltıldı.Aradaki yapı statiğinden çökmüş(ülkenin yapısal sorunları) olan merdiven bölgelerini saymıyorum bile.Siz hocam bir de bu merdiven de ağır adımlarda step by step yürümemizi istiyorsunuz ama zaten bu Türkiye de imkansız.Adamına göre muamele için sadece level 4 sınavları için 2008 den önce lisans sahipleri sınavlardan 2013'e kadar muaf denmesi bile SHGM nin bir havacılık değil muafiyet kurumu olduğunu kesin ve net açıklamaktadır.
  • Hocam eleştirmissiniz ama Pegasusta yaptı aynısını eğitm vereceği FO ları belirledi (çoğu kaptanların mahdumu) sonrada maaşlarından verdiği eğitimin parasını kesti. Üstelik bunu kabul edip işe girmek için de epey bir torpil koyan oldu. Sunexpresde ondan ilham almış olabilir. türk yaprda Alman yapmaz mı?
  • herkes sizin gibi meslek aşkı ile yapmıyorki işi, kimi makamı düşünüyor, kimi çocuğunun yurt dışındaki okulunu, kimi arabasını. Yani herkes farklı dertte. Böyle olunca pilottan genel müdür, load masterdan güvenlikçi, güvenlikçiden insan kaynakları, teknisyenden idari yönetici, yeni mezundan denetçi vs vs bir sürü gariplik görüyoruz. Meslek yok ki mesleki kanun kavgası olsun. Kanun yapmayı bile kendi yetkisinde sanan avukatlar görmedik mi? Birlik desen bileştiğimiz tek konu maaşımızın az olduğu. Elinize, yüreğinize sağlık ülkede hala bir şeyler değiştirme çabasında olan, araştıran insanların varlığını hissediyoruz sayenizde..

Para Karşılığı Havacılık

SunExpress “Önce 30.000€ ver” 

Sizden hizmet almak için size eğitm veriyorum ama parasını sizden alıyorum diyor bu firmamız kanun ve hukuk açısından mükemmel bir yaklaşım.
 
Bu da bize ters geliyor ama...
 
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak
Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak…
Sular sarardı… yüzün perde perde solmakta
Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta…
 
Ahmet HAŞİM tabii ki bu şiiri bizler için yazdı.
 
Bana göre, onun da gördüğü bizler için yadsınamayacak bir gerçek vardı.
 
Plan ve programsız yaşamayı, azmetmeyi ve sabretmeyi öğrenmeden bir şeye sahip olmanın, aslında ödenemeyecek bir bedel olarak karşımıza çıkacağı gerçeği.
 
Hep söylerim ama sanmayın sizlere bu sözüm. Sözüm "Meslek" kavramınadır.
 
Çırak, kalfa ve usta ilişkisine, doğal olarak da eğitime.
 
Alaylı ya da okullu fark etmez.
 
Sistemsizlik için suçlayabileceğiniz çok kişi ve kurum var.
Bunların en başında ise bizler yani kendimiz gelmekteyiz.
Kuralı koyan, yapan, uygulayan ve yargılayan yine bizleriz.
ICAO bir organizasyondur. Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu.
Bu organizasyonda şu an ve hangi konu ile yetkilendirildi iseniz, kural koyan, yapan, uygulayan ve yargılayan konumdasınız.
Sizlerin bir teklifi bile bakarsınız kural olmuş.
 
Hep birilerinden beklemek kadar yanlış bir şey yok.
Mesleğinize sahip çıkmaz iseniz, birileri sizin adınıza ve sizin için bir şeyler yapmak zorunda kalır ve kalıyor da!
Yetki onlarda doğal olarak ama bilgi ve deneyim sizlerde.
Sizler pişirmedikçe, önünüze ne konur ise onu yiyeceksiniz.
Düşünmek zordur. Kabul ediyorum.
Okuyacak, araştıracak, düşünecek, planlayacak ve yapacaksınız.
Bunu gerçekleştirmek için ise birlikten güç almanız gerektiğini sizler de biliyorsunuz.
 
Bizim yapmayıp ama diğer meslektaşlarımızın yaptıklarına bile önem vermeyiş nedenimizi gerçekten çok ama çok merak ediyorum.
NGAP geçen sene çıktı ve önümüzde yaklaşık sekiz sene var. Bu yasallaşma süreci bizi sınırlamakta.
Daha önce yazdıklarımdan da biliyoruz ki, birçok ülke, Sivil Havacılık Eğitimi için kolları sıvadı ve planlarını yaparak ilgili kanunlarını çıkardılar.
Meslek olabilmek adına bizler, lisan ve lisans sahipleri neler yaptık?
Ya da neleri yapmadık ve yapmamaktayız?
Derneklerimiz bolca var.
Havacılık konusunda da var.
 
Bana göre Kanarya Sevenler Derneği daha iyi çalışıyor.
İşte bakın bu yıl sonuna kadar ilan ettikleri yarışmalar;
17-18 Ekim 2009 Samsun Irk, Renk, Doğa, Melezler, Muhabbet ve Finçhler
24-25 Ekim İzmir Irk, Renk, Doğa, Melezler, Muhabbet ve Finçhler
01 Kasım Adana Irk Ve Renk
07-08 Kasım İstanbul Irk, Renk, Doğa, Melezler, Muhabbet ve Finchler
14 Kasım Antalya Gloster (İlk Beş Ertesi Günü Yarışmayacak)
15 Kasım Antalya Irk ve Renk
22 Kasım Manisa Irk Renk
05-06 Aralık İzmir Yorkshire, Border, Kıvırcık Kulüp Yarışmaları
12-13 Aralık Ankara Irk, Renk, Doğa, Melezler, Muhabbet ve Finçler (Federasyon Tarafından Yapılacaktır.)
17-18 Aralık Konya Malinua
19-20 Aralık Konya Irk ve Renk
27 Aralık Balıkesir Irk ve Renk
 
Hayvan Hakları için böyle bir Avrupa Sözleşmesinden haberiniz var mı?
 
EV HAYVANLARININ KORUNMASINA DAİR AVRUPA SÖZLEŞMESİ

GİRİŞ
 
İşbu Sözleşmeyi imzalayan Avrupa Konseyi üyesi devletler,
-Avrupa Konseyi’nin amacının üyeleri arasında daha sıkı bir birlik gerçekleştirmek olduğunu dikkate alarak,
-İnsanın yaşayan tüm canlılara ahlaki bir yükümlülüğünün olduğunu tanıyarak ve insan ile ev hayvanları arasında mevcut özel ilişkileri hatırda tutarak,
-Ev hayvanlarının yaşam kalitesine olan katkılarını ve bunun sonucu olarak da toplum için taşıdığı önemi dikkate alarak,
-İnsan tarafından bakılan hayvanların geniş çeşitliliğinden kaynaklanan güçlükleri dikkate alarak,
-Hayvanların, aşırı nüfuslarına bağlı olarak, insan ve diğer hayvanların hijyen, sağlık ve güvenlikleri açısından taşıdıkları riskleri dikkate alarak,
-Yabani fauna örneklerinin ev hayvanı olarak muhafaza edilmelirinin desteklenmemesi gerektiğini dikkate alarak,
-Ev hayvanlarının elde edilmesi, muhafaza edilmesi, ticari veya ticari olmadan üretilmesi, başkalarına devredilmesi ve ticaretini etkileyen farklı şartların bilincinde olarak,
-Ev hayvanlarının muhafaza edilme koşullarının her zaman sağlıklarını ve refahlarını geliştirmeye izin vermediğinin bilincinde olarak,
-Bilgi veya bilinç noksanlığı nedeniyle, bazen, ev hayvanlarına karşı davranışların önemli ölçüde değiştiğini kaydederek,
-Ev hayvanları sahiplerinin sorumluluğu sonucunda doğacak temel müşterek davranış ve uygulama standardının sadece arzu edilen değil, aynı zamanda gerçekçi bir hedef olduğunu dikkate alarak,
Aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır:
.. ve 23 Maddelik bir sözleşme.
 
Bu arada müthiş bir tespit:
“-Ev hayvanları sahiplerinin sorumluluğu sonucunda doğacak temel müşterek davranış ve uygulama standardının sadece arzu edilen değil, aynı zamanda gerçekçi bir hedef olduğunu dikkate alarak,”
İş te bu yüzden;
“Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden.”
Her bir basamak, seni yükseğe ve ileriye götürecek.
 
Geçenlerde Airport Haber'de çok ilgimi çeken bir başarı haberi vardı.
10 Eylül günü yayınlanan SeaBird haberi.
Haberden bir cümle.
"Türkiye'de alt yapısı olmadığı için özellikle denizlere iniş kalkışlarda sorun olacağı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuş ruhsatı vermiyordu."
Peki ne oldu da izin verildi?
Tanımıyorum ama övgüleri hak eden bir isimden bahsediliyor.
Ercan YILDIZ.
Sayın Kürşad ARUSAN ile bir girişim başlatılmış ve bilgi galip gelmiş.
Alkışlamamak elde değil.
İşin bir de perde arkası var.
Kaçımız Ercan Hoca'ya destek olduk?
Hangi araştırmaları yaptık ve ortaya ne gibi sorunlar çıktı?
Milletvekillerini, bu eksik yasalar hususunda bilgilendirecek ve “kanun teklifi vermeleri” için lobi yapabilecek sivil dernekler (TALPA, vb), firmalar, sendikalar (HAVA-İŞ) ve en önemlisi biz havacılık çalışanları; teklif taslakları hazırlamaktan, işimizle ilgili kanunları değerlendirme ve yeniden düzenlenmesini talep etmekten neden bu kadar uzağız?
Ercan Hoca ruhsat aldı almasına ama sorunları bitti mi?
 
Sanırım "hemen" olmak istemek yanlış bir şey değil ama yükselmek için de bir merdiven basamağına gerek olduğu da kesin.
İşte o zaman çifter çifter çıkın. Hatta üçer üçer.
Ama Ahmet Haşim'den sizlere bir tavsiye.
Ağır ağır çıkın.
Benden de sizlere bir tavsiye.
Önce çıkılacak merdiveni inşa edin!
 
PS (Post scriptum - Sonuna ilave): Bu sezon talep üzerine konu işleme yöntemini deneyeceğim. Bir sonraki yazının konusunu sizlerin seçmeniz ve beni yönlendirmenizin daha yararlı olacağına inanıyorum. ePosta adreslerim mevcut. Umarım bu şekilde daha (interactive) etkileşimci ve yararlı bir sonuç elde ederiz.
 
Sevgiler
 
Para Karşılığı Havacılık

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
PGS, SKY vs. yıllardır tip parası alırken, bu süre içinde rakipleri SunExpress tip+line ücretsiz veriyor, konaklama bedellerini karşılıyor, aylık 2500 Euro'dan başlayan maaş veriyordu. Ama sektörün içinden gelen Servet Bey bunları bilmiyormuş gibi, sadece SunExpress'in sonunda diğerlerinin rekabet koşullarına çekilmesi sonucu bu yazıyı yazması ve sadece bu şirketten bahsetmesi garip. Keşke SunExpress de bu yola gelene kadar birşeyler karalasaydı da işler bu hale gelmeseydi. Servet Bey'in iyi niyetinden şüphem yok. Sadece aklıma "bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün" lafı geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hocam yanlışmı anlıyorum yazınızı , sizdemi böyle düşünüyorsunuz. Havayolu pilotu seçim kriterini belirler ancak , type eğitimini firma karşılamalıdır bu işe girmek için rüşvet gibi bir durum pilotun babasının boengi mi var pilot hizmetini satar sadece , ozaman öğretim üyesi olmak içinde insanlar 30 bin euro versin, çünkü bir akademisyenede de üniversite bir sürü eğitim veriyor daha uzman akademisyenler tarafından, Sizin yorumunuzu üniversiteye uyarlayalım, Sizden hizmet almak için eğitim veriyorum ama parasını sizden alıyorum master için 20 bin euro doktora için 35bin euro yrd doçluk için 40bin doçenlik için 45bin , profosörlük için 50 bin euro , iş garantili mastr+Dok+Yrddoc+Doc+Prof 200 bin euro , ne güzel değilmi hukuk açısından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hocam yanlı yayın yapmayın lütfen. Tüm şirketler para alıyorlar. Siz diğerlerine de bir başvurun bakalım neler göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir konuda sadece Sunexpress'i yazmak etik yönünden doğru mu? Bunu sadece Sunexpress yapmıyor, değil mi? Bu bir arz-talep meselesi. Arz arttı ama talep artık eskisi kadar yüksek değil. Hele ki yurtdışından bir sürü pilotun gelmesine ve TR'de çalışmasına izin verilen bir ortamda bu işe yeni başlıyanların durumu gerçekten zor. Siz öğrencilere 'basamakları yavaş çıkacaksınız' diyorsunuz ama sorunun asıl kaynağı bence kendi vatandaşına öncelik vereceğine dışarıdan gelen adama kolaylık sağlamak, onların bu ülkede çalışabilmesi için gereken mevzuat değişikliklerini tek kalemde yapanlara ne diyorsunuz? Kendi ülkenizde, kendi insanınınız tarafından 2. sınıf muamele görmek ne kadar acı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sitenizi açamıyorum, bu sebeple buraya yazıyorum Servet Bey. Bir sonraki yazının konusunun memleketimizde yerli üretimin kökünü kurutan, arkadaşlarımızı işsiz bırakan yabancı pilot istihdamı olmasını rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava kuvvetleri kökenliler hariç, diğer pilotlar pilot okullarına para vermeden mi gidiyorlar? Elbete bu mesleği parası olanlar yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sektörde tüm şirketler giderlerini düşürmek için tipli pilot alırken veya tipsiz olandan tip ücreti alırken yazarın sadece sunexTen bahsetmesi bana şaşırtıcı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şöyle açıklayabilirim mutluluğumu:"Türkiye de asla asla plan yapma, nasıl olsa hep bozguncu çıkacaktır."Türkiye de hiç bir zaman merdivenlerde standart bir basamak yüksekliği olan basamak olmadı.Merdivenler hep "birilerinin" isteği ve çıkarı uğruna ya yükseltildi ya da alçaltıldı.Aradaki yapı statiğinden çökmüş(ülkenin yapısal sorunları) olan merdiven bölgelerini saymıyorum bile.Siz hocam bir de bu merdiven de ağır adımlarda step by step yürümemizi istiyorsunuz ama zaten bu Türkiye de imkansız.Adamına göre muamele için sadece level 4 sınavları için 2008 den önce lisans sahipleri sınavlardan 2013'e kadar muaf denmesi bile SHGM nin bir havacılık değil muafiyet kurumu olduğunu kesin ve net açıklamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hocam eleştirmissiniz ama Pegasusta yaptı aynısını eğitm vereceği FO ları belirledi (çoğu kaptanların mahdumu) sonrada maaşlarından verdiği eğitimin parasını kesti. Üstelik bunu kabul edip işe girmek için de epey bir torpil koyan oldu. Sunexpresde ondan ilham almış olabilir. türk yaprda Alman yapmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herkes sizin gibi meslek aşkı ile yapmıyorki işi, kimi makamı düşünüyor, kimi çocuğunun yurt dışındaki okulunu, kimi arabasını. Yani herkes farklı dertte. Böyle olunca pilottan genel müdür, load masterdan güvenlikçi, güvenlikçiden insan kaynakları, teknisyenden idari yönetici, yeni mezundan denetçi vs vs bir sürü gariplik görüyoruz. Meslek yok ki mesleki kanun kavgası olsun. Kanun yapmayı bile kendi yetkisinde sanan avukatlar görmedik mi? Birlik desen bileştiğimiz tek konu maaşımızın az olduğu. Elinize, yüreğinize sağlık ülkede hala bir şeyler değiştirme çabasında olan, araştıran insanların varlığını hissediyoruz sayenizde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000