19 Temmuz 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bir vatandaş olarak ne yazik ki insanımızın haline üzülüyorum. Sevgili arkadaşlarım pandemi vs tamam haklarıniz alındı, edildi. Bir süre sabretmek zor değil. Çünkü malesef yaza aldanıp önümüzdeki sonbaharı hiç hesaba katmiyorsunuz. Adamların bir süre daha beklemeleri çok doğal ve normal. Onun dışında kabinciler ve kokpit arasındaki sürtüşme gerçekten çok yakışıksız. Ben bir müşteri( yolcu) olarak gerçekten adınıza üzülüyorum. Ne yalan söyleyeyim utanıyorum da. Birbirinizin parasının derdine duseceginize işinize bakın derim. Ve unutmayın ki Tr şartlarında gayet iyi paralar kazanıyorsunuz. ( Tabi ki hakkınızdır. Bir tüpün içinde zorlu şartlara çalışıyorsunuz, ona sözüm yok) Biraz kendinizi silkeleyin lütfen. Eski kabin memurlarini hatırlıyorum da ne kadar naif ve kibardilar. Lütfen eski kaliteye geri dönün. Burada böyle yakışıksız usluplarla bir yere gelemezsiniz.
  • Senin gibiler yuzunden aciklama geregi duymus, sen zihniyetini sorgulamali misin acaba?
  • Sevgili pilot abilerim herşeyin en iyisini hak ediyor bence daha çok kazanın gözüm yok,daha iyisi olsun inşallah,hiçççç gözüm yok şartlarınız daha iyi olsun başka söze hacet yok kardeşim herkes iyi olsun sözüm bunlar
  • Nitelikli bir meslek olan  pilotların maaşlarına söz edenlerin bir kısmı maalesef ruh hastası ve tedavi olmaları gerekir.Bu tipler aşağılık kompleksi içindeler, ulaşmak isteyipte ulaşamadıkları meslek olan pilotlara saldırarak bu koplekslerini baskılamaya, biraz rahatlamaya ve tatmin olmaya çalışıyorlar.
  • Degerli pilot abilerime bir soru sormak istiyorum ? Internette onlarca pilot olan abilerimizi ablalarimizi goruyorum. Sizce bu sektor ne zaman toparlayacak ve yeniden alimlar olmaya basliycak ?
  • Kabinle kokpit ayrılmadan kokpit zam alamaz, sendikadan dolayı
  • Koskoca A330 uçağı pilot kontrolü maksimum 185 saniye. Diğer kontrollerin hepsi otopilotta. geriye basit komut girme işi kalıyor. Taş taşımıyorsun yani. Uyanık kalmak zorundaymış. Tabi uyanık olmak zorundasın. İstifa et git evinde döne done yat o zaman. Türk Özel firmalarla THY kısayında Pilot+Kabin+Teknik maaş skalası çok dengesiz. Kabin ve kokpit her zaman bencil davranmıştır. ve de hiç saygısı yok kimsenin kimseye.
  • Kabin memurlarının hepsinde Iphone 12 Pro max 512gb. Şu kabin maaşlarını asgari ücrete bir indirin herkes rahat bir nefes alsın artık.
  • Arkadaşım ben anlamıyorumki neden ekmeğime göz dikiliyor. Elalem gezip tozarken ben uykumdan ailemden kendimden feragat edip opc,lpc, p3 rec , line chcek, health check, operasyonlarda türlü sorumluluklar alıyorum. Hata halinde Bunların hepsi ya hayatıma ya da işime mal olacak şeyler. E karşılığında aldığım para neden milletin gözüne batıyor. E sizde olun kardeşim. Gizli tarikat değilizki biz. Ama dünyaya bir daha gelsem herhangi bir şirkette kabin memuru olurdum. Abartmıyorum. Fakat aldığım risklerin karşılığnda aldığım paraya göz dikenin gözü çıksın. Yüklendiğim stresle tüm thy çalışanlarından en az 10 sene az yaşıyoruz kokpit olarak. O yüzden paramıza göz dikmeyin ayıptır.
  • Acilen tum kokpit ekibi kovulmali. Ya da en azindan tum fo lar kovulmali. Fo dusmani olan tip mudurleri var. Cunku analarindan direk yildizli 4 sirma cikmis onlar. Respect. Yeter bu kaptanlarin aldiklari paralar. Somurduler sirketi. Yeter.

Otopilot

Bu hafta da gündemimiz Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolu Şirketimiz Türk Hava Yolları...Şaka gibi yapılan zammın ardından iyimser açıklamalar ardı ardına geliyor. Neymiş uçuşlarda tavan yapılmış, pandemi öncesi rakamlara yaklaşılmış...  İyi de bunu neden personele yansıtmıyorsunuz ?

Havayolu şirketi yönetiyorsanız, bu işin temel direği olan personele de gereken ilgiyi ve alakayı göstermelisiniz. Kiminle konuşsam herkes mutsuz. Mutsuz olan personel yolcusunu nasıl mutlu edebilir? Birazcık olsun onların gözünden kendinize bir baksanıza...

1.99 METRE OLMAZ MI ?

Sağlık Bakanlığı pandemi dönemi seyahatler için bir video hazırlatarak yayınlamış. 2 metre sosyal mesele kuralına uyulması isteniyor. Nasıl olacak bu iş? Nasıl sağlanabilir? Orta koltuğun bile boş kalması İçin bir adım atılmadı. Şimdi yolcudan 2 metreyi koruması isteniyor. Bari biraz düşünülerek önlem alınsaydı...

Önlemlerin dünya genelinde gevşetildiği şu günlerde mutasyonlar da hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Tatil bölgelerine baktığımızda da kimsenin doğru düzgün kurallara uymadığı gözleniyor. Maskeler ya yok ya da çene altında göstermelik bir aksesuar. Önlemlerin, turizm sektörü İçin gevşetildiği fikri hemen hemen herkesçe düşünülüyor. Yani para İçin. Peki kış aylarında yeniden kapanmalar olur ve belirli bir kesimin işleri yine sekteye uğrarsa, bunun hesabını kim verecek? İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN!

B737’nin KADERİ

1967 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren ve 1968 yılında Lufthansa ile hizmete giren B737 tipi uçaklarda maalesef sorunlar bir türlü bitmiyor. Şimdi de oksijen seviyelerinde yeni bir problemle karşılaşıldı. Öte yandan B737 Max 8’lerde yolcu taşımaya devam ediyor. İki ölümcül kazanın ardından güven yitiren Amerikan uçak üreticisinin yeniden güven tazelemesi zor gibi gözüküyor.

ÇAĞRI MERKEZİ

Yaşanan uçuş iptalleri, ertelemeler, kısıtlamalar derken en çok savaş veren birim çağrı merkezi gibi duruyor. Ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle uzun süre çağrı merkezlerine ulaşım da sağlanamıyor. Bu da haliyle yolcunun memnuniyetsizliğini arttırıyor. Bazı boş işler müdürlükleri personeli, kısa bir eğitimden sonra geçici süreliğine çağrı merkezine geçirilemez mi ?

OTOPİLOT

THY, %18,45’lik maaş artışı ile personelin tepkisini çekti. Özellikle kokpit ekipleriyle yaptığım görüşmelerde mutsuzluklarını dile getiren pilotlar, ciddi ciddi farklı şirketlere veya farklı sektörlere yönelim eşiğindeler. THY yönetiminin otonom sistemlerle donatılmış otopilotlarla uçma gibi bir düşüncesi yoksa, ilerleyen dönemde pilot sıkıntısı yaşayacağı muhtemeldir. Gelin şu maaş işini bir kez daha düşünün!

Emniyetli uçuşlarınız olsun...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Otopilot

Yorumlar Tüm Yorumlar (114)

Vatandaş ~ 3 yıl önce
Bir vatandaş olarak ne yazik ki insanımızın haline üzülüyorum. Sevgili arkadaşlarım pandemi vs tamam haklarıniz alındı, edildi. Bir süre sabretmek zor değil. Çünkü malesef yaza aldanıp önümüzdeki sonbaharı hiç hesaba katmiyorsunuz. Adamların bir süre daha beklemeleri çok doğal ve normal. Onun dışında kabinciler ve kokpit arasındaki sürtüşme gerçekten çok yakışıksız. Ben bir müşteri( yolcu) olarak gerçekten adınıza üzülüyorum. Ne yalan söyleyeyim utanıyorum da. Birbirinizin parasının derdine duseceginize işinize bakın derim. Ve unutmayın ki Tr şartlarında gayet iyi paralar kazanıyorsunuz. ( Tabi ki hakkınızdır. Bir tüpün içinde zorlu şartlara çalışıyorsunuz, ona sözüm yok) Biraz kendinizi silkeleyin lütfen. Eski kabin memurlarini hatırlıyorum da ne kadar naif ve kibardilar. Lütfen eski kaliteye geri dönün. Burada böyle yakışıksız usluplarla bir yere gelemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka'ya ~ 3 yıl önce
Senin gibiler yuzunden aciklama geregi duymus, sen zihniyetini sorgulamali misin acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 3 yıl önce
Sevgili pilot abilerim herşeyin en iyisini hak ediyor bence daha çok kazanın gözüm yok,daha iyisi olsun inşallah,hiçççç gözüm yok şartlarınız daha iyi olsun başka söze hacet yok kardeşim herkes iyi olsun sözüm bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasetlik ~ 3 yıl önce
Nitelikli bir meslek olan  pilotların maaşlarına söz edenlerin bir kısmı maalesef ruh hastası ve tedavi olmaları gerekir.Bu tipler aşağılık kompleksi içindeler, ulaşmak isteyipte ulaşamadıkları meslek olan pilotlara saldırarak bu koplekslerini baskılamaya, biraz rahatlamaya ve tatmin olmaya çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memur ~ 3 yıl önce
çoğunun akademi pilot öğrenci olduğunı bilseydiniz yanınıza gelenlere dikkat ederdiniz
Konudan alakasiz ~ 3 yıl önce
Degerli pilot abilerime bir soru sormak istiyorum ? Internette onlarca pilot olan abilerimizi ablalarimizi goruyorum. Sizce bu sektor ne zaman toparlayacak ve yeniden alimlar olmaya basliycak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gelecek bahar ~ 3 yıl önce
seneye baharda hızlanır, yaza havacılık özgür kalır.
Ayrılık ~ 3 yıl önce
Kabinle kokpit ayrılmadan kokpit zam alamaz, sendikadan dolayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam da ~ 3 yıl önce
iki sene once kabine amirlere herkesten ayri 750 tl ek odeme yapildiginda sesleri cikmadi da kaptanlara kabinden ayri zam yapildiginda neden tepki verildi? bunun yaninda kaptan maasi uluslararasi bir maastir. kabin ne yazık ki yerel duruma göre maaşını alır dünyada bu böyledir.
sonuç ~ 3 yıl önce
Vakti zamanında birlik olsalardı maaş kesintisi olmazdı, geçti bor un pazarı!!!
Günaydın ~ 3 yıl önce
Kabin ve kokpit 3 sene önce sendika tarafından imzalan TIS ile ayrı iş yerleri olarak tanındı. Bu sayede zamanında kokpite ayrı zam yapılabildi, yine bu sayede kokpitten daha fazla kesilebildi. Seneye kokpite adam bulamazlarsa yine bu sayede ekmeğin bekası diyerek kokpite ayriyeten zam yapılabilir. Çok sevdiğiniz sendikanın ayak oyunları bunlar. Böl parçala yönet
Yok artık ~ 3 yıl önce
Amirin aldığı komik farka mı takıldınız ? Elbette ki alacak.Hem tüm sorumluluğu alacak hem de fark olmayacak zaten hataydı fark olmaması. Şimdi burda yeni karın gurultusu yaratmaya çalışma boşa.
tk ~ 3 yıl önce
Koskoca A330 uçağı pilot kontrolü maksimum 185 saniye. Diğer kontrollerin hepsi otopilotta. geriye basit komut girme işi kalıyor. Taş taşımıyorsun yani. Uyanık kalmak zorundaymış. Tabi uyanık olmak zorundasın. İstifa et git evinde döne done yat o zaman. Türk Özel firmalarla THY kısayında Pilot+Kabin+Teknik maaş skalası çok dengesiz. Kabin ve kokpit her zaman bencil davranmıştır. ve de hiç saygısı yok kimsenin kimseye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 3 yıl önce
iste bu zihniyet, bu deha bizi çok ileriye taşıyacak. aynen böyle devam kardeşim, bunu ne avrupa’sı ne abd si şimdiye kadar görememişti. hatta bi yakınına tercüme ettirip faa ve easa ya bile sunmalısın ki istifade etsinler.
Sana mi soracagim hirbo!! ~ 3 yıl önce
Ben bu isin gerekliliklerini bilerek bu meslegi sectim karsiliginda aldigim ya da almak istedigim maas da benim emegimin karisiligi yattigimiz yerden para mi istedik biz bugune kadar Oturup burda sana bunu mu anlatacagiz? Anlasilan sen yattigin yerden para alan gruptansin ki acik acik done done yat kafasindasin!! Yeterince net oldu mu? Olmadiysa yaz devam edelim.
basit komut girme ~ 3 yıl önce
basit komutu sana girmişler bence.
Tk'ya ~ 3 yıl önce
Çok zeki olan arkadaş, demek pilotların işi sadece 185 saniye , gerisi boş boş oturuyorlar ! Dünyadaki bütün havayolu şirketleri demek ki okadar eğitimi 185 saniye için veriyorlar, onca parayı 185 sn. İçin harcıyorlar. Bütün şirketler aptal bir sen akıllısın değil mi! Sen o aklını kendine sakla, belki günün birinde işine yarar.
Hahahahaha ~ 3 yıl önce
Hahahahahahahaha
vatandaş ~ 3 yıl önce
cehalet insanlara tehlikeli bir cesaret veriyor. sana yazdıklarının yersizligiyle ilgili sayfalarca sey yazılır ama hic gereği yok, takıl kafana göre, öpüldün :)
Hahaha basit komuta ~ 3 yıl önce
Bence biraz düşün kimse neden sana saygı duymuyor diye. Cehaletini dizsek dünyanın cevresini dolanır.Biraz kendini geliştir mayk.
Kabin+kokpit ~ 3 yıl önce
Bu ekip mi veriyor senin maaşını da bencillikten bahsediyorsun ? Millet işi gücü bıraksın senin için sana adalet mi kovalasın ? Onu sen yapacaksın ya da o işe girmeyecektin. Bu insanlarda şartları için girmiş zaten, ölçmüş biçmiş ona göre iş seçmiş. Sorun senin sorunun.
TELEFON ~ 3 yıl önce
Kabin memurlarının hepsinde Iphone 12 Pro max 512gb. Şu kabin maaşlarını asgari ücrete bir indirin herkes rahat bir nefes alsın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 3 yıl önce
Arkadaşım ben anlamıyorumki neden ekmeğime göz dikiliyor. Elalem gezip tozarken ben uykumdan ailemden kendimden feragat edip opc,lpc, p3 rec , line chcek, health check, operasyonlarda türlü sorumluluklar alıyorum. Hata halinde Bunların hepsi ya hayatıma ya da işime mal olacak şeyler. E karşılığında aldığım para neden milletin gözüne batıyor. E sizde olun kardeşim. Gizli tarikat değilizki biz. Ama dünyaya bir daha gelsem herhangi bir şirkette kabin memuru olurdum. Abartmıyorum. Fakat aldığım risklerin karşılığnda aldığım paraya göz dikenin gözü çıksın. Yüklendiğim stresle tüm thy çalışanlarından en az 10 sene az yaşıyoruz kokpit olarak. O yüzden paramıza göz dikmeyin ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 3 yıl önce
Acilen tum kokpit ekibi kovulmali. Ya da en azindan tum fo lar kovulmali. Fo dusmani olan tip mudurleri var. Cunku analarindan direk yildizli 4 sirma cikmis onlar. Respect. Yeter bu kaptanlarin aldiklari paralar. Somurduler sirketi. Yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 3 yıl önce
umarım şirkette uçmuyorsun cunku kafa gitmiş. psikoloğa uğramanda fayda görüyorum :)
Yeter diyene ~ 3 yıl önce
Fo mu kovulmalı tip müdürleri mi bir karar ver :))))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000