02 Aralık 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Cemil ipekci size lale diksin kaptancik siz bu zihniyetten ac kaldiniz onursuz kaptan zapata kabin de seni omurgasiz ucan hayvan olarak goruyor zate
  • Bu sirkete seve seve fo’suna pilot degeri verecek kabinci muamelesi yapmayacak. Birkac aya gorururz thy’nin durumunu hadi o zaman da kbincileri ucursunlar bakalim
  • Airporthaber uyuma :))
  • Qatar airways 777/787 Fo ilanı açılmıştır . Kariyer sayfasından ulaşabilirsiniz başvurulara …
  • edıtor bey, tk kokpit i pandemi süresince hiç yalnız bırakmadınız! Şu an; kokpit in esamesi okunmuyor, çoğu tecrübeli pilot kpt fly dub den işe alım beklemekte. kpt geliri üçbinbeşyüz dolara gerilemiştir. global seviyenin 2-3 katı altında. çileyi dar gövde türk kpt lar çekmiştir, hala çekiyorlar. hostes hvyolu yptılar koca şirketi. aidiyet vs hiçbişi kalmamıştır , genişgövdeden bile act ye geçişler dvm etmektedir. yakında uçuracak pilot zor bulurlar. Şu an ybcı furyası bşldı. sonu belirsiz.
  • Tk da çalışıp maaşlardan şikayet eden personel tespit edilmeli ve yerlerine onur air personeli işe alınmalı. Adamlar 22 aydır maaş alamıyor, tk da ki kabinciler aylarca yatıp Netflix/kahve fotoları çekip attılar. Bir de buna rağmen maaş aldılar, yine de beğenmiyorlar.
  • Bu şirkette kalsa kalsa anca baba torpiliyle girenler kalır çünkü emirates sınavlarını geçecek kafa ya da kapasiteleri yok onu gördüm ben
  • Thy’de fo’nun alması gereken maaş emirates gibi 9-10 bin $ olmasa da 6000$ olmalıdır. 2000$ %50 ile amele gibi uçmak değil
  • THY akademi mezunları başta olmak üzere şirkette ucan kimsenin aklı tam olarak yaptığı iste degil. ulke tarihinin en önemli krizlerinden birinin göbeğinde nasıl olsun zaten ?! neyse ki Emirates bu hafta görüşmelere başladı, diğerleri de takip edecek. artık thy de çalışmanın maalesef hiçbir mantıkli ve cazip yanı kalmadı. adaletsiz maas kesintinlerinden sonra adam yerine konmama, ilgisizlik ve personel politikasızlığı bu şirketi cok zor günlere sürükleyecek. insanların madden ve manen dayanacak hali kalmadı. bir ev, araba, kıyafet, elektronik eşya 2019 un 3 ile 5 katına çıkmışken, insanları kole yerine koyup 2019 maaşına bile donmemek icin elli türlü hikaye anlatmanın hiçbir karşılığı yok. binlerce insan aklında ve gönlünde THY yi bitirmiş durumda. sonumuz hayrolsun
  • THY kac kisinin logbook saat talebinde bulundugunu aciklasin hadi bakalim sayiyi bizlerle paylassin sirket. Yuzlerce FO baska sirketlere basvuru icin sirkete e-mail atti logbook saatini istedi. Kimse aptal degil.

ONURLU ONURSUZ BEKLEYİŞ

14 Nisan 1992’de kurulan ve Türkiye’nin gözde özel havayollarından biri olan Onur Air’de durumlar hala karışık. İstanbul Hukuk mezunu şirket sahibi Cankut Bagana da sessizliğini koruyor. Ancak 1800’e yakın personel, 2020 yılının ocak ve şubat döneminde aldıkları cüzi bir miktardan sonra, şirketten tek kuruş alamadılar. Ve durum vahametini iyiden iyiye göstermeye başladı. 29 Kasım’da bir çalışan intihar girişiminde bulundu.

Bazı pilotların dernekler vasıtasıyla ayakta durduğu, personelin bazılarının da evini barkını bırakıp ailelerinin yanına döndüğü, birçoğunun varını yokunu satıp hayatta kalmaya çalıştığı biliniyor. Ya bir garantisi, satacak bir şeyi veya yakını olmayanlar? Onlar ne yapsın Sayın Bagana? Çalışanların alın terleri ne olacak? Aylardır maaşlar konusunda bir adım atmamanız hangi ticari ahlaka sığar? Yazıklar olsun. Şimdi kim onurlu bekliyor kim onursuz?

Onur Air çalışanlarına tüm sivil havacılık camiasının kol kanat germesi gerekirdi. Milli bayrak taşıyıcıda onlarca yabancı pilot çalışırken Onur’lu pilotların açıkta bırakılması trajikomik. Nedir bu yabancı tutkusu? Keza aynı şekilde kabin memurları ve diğer personel de pekâlâ milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketinde değerlendirilebilir. Hazır, yetişmiş, eğitimli personel. Zaten birçoğu zamanında geçiş yapmıştı. Şimdi birlik olunmazsa ne zaman olunacak?

Ayrıca daha önceden Onur Air’den THY’ye ve PGS’ye geçmiş tüm personele de seslenmek isterim. Bu durum sizin de başınıza gelebilirdi. Lütfen eski ekip arkadaşlarınızın yanında olunuz. Sesleri sizlerle birlikte daha gür bir şekilde duyulacaktır. Onur Air için siyasileri ve tüm otoriteleri göreve davet ediyorum. Bu problem ivedi olarak çözülmeli!

Omicron

Yeni bir varyant daha. Ardından Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye uçuş yasağı. Ama biz virüslü yolcuyu Mısır’dan alıp İstanbul aktarmalı Belçika’ya taşıyalım. Şaka gibi uygulamalar devam ediyor. BioNTech iki gün önce yeni varyanta karşı aşı çalışmalarına başladığını duyuruyor. Bir gün sonra ise başka bir açıklama ile aşının omicrona karşı işe yaradığı açıklanıyor. Diğeri çıkıp yüz gün sonra yeni aşı hazır diyor. Ne dedikleri belli değil. Dünya, tek vücut hareket edene kadar upsilon varyantı da çıkar, zeta da çıkar, teta da çıkar. Bu işin çözümü tarihte. Biraz okuyun, salgın hastalıklarla mücadele nasıl olur! Ömrümüzü yediniz!

ŞÖVALYE

Türk Hava Yolları’nın medarı iftiharı Sayın Bilal Ekşi, İtalya Yıldız Şövalyesi Devlet Nişanı’nı aldı. Son olarak da THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı APEX’ten mükemmellik, olağanüstü cömertlik, marka bütünlüğü ve güvenli seyahat dallarında World Class ödülünü şirket adına aldı. Ancak ödülü almasında en büyük role sahip olanlar hala sorunlarla mücadele ediyor.

Yönetici pozisyonundaki birinin sorunlar karşısında çözüm bulması gerekir. Yoksa her şey yolundayken veya bir şey yapmadan o makamlarda oturmanın bir anlamı yok. Türk Hava Yolları pilotlarının pandemi başlangıcından bu yana özverisi ve şirkete bağlılığı ile bu ödül alındı diye düşünüyorum. Ancak kendilerine hakkedişleri halen verilmedi. Ne yazık ki diğer ülkelerde çalışan pilotlara göre de ele geçen maaşları da iyice kuşa döndü. Sayın Ekşi ve Sayın Aycı gerçek bir ödül almak istiyorsa şirketin bel kemiğini iyileştirsin. Lakin asıl ödül, gönüllerde kazanılır.



Ve son olarak…

TAV Havalimanları Holding’in kurucu ortağı ve icra kurulu başkanı, yüksek mühendis sayın Sani Şener’i ve Fraport AG CEO’su Dr.Stefan Schulte’yi Antalya Havalimanı kazanımlarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Emniyetli Uçuşlarınız olsun.

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

ONURLU ONURSUZ BEKLEYİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

Zapata lale captanA ~ 2 yıl önce
Cemil ipekci size lale diksin kaptancik siz bu zihniyetten ac kaldiniz onursuz kaptan zapata kabin de seni omurgasiz ucan hayvan olarak goruyor zate

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sirket ~ 2 yıl önce
Bu sirkete seve seve fo’suna pilot degeri verecek kabinci muamelesi yapmayacak. Birkac aya gorururz thy’nin durumunu hadi o zaman da kbincileri ucursunlar bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinci ~ 2 yıl önce
Görelim bakalım kültür zafiyeti ne hakediyorsun, ne alacaksın.
Kabinci ~ 2 yıl önce
Kabinci muamelesi nasıl oluyor, bir açıklarmısınız? Siz bile yorumda sınıflandırma yapmışsınız yazık... İnsan degerini anlamak herkesin eşit muameleyi hakettiğine inanmak zor tabi.
Kaptan Zapata ~ 2 yıl önce
Aynen kardeşim. Kabincileri(çay çorbacı deriz biz) kokpitle aynı kefeye koymak kimin haddine. Önde bütün sorumluluğu yüklenmek arkada laklak yapmayla nasıl eşit görülebilir!
Qatar kaptan ilanı açtı ~ 2 yıl önce
Airporthaber uyuma :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi hayırlısı ~ 2 yıl önce
Evet yayınlandı, ben hemen başvurumu yaptım hayırlısıyla..
. ~ 2 yıl önce
Qatar airways 777/787 Fo ilanı açılmıştır . Kariyer sayfasından ulaşabilirsiniz başvurulara …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fkydb789 ~ 2 yıl önce
edıtor bey, tk kokpit i pandemi süresince hiç yalnız bırakmadınız! Şu an; kokpit in esamesi okunmuyor, çoğu tecrübeli pilot kpt fly dub den işe alım beklemekte. kpt geliri üçbinbeşyüz dolara gerilemiştir. global seviyenin 2-3 katı altında. çileyi dar gövde türk kpt lar çekmiştir, hala çekiyorlar. hostes hvyolu yptılar koca şirketi. aidiyet vs hiçbişi kalmamıştır , genişgövdeden bile act ye geçişler dvm etmektedir. yakında uçuracak pilot zor bulurlar. Şu an ybcı furyası bşldı. sonu belirsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 2 yıl önce
Tk da çalışıp maaşlardan şikayet eden personel tespit edilmeli ve yerlerine onur air personeli işe alınmalı. Adamlar 22 aydır maaş alamıyor, tk da ki kabinciler aylarca yatıp Netflix/kahve fotoları çekip attılar. Bir de buna rağmen maaş aldılar, yine de beğenmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 2 yıl önce
Tamam yarin gel 50 knot yan ruzgarda in bekliyorum!
Bre cahil ~ 2 yıl önce
LTFM 030850Z 22030KT CAVOK 16/10 Q1012 NOSIG RMK RWY17L 21025G35KT RWY34L 20026KT RWY16R 21024G34KT RWY36 21028KT RWY18 21028KT buna sukur eder hale geldik gel uc o zaman ziya!!
The zombi ~ 2 yıl önce
Boşuna oksijenimi tüketme aldığın nefesi hak etmiyorsun boş ve cahil adam harakiri yap
Tanıdığım ~ 2 yıl önce
Birçok kaptan TK nın programına stresine dayanamadı Yıl 2018 Şimfi gelip bizim yerimize geçmeyi mi planlıyorsun Terbiyeli ol Herkes evinde otururken biz uçuyorduk Ve %10 ile çalışıyorduk
Tanıdığıma ~ 2 yıl önce
Sen %10dan bahsediyorsun da bu insanlar kçö bile almadan çalıştı 21 ay şükredin biraz zinciri kopmuş it gibi sağa sola saldırıyorsunuz. Edep yahu!
Babası kaptan ~ 2 yıl önce
Bu şirkette kalsa kalsa anca baba torpiliyle girenler kalır çünkü emirates sınavlarını geçecek kafa ya da kapasiteleri yok onu gördüm ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademili ~ 2 yıl önce
Dışarda biryigin mezun, yada tecrübeli bekliyor, THY ye günde yüzlerce işe girmek için mail atılıyor, akademi bekliyor, hemde bu paralara, tok açın halinden anlamaz ,siz gidin bizde biliyoruz kimler kimler uçuyor THY de. Bir şekilde herkes oluyor pilot çok da şey etmeyin. Gidecek 100 kişi taş çatlasa 200 sanki bin kişi gidiyor. Bin kişi gitsede adam çok uçak kalmaz yerde burası THY olmadı yurt dışından on bin dolara getrr adam seni gonderdikten sonra.
Hadi ordan ~ 2 yıl önce
Hadi ordan hangi kaptan kime torpil yapabiliyor bu sirkette, nedir bu kiskanclik anlamiyorum.
To the point ~ 2 yıl önce
Bu kadar isabetli bir yorum uzun süredir görmedim. Bravo. Gerçekten kaptan çocukları… abili kardeşli…
Fo ~ 2 yıl önce
Kiskanma moruk senin cocugun da babasina ozenip pilot olur belki
Maaş ~ 2 yıl önce
Thy’de fo’nun alması gereken maaş emirates gibi 9-10 bin $ olmasa da 6000$ olmalıdır. 2000$ %50 ile amele gibi uçmak değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wide body ~ 2 yıl önce
THY akademi mezunları başta olmak üzere şirkette ucan kimsenin aklı tam olarak yaptığı iste degil. ulke tarihinin en önemli krizlerinden birinin göbeğinde nasıl olsun zaten ?! neyse ki Emirates bu hafta görüşmelere başladı, diğerleri de takip edecek. artık thy de çalışmanın maalesef hiçbir mantıkli ve cazip yanı kalmadı. adaletsiz maas kesintinlerinden sonra adam yerine konmama, ilgisizlik ve personel politikasızlığı bu şirketi cok zor günlere sürükleyecek. insanların madden ve manen dayanacak hali kalmadı. bir ev, araba, kıyafet, elektronik eşya 2019 un 3 ile 5 katına çıkmışken, insanları kole yerine koyup 2019 maaşına bile donmemek icin elli türlü hikaye anlatmanın hiçbir karşılığı yok. binlerce insan aklında ve gönlünde THY yi bitirmiş durumda. sonumuz hayrolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorum var ~ 2 yıl önce
Başvuru yaptık cv gönderdik takribi kaç güne ya da haftaya assesment maili gelir bilen var mı?
FO ~ 2 yıl önce
THY kac kisinin logbook saat talebinde bulundugunu aciklasin hadi bakalim sayiyi bizlerle paylassin sirket. Yuzlerce FO baska sirketlere basvuru icin sirkete e-mail atti logbook saatini istedi. Kimse aptal degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başka fo ~ 2 yıl önce
emirates alımlara başladı, vira Bismillah ..
Bravo ~ 2 yıl önce
Biz 7 fo başvurduk aynen şirket açıklasın da görelim yüzleşsinler gerçeklerle. emirates çalışma materyalleri elden ele dolaşıyor airdrop’la.
Emirates ~ 2 yıl önce
Alima basladi diye atan arkadasa!Emirates,sadece isten cikardiklari icin alim yapiyor!Oncelik onlarin,sonra saatli diger pilotlara gelecek!Artarsa size de gelir
Ex fo ~ 2 yıl önce
600 kisi ve dunya basvuracak.turk fo kaptan 10u gecmeyecek bos hayaller kurmayin.zaten nankor bir sektor en ufak daralmada olan bize oluyor.ben muhendis olarak isime geri dondum
Ex fo’ya ~ 2 yıl önce
Dunya basvurmayacak, hatta cogu elenecek ozelikle tecrubesiz yabancilar. Turklerin avantaji var.
Emirates’e cvp ~ 2 yıl önce
Benim ve arkadaslarimin +3000 saati var.
Ex fo'ya ~ 2 yıl önce
Dünya başvursa bile, Flydubai de, Emirates te alımları sıraya sokarken, son bir yıl içerisinde en fazla uçuşu olan pilotlara öncelik verecek. Yani havuzdan ilk çekilecek olanlar TK geniş gövdeciler olacak. Flydubai için de TK, Pegasus ve Ryanair muhtemelen

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000