09 Mart 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Oyle olduki, ucus isletmeden gelen maili soyleyeyim, kokpitte calisacak teknik personele oncelik vereckmisiz, adam baska yer yok gelmis koltuguma oturmus defter yaziyor, ben isimi ne zaman yapacagim, benim isim onemsizmi? Vallahi harekatin printer kagidini ben bastirip adama ofis boyluk yapiyorum, degsikilik gonderiyor her defasinda tekrar tekra, ofis boy olarak printi alip kendisine veriyorum... benim baskanim benim mudurum birtek kendi adaminin 350 egitimini planlamakla mesgul, herseye oldugu gibi onay veriyor, yerimiz artik nerede belli degil, kimsenin bize ne saygisi kaldi ne sevgisi, tk da Turk kaptanin hali icler acisi
  • Hep gece ucuyoruz, avrupada gece meydanlar kapali, gece ucuslari cok kisitli...Bizi ftl boyle soyle avutuyorlar.. En cok agrimiza giden ise Kendi Ulkemde bizden az tecrubede ve vasiftaki Expat kaptanlarin sadece secilen destinasyonlara gonderilmeleri ve gelirlerinin bir sekilde yukarida tutulmasi, servis ve otel saglanmasi, heray koltuk numarasi belli pas bilet uygulamasari (sevgililerini bile getirebiliyorlar) ve bundan daha agrima giden bunu Tip Mudurlerinin vs bilmesi ve bilmemezlikten gelip bize masum gorunmeye calismalari, cok cirkin cok, koloni ulke olsan anlarim
  • Sayin Cetin Bey, Kaleminize saglik. Yazinizin son cumlesine bir ekleme yapmak isterim. Ingilizcesi; You pay peanuts, you get monkeys. Turkcesi; fistik oderseniz, maymun calisir. Turkce meali, ne kadar ekmek, o kadar kofte.. Kimseyi kirmak degil amacim, her isin bir karsiligi vardir, daha azini veremezsiniz, verdiginiz taktirde, ya is yapilmaz veya yapacak eleman bulamazsiniz. Saygilar.
  • Önce Uçuş emniyeti olmazsa olmazımız olmalıdır ve bundan asla vazgeçilmemelidir. Emniyet diyenler sadece yerde kalmış olanlardır. Bu yüzden UÇUŞ EMNİYETİ diye yazdım. Bu ifade bugünlerde başa bela olan virüstan dolayı söyleniyirsa çok geç kalınmış demektir. Bir zamanlar ben aidiyet istemiyorum herkes işini yapsın benzeri konuşmaları yapanlar bugün kendilerini stratejik boyuta taşımaya çalışıyorlar. Aidiyeti gelişmemiş, eksik toplumlar yerdeki toplu iğneyi bile kaldırmazlar. Uçuş emniyetinden tutun ekonomik olmaya kadar bir havacı aidiyet duygusuna sahip değilse yapılan iş yüzeysel kalır ve nesillere aktarılacak nitelikleri bünyesinde barındırmaz. Sadece havacılık değil her alanda aidiyet olmalıdır. Aslına aidiyet vatan sevgisidir. Vatanını seven insan işini güzel ve arzu edilen şekikde yapan ınsandır. Artık bu olgu oturunca devamındaki her şey güzel olur. Arzu ettiğimiz bu güzel nosyonlar hak edişle değil de yukarıdan talimatla olunca konuşmalar ve uygulamalar da günü kurtarmaya yönelik oluyor. Insana verilen değer tepeden tırnağa olgunlaşmadıkça belirttiğiniz iyileştirmeler çok zor düzelir. Öncelikle çok kar düşüncesinin ortadan kalkması gerekir. Çok kazanan başarılı sayılmamalıdur. ÇOK KAZANAN VATANDAŞI, INSANLIĞI SÖMÜRÜYOR. Medeni toplumlardaki şirketlerin kazancı, başarıları ve insana verilen değer ele alınırsa bu gayet güzel bir şekilde kanıtlanmış olur. Gelişmiş toplumlar artık çalışanlarını sömürmüyor, kazançlarını kar elde edelim yada tasarruf sağlayalım diye gasp etmiyir. Tasarrufu personelinden keserek değil de başka alanlarda arıyor. Mesela; kırmızı halıya ayak basmıyor, en son model konforlu araçlara binmiyor, o, bu, şu benim adamım diyerek istihdam yapmıyor gibi örnekler ülkemizde o kadar çok ki yazmakla bitiremezssiniz. Uçanların alın teri hele bu dönemde çok daha değerli. Düşünün ölümcül bir virüs var, ölümü göze alarak riskli bir görevde daha büyük bir riski alarak göreve devam ediyirsunuz. Bunun düşünülmesi bile insanın içini titretiyor. Oturulan yerden emniyet kelimesini ağızdan çıkarmak kolaydır. Ama o çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmek o konuşanlar için zordur. Çünkü 60 ine gelmeden hayata gözlerini yumanlar onlar değildir. O yağlı yemekleri zaten yenezler. Afrikayı dünya haritasında görmüşlerdir. Radyasyonu belki MR çektirdiyseler almışlardır. Biz gırevimizi iyi niyetle yapmaya devam edeceğiz. Bir gün haklarımızı koruyacak gerçek kişiler elbet olacaktır. Olmazsa sa ahirette kazancımız mutlaka olacaktır. Her şey para değildir. Artık bunu anlasınlar.
  • Çetin Bey çok haklısınız , pilotlar genellikle çok yorgun.Uçuş planlamaları yapılırken uyku, yorgunluk , gece gündüz gibi gerçekler göz önüne alınmalı, pilotların makina değil, birer canlı varlık olduğu unutulmamalıdır.
  • Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı HOR GÖRMEYİN ALAY ETMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLMAK ZOR

ÖNCELİĞİMİZ KAR VEYA BÜYÜME DEĞİL. EMNİYET VE GÜVENLİK. SÜPERMARKET İŞLETMİYORUZ.



Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Önce emniyet ve güvenlik, önceliğimiz kar ya da büyüme değil, biz süpermarket yönetmiyoruz. Bizim yönettiğimiz şirket süpermarket değil, o kafayla yönetemezsin, o kafayla büyüyemezsin, o kafayla büyürsen, başımıza iş getirirsin” dedi İlker Aycı, bu sözleri Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen ‘Genç Yönetici Okulu 2020 Zirvesi’nde söyledi:

HEDEFLENEN FİLO YAPISINDA 50 UÇAK AZALMIŞ: İnternette gezinirken rastladım THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Finans Derneği tarafından Ankara’da 3 ayda bir düzenlenen ‘Atlı spor Buluşmalarının konuğu olmuş Kamu, özel sektör ve üniversite finansçılarının oluşturduğu Finans Derneği üyelerine sunum yapan THY Genel Müdürü Ekşi, THY’nin 2023 hedeflerini anlatmışlar. Ve de 2023 hedefinin 450 uçaklık filo ile 120 Milyon yolcu taşımak olduğunu söylemişler. Bu arada tabii ki 2003 yılındaki filo yapısı ile taşınan yolcu miktarını da ilave etmeyi unutmamışlar. Bunları yan yana koymazlarsa olmuyor nedense. 2003 İLE 2020’Yİ karşılaştırınca başarı ortaya çıkıyor. ( * ) 17 sene önceyi.  Buyurunuz daha eskiye ait bir not.

Kuzum siz Lufthansa’ nın, İngiliz Hava Yollarının,  Air France’ ın 2003 yılındaki durumlarına bir baksanıza. Kaç uçakları vardı? Kaç noktaya uçuyorlardı? O rakamları zikredilen Havayollarının bu günkü durumu ile karşılaştırın.  Bir zahmet.

Nereden aklıma takılmış bilmem. THY 2023’ de 500 uçaklık bir filo ile operasyon yapacağını duyurmamış mıydı bir süre önce?  Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı böyle söylemişti. Üstelik bunu ifade ettiği zaman Boeing sorunu da bilinmekteydi. Şimdi gündemde yeni uçak siparişleri var. Evet, şimdi birileri THY uçak sayısını azaltmadı. Güncelledi diyecektir mutlak. Belki de doğrudur. Kim bilir?

Her ne ise ortalıkta Türk Hava Yollarının yeni uçak siparişleri konuşuluyor. Tepelerin beyanatlarında da yer alıyor bu husus. Evet,  Siz siz olun ağabeylerinizin yaptığı gibi davranmayın. Büyümeyi planlı yapın. “ Önce uçakları alıp, sonra kaptan aramayın”

BU UÇAKLARI KİMLER HAVADA TUTUYOR? Sivil Havacılık zor bir meslek. Tabii ki tüm ünitelerin bu çorbada tuzu var. Herkesin payı var bu oluşumda.  Tabii ki Teknik ekip ve Pilotlar bu konuda önde yer alıyorlar.

THY’ de olduğu gibi THY Teknik A.Ş’ de görev yapan yöneticilerin konu ile ilgili uzmanlık seviyeleri ile ilgili kuşku duyanlar var.  Kendi düşüncemi söyleyemiyorum zira bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Ancak bir şeyi iyi bilirim ki,  çalışanlar şirketten kaçmazlar. Kaçtıkları iş bilmez yöneticilerdir. Ve de THY Tekniğin uzman çalışanlarının kaçış düşüncesi içerisinde olduklarının emarelerini ortaya koymaktan,  en azından samimi olduklarına bu konuyu açıp dertleşmekten çekinmiyorlar.

Uçak Teknisyenlerinin mesleğe ilk atıldıkları zaman insanlığa verdikleri söz var. Uçak teknisyenlerinin yemini. Teknisyenlik mesleğinin önemini tam olarak anlamak için meslekten olmayanların önce bunu okuması gerekir. Linkini takdim ediyorum.  http://www.ucakteknisyeni.com/ucak-teknisyeni-yemini.html. Bana bunu okumamış olan yönetici var mıdır diye sorarsanız. Cevabım Evet. Vardır. Belki de çoğunluğu. Bu ünitenin sorunlarını açıklıkla bilmesi gereken çoğunluk okumamıştır bu dokümanı.

Acaba, aynı saygıdeğer yöneticiler 850CK0002 sayılı Uçak Bakım ve Çevre dokümanı kapsamında bulunan şu paragrafı okumuşlar mıdır? Geçmişte Sn. Topçu’ nun dikkatlerine sunduğumu anımsıyorum. Şimdi de “ önce emniyet ve güvenlik”  diyen yöneticinin dikkatine sunuyorum. “Uçak bakımında teknisyenin önemi unutulmamalıdır; Göz, kulak, beyin, duygusal stres, bedensel yorgunluk, dikkat, uyku, beslenme, solunum, öğrenme ve unutma gibi insanı insan yapan özellikleri de mutlak dikkate alınmalıdır.” yazıyor bu kitapçıkta. İnsanı insan yapan özellikler neleri kapsıyor, biraz düşünün. Umarım mevcut tepe yönetim ve Teknik Ekibi’ de bu dokümanı Türk Hava Yollarından ayrıldıktan sonra görmezler. THY’nin tepesinde oturanın bahsettiği emniyet ve güvenliğin tam olarak tesisi için bu hususların dikkate alınması gerekir..” Siz öncelikle bu uçakları havada tutanlardan biri olan THY Teknikte görev yapan teknisyen ve mühendislerin sorunlarını halledin.

THY ‘NİN KAPTAN SAYISI OLMASI GEREKENDEN AZ DEĞİL Mİ? Bunu THY yöneticileri tabii ki benden ve herkesten iyi biliyorlar. Evet; THY’ de görev yapan kaptan adedi uygulanan programa göre azdır. Pilotlardaki adetsel yetersizlik S. Aycı’nın “ önce emniyet ve güvenlik, önceliğimiz kar ya da büyüme değil sözlerine gölge düşürüyor gibi. Uçucu ekibin yeterli olmamasının istihdamdan kısıp, gideri azaltarak kar sağlamaktan başka nedeni olabilir mi? Bu durumda ne oluyor? Tabii ki kişi bazında iş yükü artıyor. Amaç belli maliyeti artırmamak. Aycı beyin ifade ettiği klişe öncelikler zedeleniyor bu durumda demek hata mı olur? Lütfen dikkat. Tabii ki THY’nin kaptan sayısının olması gereken kadar olduğu açıklanırsa, kendilerinden ve tüm okurlardan özür dilemem gerekir. Tabii ki bu açıklamada verilen bilgiyi önce şu anda uçmakta olan kaptanlarında teyit etmeleri kaydı ile.

THY B737 dar gövde uçuşlarını isimlendirmek istemiyorum. Özellikle Afrika uçuşlarının kokpit ekibini bezdirmiş durumda. Bu ekibin yaptığı git gel uçuş sayısı ise felaket. Umarım bu şikâyetler tepelere ulaşıyordur.

Uzak doğudan dönüşlerde pek sık olmasa da ekibin ETC nedeni ile uçakta 2-4 saat bekletilmeleri anlaşılır gibi değil. O havalimanlarında otel yok mu? Bilemiyorum.

Uzun kargo uçuşları esnasındaki geçişler sırasında minimum dinlenme sürelerinin kullanılması durumunda ekibin uçuş süresinde sarhoş gibi olması sizce de doğal değimli? Bu şartlara bir yolcu olmayı düşünebilir misiniz? Bu uçuşların sonunda dönüşü pas olarak yapıp 18 saat gibi uzun bir yolculukta insanın ne hale gelebileceğini anlamanız için bunu yaşamalısınız. Bir de Colombiya’ dan dönüşte pas olarak döndüğünüzü düşünün. Uçağı kullanmanızdan vazgeçtim. Yolcu olun. İnişte durumunuzu bir görelim? Ve de o durumda bir de uçak kullandığınızı siz düşünün.

ER uçuşlar ( Extended Range )  artık 3 tane. Bu durumda kaptanların aldığı radyasyon haliyle çok fazla. Hele bir bakın Türk Hava Yollarında kaç kaptan emekli olmadan hayatını kaybetti. Ve de emekliliklerini takiben bu insanlar genelde hangi hastalıktan vefat ediyor.

Evet; Corona virüsü nedeni ile belirli sefer sayılarının azaldığını biliyoruz Bu. Force Major bir durum. Uçucu personelin çalışma şartlarını iyileştirmek için alınmış olan önlemler değil. Benim bahsetmek istediğim ise bu değil.

En basit sorun ise (? Yağ oranı hayli yüksek donmuş ekip yemekleri. Alüminyum folyoya sarılmış bu yemeklerin ısıtılması bu gidaları alan’ insanların ağır metal almasına neden oluyor. Bunun sonucunu araştırın. Bunun kemiklerde, beyin ve böbrekler ile midede sebep olduğu sağlık sorunları pek iç açıcı değil. 

Evet;  Türk Hava Yollarının bir takım rahatsız insanlarının “ onlar da şu kadar para kazanıyorlar” diyeceğine eminim. Bu ve benzeri sorunlara el atmayan üst yöneticilerinde böyle düşündüklerine inanmak istemiyorum.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı,  THY Uçuş Akademisi’ni (Turkish Airlines Flight Academy-TAFA) ziyaretinde yaptığı konuşmada “ En İyi havayoluna en iyi pilotlar yakışır “ demişti. Doğrudur.  Ama, en iyi pilotlar ise mümkün olan en iyi şartlarda çalıştırılır. Bu da doğrudur.

ÖNCELİĞİMİZ KAR VEYA BÜYÜME DEĞİL. EMNİYET VE GÜVENLİK. SÜPERMARKET İŞLETMİYORUZ.

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Oyle olduki ~ 4 yıl önce
Oyle olduki, ucus isletmeden gelen maili soyleyeyim, kokpitte calisacak teknik personele oncelik vereckmisiz, adam baska yer yok gelmis koltuguma oturmus defter yaziyor, ben isimi ne zaman yapacagim, benim isim onemsizmi? Vallahi harekatin printer kagidini ben bastirip adama ofis boyluk yapiyorum, degsikilik gonderiyor her defasinda tekrar tekra, ofis boy olarak printi alip kendisine veriyorum... benim baskanim benim mudurum birtek kendi adaminin 350 egitimini planlamakla mesgul, herseye oldugu gibi onay veriyor, yerimiz artik nerede belli degil, kimsenin bize ne saygisi kaldi ne sevgisi, tk da Turk kaptanin hali icler acisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 4 yıl önce
Hiç kimse bir kaptanın işine önemsiz diyemez. bizler kokpitte uçağı sefere vermek için arızayla uğraşıyoruz. saygıdeğer kaptanlarımızı görünce müsade isteyip ya yer veriyoruz ya da işimize devam ediyoruz.(gerçekten saygıdeğer hocalarımıza). çoğu zaman defteri alıp kabinde dolduruyoruz yolcu gelince körükte oturup bile yazıyoruz.
Dogru sozler ~ 4 yıl önce
Hep gece ucuyoruz, avrupada gece meydanlar kapali, gece ucuslari cok kisitli...Bizi ftl boyle soyle avutuyorlar.. En cok agrimiza giden ise Kendi Ulkemde bizden az tecrubede ve vasiftaki Expat kaptanlarin sadece secilen destinasyonlara gonderilmeleri ve gelirlerinin bir sekilde yukarida tutulmasi, servis ve otel saglanmasi, heray koltuk numarasi belli pas bilet uygulamasari (sevgililerini bile getirebiliyorlar) ve bundan daha agrima giden bunu Tip Mudurlerinin vs bilmesi ve bilmemezlikten gelip bize masum gorunmeye calismalari, cok cirkin cok, koloni ulke olsan anlarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RallyX ~ 4 yıl önce
Sayin Cetin Bey, Kaleminize saglik. Yazinizin son cumlesine bir ekleme yapmak isterim. Ingilizcesi; You pay peanuts, you get monkeys. Turkcesi; fistik oderseniz, maymun calisir. Turkce meali, ne kadar ekmek, o kadar kofte.. Kimseyi kirmak degil amacim, her isin bir karsiligi vardir, daha azini veremezsiniz, verdiginiz taktirde, ya is yapilmaz veya yapacak eleman bulamazsiniz. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
Önce Uçuş emniyeti olmazsa olmazımız olmalıdır ve bundan asla vazgeçilmemelidir. Emniyet diyenler sadece yerde kalmış olanlardır. Bu yüzden UÇUŞ EMNİYETİ diye yazdım. Bu ifade bugünlerde başa bela olan virüstan dolayı söyleniyirsa çok geç kalınmış demektir. Bir zamanlar ben aidiyet istemiyorum herkes işini yapsın benzeri konuşmaları yapanlar bugün kendilerini stratejik boyuta taşımaya çalışıyorlar. Aidiyeti gelişmemiş, eksik toplumlar yerdeki toplu iğneyi bile kaldırmazlar. Uçuş emniyetinden tutun ekonomik olmaya kadar bir havacı aidiyet duygusuna sahip değilse yapılan iş yüzeysel kalır ve nesillere aktarılacak nitelikleri bünyesinde barındırmaz. Sadece havacılık değil her alanda aidiyet olmalıdır. Aslına aidiyet vatan sevgisidir. Vatanını seven insan işini güzel ve arzu edilen şekikde yapan ınsandır. Artık bu olgu oturunca devamındaki her şey güzel olur. Arzu ettiğimiz bu güzel nosyonlar hak edişle değil de yukarıdan talimatla olunca konuşmalar ve uygulamalar da günü kurtarmaya yönelik oluyor. Insana verilen değer tepeden tırnağa olgunlaşmadıkça belirttiğiniz iyileştirmeler çok zor düzelir. Öncelikle çok kar düşüncesinin ortadan kalkması gerekir. Çok kazanan başarılı sayılmamalıdur. ÇOK KAZANAN VATANDAŞI, INSANLIĞI SÖMÜRÜYOR. Medeni toplumlardaki şirketlerin kazancı, başarıları ve insana verilen değer ele alınırsa bu gayet güzel bir şekilde kanıtlanmış olur. Gelişmiş toplumlar artık çalışanlarını sömürmüyor, kazançlarını kar elde edelim yada tasarruf sağlayalım diye gasp etmiyir. Tasarrufu personelinden keserek değil de başka alanlarda arıyor. Mesela; kırmızı halıya ayak basmıyor, en son model konforlu araçlara binmiyor, o, bu, şu benim adamım diyerek istihdam yapmıyor gibi örnekler ülkemizde o kadar çok ki yazmakla bitiremezssiniz. Uçanların alın teri hele bu dönemde çok daha değerli. Düşünün ölümcül bir virüs var, ölümü göze alarak riskli bir görevde daha büyük bir riski alarak göreve devam ediyirsunuz. Bunun düşünülmesi bile insanın içini titretiyor. Oturulan yerden emniyet kelimesini ağızdan çıkarmak kolaydır. Ama o çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmek o konuşanlar için zordur. Çünkü 60 ine gelmeden hayata gözlerini yumanlar onlar değildir. O yağlı yemekleri zaten yenezler. Afrikayı dünya haritasında görmüşlerdir. Radyasyonu belki MR çektirdiyseler almışlardır. Biz gırevimizi iyi niyetle yapmaya devam edeceğiz. Bir gün haklarımızı koruyacak gerçek kişiler elbet olacaktır. Olmazsa sa ahirette kazancımız mutlaka olacaktır. Her şey para değildir. Artık bunu anlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.KAPTAN ~ 4 yıl önce
KEŞKE SÖYLEDİKLERİNİZ DOĞRU OLMASA DA YANLIŞSINIZ DİYEBİLSEM.GÖREVİ İYİ NİYETLE SÜRDÜRECEĞİNİZDEN KESİNLİKLE ŞÜPHEM YOK.SİZE EMNİYETLİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
Havacı ~ 4 yıl önce
Çetin Bey çok haklısınız , pilotlar genellikle çok yorgun.Uçuş planlamaları yapılırken uyku, yorgunluk , gece gündüz gibi gerçekler göz önüne alınmalı, pilotların makina değil, birer canlı varlık olduğu unutulmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk çalışanı ~ 4 yıl önce
Türk Havayolları bizim milli tek havayolumuz ve Türkiyede nadir kalan yerli bir şirketimiz sürekli kötü sözlerle eleştirmek ne oluyor daha yapıcı olamazmısınız bu şirketi milliyetçi duyguyla yapıcı olarak ele almalısın bu şirketin sürekli açıklarını bulduum diye medyaya karalama politiksı içinde olunmaz ben çalışanı olarak gurur duyuyorum hatalar tabi olacak hep beraber milli havayolumuza sahip çıkalım Türkiye degilde yabancı havayolları mı kazansın birazda iyi yanlarını yazında şaşıralım...
CVP TK ÇALIŞANI ~ 4 yıl önce
DEĞERLİ OKURUM. MAALESEF SÖYLEDİĞİNİZ DOĞRU. MAALESEF HEP ALEYHTE YAZIYORUM. ANCAK HİÇ KİMSE YAZDIĞIN YANLIŞ KARDEŞİM DEMİYOR.BİR PİLOT YAZDIKLARIN HATALI BİZ O DURUMDA DEĞİLİZ DEMİYOR.VEYA BUNU SÖYLEYENE KATILMIYOR. SN AYCI GÖREVE ATANDIĞI HAFTA BİR HİTABI VARDI ÇALIŞANLARA. ALKIŞLAMIŞ VE DE ALEYHTE OLANLARA YAPMAYIN ETMEYİN DEMİŞTİM. GENEL MÜDÜRÜNÜZ ATANDIĞI ZAMAN KEZA. SEVİNMİŞ VE OKURLARLA PAYLAŞMIŞTIM. İYİ OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUM DEMİŞTİM. YANILMIŞIM. BEN DE TÜRK HAVA YOLLARININ ESKİ BİR MENSUBUYUM. ONUN BAŞARISI BİZİ EN AZ SİZİN KADAR MUTLU EDER.
tk çalışanına ~ 4 yıl önce
sizin kafanıza göre insan sevdiğinin hatasını söylemez. nasıl düzelecek bunlar.
Engelli ~ 4 yıl önce
Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı HOR GÖRMEYİN ALAY ETMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLMAK ZOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ENGELLİ ~ 4 yıl önce
ARKADAŞIM, LUTFEN BUNDAN SONRA NOTUNA BÜYÜK HARFLERLE YAZDIĞIN BÖLÜMÜ KOYMA.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000