14 Ekim 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Din kim bunlar kim? Girin Tweeter'a,etrafta gezinenlere,kuytuda arabaların içindekilere bakın anlarsınız kimin kafasını niye örttüğünü. Çıkar için her kılığa girebilen milletiz yarın chp başa gelse türbanı çıkarır bikini giyerler.
  • Olabilir de olmayabilir de aslında şu durumdan bakmak gerek artık böyle şeylere takılıp kalmamamız gerek yani türbanlı bir kadında pilot olabilir bu bir başarıdır önemli olan onun böyle bir meslekte görev alabilmesi hemde bir kadın olarak . Ülkemiz adına iyi şeyleri görmemiz gerek küçük ayrıntılara takılırsak hiçbir zaman ileriye gidemeyiz . Bu kadar büyütülmesini doğru bulmuyorum.
  • kokpite neden turbanli olmasin? onemli olan ucagi sag saglim havaya ve yere indirebilmesi
  • İktidar büyük oranda türban kozuyla iktidara geldi onu da iktidarın devamı için iyi kullandı,2.seçimden sonra da bu konuda onlara sorun çıkarıp iktidardan edebilecek asker,yargı,güvenlik vs ülkede ne varsa her şeyin çivisini çıkardı şimdi sosyal,ekonomik,siyasi sonuç ortada. Dinde,kitapta olmayan bir şeyin varmış gibi inanılması,kişisel çıkar için bilhassa resmi kurumlarda kullanılması doğruysa taksın türbanı,sıkmabaşı gayri müslümün icadını kullansın,onların icadını kullanıyorum diye millete hava da atsın,poz da versin tabii...İstisnai durumlar belki olabilir,Avrupa,Abd'de resmi ve özel kurumlarda dini semboller çoğunlukla yasak değil ama etik ve ahlaki olarak kullanılmaz,kullanılamaz ayrıca oralar gayri müslüm ülkeler oralarda türbanla kaptan,hostes olmanız biraz zor o yüzden de yok. Ayrıca her şeyde gayri müslüme muhtaçken her tarafımız müslüman,türban,sakal,bilumum dini sembol,motif olsa ne olmasa ne?
  • DHMİ Genel Müdürlüğünün Ankaradaki hizmet binası oldukça eski ve yetersiz kalıyor. Hemen yanındaki arsa hizmet binası yapılmak üzere satın alınmıştı, ancak inşaat ruhsatı alınamadı ve Ankara Belediyesi tarafından cami yapılmak üzere kamulaştırıldı. Diğer taraftan yakındaki arsada, Gazi Mustafa Kemal (DDY) Hastanesince işgal edildi. İstanbul Atatürk Havalimanı Terminal Binaları, DHMİ Genel Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılması muhtemel.
  • Tek derdimiz kaldi turban.boyle gereksiz ve anlamsiz konularla ugrasacaginiza,cockpitlerdeki hainleri temizleyin,bati bizden nefret ettikce ulkemizi yangin icinde gormek istedikce sizler (lafim hainlere) kendi insanini issiz birakip hainleri istihdam ediyorsunuz,insallah er veya gec REIS sizlerinde bu kirli oyununuzu gorecek,ve cockpit yerine demir parmakliklar arkasanda curuyeceksiniz.
  • Peki bu bayan gerçekten yapamazsa ve fail olursa öğretmenin durumu ne olacak bu hanım direk işi siyasete dökerse ve benim baş örtüm nedeniyle fail ettiler derse bu işin içinden nasıl çıkılacak bu bir siyasi sembol değilmi
  • Gerçekten saçma konulara yer veriyorsunuz , kız okumuş başarmış kafası kapalı ya da değil sizi ne ilgilendirir , biz müslüman ülkesiyiz bunda şaşırılcak dışlanılcak birşey söz konusu değil , zaten hiçbir dediğinizde olmuyor thy hostes alımı görünüşe bakılırsa yok falan dedinizzz , haniiii
  • 'Türban' cok cirkin ifade.türban degil,başörtüsü
  • Başörtülü başörtüsüz diye insanlar birbirini nezaman hor görmeye başladı biliyor musunuz? Bizi yönetenler başörtülü bacım diye birilerini sahiplenirken diperlerini ötekileştirdi halkı kutuplaştırdı. İşin özü burası bir müslüman ülkesi başı kapalı olması kimseyi ilgilendirmez artık kıyafet üzerinden insanları ayırmayalım yıl 2019 olmus hala neyi tartısıyoruz. Ha şirkette torpilin işlediğini sağır sultan bile biliyor orasına bişi diyemem

Olur mu olmaz mı?

Türk Hava Yolları’nda bildiğiniz gibi türbanlı kabin memuru yok. Aslında şu anda hiçbir şirketimizde böyle bir uygulama yok. Ama kısa bir süre sonra ilk kez THY kokpitinde türbanlı bir pilot olacak.

THY Akademi’de eğitimlerini tamamlayan Fatma Durmuş THY kokpitinde iş başı yapmaya hak kazandı.

Avrupa’da ve ABD’de de böyle bir uygulama yok. Evet uygulama yok ama yazılı bir yasak da yok.

Peki bunda bir mahsur var mı?

Okuyucuların yorumlarını takip ettim de; ikiye bölünmüş durumdalar. ‘Olur’ diyenler ‘Olmaz’ diyenler…

Baş örtü takıyor ama kokpitte bir erkekle yalnız uçacak diyenler… İsteyen istediğini giyer işini de yapar diyenler… Torpil diyenler, hak etmedi diyenler vs…

Baş örtüsü takmak herşeyden arınmak anlamına gelmediği gibi, sadece siyasi simge olarak da değerlendirilemez. İnanç meselesi demek ve geçmek en doğrusu.

Kokpitte bir erkekle uçmak konusunu bırakalım da kendisi düşünsün. Günah da sevap da bireylerin kendisini bağlar, İlahi yönden yargılama hakkı insanda yoktur.

Atatürk Havalimanı’nını isteyen isteyene

Türk havacılığının kalbi ve tarihi simgesi Atatürk Havalimanı kapanalı yaklaşık 7 ay oldu. O gün bugündür meydanı isteyen isteyene. En son Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Atatürk Havalimanı’na talip oldu.

Cumhurbaşkanı’na mektup yazarak mobilyacılar için fuar alanı olması konusunda talepte bulundular.

Aslında Atatürk Havalimanı için sürekli talepte bulunulması mı tuhaf yoksa bir belirsizliğin hakim olması mı?

Bir kısmı bildiğiniz gibi Millet Bahçesi olacak. Bununla ilgili ilk ihale de gerçekleşti. Ama geriya kalan alan ne olacak? Terminal binaları ne olacak? Şehrin en merkezi alanlarından biri burası.

Yetkililerin bir an önce burasıyla ilgili gerçek ve net açıklamalar yapması gerekiyor. Ve bana sorarsanız Atatürk Havalimanı’nın Türk havacılığının tarihi merkezi olduğu unutulmamalı havacılıkla ilgili bir hizmet için kullanılmalı.

Tamamen havacılıktan arındırmak kimseye bir şey kazandırmaz. Burası tarihi özellikleriyle korunmalı ve havacılık  için hizmet veren bir yer haline gelmeli. Mesela sadece havacılıkla ilgili tüm eğitimlerin verileceği bir Üniversite…

Olur mu olmaz mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

çıkar için mubah ~ 5 yıl önce
Din kim bunlar kim? Girin Tweeter'a,etrafta gezinenlere,kuytuda arabaların içindekilere bakın anlarsınız kimin kafasını niye örttüğünü. Çıkar için her kılığa girebilen milletiz yarın chp başa gelse türbanı çıkarır bikini giyerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takıntı ~ 5 yıl önce
Olabilir de olmayabilir de aslında şu durumdan bakmak gerek artık böyle şeylere takılıp kalmamamız gerek yani türbanlı bir kadında pilot olabilir bu bir başarıdır önemli olan onun böyle bir meslekte görev alabilmesi hemde bir kadın olarak . Ülkemiz adına iyi şeyleri görmemiz gerek küçük ayrıntılara takılırsak hiçbir zaman ileriye gidemeyiz . Bu kadar büyütülmesini doğru bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 5 yıl önce
kokpite neden turbanli olmasin? onemli olan ucagi sag saglim havaya ve yere indirebilmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 5 yıl önce
İktidar büyük oranda türban kozuyla iktidara geldi onu da iktidarın devamı için iyi kullandı,2.seçimden sonra da bu konuda onlara sorun çıkarıp iktidardan edebilecek asker,yargı,güvenlik vs ülkede ne varsa her şeyin çivisini çıkardı şimdi sosyal,ekonomik,siyasi sonuç ortada. Dinde,kitapta olmayan bir şeyin varmış gibi inanılması,kişisel çıkar için bilhassa resmi kurumlarda kullanılması doğruysa taksın türbanı,sıkmabaşı gayri müslümün icadını kullansın,onların icadını kullanıyorum diye millete hava da atsın,poz da versin tabii...İstisnai durumlar belki olabilir,Avrupa,Abd'de resmi ve özel kurumlarda dini semboller çoğunlukla yasak değil ama etik ve ahlaki olarak kullanılmaz,kullanılamaz ayrıca oralar gayri müslüm ülkeler oralarda türbanla kaptan,hostes olmanız biraz zor o yüzden de yok. Ayrıca her şeyde gayri müslüme muhtaçken her tarafımız müslüman,türban,sakal,bilumum dini sembol,motif olsa ne olmasa ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GM Hizmet Binası ~ 5 yıl önce
DHMİ Genel Müdürlüğünün Ankaradaki hizmet binası oldukça eski ve yetersiz kalıyor. Hemen yanındaki arsa hizmet binası yapılmak üzere satın alınmıştı, ancak inşaat ruhsatı alınamadı ve Ankara Belediyesi tarafından cami yapılmak üzere kamulaştırıldı. Diğer taraftan yakındaki arsada, Gazi Mustafa Kemal (DDY) Hastanesince işgal edildi. İstanbul Atatürk Havalimanı Terminal Binaları, DHMİ Genel Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılması muhtemel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parajumppilot ~ 5 yıl önce
Tek derdimiz kaldi turban.boyle gereksiz ve anlamsiz konularla ugrasacaginiza,cockpitlerdeki hainleri temizleyin,bati bizden nefret ettikce ulkemizi yangin icinde gormek istedikce sizler (lafim hainlere) kendi insanini issiz birakip hainleri istihdam ediyorsunuz,insallah er veya gec REIS sizlerinde bu kirli oyununuzu gorecek,ve cockpit yerine demir parmakliklar arkasanda curuyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 yıl önce
Hani bir kadın bir erkek bir arada kalamazdı? Kadınların çalışması caiz değildi? Savunulan şeyle yapılan birbirini tutmuyor, tutarsız. İşinize gelince kadkn evde otursun işinize gelince özgürlük. Zaten çok dindar biri o işe girmez, oturur evinde.
Tre ~ 5 yıl önce
Peki bu bayan gerçekten yapamazsa ve fail olursa öğretmenin durumu ne olacak bu hanım direk işi siyasete dökerse ve benim baş örtüm nedeniyle fail ettiler derse bu işin içinden nasıl çıkılacak bu bir siyasi sembol değilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kel ~ 5 yıl önce
Hocam o zamanda gerekçeli kararı internette yayınlayarak durumu izah edebilirler. Saygılar
Gereksiz ~ 5 yıl önce
Gerçekten saçma konulara yer veriyorsunuz , kız okumuş başarmış kafası kapalı ya da değil sizi ne ilgilendirir , biz müslüman ülkesiyiz bunda şaşırılcak dışlanılcak birşey söz konusu değil , zaten hiçbir dediğinizde olmuyor thy hostes alımı görünüşe bakılırsa yok falan dedinizzz , haniiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tklı ~ 5 yıl önce
'Türban' cok cirkin ifade.türban degil,başörtüsü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ülkede ~ 5 yıl önce
Başörtülü başörtüsüz diye insanlar birbirini nezaman hor görmeye başladı biliyor musunuz? Bizi yönetenler başörtülü bacım diye birilerini sahiplenirken diperlerini ötekileştirdi halkı kutuplaştırdı. İşin özü burası bir müslüman ülkesi başı kapalı olması kimseyi ilgilendirmez artık kıyafet üzerinden insanları ayırmayalım yıl 2019 olmus hala neyi tartısıyoruz. Ha şirkette torpilin işlediğini sağır sultan bile biliyor orasına bişi diyemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000