19 Aralık 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Amaan Nilüfer Hanım da giderken aynı şeyi demişlerdi ki o gerçekten herşeyin temelini atandı yani hiçbirşey olmuyor kişiler efsanevi olsada gider kurumlar kalır iyi dönemler kötü dönemler olur
  • Hak ettiğini alamayan personel kendinden vermeyi bıraktı o kadar. Kabin hizmetlerine bakana kadar balık baştan kokar, hak yiyenlere bakmak lazım. Burda herkes para için çalışıyor
  • Asgari ücret 8500₺ oldu %20 zama yakın zam alacagız gibi duruyor. Dedikoduyu bosverinde ek zam isteyin. Yoksa asgari ücrete yakın olacak maaş
  • Kabin kokpit facebook grubuna bakın görürsünüz satılık iphoneları kabin işi iyice bavul ticaretine çevirdi.Gümrük az bile yapıyor !
  • İnsanlarin tarzi kendine ama o maymun gibi botokslu dudaklarla yolcuyla konusurken guluyorsunuz . Herseyi gectim ucak icinde sorunu bile hallemiyorsunuz tek yaptiginiz yolcu cok uzgun yolcu cok gergin poh pohlayacak terapi gibi davrancaksaniz bakirkoyde gorev alabilirsiniz
  • Bu yazıdan anlaşılan üzere aslında Özlem hanım eleştiriliyor ve kabinde kalitesizlikten bahsediliyor ,pardon ama Avrupa’nın en iyi havayolu olan , yolcu memnuniyet anketleri %90 çıkan , bazı ünlü havayolu dergileri tarafından dünyada ilk 10 da olan şirketimizin görünen yüzü olan kabine bayağı imalı kötü gidiyor demek kusura bakmayın ama benim için gerçekçi değil pek bu yazının kabinle alakası olmayıp direk Özlem hanıma yazıldığı aşikar , kabinde çürük elma elbette vardır ancak başarıları gözardı etmek pek iyi niyetli değil .
  • İnsan taşıyoruz, çimento torbası değil
  • kokpit planlamadaki tanerin listesindeki hostesler sürekli montreal seyseller nasıl oluyor bu iş ?
  • Serdar bey sizi anlamakta güçlük cekiyorum,KABINLE OLAN SIKINTINIZ NEDIR BUNU BILEMEM AMA OZLEM HNM.THY TARIHININ EN IYI K.H.B BASKANI SUAN BENCE EKIPLER OLSUN,AMIRLER OLSUN HERKES ONU COK SEVIYOR,BUDA BURDAN BILINE..
  • yavrucuğum o F/O kafan, aynı yolu, aynı meslek diye anlamış o egon. Her mesleğin kendi etik kuralları ve o kurallara göre icra edilen görevleri ve bununla elde edilen saygısı ve buna yapılan haksızlıklara karşı mücadelede ile verilen emeği vardır. Hani anlayabil diye yazıyorum, birde ortak icra ile yürütülen işlerde, o ortakların birbirine karşı hareketini saygı çerçevelerini düzenleyen yazılı yada yazılı olmayan kuralları vardır ona da iş etik kuralları denir. Yıllarca kokpitin baskı ve egemenliğinde olduğunu düşündüğünüz kabin; E.LİM ile bu egonuzu yıkmış ve etik kurul yada disiplinde yapılan hakkaniyetsizliklerde bu ağırlığını göstermişti.Ama görülüyor ki bu durum ibre değiştirmiş geçirilen bir önceki dönemde. İşte bu yüzden sizler kabini hor görme sevdanıza geri döndünüz. Bence Özlem bşk öncelikle yine bunu inşa edebilmeli, sessiz, ona buna bulaşmayan, 'bana ne' düşüncesindekilerden olmamalı.

MUM

Antik çağların ilk buluşlarından biri olan mum, ilk olarak donyağından yapılırken daha sonraki dönemde parafin ve benzeri maddelerden elde edilmeye başlanmış.

Günümüzde ise mum ile ilgili değişik sözler mevcuttur. Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerekir. Mum ağlamadıkça, alev gülmez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Mum kadar ışığı olmayan insanları güneş yerine koyduk… gibi daha bir çok söz var.

Ve tabi bir de “mumla aramak”… Milli bayrak taşıyıcı hava yolu şirketimiz Türk Hava Yolları hakkında mümkün olduğunca pozitif yaklaşmaya, şirketin marka değerine zarar vermemeye özen gösteririm. Hatta tespitlerimi yazılarıma dökmeden önce ilgililerle paylaşmayı  tercih ederim.

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetlerinde gördüğüm kadarıyla işler pek de yolunda gitmiyor. Ve bu gidişat yeni alınacak kabin memurları ile eğitimdeki ve yönetimdeki aksaklıklar sebebiyle daha da artacak gibi.

Bugün hala uçuşlarda sorunlar giderilebiliyorsa sanıyorum halen eski kabin hizmetleri başkanı Nevin Çolak’ın rolü büyük. Çünkü ekiplerdeki problemleri giderenler ya Nevin hanım döneminde eğitim almış ya da O’nun döneminde yükselmiş kişiler. İşte bu sebeple bir üst pozisyonda olan yöneticilerin oturup düşünmesi lazım yanlış nerede diye.

Olur olmadık davranışlar, yatılarda problemler, saçma sapan mesnetsiz raporlamalar, ticari faaliyetler, yolcuyla nezaket dışı diyaloglar, özensiz kıyafetler, abartı takılar, şirket malına zarar vermeler…. Daha çok şey sayabilirim.

Ne demişler mum olmak zordur. Işık saçmak için önce yanmak gerekir…  Bilmem anlatabildim mi ?

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

MUM

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Elif ~ 1 yıl önce
Amaan Nilüfer Hanım da giderken aynı şeyi demişlerdi ki o gerçekten herşeyin temelini atandı yani hiçbirşey olmuyor kişiler efsanevi olsada gider kurumlar kalır iyi dönemler kötü dönemler olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun kabin hizmetlerinde değil ~ 1 yıl önce
Hak ettiğini alamayan personel kendinden vermeyi bıraktı o kadar. Kabin hizmetlerine bakana kadar balık baştan kokar, hak yiyenlere bakmak lazım. Burda herkes para için çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onu bunu bırakında ~ 1 yıl önce
Asgari ücret 8500₺ oldu %20 zama yakın zam alacagız gibi duruyor. Dedikoduyu bosverinde ek zam isteyin. Yoksa asgari ücrete yakın olacak maaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 1 yıl önce
Kabin kokpit facebook grubuna bakın görürsünüz satılık iphoneları kabin işi iyice bavul ticaretine çevirdi.Gümrük az bile yapıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler ~ 1 yıl önce
İnsanlarin tarzi kendine ama o maymun gibi botokslu dudaklarla yolcuyla konusurken guluyorsunuz . Herseyi gectim ucak icinde sorunu bile hallemiyorsunuz tek yaptiginiz yolcu cok uzgun yolcu cok gergin poh pohlayacak terapi gibi davrancaksaniz bakirkoyde gorev alabilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM2 ~ 1 yıl önce
Bu yazıdan anlaşılan üzere aslında Özlem hanım eleştiriliyor ve kabinde kalitesizlikten bahsediliyor ,pardon ama Avrupa’nın en iyi havayolu olan , yolcu memnuniyet anketleri %90 çıkan , bazı ünlü havayolu dergileri tarafından dünyada ilk 10 da olan şirketimizin görünen yüzü olan kabine bayağı imalı kötü gidiyor demek kusura bakmayın ama benim için gerçekçi değil pek bu yazının kabinle alakası olmayıp direk Özlem hanıma yazıldığı aşikar , kabinde çürük elma elbette vardır ancak başarıları gözardı etmek pek iyi niyetli değil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaslı F/o ~ 1 yıl önce
O anketleri nasıl doldurduğunuzu cümle alem biliyor. Atıp tutarken de ölçülü atın. Sizi gidi boarding passçılar..
Neey ~ 1 yıl önce
İnsan taşıyoruz, çimento torbası değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burjelarab ~ 1 yıl önce
kokpit planlamadaki tanerin listesindeki hostesler sürekli montreal seyseller nasıl oluyor bu iş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Waka waka ~ 1 yıl önce
Afrika :)
Yargı ~ 1 yıl önce
Savcılık harekete geçsin, S.Peker iddiası gibi mevzu bu. İsim verildi araştırılsın. Doğruysa Kimdir bu planlamacı? Kime çalışır?
KABIN AMIRI ~ 1 yıl önce
Serdar bey sizi anlamakta güçlük cekiyorum,KABINLE OLAN SIKINTINIZ NEDIR BUNU BILEMEM AMA OZLEM HNM.THY TARIHININ EN IYI K.H.B BASKANI SUAN BENCE EKIPLER OLSUN,AMIRLER OLSUN HERKES ONU COK SEVIYOR,BUDA BURDAN BILINE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ara mesafe ~ 1 yıl önce
yavrucuğum o F/O kafan, aynı yolu, aynı meslek diye anlamış o egon. Her mesleğin kendi etik kuralları ve o kurallara göre icra edilen görevleri ve bununla elde edilen saygısı ve buna yapılan haksızlıklara karşı mücadelede ile verilen emeği vardır. Hani anlayabil diye yazıyorum, birde ortak icra ile yürütülen işlerde, o ortakların birbirine karşı hareketini saygı çerçevelerini düzenleyen yazılı yada yazılı olmayan kuralları vardır ona da iş etik kuralları denir. Yıllarca kokpitin baskı ve egemenliğinde olduğunu düşündüğünüz kabin; E.LİM ile bu egonuzu yıkmış ve etik kurul yada disiplinde yapılan hakkaniyetsizliklerde bu ağırlığını göstermişti.Ama görülüyor ki bu durum ibre değiştirmiş geçirilen bir önceki dönemde. İşte bu yüzden sizler kabini hor görme sevdanıza geri döndünüz. Bence Özlem bşk öncelikle yine bunu inşa edebilmeli, sessiz, ona buna bulaşmayan, 'bana ne' düşüncesindekilerden olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedili ~ 1 yıl önce
Şu kendini kokpitle bir tutan kabin amirlerine hasta oluyorum. Bak senin hemcinsin Airbus indiriyor kaldiriyor, sen ne indirip kaldırıyonda bu triplerdesin (ALINTIDIR :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000