24 Mayıs 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Varlık fonunu besledik yeter. Maaşlarımızı alın terimizi verin artık.
  • Ucretsiz izine cikarilan 700 pilot tekrar ucuslara ve bu ulkede para kazanmaya ulkeden doviz cikarmaya basladi
  • Eskiden Dear Crew seklinde baslayan Crew Lounge anonslari Coworkers olarak degistirilmis,hani Team Building, Hani Crew?
  • Kac aydir Pandemi oncesinden daha yogun ve insafsiz ucuslar uygulaniyor, bir piskinlik, bir utanmazlik, calisan haklarini savunan yok
  • Yemin olsun ki NE hükümetin ne de şirketin umurunda değil... Vatandaş ne yaşıyor hükümetin alakası yok her şey zamlanmış maaşlar azalmış, alım gücü bitmiş zerre umurlarında değil... müteahhileri ile mutluluklar hepsine çünkü onların ekonomisi gibi zannediyorlar herkesi...
  • Habom dan binlerce dolar kar ettiniz. Tekniğe geçişte niye kar ettiniz. %30 kesintiye zorlayarak yine kar ettiniz. Bu saatten sonra, yol verin gidelim. Yeter artık.
  • Yarim veriyorsan yarim performans bekleyeceksin, maksimum pilotlari 35 saat ucuracksin, 36 saat derse o bir saatin maasini yatiracaksin, hakkaniyet adalet boyle, biz isciyiz, yaptigimiz isle emegimizle para kazaniyoruz, senin maraban degiliz
  • Şu an hem secmen kaybediliyor,hem aidiyet duygusu, hem kalite , hem çalışan.Bir ABD bilet fiyatı kadar maaş alamayacaksam bu uçak uçsun diye nasıl çabalayım ki? Krediler patladı,arabamızdan olduk,aldığım maaş kart bakiyemi bile kapatmıyor 15 yıl önce gariban diye baktığımız Slav insanlar gibi olduk. Ya en azından bir açıklama yapın,6 ay geçti.Tadil protokolünün süresi doldu. Hic bir şey eskiye dönmediği gibi bir açıklama da yok. Büyüklerimizden ricamız ; yahu biz insanız,ailemiz var, eşim bile ne zaman düzelecek diye soruyor. Bu yazılanları neden kale almıyorsunuz.. Biz vatandaş değil miyiz? Bizi nasıl bu şekilde terkedebiliyorsunuz.Personel gerçekten gariban Anadolu insanı edasıyla oturup bekliyor. Yahu bir şey söyleyin artık. Alternatifli plan sunun,bizi dikkate alın..
  • Arkadaşlar yurt dışında çalışıyorken kaç tane Türk pilot işten çıkarıldı ve kaç tanesi üçretsiz izinde bunları bilen varmı?Benim bildiğim 6 kişi bende dahil.Türkiye’de kaç pilot işten çıkarıldıveya üçretsiz izne çıkarıldı uçuşlarına devam eden şirketler arasında.Halinize şükredin demiyorum ama bir dünyanın genel durumuna bakın pilotlar ne durumda?Türkiye’nin durumuda ortada uçan şirketlerdeki pilotların ve çalışanların tenceresi kaynıyor.Uçuşlar dünyada normale dönünce görücez bakalım kim kendine güvenipte yurt dışına gidecek.??
  • Tk denetlenmeli, basibozuklugun onune gecilmeli

Milli Felaket

Avrupa Birliği’nin ortaya koyduğu aşı pasaportuyla ilgili tutum, havacılık sektörünü de etkileyecek. Bu uygulamanın sinyalleri ortaya çıktığı zaman Türk Sivil Havacılığı çalışanlarının Avrupa Birliği onaylı aşılar İle aşılanmasının önemli olduğunu vurgulamıştım...

Peki ne oldu?

Aşılama sırası gelenlere alternatif sunuldu. Kim hangi aşıyı yaptırmak isterse o uygulandı. Avrupa birliği ise Çin aşısını halen geçerli bir aşı olarak tanımıyor. Mesaisi kurtaran uçuşlarda sıkıntı yok. Ama oldu ki yatı yapılacak, peki o zaman bu  iş nasıl çözülecek? Uçuş ekibi ülkeye mi alınmayacak?

Bir de işin diğer tarafından bakalım. Bu Çin aşısı güvenilir değilse neden Türkiye’de uygulandı? Eğer güvenilir ise Avrupa Birliği Türkiye’ye örtülü bir yaptırım mı uyguluyor? Soruların cevaplarını herkes gibi ben de bilmek istiyorum ancak kime ulaşmak istesek kapı duvar oluyor!!!

Uçuş personeline uygulanacak en ufak bir kısıtlayıcı uygulama Türk Sivil Havacılığına darbe vurur. Onunla da bitmez turizimi de etkiler. Sonuç ise milli bir felaket olur.

HÖKMET NEREDE?

Bugün Anadolu’da hemen hemen herkes hükümetin nerede olduğunu soruyor. Kimisi tarımsal faliyetleri kimisi de hayvancılık faaliyetleri için sorular yöneltiyor. Defalarca dile getirdiğim hayvancılık sektörüyle ilgili yeni bir hibe oranı 20 Mayısta açıklandı. Ama ne fayda!!! Onda bile 50 hayvan İle sınırlı. Besici zaten hayvanını kesemiyor elinde hayvan var. Ekonomik güç düşmüş insanlar et alamıyor siz yine de 50 hayvan İle sınırlama yapın. Hal böyle olunca bir soru da benden gelsin. Hükümet havacılık sektörü İçin neler planlıyor? Özel havayolu şirketlerine ne gibi destekler planlamakta?

HER ŞEY TOZ PEMBE İSE ESKİ MAAŞLARA DÖNÜLSÜN

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikasının Cumhurbaşkanlığı makamında alabildikleri karara göre maaşlarda hatırı sayılı bir oranda kesintiye gidilmişti. Mutabakata göre de her 6 ayda bir durum gözden geçirilecekti. 8 Hazirana az kaldı... Madem her şey yolunda, madem geniş gövdeli uçaklar bile dolu dolu, şu maaşlarda artık dolu dolu olmasın mı?

Mevlana ne güzel söylemiş, ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Milli Felaket

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Varlık fonu ~ 3 yıl önce
Varlık fonunu besledik yeter. Maaşlarımızı alın terimizi verin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne eaki maasi ~ 3 yıl önce
Ucretsiz izine cikarilan 700 pilot tekrar ucuslara ve bu ulkede para kazanmaya ulkeden doviz cikarmaya basladi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dear CoWorkers ~ 3 yıl önce
Eskiden Dear Crew seklinde baslayan Crew Lounge anonslari Coworkers olarak degistirilmis,hani Team Building, Hani Crew?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabin crew ~ 3 yıl önce
Cabin crew olmali
Tipik ~ 3 yıl önce
Tipik kabinci takintisi
Kac aydir ~ 3 yıl önce
Kac aydir Pandemi oncesinden daha yogun ve insafsiz ucuslar uygulaniyor, bir piskinlik, bir utanmazlik, calisan haklarini savunan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Biz mi* ~ 3 yıl önce
Yemin olsun ki NE hükümetin ne de şirketin umurunda değil... Vatandaş ne yaşıyor hükümetin alakası yok her şey zamlanmış maaşlar azalmış, alım gücü bitmiş zerre umurlarında değil... müteahhileri ile mutluluklar hepsine çünkü onların ekonomisi gibi zannediyorlar herkesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAR ~ 3 yıl önce
Habom dan binlerce dolar kar ettiniz. Tekniğe geçişte niye kar ettiniz. %30 kesintiye zorlayarak yine kar ettiniz. Bu saatten sonra, yol verin gidelim. Yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarim maas ~ 3 yıl önce
Yarim veriyorsan yarim performans bekleyeceksin, maksimum pilotlari 35 saat ucuracksin, 36 saat derse o bir saatin maasini yatiracaksin, hakkaniyet adalet boyle, biz isciyiz, yaptigimiz isle emegimizle para kazaniyoruz, senin maraban degiliz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 3 yıl önce
Pegasus kadar olamadık ,kaptan ,kaptan gibi yetkilerini kullanabiliyor.maaşları yarıya kesilmedi.uçtukları gün kadar kesintisiz ve net maaş alıyor.her sektör içinde 750TL Alıyor...
Küçük Türkiye THY ~ 3 yıl önce
Şu an hem secmen kaybediliyor,hem aidiyet duygusu, hem kalite , hem çalışan.Bir ABD bilet fiyatı kadar maaş alamayacaksam bu uçak uçsun diye nasıl çabalayım ki? Krediler patladı,arabamızdan olduk,aldığım maaş kart bakiyemi bile kapatmıyor 15 yıl önce gariban diye baktığımız Slav insanlar gibi olduk. Ya en azından bir açıklama yapın,6 ay geçti.Tadil protokolünün süresi doldu. Hic bir şey eskiye dönmediği gibi bir açıklama da yok. Büyüklerimizden ricamız ; yahu biz insanız,ailemiz var, eşim bile ne zaman düzelecek diye soruyor. Bu yazılanları neden kale almıyorsunuz.. Biz vatandaş değil miyiz? Bizi nasıl bu şekilde terkedebiliyorsunuz.Personel gerçekten gariban Anadolu insanı edasıyla oturup bekliyor. Yahu bir şey söyleyin artık. Alternatifli plan sunun,bizi dikkate alın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rarara ~ 3 yıl önce
Bişey yap haklarını savunmayan sendikadan istifa et ağlama insanlık onuruna yakışır yaşa
.. ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar yurt dışında çalışıyorken kaç tane Türk pilot işten çıkarıldı ve kaç tanesi üçretsiz izinde bunları bilen varmı?Benim bildiğim 6 kişi bende dahil.Türkiye’de kaç pilot işten çıkarıldıveya üçretsiz izne çıkarıldı uçuşlarına devam eden şirketler arasında.Halinize şükredin demiyorum ama bir dünyanın genel durumuna bakın pilotlar ne durumda?Türkiye’nin durumuda ortada uçan şirketlerdeki pilotların ve çalışanların tenceresi kaynıyor.Uçuşlar dünyada normale dönünce görücez bakalım kim kendine güvenipte yurt dışına gidecek.??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 3 yıl önce
Türkçeni bir iyileştir net cümleler kurmayı öğren sonra çakma pilotluğa soyunursun kolpaçino seni
...... ~ 3 yıl önce
Geldigin yere git buralarla ilgili cok yorum yapma, bilmiyorsan da konusma.
Vaayy ~ 3 yıl önce
Hadi canım çakma pilot
Trol müsün sen ~ 3 yıl önce
5 yıl önce kasayı kapatamıyorlardı. Bugün kasa bizden kestikleri paralarla dolu. Kasayı kim boşalttıysa o doldursun. Adamlarda mantık hep aynı. Thy'yi boşalt, merkez bankasını boşalt. Torpili bul işe gir. 30 yıllık kariyerle belli seviyeye gelmiş insanların maaşlarına "onlar yemesin biz yiyelim" mantığıyla gasp et. Sonra koş cumaya. Allahu ekber, müslüman takıl. Sonra utanmadan "işten atılmadığına dua et" de.
Denetlenmeli ~ 3 yıl önce
Tk denetlenmeli, basibozuklugun onune gecilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000