02 Nisan 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • biz kurumsal kabile esprinizi unutmadık ama siz bizim kabileyi unuttunuz. İnanabilirsiniz ki kabilenin durumu sizin ayrıldığınız zamandan çok daha kötü.Hani bir dokunsanız.
  • Telsim vodafone gecince Hintli mühendisler geldi ve telsim merkezde bir şeyler yaptilar..neyse asıl konu çalışırken tanıştığım İngiliz gençleri hep bir seyehat halinde Ler ve dünyayı geziyorlar bir İngiliz kızla tanıştım işinden izin aldığını ve 3 aydır seyehat ettiğini 8 ay daha dünyayı gezmeye devam edeceğini söyledi .Birde bizim gençlere bakıyorum 25 yaşında daha Antalya'ya Kapadokya'nın görmemiş gençlerimiz var sinemaya arkadasiyle gitmek için bile iki kere düşünen (maddi) dünyayı gezen gören tecrübe Ler edinen bu insanlara türk gençleri sadece hizmet edecek duruma dusuruyoruz .Özel sektör patronları sizin de evlatlarımız çocuklarınız var bakalım yiyebileceklermi..gelecekte neler olacak!
  • Cetin bey sizin zamaninizdaki hunharca somurulen parttime personel mutlumuydu acaba ? Bu tarz calisanlara methiyeler düzen yazilari 20 yil once de yaziyor muydunuz acaba ? Parrtimelarin hakkini savunan kac yazi yazdiniz mesela ? Özellikle 98 de üzerine kadrolu getirilen parttime lar hakkinda bisiler yazmak ister misiniz ?
  • Cahillik en büyük mutluluktur sözü doğruymuş demek. Ülkemize de çok yakışıyor
  • Üniversite yıllarında istatistik-olasılık dersine gelen Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı profesörümüz ilk dersinde istatistik nedir? diye sorduğunca, kendimizce akademik tanım yapmaya çalışmıştık, hepsini dinledikten sonra şu tanımı yaptı. "İstatistik yanlışları doğru gösterme ve engüzel yalan söyleme sanatıdır". Örnek TUİK enflasyon verileri, büyüme rakamları, mutluluk endeksleri, çalışan memnuniyet oranları vs vs...
  • 18.24 yaş arası gençler diyosunuz yani henüz babasının kanadı altında olan tek derdi okulunu bitirmek olan cebinde harçlığı olan kesimden.bide bu seçilen gençler kodaman ailelerin çocukları ise tabiki mutlu çıkar gençlik .gidin geçim sıkıntısı içinde okul bitirmeye çalışan gençlerle yapın bu çalışmayı gerçekten bu sonucu alabilecekmisiniz bakalım
  • KUSURA BAKMAYIN. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN BAŞLIĞI. "THY'NİN ARKABAHÇESİ: TGS
  • Vodofon nedir? Vodafone olmasın!
  • Bugün Tgs içinde anket yapsanız %90 memnun çıkar nedeni ise www.Tgs.com adresinde kariyer-cv sayfasının bulunmaması THY Arada cv sayfası yayınlıyor,malum iş arama kanallarında kendi sitesindende yayınladığı oluyor Ama siz yazar olarakta 8 yılda böyle bir Tgs cv sayfası gözünüze çarpmamıştır sanırım hiçbiyerde Maalesef Köyden indim şehre çok var!
  • Bütün Tgs çalışanlarını e-devlet üzerinden disk üyesi olmaya çağırıyorum. Sendikamız olsun haklarımız savunulsun.

Merak bu ya? Acaba bu araştırmaya THY ve TGS gençleri de katıldı mı?



Aslında bu yazı için “ Merak Bu Ya? Acaba Bu Araştırmaya Sektörümüzün Gençleri de katıldılar mı?” başlığını düşünmüştüm ama geçtiğimiz haftaki yazıma THY ve özellikle TGS çalışanlarından öyle yorumlar geldi ki? Sanki mutluluklarını, haykırıyorlardı ( ? ) yarınları için ilerisi için ne denli ümit var olduklarını tüm iyimserlikleri ( ? )  ile anlatıyorlardı. Çok üzüldüm. Bu arada başlık ile ilgili planlamamı değiştirdim. Yine de başlıktaki THY ve TGS gençleri sözünün tüm sektörün gençlerini temsil ettiğini düşününüz lütfen.. Do&CO’ nun THY kargo çalışanlarının vb. hepsini.  Hani derler ya İyimserlik bulaşıcıymış. İnşallah Vodofon’ un ve TUIK’ in öngördüğü mutluluk ve iyimserlik tüm sektör gençlerine bulaşır. Aslında mevcut sıkıntılardan kurtulmanın yolu bu. Aşağıda sizlerle paylaştığım Osman Müftüoğlu’ nun yazısında belirtildiği üzere, bakın iyimserlik depresyonu da azaltıyormuş.

Vodofon aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 ülkede 18-24 yaş arası 6 bin gencin katıldığı bir araştırma yaptırdı. “Z kuşağının durumu” başlıklı araştırmada gençlerin gelecekten beklentileri ortaya çıkarttı. Bu araştırmada en iyimser Türkiye’deki gençler çıktı. Araştırmanın sonuçlarına göre İngiliz gençlerin yüzde 36’sı, Alman gençlerin yüzde 14’ü “Ailemin neslinin yaşam standartını tutturamayacağım” derken, bu oran Türkiye’de yüzde 7 çıktı. Bu sonucun başka türlü yorumlanması da mümkün ise de bu iyimserlik mefhumuna ters düşen bir değerlendirme olur.

ALLAH UMUDUMUZU DAİM KILSIN. AVRUPADA EN İYİMSER GENÇLER TÜRKİYEDE: İster İnanın İster İnanmayın. Bu başlık geçtiğimiz hafta Hürriyet Gazetesinin İK sayfasındaydı. Vodofon’un yaptığı bir araştırmanın sonucu bu başlığı ortaya çıkarttı. Ve de paneli yöneten moderatör alınan bu sonuç üzerine şaşkınlığını gizleyemeden “ Türkiye’ de neler oluyor? ” diye sordu. Vodofon CEO’su yaptığı konuşmada Türkiye’nin durumu diğer ülkelerden farklı, Türkiye’de genç nüfus oranı yüksek ve de Türkiye istisnai bir ülke. Avrupa’da ise bu durum farklı. Bu konuda Avrupa’nın geri kalan ülkelerini de Türkiye’yle aynı duruma getirmeliyiz ” dedi. Tabii ki bu sözler de bizleri mutlu etti.  .

Evet; Vodofon’un bu araştırması Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı Yaşam memnuniyeti Araştırması sonucu ile çok büyük ölçüde örtüşüyor. 2015 yılı araştırmasında yaş gruplarına göre mutluluk düzeyine bakıldığında, en yüksek mutluluk oranı %63,8 ile 18-24 yaş grubunun olduğu görülüyor. 2016 yılında ise en yüksek mutluluk oranı %65,1 ile   yine 18-24 yaş grubunda 2017 yılında ise hayrettir ki gençlerimiz birinciliği 64 ve üstü yaş grubuna kaptırmış Başka bir ifade ile emeklilere. Buda düşünülmesi gereken ayrı bir konu. Gençlerimiz bu yıl herhalde ikinci olmuşlardır.

TUIK 2017 YAŞAM MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI: TÜRKİYE’DE ÇOĞUNLUK MUTLU. Evet; Vodofon’un yukarıda detayları verilen bu araştırması Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı Yaşam memnuniyeti Araştırması sonucu ile çok büyük ölçüde örtüşüyor. 2015 yılı araştırmasında yaş gruplarına göre mutluluk düzeyine bakıldığında, en yüksek mutluluk oranı %63,8 ile 18-24 yaş grubunun olduğu görülüyor.. 2016 yılında ise en yüksek mutluluk oranı %65,1 ile   yine 18-24 yaş gençlerinde.  2017 yılında ise hayrettir ki gençlerimiz birinciliği 64 ve üstü yaş grubuna kaptırmış Başka bir ifade ile emeklilere. Buda düşünülmesi gereken ayrı bir konu. Gençlerimiz bu yıl 2017’ de herhalde ikinci olmuşlardır.

TUIK SON İŞGÜCÜ İSTATİSTİĞİNİ AÇIKLADI. ( 2017) Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre 124 bin kişi artarak 3 milyon 454 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %10,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde 0,2 puanlık azalışla

%9,4 kadınlarda ise 0,4 puanlık artışla %14,1 oldu. Aynı yılda; tarım dışı işsizlik oranı bir önceki yıla göre değişim göstermeyerek %13 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1,2 puanlık artış ile %20,8 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran değişim göstermeyerek %11,1 olarak gerçekleşti.  

 MHP eski Milletvekili ve Hazine eski Müsteşarı Durmuş Yılmaz 18- 24 yaş arası işsizlik oranının % 40 civarında olduğunu televizyonda söyledi. Diğer kaynaklar bu yüzdenin 30-35 dolaylarında olduğu nu söylüyor. Onlar muhalefet. Biz TUİK’ e inanalım yine de. Evet; gençlerimiz işsiz ama umutlu ve iyimserler. Allah bozmasın.

BU ARAŞTIRMA SONUÇLARINA İNANABİLMEK ZOR GELİYOR.  Malum TUIK her 3 yılda bir Yaşam Memnuniyeti anketini iller bazında yapıyor. En son olarak İller bazında yapılmış olan araştırmada “ Bireylerin evinde yalnızken kendilerini güvende hissedip hissetmediklerine” ilişkin bir sual mevcut.  Özellikle başta güvenlik ile ilgili olan konularda müşterek tarafları fazlası ile mevcut olan dört ilimizi gruplandırdım. Bunlar Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri ve Tunceli. Bu illerimizin deneklerin kendilerini evlerinde güvende hissetmeleri ile ilgili olarak verdikleri puanları toplayarak ortalamasını aldım.  Ve de söz konusu yerleşim merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımızın %  79,3 ’nün evlerinde kendilerini çok güvende hissettikleri, 19,3 oranındaki bir topluluğun orta güvensizlik çizgisinde olduğu, % 1,4’ nün de kendilerini güvensiz ve çok güvensiz noktada hissettikleri sonucu ortaya çıktı.

 Bu sonuçları aşağıda yer alan 2.12.2016 tarihli gazetelerdeki haber ile yan yana koyunca”  Bu ne yahu dememek”  mümkün değil. Haber şu: “ Aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, vb.vb. Tüm bunlara rağmen Devletin sunduğu hizmetlerden mutlu olanlarında hayli fazla olduğu dikkati çekiyor.

BU KONUDA BİR YAŞANMIŞ. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’nın Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2012 anketine katılmak istemeyen, ancak 857 TL’lik cezayı öğrenince evine gelen memurun onlarca sorusuna yanıt vermek zorunda kalan T.T. adlı vatandaş, şikâyette bulunarak TBMM’den yardım istemiş. Başvurunun nasıl sonuçlandığını bilmiyorum.  Bu ifade bana deneklerin sualleri eve gelen görevli memurların yanında cevapladığını düşündürmüştü ki öyle yapılıyormuş.  Vatandaş ne söylesin. Tabii ki her şeyden memnun olduğunu söyleyecek. Devletin Hizmetlerinden fazlası ile memnun ve de evlerinde kendilerini güvende hissediyorlar. .Allah bilir araştırma görevlilerine mahalle muhtarları da refakat ediyordur. Dolayısı ile hangi değerlendirme formu hangi sokakta hangi numaralı eve ait bunu kestirmek inanılmaz kolay..

Bu da yetmezmiş gibi TUIK tarafından ilan edilen araştırma sonucundan önce dosyada yer alan izahatlar bölümünde “Araştırmanın örneklem çalışmalarında kullanılan çerçeve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) altlık oluşturan ve güncellenmiş Ulusal Adres Veri Tabanıdır (UAVT)”  kaydı var. Türkçesi kimin hangi suali nasıl cevapladığını herkes görebilir.

SONUÇ: Katılır mısınız bilmem VATANDAŞ DEVLETİNDEN KORKARSA kâğıt üzerinde her yer gülistanlık olur.  Daha fazla yoruma gerek var mı? İşte bu nedenle be ve benzeri araştırmaların sonuçlarına ihtiyatla yaklaşmayı tercih ediyorum.Tabii ki sizlerin bunu nasıl değerlendireceğinizi bilemiyorum.

 VODOFONCULARA BASİT BİR SORU. Evet; Vodofon’ un araştırma sonuçları tabii ki bizi gururlandırdı. Hangi Türk buna sevinmez ki? Ama verdiğim diğer bilgilerin ışığında Vodofon’a da bir sual yöneltmek de şart oldu. Bu araştırmaya ülkemizi temsilen denek olarak iştirak eden gençlerin seçimi nasıl yapıldı? Siz mi seçtiniz? Yoksa bizim ilgililer tespit edip kimlerle görüşüleceğinin listesini mi size sundular?  Malum, biz kendimizi aldatmayı da severiz. Kendimiz kurgular, anlatır ve hikâyeye ilk önce kendimiz inanırız ya. Onun için bir sorayım istedim.

TÜİK’in 2014 yılı sunumunda kullanıldığını ifade edilen şu söz ile “İstatistik; geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır. “ her ne kadar yapılan araştırmaların amacı özetlenmekte ise de bu işlerde bilerek yanlış anahtar kullanmanın bizi ne gibi bir sonuca taşıyacağını dikkate almaya gerek görmeyen insanlar tarafından yönetildiğimizi düşünmek ürkütücü.

Yine de bu günlerde  kahverengi dallarda pembe çiçekler açmaya başladığına göre bu yaşamda ümitsizliğe gerek yok. Umudu olanlar tabii ki iyimser olacaktır.Tüm gençlerimizin iyimser olmaları dileği ile.

Lütfen ve lütfen aşağıda yer alan Hürriyet Gazetesi yazarı Sn. Osman Müftüoğlu beyin SÜREKLİ GENÇLİĞİN SIRRI: İYİMSERLİK yazısının İYİMSERLİK ÖĞRENİLEBİLİR bölümünü okuyunuz. Faydalı olacağını umuyorum.

İYİMSERLİK ÖĞRENİLEBİLİR: İyimserliğin öğrenilebilmesi her zaman ve her yaşta mümkündür. Erken yaşlarda hayata daha iyimser bakmayı öğrenebilenler, engeller ve sorunlarla karşılaştıklarında ne ümitsizliğe, ne de çaresizliğe gömülürler. Kollarını bir an önce sıvayıp engelleri aşmanın yolunu arama alışkanlığını erkenden edinenler, beklenmeyen olaylar karşısında asla kötümser yaklaşımlar geliştirmezler. Böyle bir yaklaşım iyimser insanlara kötümserlere göre daha zevkli, keyifli, sağlıklı ve uzun bir yaşam olanağı verecektir. İyimser düşünmeyi, içinde yaşadığınız hayatın iniş çıkışlarına ve sarsıntılarına olumlu bakabilmeyi öğrenmek istiyorsanız yapacağınız, şey aldığınız bu kararı bir an önce yaşama geçirmek olmalıdır. Kararlı olur, dik durursanız ve ilk birkaç sorunda pes etmez, ‘‘Bu da geçer’’ diyebilirseniz sorunu çözdüğünüzü şimdiden düşünebilirsiniz. siz doğru yoldasınız.

İyimser düşünmeyi öğrenmek, orta ve ileri yaşlarınen büyük sorunlarından biri olan depresyona girme olasılığını da azaltmaktadır. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan depresyonun hızla yayılmasında yaşadığımız dünyanın gittikçe sıklaşan med-cezirleri kadar kötümser yaklaşım alışkanlığındaki artışın da etkisi olduğu muhakkaktır. İyimserlik felsefesi, depresyondan korunmada neredeyse bir panzehir gibidir.

İyimserliğe giden yoldaki ilk adımınızı bugün hemen atabilirsiniz. Son günlerde yaşadığımız ve hepimizin yüreğini kanatan olayların meydana getirdiği psikolojik tahribatla mücadele için de daha olumlu düşünebilmeye şimdi daha çok hitiyacınız var. Mümkünse hemen bu sabah ilk adımınızı atmalı, olumsuz düşüncelerin yerine her konuda olumlu düşünceleri koymaya başlamalısınız. Yaşama iyimser bir pencereden bakmak başarı ve mutluluğun yanı sıra, sağlıklı ve uzun bir yaşamın da anahtarıdır. Ayrıca iyimserlik penceresi toplumsal hoşgörüyü ve dayanışmayı da artıracak, bir arada yaşayarak ürettiğimiz farklılıkların güzelliğini daha çok hissetmenizi sağlayacaktır.

DÖRT YÖNDEN KATKI  Yapılan çalışmalar iyimserliğin en azından dört farklı yönden sağlıklı ve kaliteli yaşama katkıda bulunabileceğini göstermektedir:
1.İyimserlik her şeyin kontrol altında olduğu duygusunu önplana çıkararak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

2.Hayata iyimser bir pencereden bakıp yapıcı ve olumlu tutumlar geliştirebilen insanlar kötümserlere göre daha erken, sık ve fazla oranda tıbbi yardım arayışına girmektedir. ‘‘Ne yapsam faydasız’’ kalıbı ile sınırlı, olumsuzluk ve çaresizlik düşüncesine saplanmış kalmış kötümserler sağlık sorunları için ihtiyaç duydukları tıbbi yardımı yeterince aramazlar. 

3.Yaşam sürecinde ne kadar fazla ve sık kötü olayla karşılaşılırsa hastalanma olasılığı da o kadar artacaktır. Böyle durumlarda ayakta kalabilenler genellikle olumlu düşüncelerini muhafaza edenlerdir.
4.Olumlu insanların hoşgörülü, iyimser, yardım edici, yapıcı ve affedici tutumlarının daha çok olduğu bilinmektedir. Bu güzel alışkanlıklar iyimser insanların çevresinde ailesinin, çocuklarının, dost ve arkadaşlarının daha çabuk çoğalmasını ve kilitlenmesini sağlamaktadır. Hastalıklara karşı gösterilen dirençte ve hastalık süreçlerini hafifletip kısaltmada çevremizdeki sosyal desteklerin derecesi ve sürekliliği çok önemlidir. Yalnız kişilerin hastalanma olasılıkları fazla, hastalıkları daha ağır ve uzun sürelidir. Kısacası hastalıklara karşı dirençte ve hastalıkların tedavisinde iyimser insanlar daha şanslıdır. 

Merak bu ya? Acaba bu araştırmaya THY ve TGS gençleri de katıldı mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

kurumsal kabile ~ 6 yıl önce
biz kurumsal kabile esprinizi unutmadık ama siz bizim kabileyi unuttunuz. İnanabilirsiniz ki kabilenin durumu sizin ayrıldığınız zamandan çok daha kötü.Hani bir dokunsanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ata ~ 6 yıl önce
Ekibin birinde soyadı o.türk ile biten sekiz kişi var.kardeşi,amcası,dayısı köye dayamış kamyonu kim var kim yok getirmiş buraya Şimdi soru şu Tgsde soyadı aynı benzer kaç kişi var
CVP TGS ATA ~ 6 yıl önce
NE GÜZEL? EKİP KAÇ KİŞİ BİLEMİYORUM. EN AZINDAN TÜRK SOYADLILAR BİRBİRİ İLE İYİ ANLAŞIR.AYNI SOYADINI TAŞIYANLARI BU ŞEKİLDE İŞE ALMAK BUNLAR İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL DE, ADEDİNİ AYNI EKİPTE TOPLAMAK YÖNETİCİLERİNİZİN ÜSTÜN ZEKA SEVİYESİNİ GÖSTERİR.
CVP KURUMSAL K... ~ 6 yıl önce
UNUTMADIM ARKADAŞIM. BİR YAZIDA KABİLEYE YANLIŞ YAPTIM. BİR FIKRA YAZDIM. HATAYDI. ÖZÜR DİLEMEYE DE UTANDIM. ŞİMDİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUM. BU YAŞTA ÖYLE BİR HATA YAPMAMAM GEREKİRDİ.
İngiliz gençliği ~ 6 yıl önce
Telsim vodafone gecince Hintli mühendisler geldi ve telsim merkezde bir şeyler yaptilar..neyse asıl konu çalışırken tanıştığım İngiliz gençleri hep bir seyehat halinde Ler ve dünyayı geziyorlar bir İngiliz kızla tanıştım işinden izin aldığını ve 3 aydır seyehat ettiğini 8 ay daha dünyayı gezmeye devam edeceğini söyledi .Birde bizim gençlere bakıyorum 25 yaşında daha Antalya'ya Kapadokya'nın görmemiş gençlerimiz var sinemaya arkadasiyle gitmek için bile iki kere düşünen (maddi) dünyayı gezen gören tecrübe Ler edinen bu insanlara türk gençleri sadece hizmet edecek duruma dusuruyoruz .Özel sektör patronları sizin de evlatlarımız çocuklarınız var bakalım yiyebileceklermi..gelecekte neler olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZARA ~ 6 yıl önce
şu kibarlıktan vazgeçin. hele bu türleri.herkesi cevaplamaya mecbur değilsiniz.sizi o dönemde çalışan pt'lar tanıyor. bir iki kişi de böyle düşünsün.
Parttime ~ 6 yıl önce
Cetin bey sizin zamaninizdaki hunharca somurulen parttime personel mutlumuydu acaba ? Bu tarz calisanlara methiyeler düzen yazilari 20 yil once de yaziyor muydunuz acaba ? Parrtimelarin hakkini savunan kac yazi yazdiniz mesela ? Özellikle 98 de üzerine kadrolu getirilen parttime lar hakkinda bisiler yazmak ister misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PARTTİME ~ 6 yıl önce
PARTTIME ÇALIŞANLARIN O DÖNEMDE DE MUTLU OLMADIKLARINI TABİİ Kİ BİLİYORUM. O ZAMANLAR YAZI YAZMIYORDUM.YAZILARI ANLAMANIZA KİNİNİZ ENGEL OLUYOR. YAZIDA KİMSEYE METHİYE DÜZÜLMEMİŞTİR ÜZERİNE KADROLU GETİRİLEN PART TIME'LAR İLE İLGİLİ YAZI YAZAMAM. ZİRA 1998' DE BEN TÜRK HAVA YOLLARINDA DEĞİLDİM. ESKİ DÖNEMDE OLAN KÖTÜ UYGULAMALARI SÖYLEMEK BU GÜN YAPILANLARI / YAPTIKLARINIZI ÖRTER Mİ? EN İYİSİ ESKİDEN OLANLARI SİZ YAZIN. BEN KÖŞEMDE YAYINLAYAYIM. TABİİ KONTROL EDİP DOĞRU OLUP OLMADIĞINI ANLADIKTAN SONRA. ANCAK BİR ŞEY HATIRLATMAK İSTERİM. BURAYA YAZI İSİM VE SOYADI İLE YAZILIYOR.
CVP PART TIME 2 ~ 6 yıl önce
SİZE YALNIŞ BİLGİ VERDİĞİMİ DÜŞÜNEREK CV'Mİ ARADIM. 73 YAŞINA GİREN BİR ADAMI BU ARAMAYI YAPMA DURUMUNDA BIRAKMANIZ HOŞUMA GİTTİ ASLINDA. 1988'İN 4 AYINDA GENEL MÜDÜR DANIŞMANI OLARAK THY' NA DÖNDÜM. 6 NCI AYI SONUNDA GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA ATANDIM. DOLAYISI İLE 1988'İN ALTI AYINDA THY' DE DEĞİLDİM DEMEM GEREKİRMİŞ. BU ARADA O DÖNEMİN ECE DEFTERİNDE SÖYLEDİĞİNİZ TÜR BİR İSTİHDAM KAYITLI DEĞİL. PRENSİBİM LEH VEYA ALEYHİMDE YAZILARIMA GELEN HER TÜRLÜ YORUMU YAYINLAMAKTIR. DOLAYISI İLE YAPTIKLARIMI SİZ YAZIN BEN YAYINLAYAYIM. TABİKİ Kİ CEVABIMLA BİRLİKTE. YANLIŞ BİLGİ VERDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM. AMA YAŞ SÖYLEDİĞİM GİBİ VE DE 30 SENE ÖNCEYİ KONUŞUYORUZ.
iste budur. ~ 6 yıl önce
başka sitelerde hiç yazar hakkında kötü yorum gördünüz mü? yayınlamazlar.Bu adam hem yayınlar, hem yanlış bilgi vermişim der ve düzeltır.eski pt çalışanlardan bu yaışmayı okuyan olursa size anlatsın bu adamı.onun başımızda olduğu dönemde çok rahat çalışmıştık.çalışana saygı duyanbiriydi.biz bunu o dönemde yaşadık.yazı ile ilgil söyleyecek bir şey bulamayıp yazarın 30 sene öncesini karalamayı uygun görmüyoruz.
cvp part time ~ 6 yıl önce
yorum 2 yapan arkadaşa aynen katılıyorum. Tek farkla sizin gibilere anlatıp zaman harcamak istemem. saygı duyduğumuz biriydi.
Tebrikler ~ 6 yıl önce
PT uzerine kadrolu girisi dogrudur fakat yil yanlis. 99 olacak. Hatta pt lere pastalar kesilmisti hadi kadroya geciyorsunuz diye sonra suprizzz kadroya gecemedikleri gibi sanirim 100-150 direk kadrolu girisi oldu. Ece defterine iyi bakin:) PT ler yedikleri pasta ile kaldi maalesef. Cetin beyde sanirim.yer isletmeden sorumlu GMY idi.
CVP TEBRİKLER ~ 6 yıl önce
EVET 1999' DA GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDIM. ORADA BULUNDUĞUM HİÇ BİR SENE 100-150 KADROLU PERSONEL ALIMI YAPILMADI. 2002' DE YER HİZMETLERİ İÇİN ALINAN YÜKLEME VE BOŞALTMACI ARKADAŞLAR DIŞINDA.20 SENE ÖNCE YEDİĞİNİZ PASTAYI HATIRLADIĞINIZA GÖRE O SENELERDE KADROLU PERSONEL, DEMİRBAŞ VE ARAÇ ALIMI YASAKTI. YASAKLAYANDA THY YÖNETİMİ DEĞİL HÜKUMETTİ. ONU DA HATIRLARSINIZ HERHALDE . THY PT İSTİHDAMINA YALNIZ FAKÜLTELERDE OKUYANLARI ALARAK BAŞLAMIŞTI. HEM OKUL HEM DE ÇALIŞMA BİR ARADA YÜRÜTÜLECEKTİ. HİÇ BİR KİMSE HEM KADROLU ÇALIŞIP HEMDE OKULU YÜRÜTMENİN ZORLUĞUNU SİZE ANLATMADI MI.HER NE İSE BU KONU YAZI KONUMUZUN DIŞINDA. YÖNETİCİLERİN HERKESİ MUTLU EDEBİLMESİ ZOR. MUTLU OLMAYAN HERKESE CEVAP VEREBİLMEK VE İKNA EDEBİLMEKTE MÜMKÜN DEĞİL. UMARIM BEN AYRILDIKTA N SONRA BU KONUDAKİ İSTEKLER GERÇEKLEŞMİŞTİR.
CVP TEŞEKKÜRLER 2 ~ 6 yıl önce
EVET O TARİHTE ( 1999) İSTİHDAM YAPABİLMEK İÇİN ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN VE BAĞLI OLDUĞU BAKANLIKTAN İZİN ALMAK GEREKİRDİ. GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAZI İLE İLGİLİ OLMAYAN HUSUSLARDA GELEN YORUMLARI YAYINLAMAYACAĞIMI BİLDİRMİŞTİM. BİR KERE BAŞLADIK DİYE SİZİNLE TARTIŞMAYI DEVAM ETTİRDİM. LÜTFEN BU SON OLSUN.DEVAMINI YAYINLAMAYACAĞIMI VE CEVAPLAMAYACAĞIMI BİLGİ OLARAK SUNUYORUM.AMACINIZ BENİ KÖTÜLEMEKSE YAZDINIZ VE YAYINLADIM. DAHA AĞIR YAZSAYDINIZ ONU DA YAYINLARDIM.KEŞKE HERKES BENİM KADAR ÖZELEŞTİRİ YAPABİLSE.SİZ HALEN THY' DE ÇALIŞIYORMUSUNUZ BİLMİYORUM. YAZI İLE İLGİLİ SÖYLEYECEĞİNİZ BİR ŞEYLER VARSA BEKLERİM.TUIK'İN ARAŞTIRMALARINDAN 20 SENE ÖNCESİNİN PT KONUSUNA NASIL GEÇEBİLDİNİZ?
CVP TEBRİKLER ~ 6 yıl önce
EVET O TARİHTE ( 1999) İSTİHDAM YAPABİLMEK İÇİN ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN VE BAĞLI OLDUĞU BAKANLIKTAN İZİN ALMAK GEREKİRDİ. GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAZI İLE İLGİLİ OLMAYAN HUSUSLARDA GELEN YORUMLARI YAYINLAMAYACAĞIMI BİLDİRMİŞTİM. BİR KERE BAŞLADIK DİYE SİZİNLE TARTIŞMAYI DEVAM ETTİRDİM. LÜTFEN BU SON OLSUN.DEVAMINI YAYINLAMAYACAĞIMI VE CEVAPLAMAYACAĞIMI BİLGİ OLARAK SUNUYORUM.AMACINIZ BENİ KÖTÜLEMEKSE YAZDINIZ VE YAYINLADIM. DAHA AĞIR YAZSAYDINIZ ONU DA YAYINLARDIM.KEŞKE HERKES BENİM KADAR ÖZELEŞTİRİ YAPABİLSE.SİZ HALEN THY' DE ÇALIŞIYORMUSUNUZ BİLMİYORUM. YAZI İLE İLGİLİ SÖYLEYECEĞİNİZ BİR ŞEYLER VARSA BEKLERİM.TUIK'İN ARAŞTIRMALARINDAN 20 SENE ÖNCESİNİN PT KONUSUNA NASIL GEÇEBİLDİNİZ?
tebrikler ~ 6 yıl önce
99 da kadrolu alımı olmuştur, sizin ece defterimde o sayfa silinmiş sanırım,iyi kontrol edin. Ayrıca PT’ler sadece fakültelerde okuyanlardan değil çoğunlukla açık öğretimlilerden istihdam edilmiştir. Böylece parttime statü ve hak verilip fakat full time çalıştırılarak sömürülmüşlerdir. O zamanın parasıyla kadrolu personelle aynı sürede ve işyükü olarak ta çok daha fazla çalışıp tam 5 katı daha düşük ücret almışlardır. Uzun lafın kısası, her yöneticinin herkesi memnun etmesi mümkün değil fakat aynı zamanda her yöneticide kendine özgü sömürü yöntemleri kurgulayıp uyguluyor. 20 yıl önce PT lerdi, şu an TGS liler. Yani bugünkü sömürü yöntemlerini eleştirip kendi zamanındakileri, bizzat kendisininde payı olduklarını yoksayması biraz garip oluyor, Anlatılmak istenen buydu. Önce özeleştiri lütfen.
Mutluluk ~ 6 yıl önce
Cahillik en büyük mutluluktur sözü doğruymuş demek. Ülkemize de çok yakışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstatistik ~ 6 yıl önce
Üniversite yıllarında istatistik-olasılık dersine gelen Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı profesörümüz ilk dersinde istatistik nedir? diye sorduğunca, kendimizce akademik tanım yapmaya çalışmıştık, hepsini dinledikten sonra şu tanımı yaptı. "İstatistik yanlışları doğru gösterme ve engüzel yalan söyleme sanatıdır". Örnek TUİK enflasyon verileri, büyüme rakamları, mutluluk endeksleri, çalışan memnuniyet oranları vs vs...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İSTATİSTİK ~ 6 yıl önce
YORUMDA İFADE ETTİĞİNİZ, PROFESÖRÜNÜZÜN TARİFİ ÇOK DOĞRU. İNANILMAZ ÖRNEKLERİ MEVCUT.
Xxl ~ 6 yıl önce
18.24 yaş arası gençler diyosunuz yani henüz babasının kanadı altında olan tek derdi okulunu bitirmek olan cebinde harçlığı olan kesimden.bide bu seçilen gençler kodaman ailelerin çocukları ise tabiki mutlu çıkar gençlik .gidin geçim sıkıntısı içinde okul bitirmeye çalışan gençlerle yapın bu çalışmayı gerçekten bu sonucu alabilecekmisiniz bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP XxL ~ 6 yıl önce
BUNU BEN SÖYLEMİYORUM. TUIK SÖYLÜYOR. SİZDE DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ.
CVP NEDEN YOK. ~ 6 yıl önce
KUSURA BAKMAYIN. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN BAŞLIĞI. "THY'NİN ARKABAHÇESİ: TGS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 6 yıl önce
Malum partinin ve thy nin arka bahçesi daha dogru tanım olur
Soru ~ 6 yıl önce
Vodofon nedir? Vodafone olmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SORU ~ 6 yıl önce
SİZİ KUTLUYORUM. nE KADAR DİKKATLİ VE DE BİLGİLİSİNİZ. HAYRAN OLDUM BU YAZIDAN ÇIKARIMINIZA. YİNE DE HATA İÇİN ÖZÜR DİLERİM .
Gerçekler acıdır ~ 6 yıl önce
Bugün Tgs içinde anket yapsanız %90 memnun çıkar nedeni ise www.Tgs.com adresinde kariyer-cv sayfasının bulunmaması THY Arada cv sayfası yayınlıyor,malum iş arama kanallarında kendi sitesindende yayınladığı oluyor Ama siz yazar olarakta 8 yılda böyle bir Tgs cv sayfası gözünüze çarpmamıştır sanırım hiçbiyerde Maalesef Köyden indim şehre çok var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden yok ? ~ 6 yıl önce
Çetin bey haftaya yazı başlığınız ,”8 yıldır Tgs.com da neden kariyer-cv sayfası yok”olmalıdır. Veya herhangi bir iş arama motorunda neden yok ?
Disk ~ 6 yıl önce
Bütün Tgs çalışanlarını e-devlet üzerinden disk üyesi olmaya çağırıyorum. Sendikamız olsun haklarımız savunulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs Sendikal faliyetler ~ 6 yıl önce
Geç bile kalındı,hangi çağdayız koca firmanın sendikası yok !
Tk ~ 6 yıl önce
TK 2 ci sendikayı kurdu,Tgs daha 1 ci kuracak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000