02 Mayıs 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Kabinin bugün bu halde olmasının yegane sebebi maaş zamlarının beklediklerinden yüksek olması ve sendikanın direkt kabine çalışması dolayısıyla kabinin boş yere şımartılmasıdır. Ciddiyet kalmadı.
  • yorumlara bakınca kabin kokpit başta olmak üzere herkes birbirine girmiş. bravo tam bize yakışan ortadoğulu kafası! herkes gerçek sorunlarla uğraşmak yerine birbirine kilic çekmiş durumda. demek ki bunu sağlamayı, personeli bir araya gelemez kılmayı uman birileri iyi is çıkarmış. isin asliysa yazık, gerçekten cok yazık ...
  • Biz istiyoruz ki yer görevlilerinden kokpite kadar herkes hak ettiğini alsın, uluslararası bir iş yapıyoruz hepimizin maaşları uluslararası düzeyde olsun, bunun olmasını isterken de şunların maaşı düşürülsün bu şöyle olsun bu böyle olsun talebimiz yok, canımız size, tekniğe, yer görevlerine emanet hepimiz büyük bir ekibiz bunu anlayın yeter artık bizi öne atmaktan vazgeçin, Avrupa’da push back kullanan şoför de Avrupalı pilotlarla aynı maaşı alıyor Avrupalı pilotlardan push back şoförünün maaşı düşürülsün kokpitin maaşı arttırılsın dediğini duymazsınız, hep beraber kalkınalım yoksulluk sınırı olmuş 15 bin önceliğimiz teknik ve yer görevlerinin maaşlarında düzenleme olmalı onların derdi daha büyük şu anda biraz empati lütfen
  • Yıllardır diyoruz kabin maaşları 5983 tl olmalı diye. Dinlemediniz şimdi cefasını çekiyorsunuz.
  • Adam diyor ki iftar vakitlerinden bana ne, bunu çoğunluğu müslüman olan bir halk için diyor. O kadar halktan uzak o kadar yabancılaşmış öznetileşmiş yatılarda domuz eti yemekten çekinmeyen hale gelmiş kalbi katılaşmış. Yurtdışına gitse oradaki temizlikçi adamlarım bile bir taraflarını yalayıp kendi milletine böyle atar gider yapabiliyor. Kadın gelmiş kokpite umreye giden yaşlı başlı hacılarla dalga geçiyor. Bu şirket böyle olmamalı. Gidip avrupada yaşasınlar öyleyse, bu ülkenin değeri inancı kültürü ahlakı var. İnançsız olsan da saygı duymak zorundasın. Müslüman halkın bilet parasıyla o maaşını alıyorsun. Hadi yiyorsa bir de bunu o yolcunun yüzüne söyle.
  • İnstadan sanki kendi imkanlarıyla yurtdışı tatil yapıyormuş gibi dışarı açık profillerle evli yaşlı ve zengin avına çıkacaklar önce kendi işlerini yapsınlar. Bunlar ayıklanmalı. Herkesin adını kara çıkarıyorlar, iyiler de kaynıyor. Eyyorlamam böyledir
  • Serdar bey bu problem khb ile ilgili aslında, bayağı rahat ve gevşek davranılıyor zannımca öyle olunca da malum çalışanlar yolcuyu da pek umursamıyor ses gürültü vs
  • Abi yeter gözünüzü seveyim akademileri yazdığınız. Dışarıda binlerce cpl li insan başvuracak ilan bile bulamıyor cep delik lisans yenileyecek para bile kalmadı birazsa şu sorunu yazın lütfen ya. Line da uçan insan 60 yerine 40 kazanıyor diye bu kadar yaygara koparılıyor, bize ise pilotuz diye kendi mesleğimizde bile iş vermiyorlar yarın bırakıp gideriz diye. Tamam akademilileri de yazında herkes biz yokmuşuz gibi davranıyor. Binlece yeni mezun pilot işsiz kardeşim bunu da yazın. Beş kuruş paraları da kalmadı. Bizimki hayatta kalma meselesi oldu artık golf yerine e kasaya binme meselesi değl.
  • Abicim neyin meeting point’i, meeting point olmayalalım. Ülke afrikaya döndü, iranlıdan ingilizden almandan araptan rustan ukraynalıdan geçilmez oldu. Ülkeyi prsel parsel alıyorlar gidin antalyaya görün ettaf rus ukraynalı ingiliz kaynıyor, istanbul afrika, guney ve dogu ırak suriye. Türk milletinin alım gücü yokken ingiliz 1 sterlin 20 tl’den ülkede konut alıyor.
  • Adamin teki cehenneme gitmis,zebani bunu yerine goturuyomus.Adam bakmis her yerde cukurlar,icinde insanlar azap cekiyor.Her cukur basinda da bir zebani bekliyor.Sormus ne bunlar demis.Bu zebaniler cukurdan cikmaya calisan okursa onlari geri gonderiyor,azap gormeye devam ediyolar demis.Almanlarin oldugu cukur gevmis,Ingilizlerinki gecmis,Italyan,Amerikan,Japon derken sira Turkler'in cukuruna gelmis orda zebani yok.Burda niye yok diye sormus, onlara zebaniye gerek yok ne zaman biri cukurdan cikacak olsa birbirlerini pacalarindan tutup geri cekiyolar zaten...

MEETING POINT

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nın eğitim borçlarıyla ilgili aldığı karar, borçluları adeta hayal kırıklığına uğrattı. Pek tabi ki beni de. En başından beri Türk Lirası ile maaş verilen bir şirkette borçlandırılmanın dövizle yapılmasının haksız olduğunu yazılarıma dökmüştüm. Şimdi bu durum kısmi olarak seçenek haline getirildi. Ancak enflasyon farkının da yansıtılacak olmasıyla değişen bir şey olmayacak. Zaten borç tutarları da bugünkü kur üzerinden oluşturulacak. Bunun yanında cüzi, göstermelik %2,5 ile %15 arasında değişen bazı indirimler de var elbette. Ama neye yeter? Döviz karşısında borçlar zaten katlandı. Bir şey yapılacaksa imza tarihinden itibaren o günkü döviz kuruna ek enflasyon farklarıyla birlikte bir güncelleme yapılabilirdi. 
 
Pilotların imza attıkları tarihteki döviz kuru ve maaş/ödemesi dengesi ile alım güçlerine bir arada baktığınızda şu andaki durumu daha iyi görebilirsiniz. Tabi görmek isterseniz. Görmek istemeyeceğinizi düşündüğüm için sanıyorum bu konu da sizin için artık kapanmıştır. Ancak çalışanların gözünde gerçek bir değere sahip olmak istiyor ve aidiyet duygularını tekrar kazandırmak istiyorsanız gelin şu işe bir kez daha bakın. 
 
Şirket zaten kârlı bir sürece girdi. Eğitimden de kâr etmeyiverin. Zaten uygulanamayan tavan bilet sınırı da bir tık daha yükseltildi. 799 TL oldu. İç hatlarda yolcu sıkıntısı yaşanacağına hiç şüphe yok ancak yurtdışı uçuşlarla telafisi edilecektir. Bu bağlamda hakkaniyetten bahisle yola çıkılacak olursa farklı bir teklif eğitim borçluları için elzem. Türk lirasına çevrilebilecek eğitim borçlarına eklenecek enflasyon farkını akıl eden zihniyet keşke ücret iadeleri ve zamlar konusunda da aynı zekayı kullansaydı.  
 
Türk Hava Yolları hiç kuşkusuz ülkemizin gurur kaynağı ve göz bebeği. Eleştirilerimiz şirketin daha iyi gitmesi için. Kimi gözün göremediğini, kimi kulağın duymadığını belki başkaları görebilir ve duyabilir. Bu bağlamda kabin ve kokpit arasında yaşanan gerginlikler iyice ayyuka çıkmaya başladı. Hatta kulağıma öyle bir şey çalındı ki; hak vermeden geçemedim. Eğitim borcu olanlar, kabin eğitimi alanlarında bir miktar ücret ödemesi gerektiğini söylüyorlar. Haklılar mı?

Bence sonuna kadar haklılar çünkü; eğer eğitimlerine ücret öderlerse bu işin daha iyi farkına varacaklarını düşünüyorum. Kendini geliştirmeyen, İngilizce iki cümle kuramayan, yolcusunu aşağılayan arkadaşlarımız hala şirkette mevcut. Sanki şirket onları gezsinler, yesinler bir de üzerine maaş verelim diye çalıştırıyor. Kabin Hizmetleri eski başkanı Sayın Nevin Çolak, sessiz kabin uygulamasını devreye sokmuştu. Bu konuda epeyce sıkıntı yaşamış biri olarak çok sevinmiştim. Ancak görünen o ki; Nevin Hanım ayrıldıktan sonra sessizlik tekrar bozulmuş. Yolcuyu rahatsız edecek düzeyde toplanıp kahkahalar atarak sohbet etmek neyin nesi? Enerjiler yolcular için harcansa daha iyi olmaz mı? Ramazanın son günlerinde bile yolcuların hangi saate göre iftar açacağı sorusuna dahi cevap veremiyorlar. Sigara için mescit arayacağınıza bence işinizin gereği olan şeylere yoğunlaşın. Sözüm elbette işini doğru düzgün yapmayanlara… 
 
Türk Hava Yolları kabin içinde yaptığı anonslarda İstanbul Havalimanı için Meeting Point of the World ifadesini kullanıyor. Sabiha Gökçen için de bu ifade kullanılıyor mu? Amaç İstanbul’u mu ön plana çıkarmak olmalı yoksa İstanbul Havalimanını mı? Eğer iki şirket arasında herhangi bir reklam anlaşması yok ise elbette bu tabir yersiz. Bence hepimizin buluşma noktamız adalet ve hakkaniyet olsun… Bu sayede herkes daha mutlu olacaktır. 
 
PEGASUS 

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir paylaşımla ortalık adeta çalkalandı. Konu sosyal medyada trend oldu. Konu ile ilgili düşüncelerimi soranlar da oldu. Kişinin özel hayatında yaptıkları bana kalırsa şirketini bağlamamalı. Herkes özgür bir toplumda dilediği şekilde yaşar. Haa ortada suç teşkil eden bir durum varsa bu duruma zaten devletin savcıları müdahil olacaktır. Ancak tepkiler sebebiyle çalışanların iş akdine son vermek bence ağır oldu.  
 
Pegasus demişken, uzun bir süredir Pegasus’un Ceo’su olan Sayın Mehmet Nane görevini 1 Mayıs itibariyle Sayın Güliz Öztürk’e devretti. Pandemi ve kazaların gölgesinde çok başarılı işler çıkaran Sayın Mehmet Nane’ye Türk Sivil Havacılığına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Sayın Güliz Öztürk’e de yeni görevinde başarılar dilerim.  
 
Emniyetli Uçuşlarınız Olsun...
 
Serdar BAŞAĞAOĞLU 
[email protected]

MEETING POINT

Yorumlar Tüm Yorumlar (231)

İş işten geçti ~ 2 yıl önce
Kabinin bugün bu halde olmasının yegane sebebi maaş zamlarının beklediklerinden yüksek olması ve sendikanın direkt kabine çalışması dolayısıyla kabinin boş yere şımartılmasıdır. Ciddiyet kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartı okutup içeri gir ~ 2 yıl önce
İçerde konuşun hadi bu nefret söylemlerinizi.. Geç bir kabincinin karşısına ya da SKP nin karşısına hadi böyle böylesin de yürek varsa..
çalışan ~ 2 yıl önce
yorumlara bakınca kabin kokpit başta olmak üzere herkes birbirine girmiş. bravo tam bize yakışan ortadoğulu kafası! herkes gerçek sorunlarla uğraşmak yerine birbirine kilic çekmiş durumda. demek ki bunu sağlamayı, personeli bir araya gelemez kılmayı uman birileri iyi is çıkarmış. isin asliysa yazık, gerçekten cok yazık ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q kabin ~ 2 yıl önce
Biz istiyoruz ki yer görevlilerinden kokpite kadar herkes hak ettiğini alsın, uluslararası bir iş yapıyoruz hepimizin maaşları uluslararası düzeyde olsun, bunun olmasını isterken de şunların maaşı düşürülsün bu şöyle olsun bu böyle olsun talebimiz yok, canımız size, tekniğe, yer görevlerine emanet hepimiz büyük bir ekibiz bunu anlayın yeter artık bizi öne atmaktan vazgeçin, Avrupa’da push back kullanan şoför de Avrupalı pilotlarla aynı maaşı alıyor Avrupalı pilotlardan push back şoförünün maaşı düşürülsün kokpitin maaşı arttırılsın dediğini duymazsınız, hep beraber kalkınalım yoksulluk sınırı olmuş 15 bin önceliğimiz teknik ve yer görevlerinin maaşlarında düzenleme olmalı onların derdi daha büyük şu anda biraz empati lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pushback ~ 2 yıl önce
Pıshback soforüyle pilotun aynı maaşı aldığını söyledikten sonrasını okumadım bile. Şaka gibisin. Avrupa’da pushback soforünün 7000-8000 euro aldığını söylemek cehalettir
Mahan Air ~ 2 yıl önce
Yıllardır diyoruz kabin maaşları 5983 tl olmalı diye. Dinlemediniz şimdi cefasını çekiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ha ~ 2 yıl önce
Temmuz da alacağımız ilk 6 ay Enflasyon artı 5 puanlık zam aşağı yukarı %50 civarında olacak. O zaman ikramiyesiz senin rakamın sonuna 1 sıfır daha koy... Mu ha ha ha
İftar vakitleri ~ 2 yıl önce
Adam diyor ki iftar vakitlerinden bana ne, bunu çoğunluğu müslüman olan bir halk için diyor. O kadar halktan uzak o kadar yabancılaşmış öznetileşmiş yatılarda domuz eti yemekten çekinmeyen hale gelmiş kalbi katılaşmış. Yurtdışına gitse oradaki temizlikçi adamlarım bile bir taraflarını yalayıp kendi milletine böyle atar gider yapabiliyor. Kadın gelmiş kokpite umreye giden yaşlı başlı hacılarla dalga geçiyor. Bu şirket böyle olmamalı. Gidip avrupada yaşasınlar öyleyse, bu ülkenin değeri inancı kültürü ahlakı var. İnançsız olsan da saygı duymak zorundasın. Müslüman halkın bilet parasıyla o maaşını alıyorsun. Hadi yiyorsa bir de bunu o yolcunun yüzüne söyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkenin durumu ~ 2 yıl önce
Sen bu ülkenin yeni yüzüsün. Çok cahilsin çok karanlıksın
Lafı nasıl evirip çevirmişsin ~ 2 yıl önce
Bravo. İftardan banane diyen yok her uculan meydanda hangi saate göre iftar açılacağını bilmek zorunda değiliz azcık kafa olsa sizde bunu kokpit anons ile tüm uçağa duyurur dersiniz ama pratik zeka sizde bulunmaz kafatası boş
İftar ~ 2 yıl önce
Kabin memuru diyanet görevlisi mi yahu, niye böyle bir bilgisi olsun? Eğer yolculara böyle bir bilgi verilecekse merkezden hesaplanır ve ekibe yazıyla gönderilir şu tarih şu numaralı uçuşta iftar/imsak saati şudur diye.
İftar durumu ~ 2 yıl önce
İftar saatleri brifingde kokpite veriliyor çıktılar arasında bre cahil kabinciler! Yolcu size sorduğunda cahil cahil yolcunun yüzlerine bakacağınıza sorsaydınız amirinize o da kokpite gelip sorardı. Kokpite gelip iftar saatini soran kabin amirleri oldu. Yolvu iftar saatini soruyor diye, biz de söyledik saati. Bunun imamlıkla ne alakası var lise mezunu ingilizce bile bilmeyen kabin memuru seni. Artık çevremize biz söylüyoruz eşe dosta eğer iftar vaktini söylemeyen km olursa direkt raporlayın diye.
İmsakiye ~ 2 yıl önce
İmsakiyeler her Ramazan’da uçuşta veriliyor. Verilmediğini söyleyen bariz yalancıdır. İş yükü istemiyordur. Zaten kendileri oruç tutmuyordur
İnsta ~ 2 yıl önce
İnstadan sanki kendi imkanlarıyla yurtdışı tatil yapıyormuş gibi dışarı açık profillerle evli yaşlı ve zengin avına çıkacaklar önce kendi işlerini yapsınlar. Bunlar ayıklanmalı. Herkesin adını kara çıkarıyorlar, iyiler de kaynıyor. Eyyorlamam böyledir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin hizmetleri başkanı ~ 2 yıl önce
Serdar bey bu problem khb ile ilgili aslında, bayağı rahat ve gevşek davranılıyor zannımca öyle olunca da malum çalışanlar yolcuyu da pek umursamıyor ses gürültü vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeterya ~ 2 yıl önce
Abi yeter gözünüzü seveyim akademileri yazdığınız. Dışarıda binlerce cpl li insan başvuracak ilan bile bulamıyor cep delik lisans yenileyecek para bile kalmadı birazsa şu sorunu yazın lütfen ya. Line da uçan insan 60 yerine 40 kazanıyor diye bu kadar yaygara koparılıyor, bize ise pilotuz diye kendi mesleğimizde bile iş vermiyorlar yarın bırakıp gideriz diye. Tamam akademilileri de yazında herkes biz yokmuşuz gibi davranıyor. Binlece yeni mezun pilot işsiz kardeşim bunu da yazın. Beş kuruş paraları da kalmadı. Bizimki hayatta kalma meselesi oldu artık golf yerine e kasaya binme meselesi değl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Champ ~ 2 yıl önce
Bir kampanya duzenleyin şirketler yabancı pilotları çıkarsın önce. Thy’ye yazın, CİMER’e yazın, SHGM’ye yazın.
yorum ~ 2 yıl önce
Bu yaz güzel bir tatil yap. Bir daha fırsatın olmayabilir
Yapmayın ~ 2 yıl önce
Bu yaz son tatilini yap sonra sürekli çalışacaksın diyen kardeşim, 3.5 yıldır aynı hikaye fakat işe alım falan yok. Bu sektöre 150 civarı arkadaşım dahil kimse inanmıyor artık.
Meeting point olmak istemiyoruz ~ 2 yıl önce
Abicim neyin meeting point’i, meeting point olmayalalım. Ülke afrikaya döndü, iranlıdan ingilizden almandan araptan rustan ukraynalıdan geçilmez oldu. Ülkeyi prsel parsel alıyorlar gidin antalyaya görün ettaf rus ukraynalı ingiliz kaynıyor, istanbul afrika, guney ve dogu ırak suriye. Türk milletinin alım gücü yokken ingiliz 1 sterlin 20 tl’den ülkede konut alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 2 yıl önce
Adamin teki cehenneme gitmis,zebani bunu yerine goturuyomus.Adam bakmis her yerde cukurlar,icinde insanlar azap cekiyor.Her cukur basinda da bir zebani bekliyor.Sormus ne bunlar demis.Bu zebaniler cukurdan cikmaya calisan okursa onlari geri gonderiyor,azap gormeye devam ediyolar demis.Almanlarin oldugu cukur gevmis,Ingilizlerinki gecmis,Italyan,Amerikan,Japon derken sira Turkler'in cukuruna gelmis orda zebani yok.Burda niye yok diye sormus, onlara zebaniye gerek yok ne zaman biri cukurdan cikacak olsa birbirlerini pacalarindan tutup geri cekiyolar zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika sanduka ~ 2 yıl önce
Bazi kabin memurlarinin Havais’ten havasen’e gecmeyip pilotlari cukura atmalari gibi :)
satış ~ 2 yıl önce
grevde kaptanların bütün personeli yanlız bırakması gibi ya da
Hadi oradan ~ 2 yıl önce
Gördük havasene geçenlerin halini, pilotlar havasen mağdurlarının arkasında bile durmadı. Ayrıca işi gücü kabine nefret kusmak olan tiplerle aynı sendikaya tabii ki geçmeyeceğiz. Türk pilotlar önce kabin nefretinden vazgeçsinler. Ha bir de taxi way ile pistin farkına iyi çalışsınlar, dünyaya bir daha rezil olmayalım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000