23 Eylül 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Çok yakın gelecekte kaptanların otobüs şöföründen kabinin muavinden bir farkı kalmayacak gençler yazılımla ilgilenin havacılık robotik olmaya başladı.
  • Çalışanın sırtından IGA müteahhitlerini fonluyorlar. Haram zıkkım olsun.
  • Sayın Başkanın anlattığı masal bitti ise şimdi gerçek hayata dönüp KESİNTİSİZ GERÇEK TAM MAAŞLARIMIZI alabilir miyiz artık ? ? ? Zira Kabin kokpit yer TGS kim var kim yok ise binlerce insan çalıştıkları halde 1 seneden beri fazlası ile mağdur oldu. Kısaca tehdit ile gasp edilen haklarımızı verin artık ! ! ! Bu arada Hava iş denen kamyoncu sendikası ne iş yapar utanmadan eksiksiz aidatlarını alıyorlar , hak hukuka tık yok ... İnşallah yaptığınız haksızlıklar en yakınlarınızdan çıkar ... Saygılar
  • Temel kotil babamızdı şimdi bunlar bize üvey evlat gibi davranıyor ki Temel kotil bir markadır
  • Yarım maaş alan tek kurumuz. Kimsenin umru değil. Çok yazık çok!
  • Yıl sonuna alım olucak bilgilerinize..
  • en güzeli de yakında gidiyor olmanız. bir süre daha gezin bakalım kasıla kasıla, son gülen iyi gülecek ..
  • Serdar Bey anketimize en başından beri göstermiş olduğunuz destek için bir kez daha teşekkür ederiz. THY yönetimi sizin ve bizim Twitter ve e-mail üzerinden yapmış olduğumuz çağrılara henüz bir geri dönüş yapmadı. Anket sonuç raporumuz hazır ve bu raporu söz verdiğimiz gibi, öncelikle THY üst yönetiminin görmesi ve okuması amacıyla güvenli bir şekilde kendilerine göndermek istiyoruz. Bizler iyimserliğimizi korumaya devam ederken 29 Eylül Çarşamba gününe kadar bekleyeceğiz.
  • 4 kabinciyi toplasan 1 kabinci etmez
  • Temel Kotil markadır. THY nin temelini yeniden atmıştır ancak bazı kişilerce el çektirilmiştir.

MASAL

Çocukken masallar, büyüyünce yine masallar…

Türk halk edebiyatının vazgeçilmezi masallar, içeriğinde olağanüstü olaylarla süslenmiş olağanüstü kahramanları barındırır. En büyük özellikleri ise tamamen hayal ürünü olmasıdır. Her gün yeni bir masal duyuyoruz. Bu bağlamda size bir masal yazmıştım lakin benden daha iyi yazanlar oldu.

İlker Aycı’nın Masalı

Sayın Aycı, CNN International’a o kadar heyecanlı bir röportaj verdi ki şaştım kaldım.  “Biz hükümet fonu almayı, herhangi bir kurtarma planını veya personelleri işten çıkartmayı reddettik” dedi. Buna kim inanır? Hükümetten alınan kısa çalışma ödeneği adı altında alınan paralar veya işten çıkartılan personeli açıklayınız o halde. Şirketin kasası KÇÖ ile rahatlamadı mı?

Sunucu, büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa, Air Fransa ve ABD’deki havayolu şirketlerinin geri ödemek şartıyla hükümetlerinden finansal destek aldıklarını ve bu şartların THY için eşit şartlar sağlayıp sağlamadığını sordu. İlker Aycı, kendi kaynaklarını ve etkin yönetim kararlarıyla, kapasite planlamasını akıllı ve verimli kullanmanın yollarını bularak durumun üstesinden geldiklerini belirtti. Bu mudur olay? El insaf!!! %50’ye varan oranlarda maaş kesintisi yaptığınız personeli çalıştırmaya devam ettiğiniz için mi verimli olundu?

Sunucu aynı zamanda “Kurtarma Paketi Almadık” diyen Aycı’ya bu durumun Lufthansa ya da Emirates ile rekabetlerinin zorlaşıp zorlaşmadığını sordu. Aycı, adil sayılmayabilir dedi. İyi mi??? Zaten personeliniz Lufthansa ve Emirates’in kat ve kat altında maaş alırken siz üzerine iyice kıstınız. Bu mu adil olmak? Personelin operasyona bağlılığından da bahseden Sayın Aycı’ya şunu sormak isterim; Kim şu anda işine seve seve gidiyor? Kim mutlu? Pilot mu? Kabin memuru mu? Teknik personeli mi? TGS personeli mi? Kim? Çok mutlu oldukları ve mutluluklarını herkese haykırmak için mi “Memnuniyet Anketi” yaptılar sanıyorsunuz?

THY Uçuş Ekipleri Memnuniyet Anketi

Türk Hava Yolları personelinin hazırlamış olduğu anonim anket sonuçlandı. 1614 pilotun ve 905 kabin memurunun katılımıyla sonuçlanan THY Uçuş Ekipleri Memnuniyet Anketinin sonuçları söz verildiği üzere şirket yönetimiyle paylaşılacak. Ancak tarafıma gönderdikleri mesajda, e-postaların yöneticilere ulaşmadığı yönünde bir bilgi verildi. İşte bu yüzden eğer üst yönetim anket sonuçları ile ilgileniyorsa benden kendilerine ulaşabilecekleri iletişim bilgisini temin edebilirler. Anketi hazırlayanların da aracı olmam konusundaki talepleri bu yönde. Özellikle uçuş emniyeti konusunda iki bin beş yüzden fazla çalışanınızın değerlendirmeleri bana kalırsa çok önemli. 

TEMEL KOTİL’İN BAŞARISI

Türk Hava Yolları’nda görevliyken TUSAŞ’a transfer olan Prof.Dr.Temel Kotil’in başarıları tartışılmaz bir gerçek. Türk Hava Yolları’nı önemli bir noktaya taşıyan Temel Kotil şimdi de gençlerle birlikte TUSAŞ bünyesinde geleceğe kanat açmaya hazırlanıyor. Özellikle Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ile yaptıkları protokol sayesinde hem genç mühendislerin yolu açılacak hem de uçak sanayisi daha da gelişecek.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380’e bile parça üreten TUSAŞ’ın, geçtiğimiz hafta dijital ikiz çalışmalarına başladığı Milli Muharip uçağı MMU’yu semalara çıkartacağına inancım tam. Yolunuz açık olsun.

YURDUMUN İŞLERİ

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte gündem öğrenci yurtları oldu. Geleceğimizin neferleri ne yazık ki sokakta kaldı. Bu bana kalırsa Türkiye için son derece utanç veren bir durum. Merak ettiğim husus yurt dışı çıkış harcı olarak TOKİ’ye ödenen paralar neden yerini bulmuyor? Yüz milyonlarca lira ile hangi projeler yapıldı? Hangi yoksul aileler ne kadara ev sahibi oldu?

2001-2002 arasında 50 dolar, 2002-2007 arasında 70 TL, 2007-2019 arasında 15 TL olan bu harç tutarı 2019’dan itibaren 50 TL’ye çıkartılmış ve 15 TL’lik kısmı TOKİ’ye ödenmeye devam ettirilmiştir. Ve TOKİ’nin kasasına bu sayede yüz milyonlarca lira para girmişti. Ancak TOKİ’nin yapacağı inşaatlara baktığımızda millet bahçeleri ve konut projelerinden başka bir şey göremedim.

NEDEN TOKİ HARÇ PARALARINDAN GENÇLERİMİZE YURTLAR YAPMASIN?

TC-TAY

Türk Hava Yolları’nın 23 Eylül 1961 tarihinde gerçekleştirdiği 835 sefer sayılı Lefkoşa-Ankara uçuşunu yapan Fokker F27 Friendship 100 tipi, TC-TAY kuyruk tescilli uçak Karanlıktepe, Ankara'da düşmüştü. Kazada hayatını kaybeden 24 yolcuyu ile 4 mürettabat üyemizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Emniyetli Uçuşlarınız Olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

MASAL

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

Gelecek ~ 3 yıl önce
Çok yakın gelecekte kaptanların otobüs şöföründen kabinin muavinden bir farkı kalmayacak gençler yazılımla ilgilenin havacılık robotik olmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kan Emiciler ~ 3 yıl önce
Çalışanın sırtından IGA müteahhitlerini fonluyorlar. Haram zıkkım olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MASALCI ~ 3 yıl önce
Sayın Başkanın anlattığı masal bitti ise şimdi gerçek hayata dönüp KESİNTİSİZ GERÇEK TAM MAAŞLARIMIZI alabilir miyiz artık ? ? ? Zira Kabin kokpit yer TGS kim var kim yok ise binlerce insan çalıştıkları halde 1 seneden beri fazlası ile mağdur oldu. Kısaca tehdit ile gasp edilen haklarımızı verin artık ! ! ! Bu arada Hava iş denen kamyoncu sendikası ne iş yapar utanmadan eksiksiz aidatlarını alıyorlar , hak hukuka tık yok ... İnşallah yaptığınız haksızlıklar en yakınlarınızdan çıkar ... Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel kotil ~ 3 yıl önce
Temel kotil babamızdı şimdi bunlar bize üvey evlat gibi davranıyor ki Temel kotil bir markadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkede ~ 3 yıl önce
Yarım maaş alan tek kurumuz. Kimsenin umru değil. Çok yazık çok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air arabia ~ 3 yıl önce
Yıl sonuna alım olucak bilgilerinize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk amele ~ 3 yıl önce
en güzeli de yakında gidiyor olmanız. bir süre daha gezin bakalım kasıla kasıla, son gülen iyi gülecek ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@TeHaYe ~ 3 yıl önce
Serdar Bey anketimize en başından beri göstermiş olduğunuz destek için bir kez daha teşekkür ederiz. THY yönetimi sizin ve bizim Twitter ve e-mail üzerinden yapmış olduğumuz çağrılara henüz bir geri dönüş yapmadı. Anket sonuç raporumuz hazır ve bu raporu söz verdiğimiz gibi, öncelikle THY üst yönetiminin görmesi ve okuması amacıyla güvenli bir şekilde kendilerine göndermek istiyoruz. Bizler iyimserliğimizi korumaya devam ederken 29 Eylül Çarşamba gününe kadar bekleyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 3 yıl önce
4 kabinciyi toplasan 1 kabinci etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 3 yıl önce
Aynen etmez, kabinci diye bir birim yok çünkü. Senin üfürükçülüğün baya sağlammış ama, 3 adam yanına gelince 1 ini sen şifalandırıyormuşsun.
Kabinci nedir? ~ 3 yıl önce
Yerci,teknikci,kokpitci vs :)
Kaptan pilot ~ 3 yıl önce
Temel Kotil markadır. THY nin temelini yeniden atmıştır ancak bazı kişilerce el çektirilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan pilot'a ~ 3 yıl önce
Doğru markadır,torpil ve mobbing yapmada,yaptırmada,hak yemede,haksızlık yapmada,insan ayırmada...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000