21 Aralık 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Low Cost THY

Türk Hava Yolları 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren koltukları ücretli hale getirdi. Bunun anlamı şu artık THY düşük maliyetli şirketler arasına girecek. Yani Low Cost mantığı ile çalışacak. Artık Pegasus ne ise THY de o olacak. Yakında su, kek, çay para ile olursa şaşmayın.

Türk Hava Yolları’na geçmeden evvel Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü için birkaç kelam edelim. Bahri Kesici’nin yaş haddinden emekliye ayrılmak zorunda olduğunu ifade edelim. Yıl itibari ile Kesici yaşını doldurmuş olacak. 65 yaşına gelen devlet memurları zorunlu emekliliğe ayrılmak zorunda.

Yaş sebebiyle emekliye ayrılacak olan Bahri Kesici benim bildiğim bir ilk yaşayacak. Zira bugüne kadar SHGM Genel Müdürlüğü’nden yaş sebebiyle emekliye ayrılacak ilk genel müdür olabilir. Bu sebeple Bahri Kesici’yi kutlamak gerek.

Şunu ifade edeyim. Çokça eleştirimiz oldu. Kamuoyuna mal olmuş, bir kurumun başında olmasından mütevellit yerini bilen ve eleştiriyi düşmani tavırla karşılamayan bir kişilik idi. Çok sayıda genel müdür gördük ama hepsinden düşmanca tavırla karşılaştık. İşine değil eleştiriye odaklandıkları için, eleştirenleri hep düşman gördüler. Bu açıdan Bahri Kesici bir alkışı hak etti diye belirtmek istedim.

Bahri Kesici’ye bundan sonraki hayatında başarı diliyoruz. Birçok isim dolanıyor ortada. Ama ben artık bu konuları millet ile paylaşmayı uygun görmüyorum. Siyasi atama olacağı için adam yerine layıkmış, layık değilmiş artık önemi yok. Umarım işi bilen, layık olan gelir.

Gelelim THY’ye.

Defalarca yazdık şu müdürlerin sayısını indirin, her ülkeye bir müdür yeter, o ülkedeki diğer noktaları şef düzeyinde yönetin böylelikle masrafları kısarak tasarruf etmiş olursunuz diye.

Lakin bizim dediğimiz yapılırsa adamların karizmaları çizilir, siyasi baskıya maruz kalırlar. Kendilerinin ucube, çağ dışı uygulamaları dünyayı yeni keşfetmiş gibi geliyor onlara.

Gelin görün ki, Pegasus Havayolları mantığı gibi paralı koltuk satışları başladı.

El mecbur, kaynak yaratmak zorundalar. Battı balık yan gidiyor. Alternatif gelir kaynakları üretemezseniz pandemi dönemindeki açığı kapatmanız yıllar alacak. Bence yetmez; ekmek arası domates-peynir ücretli olmalı. Hele hele içkiler hepten paralı olmalı. İçki içerek uçan çok yolcu var. Bir dubleyi bir bilet fiyatına satmanız imkansız değil.

Lakin THY markası ile örtüşecek mi! Hani beş yıldızlıyız, Globaly Yours reklamasyonumuz da halen hafızalarda. Nasıl izah edeceğiz exit şu para, kek bu para, su 5 lira, içki 150 TL. Fena para değil ama.

Abiler Simit Sarayı ile anlaşın iyi para kazanırsınız. Fındıkçı ile, fıstıkçı ile, börekçi, tatlıcı vallahi iyi kazanç elde edersiniz. Hele uzun uçuşlarda bilet parasından daha fazlaya gelir nakit akışı. Ama kazandıklarınızdan kabin memurlarına prim verin ki satışı artırsınlar. Hiç olmazsa biraz ek gelirleri olsun.

Low Cost THY diye boşuna demiyoruz. Oldu olacak böyle devam etsin. Nasılsa alışır yolcular.

Low Cost THY

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000