10 Nisan 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Yaptığın her shortcut sana ay içerisinde ekstra kısa bacak uçuşla dönmektedir ne isteyeceksin kardeşim.
  • Biz airpak servicess firması olarak turkish teknik araçları ile turkish tekniğe hizmet vermekteyiz. Hemde dünyanın 1 numaralı havayolu yerinde İstanbul yeni havalimanında. Gel gör ki ne kar payı ne bayram ikramiyesi kısacası biz dış kapının mandaliyiz.
  • Biz Taşeron çalışanlar olarak , yıllardır THY'nin o eşsiz logosunu sırtımızda, göğüsümüzde taşıyabilmek için çok dua ettik. İnşallah TSS'ye geçtiğimizde nasip olur. Emeği geçen herkesden Allah razi olsun.
  • Serdar Bey, Uçak Mühendisi olduğunuz yazıyor Linkedin'de ama Uçak Bakım hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız ortada. Uçakların livery'sinin değişmesi bir günde olacak iş değildir. Telefonunuza kılıf takmıyorsunuz, eski boya sökülür yeni boya uygulanır. Bu işlem uçak tipine bağlı olarak 7-15 gün arası değişiklik gösterebilir. Her firma boyamasını değiştiği zaman tüm uçaklar boyanana kadar iki farklı boya ile uçarlar. Sınırsız sayıda hangarınız, teknisyeniniz, ekipmanınız olsa da bir anda livery değişimi yapamazsınız bu bir süreçtir. Lufthansa'da hiç görmedim demişsiniz, kaç yıldır Lufthansa ile seyahat ediyorsunuz? Lufthansa en son ne zaman livery güncellemesine gitti? Örneğin Emirates uçaklarında da bu durum söz konusu olacaktır, yeni livery'e geçildi ve 2 farklı livery ile uçuyorlar. Paylaştığınız görseli nereden buldunuz bilmiyorum ama eski görsel, belki ordaki uçakların bazıları filoda bile değil. Şu an THY filosunun liverysi standarttır, Ajet filosunda ise yeni livery'e geçildi.
  • SAYIN SERDAR BEY, ONUR HAVAYOLLARINDA SON DURUM NEDİR NE OLACAKTIR BU KONUDA H.CANKUT BAGANA İLE GÖRÜŞÜP BİZLERİ BİLGİLENDİREBİLİRMİSİNİZ.LÜTFEN
  • Yine gelidi kabine hadi gaviscon iç rahatla
  • Eski kuyruk mu kaldi
  • Serdar Bey çok teşekkür ederim bu konuyu gündeme getirdiğiniz için 10 yıl boyunca bir lira temettü vermemiş karlılığıyla övünen çalışanlarına karşı bonkör davranan şirket hissedarlara gelince kılını bile kıpırdatmıyor maalesef
  • Serdar bey neden anadolu jet ile Tk nin kuyruk logolari ayni olsun ki bana hic mantikli gelemedi. Yukarida fotografini koydugunuz eski kuyruk tasadimina sahip ucak kalmadi dairenin tamamlanmamasi neden sizi rahatsiz etti anlamadim. Filoda 400 ucak var 2019 yilinda kurumsal kimlik yenilendiginde degismeyen livery simdi mi degissin. 400 ucagi bugun boyamaya balsasqniz en az 8-9 yil sonra filoda standartizasyon saglanir. Ortalama 7 yila bir boyaniyor ucaklar.
  • Biz ucucular, prim değil kalici maas iyilestirmeleri bekliyoruz. Dunyanin en büyük firmalarindan biri piyasa ile rekabet eden maaslar vermeli. Avrupa da ve korfezde alimlar hizlandi. Ozellikle kokpit rekabet edebilir hale gelmeli. 1000 saati gelen kaciyor. Tecrubeli fo bulmak zor. Programlar adil degil. 170 saat duty surekli yati ile bu maaslar yakismiyor. Bircok sirket maas degil roster ve yan hak firsatlari taniyor. Thy nin durumu programi ortada bu nedenle yan haklar veremeye bilir ama maaslar ile bunu duzenleyebilir. Boyle ara ara dagitilan primler yerine duzenli maas duzeltmesi daha motive edici olacaktir. Birde pazar mesaisi tabiki. Ayrica ced bilet haklarini sinirlandirilmasi kaldirilmali diger sirketler gibi ucuculara oncelik verilmelidir. Kaptana taninan oncelik fo ya da taninmali. Ayrica kabine de.

LOGO

İngilizceden dilimize giren “Logo” kelimesini imlek olarak tanımlayabiliriz. İmlek kelimesinin anlamı ise Türk Dil Kurumu’na göre, bir kurum veya kuruluşun kendine seçtiği, bazı ticaret eşyası üzerine konulan, o eşyayı üreten veya satanı tanıtan resim, harf vb. özel işarettir.

Bir logoyu unutulmaz kılan başlıca özellikleri ise; boyutu, renkleri, içeriği, şekli, karakterleri ve sektöre olan uygunluğudur.

Milli bayrak taşıyıcı havayolumuzun da bu bağlamda logosu hiç kuşkusuz derin bir anlam taşıyor. 1949 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nin “Süsleme Sanatları Bölümü Afiş Atölyesi” bölümünü bitiren, Garanti Bankası, Emlak Bankası ve Eti Bank gibi birçok şirketin logosunu tasarlayan Mesut Manioğlu, Türk Hava Yolları logosunu da 1959 yılında şirkete kazandırdı.

O tarihten bugüne logo üzerinde çeşitli oynamalar olsa da yaban kazı figürü hep sabit kaldı.

Ancak son dönemlerde dikkatimi çeken bir husus uçaklarımızın kuyruk boyamaları oldu. Aşağıdaki resimden de göreceğiniz üzere dıştaki yuvarlak bölüm boyuttan dolayı kesiliyor ve halka tamamlanamıyor. Ancak eskiden bu durum daha farklıydı.

Yaban kazı tutulmaz, önü açık olmalı gibi bir düşünce varsa bu logo her yerde standart olmalı. Örneğin şirketin Avrupalı rakiplerinden Lufthansa’da böyle bir durumu hiç görmedim.

Yine aynı durum Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolu Jet içinde geçerli. Manada yine yaban kazı olsa da boyama boyutları çok farklı. Şirketler arasında bir bütünlük yok.

1990’lı yıllarda Türk Hava Yolları logosunun bir benzeri olarak karşımıza çıkan Hong Kong merkezli Havayolu şirketi Cathay Pacific’e baktığımızda ise alt markası Cathay Dragon ile sadece renk farkı gözümüze çarpıyor.

Bu durum birileri için önemsiz gibi gelse de şirketin marka temsilini yapan logosunun standartları olmalı. Yine de takdir sizin.

THY’DE BAYRAM HAZIRLIĞI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 75 bin çalışanı kapsayacak şekilde bir hediye vereceklerini müjdeledi.

Her ne kadar bazı çevreler tarafından bu durum kahve ve lokum hediyesi olarak algılanmış olsa da sanıyorum güzel bir bayram ikramiyesi çalışanları bekliyor.

Ancak başka bir bekleyiş de hissedarlar tarafında var. Genellikle mart aylarında yapılan olağan genel kurul sanıyorum seçim sebebiyle ertelendi. Oysa ki çoktan duyurusu yapılmış olmalıydı.

Genel Kurul’da sormayı planladığım sorum ise hissedarlara ne zaman temettü yani kâr payı dağıtılacağı. Çünkü hatırladığım kadarıyla 2013 yılından bugüne kadar şirket hiç temettü dağıtmadı. Özellikle de pandeminin etkisinden hızlıca çıkmayı başaran şirkette kârlılık oranı yüksek. Neden hissedarlara bir paylaşımda bulunulmaz anlamak güç. Umarım herkese eşit mesafede yaklaşılır.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

LOGO

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Pişmana ~ 12 ay önce
Yaptığın her shortcut sana ay içerisinde ekstra kısa bacak uçuşla dönmektedir ne isteyeceksin kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece omu ? ~ 12 ay önce
Biz airpak servicess firması olarak turkish teknik araçları ile turkish tekniğe hizmet vermekteyiz. Hemde dünyanın 1 numaralı havayolu yerinde İstanbul yeni havalimanında. Gel gör ki ne kar payı ne bayram ikramiyesi kısacası biz dış kapının mandaliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAF ADAM ~ 12 ay önce
Biz Taşeron çalışanlar olarak , yıllardır THY'nin o eşsiz logosunu sırtımızda, göğüsümüzde taşıyabilmek için çok dua ettik. İnşallah TSS'ye geçtiğimizde nasip olur. Emeği geçen herkesden Allah razi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Livery? ~ 12 ay önce
Serdar Bey, Uçak Mühendisi olduğunuz yazıyor Linkedin'de ama Uçak Bakım hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız ortada. Uçakların livery'sinin değişmesi bir günde olacak iş değildir. Telefonunuza kılıf takmıyorsunuz, eski boya sökülür yeni boya uygulanır. Bu işlem uçak tipine bağlı olarak 7-15 gün arası değişiklik gösterebilir. Her firma boyamasını değiştiği zaman tüm uçaklar boyanana kadar iki farklı boya ile uçarlar. Sınırsız sayıda hangarınız, teknisyeniniz, ekipmanınız olsa da bir anda livery değişimi yapamazsınız bu bir süreçtir. Lufthansa'da hiç görmedim demişsiniz, kaç yıldır Lufthansa ile seyahat ediyorsunuz? Lufthansa en son ne zaman livery güncellemesine gitti? Örneğin Emirates uçaklarında da bu durum söz konusu olacaktır, yeni livery'e geçildi ve 2 farklı livery ile uçuyorlar. Paylaştığınız görseli nereden buldunuz bilmiyorum ama eski görsel, belki ordaki uçakların bazıları filoda bile değil. Şu an THY filosunun liverysi standarttır, Ajet filosunda ise yeni livery'e geçildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Problem? ~ 12 ay önce
Sen daha okuduğunu anlamamışsın ki… neyi problem ediyorsun ?
Havacı ~ 12 ay önce
SAYIN SERDAR BEY, ONUR HAVAYOLLARINDA SON DURUM NEDİR NE OLACAKTIR BU KONUDA H.CANKUT BAGANA İLE GÖRÜŞÜP BİZLERİ BİLGİLENDİREBİLİRMİSİNİZ.LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 12 ay önce
Yine gelidi kabine hadi gaviscon iç rahatla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunaydin ~ 12 ay önce
Eski kuyruk mu kaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram havası ~ 12 ay önce
Az kaldı bolat efendi, bilal efendi .yolcu hizmetlerinde nasıl yönlendirdik yolcuyu hatırla o günü bilal efendi yolcu kravatindan tutup sen mi yapiyon overbook lari deyip salladı öğün sesini bile çıkaramadın.Dersini alamadın. Şimdi ise haksızlık yaptıklarının zulme uğrattıkların beter bir şekilde sallayacak ondan sonra millet itifakinin oklarina havale edeceğiz.
Sabır küpü ~ 12 ay önce
Serdar Bey çok teşekkür ederim bu konuyu gündeme getirdiğiniz için 10 yıl boyunca bir lira temettü vermemiş karlılığıyla övünen çalışanlarına karşı bonkör davranan şirket hissedarlara gelince kılını bile kıpırdatmıyor maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 12 ay önce
Çalışanlara gelince bonkör mü? Bence pandemide zoraki bir sistemle elimizden alınan maaşlarımız, anlaşılarak imza ayılan maddeler dahi olsa verilmeyen pazar mesaisi, otoban ücretlerimiz, yıllardır herşeyin fiyatının arttığı ama değişmeyen bir tek bizlerin harcırahının olduğu ve bunlara rağmen canla başla çalışılan bir şirket! Kimse aslında primmiş vs bunlara kalmıyor bunlar sadece reklam hareketli herkese hakkını alıp afam akıllı maaşını almak istiyor. Sen gelmişsin çalışanlara para dağıtılıyor diyorsun yazdıklarınıza dikkat edin adamın hasabını bozmayın artık!
Sanık ~ 12 ay önce
Hissedarlara temettü neden dağıtılmadığını soran beyefendiye bir soruda ben sorayım hisselerin yükselişinden kazancınız ne kadar oldu. O hisseler öyle kendiliğinden yükselmiyor. Altında çalışanların gayreti ve büyük bir emeği var. Ortaklığa Allah zeval vermesin bu çalışanlar 2020 ve 2021 yılında iki yıl boyunca yarım maaş alarak çalıştılar ve o dar boğazdan hisselerinizin değirini kat kat katlayarak çıkarttılar. Şimdi çalışanlara verilen iki aylık prim dikkatinizi mi çekti. Yönetimimiz ne yaptığını gayet iyi biliyor.
Kuyruk ~ 12 ay önce
Serdar bey neden anadolu jet ile Tk nin kuyruk logolari ayni olsun ki bana hic mantikli gelemedi. Yukarida fotografini koydugunuz eski kuyruk tasadimina sahip ucak kalmadi dairenin tamamlanmamasi neden sizi rahatsiz etti anlamadim. Filoda 400 ucak var 2019 yilinda kurumsal kimlik yenilendiginde degismeyen livery simdi mi degissin. 400 ucagi bugun boyamaya balsasqniz en az 8-9 yil sonra filoda standartizasyon saglanir. Ortalama 7 yila bir boyaniyor ucaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucus ~ 12 ay önce
Biz ucucular, prim değil kalici maas iyilestirmeleri bekliyoruz. Dunyanin en büyük firmalarindan biri piyasa ile rekabet eden maaslar vermeli. Avrupa da ve korfezde alimlar hizlandi. Ozellikle kokpit rekabet edebilir hale gelmeli. 1000 saati gelen kaciyor. Tecrubeli fo bulmak zor. Programlar adil degil. 170 saat duty surekli yati ile bu maaslar yakismiyor. Bircok sirket maas degil roster ve yan hak firsatlari taniyor. Thy nin durumu programi ortada bu nedenle yan haklar veremeye bilir ama maaslar ile bunu duzenleyebilir. Boyle ara ara dagitilan primler yerine duzenli maas duzeltmesi daha motive edici olacaktir. Birde pazar mesaisi tabiki. Ayrica ced bilet haklarini sinirlandirilmasi kaldirilmali diger sirketler gibi ucuculara oncelik verilmelidir. Kaptana taninan oncelik fo ya da taninmali. Ayrica kabine de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatta ~ 12 ay önce
Kabine özel seferler düzenlenmeli.
YAZIKLAR OLSUN ~ 12 ay önce
Ced bilette haklı olarak kaptana verilen önceliği FO 'ya da vermeyip FO'yu kabin çalışanının bile gerisine atıp rencide eden bu sisteme yazıklar olsun!
Japon Gücünün Sırrı ~ 12 ay önce
Dünyada bütün ciddi havacılık şirketlerinde uçuş ekipleri el üstünde tutulur, burada maalesef mantık "para veriyoruz iş yaptırıyoruz" oysa ölçülemeyen o kadar çok maddi manevi kayıp var ki! İşi bilmeyen detayları da bilemez, mükemmel ise detayda gizlidir, ne yazık ki "ulufe" veya "dilencilik" kültürü hukuki hakların önüne geçiyor. Yönetim hakkımız olan pazar mesailerini ve otoban ücretlerini hukuksuz bir şekilde gasp ediyor, sarı sendika buna seyirci kalıyor (güya mahkemeye veriyor) sonra da Başganım!!! Çıkıp müjdeler müjdecikler dağıtıyor.... Müjde isteyene müjde de verilsin ona da saygımız var ama biz yani HAK HUKUK ve İNSAN HAKLARI çerçevesinde bir hayat yaşamaya çalışan, analitik düşünen insanlar maaşımız hakedişimiz neyse onu almak istiyoruz.. İş yapıyor karşılığını madden ve manen alıyoruz demek istiyoruz, bu kadar basit.... ben bayramda harçlık versin diye kimsenin elini öpemem bu yaştan sonra, isteyenlere ise el çok!!!
You ~ 12 ay önce
Kabğnin gerisinde değilsin ki, sicil numaran öndeyse öndesin. Sen istiyorsun geçen sene girip 20 yıllık adamın önüne geçeyim, neden? Dlr geçtin, zaten para basıyorsun insaf.
Pişman ~ 12 ay önce
Charterdan geldim anlamadım ilk başta, shortcut neden istemiyorlar, extra yakıt basıyorlar, single eng taxi neden yapılmıyor??? Kokpitten kaptan çıkınca shortcut istiyordum. İzinlerde aradılar gittim, mesai başlamadan mesai tutmasada uzatırız yaparız dedim. Şirket,tekneye aidiyet,ekmek parası, helal lokma öndeydi. Sonra bir baktım, yaptığım her fedekarlık bana kaçıyor. Bayrak taşıyıcısı dedim gelecek dedim, eski firma daha iyi şartlar, daha iyi ücret politikası, daha insancıl yaklaşım. Her yönden pişmanlık. Değersiz hissediyorum, 50 bacak 70 saat uçuyorum, biri uçaçak şikayet etmiyorum iş bu, ama bir hak hukuk adalet olmalı. Şimdi valla işimi yapıyorum fazlası yok, yaklaşmada manzara seyrediyorum, hava bozuksa kaptana veriyorum, son dk imzaya gidiyorum, kimseyi darlamıyorum. İlk aylar tonlarca yakıt kurtardım çoluk çoçuğun havasını dahada kirletmeyelim diye, şimdi zerre takmıyorum, her dk maaşdan gidiyor. Duty payment, bacak parası, hastalanınca ücret kesilmemesi, roster stabilitesi, early landingde roster baz alınması, kullandığım uçağa rahat rahat pass binebilme olanağı olmadan benden ekstra bişey yok. Zaten şirketinde umrunda değil bence benden bekleneni yaparım, kaptana başımı eğerim, arkadan yürürüm, benim kararım diyene nekadar güzel düşünmüşsünüz kral sensin derim, fırtına var divert edelim diyene haklısınız derim. İçimdeki ekibin bir parçası olma hissi, karlılık arttırma isteği, doğayı koruma eğilimi hiç birşey kalmadı. Artık nirvanaya ulaştım, kendimi rüzgara bıraktım kafam pırıl pırıl. Emniyetli uçuşlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000