10 Haziran 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • cetin bey, yorumlar ve cevapları takip etmek yazıyı okumak kadar zevkli.
  • Benim merak ettigim Hindistan'da faaliyetleri ne durumda? oradan bir destek gelmez mi acaba? Turkiye'de TGS'nin kurulmasi sonrasi olusan uclu yapida eski gunleri beklemek cok mumkun degil. Pegasus bir care olabilirdi ama o da hem low cost carrier, yani kazanci dusuk, hem de aldigi hizmetin kapsamini da dusurdu. O zaman soru, bu sirketin nasil buyuyecegi ve calisanlarina nasil daha iyi bir ortam hazirlayacagi. olup da vermemekle olmadigi icin verememek arasinda ciddi bir fark var cunku. Tesekkurler
  • Cetin bey oyle guzel anlatmissinizki olan biteni..malesef ki kimselerin uzerine alinacagini sanmiyorum.cunku oturan bogada uyuyan guzel de kendi kabilesini bile tanimiyor,isler yuruyor mu evet.ama nasil yuruyor.ah bir de uyanip gorseler.saygi ve sevgilerimle
  • çelebi iflasa doğrumu gidiyor bu kadar kötü durumda mı bu şirket borsada da 5 sene önceki fiyatlara geriledi actera enayimi ben artık şirketin kendine geldiğine ve kurumsallaştığına inanıyorum yoksa yabancı sermaye gelmezdi
  • Sarildgn yilanin celebiden farki yok.para satan bir sirket batmaya yuz tutan sirketlere sicak para temin ediyor .celebinin disinda sayisiz sirketlere ayni sekilde ortak oluyor ve bir sure sonra mahkemelere dusuyorlar verdgi parayi alp gdyrlar.calisanin haklari falan umurlarnda olmaz yamyam takimi olan yine kabileye olack.yinede oturan bogaya uyuyan golede bisey olmaz
  • ey ahali Oturan boganin yerinden kalkmasina uyuyan golun uyanmasina yanindaki yardakci samanin coook uzaklara sefere cikmasina az bir zaman kaldi ..uyuyan gol gozunu acip uyandginda hep birlikte ceeee diyeceklerdir.ama aneldeki yoneticiler uyanmamasi icin tek agizdan ninni soyluyorlar.oturan bogayada yanina refakat edecek hanimlar ayarlayip cook uzaklardaki bilinmyen ulkelere tatile gondryrlar saman cirit atsin diye
  • Çetin bey, evet haklısınız.korkuyoruz. İşsiz kalmaktan. çogunlukla ayrılanlar yorumluyor yazıları. Dün bir yorumda ekmek aslanın ağzında demiştiniz. Bu da doğru ve korkunun sebebi bu . Yazınızdaki şekil çok hoş.Abartı yok. Bunların hepsini yaşıyoruz. Yeni gelenlerden ümitliyiz. Malum denize düşen.
  • Yazınızı zevkle okuduk. Çok güzel anlatmışsınız. THY yaşamınızı yakın arkadaşlarınızdan dinledik. Çelebi’de yazık oldu size. Çok faydalı olabileceğiniz zaman boş geçti. Çelebi’ ye fazlaydınız. Biz, hepimiz dost yöneticileri sevmeyiz. Alışmadık ki. Eski yazılarınızdaki yorumlardan okumuştum. Cevaplarınız anlama ihtimali olmayan Zekiye hanımdan simdi size bir yorum gelebilir. Kurumsal Kabilenin esas adı nedir? Uyuyan Göl ve Oturan Boğa kimdir? Şaman ne demektir? Veya konuyu direk şirketinin üzerine yerleştirip, bu saçma yazının bizimle ilgisi nedir? Vallahi hasta ve aynı zamanda arızalı bunlar. Ham de tedavisi ve tamiri mümkün olmayan cinsten. Bunları oralara niye oturturlar, kim oturtur, anlaşılmaz bir şey. Bize Hv. Limanı çalışanlarına gelince, düşünmeyi bilsek zaten bu durumda olmazdık. Yorumlardan çıkarttığıma göre Özbey’i okumayın patron taraflısı diyenler var. Acaba yöneticiler böyle mi bilinsin istiyorlar. Ben yazıları tekrar okuyorsam da o havayı almıyorum. Acaba şirketinizi bu denli güzel özetleyen bir yazı okudular mı bu güne kadar diye sormak gerekir onlara. Böyle güzel bir anlatım hiç okumamıştım. MERABA
  • İyice anlaşılması için rakam vermek gerekirse; son görev yerim XXX istayonundan istifa ettiğim süreçte ki personel sayısı 51. Şimdiki personel sayısı 54. 2011 yılından çalışmaya devam eden personel sayısı 12. İki yıl içinde kıyıma uğrayan personel sayısı 39. Yani %75 ten fazla. Büyük istasyonları ise varın siz düşünün. İşten çıkış oranı iki yılda %75 olan şirkette de işlerin aksamadan yürümesini sağlayanlar yarının kapı önüne koyulacak adayları oldu hep ne yazık ki. Örnek vermek gerekirse AYT’nin gülen yüzü, Hindistan’da bile görev yapmış, geçmişi başarılarla dolu mesai arkadaşımın kıyıma uğramasını kimse açıklayamadı-açıklayamazda. Sıra size gelmeden, görev yaptığı dönemde olduğu gibi hâla Çetin Beyin sizlerin sesi olmasının kıymetini bilin. Selam ve Saygılarımla.
  • +++ Tepkisiz kalan çalışanlara da kimse gocunmasın lütfen. Birçoğunun internete erişim imkanı bile yok, iş korkuları da cabası. Burada en önemli görev internete erişim imkanı olanlara düşüyor. En azından Çetin Beyin yazılarını print alarak, diğer arkadaşları ile paylaşmaları hem çalışanların kendi haklarına vakıfiyet kazandırır, hemde fikirlerin birlik olmasını kuvvetlendirir. Geleceğe güvenle bakmak ve iş korkusu olmadan uyumak unutmayın ki sizin elinizde. Çalışanlar da ayrılanların seslerine iyice kulak vermeliler. Sanıldığı gibi her şirketten ayrılan, her işten çıkarılan suçlu değil. Zaten bu kadar suçlu bir şirkette yuvalanıyorsa o zaman orası şirket değil suç örgütüdür. Yarın sıranın kimde olduğunun da bir önemi yoksa sorun da yok. Aksi takdirde sıranın birgün sizde olacağı muhakkak.

"KURUMSAL KABİLE" KIZILDERİLİLERDEN YÜCE ŞEF SEATTLE'A MEKTUP

Bazı insanlara ikinci sınıf muamele
yapmak, size hiçbir şekilde birinci sınıf
bir sonuç  kazandırmayacaktır.

2010 yılında bir kitap yazmaya başlamıştım. Adı KURUMSAL KABİLE.” Kitabın ilk sayfasında Kabilenin Ata’sının Kızılderililerine yazdığı mektup var. Kabile Kızılderililerinin  “ Kabilenin Ulu Atasına”  yazdıkları cevabi mektup ise ( Mayıs 2013 )  225 sayfalık kitabın son sayfalarında yer alıyor.  Bu mektupta Kızılderililer bulutlar üzerinde at koşturan büyük şefe Kurumsal Kabilede vaziyetin durumunun ne  merkezde olduğunu anlatmışlar. İşte o mektup. Kitap AZ SONRA.

Kurumsal Kabilenin Ulu Atası,
Büyük Şef Seattle,

Sağlığında biz kabilede değildik.Sen bulutlar üzerinde at koşturmaya başladıktan sonra kabileli olduk. Bizi tanımazsın. Artık, kabilede kimse kimseyi tanımıyor.  Gelen biraz durup göçüyor. Gitmeyeni de Oturan Boğa ve Uyuyan Göl ve Şaman başka otlaklara sürüyorlar.

İnanırmısın bilmem ama, Cheyenne kabilesinin kökünü kurutan, Tüm kızılderilileri öldürüp kabileyi ortadan kaldıran uzun saçlı  beyaz adam “ General Custer’in” düşmanlığı bile artık bizi korkutmuyor. Neden korkalım ki; Alıştık artık. Bizim kabilede sanki herkes birbirine düşman. Belli etmeselerde kimse kimseyi sevmiyor.

Minik prensesiniz Uyuyan Göl büyüdü artık. Kabilede söz sahibi oldu.

Tüm tanıdıkları, ahbap ve arkadaşları ile on rakımlı tepe’ de oturuyorlar, hep birlikte.

Tam tam fısıltılarına göre hep beraberce yönetiyorlar kabileyi. Prensesin duman püskürten demir at gibi. O önden gidiyor, arkasındakiler onu takip ediyor.

Yüce Prensin Oturan Boğa ise bu günlerde fazla ortada değil. Şimdilerde,Tamtam’ın ne söylediğine değil, haberi gönderenin vuruşlarına ve kendisine ulaşan sesin ritmine bakıyor.Değerlendirmeyi ise, okun yapıldığı ağacın cinsine bakarak yapıyor.

Hatırlarsan bir ara iki kardeş birbiri ile yetinmemiş ve illaki üçüncü bir  kardeş daha istemişlerdi. Öz kardeş gibi olamadı tabii ama, kendilerine göre bulmuşlardı bir tane, Onun mızrağının ucu  çok sivriydi. Battı bir yerlerine ve vazgeçtiler. Kurtulduk dediler. Çok sevindiler. Şimdi ise yeni bir kardeş daha edindiler. Kızılderililer anlamasın diye ona “Reis Yarısı” unvanını verip fazlaca tüylendirdiler başını. Hem reis yarısı, hemde Kabilenin Büyücü Şamanı. Keşke bulutlara çıkmadan önce bu canlarına bir kardeş daha düşünseydin.

Prens ve prensesin kendilerine yakın olanları on rakımlı tepedeki otlakta topladılar. Hatırlarsınız, sen bulutlar üzerine çıkmadan önce de vardı bu tepe. Bir farkla, bu tepede şimdi  oturanlar Kızılderililerine her anlamda yukarıdan bakıyorlar. Ama hiç bir şeyi gördükleri yok.

Bir notunuzu okumuştum. Sizin el yazınla bizon postu üzerine yazılmış.”Kızılderililerin aç yatıyorsa, o gece  sen de uyuma “ vb.. bir şey diyordun minik prensesine. Bu yazı uyuyan Göl’ün sırça çadırında duruyor, durmasına da  gözleri ve kalbi onu görmüyor belli ki. Evet, konu açlıksa, kabiledekiler aç değiller herhalde . Her gün Kurutulmuş et yemeselerde karınlarını doyuruyorlar. Kabilede; Aylık kuru et, ateş suyu dağıtımı zamanında yapılıyor. Onu hiç sektirmiyorlar.

En büyük derdimiz o ki; Kızılderililerinin  insan olduklarını unuttular ve de unutturdular yokluğunda. Onlardan en büyük şikâyet, savaşçı Kızılderililere hiç değer vermemeleri. Tabii hak ettiklerini de.Yan kabilelerdeki tüm kızıderililer, kurumsal Kabiledekilerden daha iyi yaşıyorlar. Daha fazla et, daha fazla bizon derisi vb….

Saygıdeğer Gök Anayı soracak olursanız o tüm Kızılderililer için yine saygıdeğer. Ama olanla, bitenle ilgili değil. Gök Anayı merak etme sen. Oturan Boğa’da Uyuyan Göl’ de ona iyi bakıyorlar. Bundan ötürü bizler de mutluyuz.

Ne Uyuyan Göl ne de Oturan Boğa için hiçbir kızılderili  Ulu Manitudan kötülük dilemiyor. Kızılderililer, bu denli büyük bir kabileye ekmek, kuru et, ateş suyu ve bizon derisi verenlerin  her şeye rağmen saygıdeğer olduğuna inanıyorlar. Onun içi prensine, Kızılderili aleminin büyük şeflerinden biri  olan ( Sitting Bull ) Oturan Boğanın adını verdiler. Verdikleri bu ismi geri alacaklar almasına da, olmuyor işte.

Sen Otlaklarda at koştururken Kızılderililerin, Kurumsal Kabilenin Şamanı için düşüncelerini dumanla gökyüzüne yazarak seni iyice mutsuz kılmak istemediler.Totemin önünde yakılan bir gece ateşi etrafında, saygıdeğer Gök Ananın bile “Bu yapışık yüzünden kızımla rahat rahat, yalnız konuşamıyorum,” dediğini konuşuyor Kızılderililer. Bunu duyan var. O nakletmiş. Sence Gök Ana bunu Uyuyan Göl’ e de söylüyormudur?

Çok kez; Şaman Dağ Yılanının ıslahını diledik dilemesine de, Yüce Manitu “Kurumsal Kabilenin Şamanı” ile  ben ilgilenmiyorum dedi. Onu Kızılderili aleminin  en büyük korku büyücüne havale etti. Büyücü buyurdu ki  o ( ** ) Tano’ da yanmanın korkusunu yaşatsın. Aslında ne demek istediğini anlamadık ama “bekleyin göreceksiniz” buyurdu. Bilesin ki; Kızılderililer artık Şaman’a kızmıyorlar yaptıkları için. Uyuyan Göl’ün nasıl oluyorda bu kadar derin uykuda olduğunu düşünüp ona kızıyorlar. Bunu söylediğimiz için bağışla. Bu şaman çok beddua aldı. Bu beddualarla nasıl yaşanır onu biz bilmeyiz.

Şef Oturan Boğaya yan kabilenin büyücüsü bunları anlatmış. Ama onunda yapacak bir şeyi yokmuş. “Denge” meselesi gibi iki kelime söylemiş. Denge dedikleri  her ne ise, beyaz adam işi bir büyü galiba.

Geçenlerde kafaları çok tüylü yabancı şefler geldi kabileye.

Hani Büyük “Cherokee” kabilesi var ya, onların temsilcileriymiş gelenler. Bilmem kaç bizon derisi, bir o kadar ateş suyu, battaniye  ve sarı toz vermişler bizim kabileye. Bundan böyle beraber yiyecek, uyuyacak ve Kurumsal Kabile otlağında birlikte avlanacakmışız. Utanıyoruz sana söylemeye ama şimdi, Kurumsal Kabile kızılderililerinin tüm ümidi önlarda. Yeni gelenler canlarından ve bu Şaman’dan bizi korur mu?  diye düşünüyor çoğunluğu. Sana ilettiğimiz en kötü haber  bu.  Pek yakışmadı üzdük seni bunu da  biliyoruz. Ama maalesef durumun vaziyeti  bu merkezde. Haberin olsun istedik. Otlaktan dışlanan kızılderililere “Cherokee’ler böyle istedi” diyorlarsa da, kimse bu çatallı sözlere inanmadı. Onlar bizi tanımaz ki.

Çok sene önce kurduğun Kurumsal Kabilen işte bu durumda. Senin kızılderililerinin,  senin canlarına güveni kalmadı artık. Gerisi boş. Ne desek boş.

Senden bir isteğimiz var Ulu Atamız.

Oturan Boğa ile Uyuyan Göl’ün ve de kudretli Kabile Şamanının rüyalarına gir bu gece. Onlara ve de  Şaman’a Ulu Manitu’ nun,  Kızılderililere yaptıklarının acısını kendileri dışında yakınlarından ve sevdiklerinden de çıkartabileceğini örnekler vererek anlat. Aslında nereye baksalar bir örnek göreceklerdir. Biraz düşünerek, aynaya bile baksalar olur. Ama, yine de sen söyle onlara Kızılderililer Manitunun otlaklarında yapılan her türlü kötülüğün bir geri dönüşümünün olduğunu iyi bilirler. Bunlar beyaz adamın otlaklarında yetiştiler ya, Manitudan korkmuyorlar, Gök Ana’dan  çekinmiyorlar belki  sen rüyalarına girip anlatınca bundan korkarlar. Kim bilir?

Vira- Koça ( *** ) sen Atacama’da ( ** ) huzur için de uyu ve bizi düşünme.   Seni  her zaman saygı ile anıyor ve çok arıyoruz. Gök Ana ve senin için her gün totem dansı yaparak Ulu Manituya dua ediyoruz. Kızılderililerin Kurtuluşu için tek ümit bu.

Kabilede İyi bir şey olursa, sana yine yazarız ama, ümit yok. Biz, bu otlaklarda daha ne kadar at

koştururuz bilmiyoruz.. Sen yine de arada bir aşağılara bak ve ses ver. Belki duyarlar. Vakıa       bizimkiler ( ****) kurtların ulumalarını bile duymuyorlar ama, bizim de ümidimiz, belki Cherokee’ler duyar. Kimbilir?                                                                                                                                                                   

Kurumsal Kabilenin Kızılderilileri
Mayıs 2013

( **) Tano : Cehennem.
(*) Atacama: Ata mezarlığı.
(***) Vira-Koça: Soylu, Ak Bilge.
(****) Kurt Uluması: Büyük tehlike işareti.

"KURUMSAL KABİLE" KIZILDERİLİLERDEN YÜCE ŞEF SEATTLE'A MEKTUP

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

guzel ~ 11 yıl önce
cetin bey, yorumlar ve cevapları takip etmek yazıyı okumak kadar zevkli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GUZEL ~ 11 yıl önce
Arkadaşların yorumları renklendiriyoe diye düşünüyorum. Sonuçta ben onları cevaplıyorum. Teşekkür ediyorum.
Merakli ~ 11 yıl önce
Benim merak ettigim Hindistan'da faaliyetleri ne durumda? oradan bir destek gelmez mi acaba? Turkiye'de TGS'nin kurulmasi sonrasi olusan uclu yapida eski gunleri beklemek cok mumkun degil. Pegasus bir care olabilirdi ama o da hem low cost carrier, yani kazanci dusuk, hem de aldigi hizmetin kapsamini da dusurdu. O zaman soru, bu sirketin nasil buyuyecegi ve calisanlarina nasil daha iyi bir ortam hazirlayacagi. olup da vermemekle olmadigi icin verememek arasinda ciddi bir fark var cunku. Tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERAKLI ~ 11 yıl önce
TÜRKİYEDEKİ DURUMLA İLGİLİ HAKLISINIZ. BEN GEÇEN YAZIMDA BUNU VEREMEYECEKLERİNİ ANLATMIŞTIM. BAKKAL USULÜ HESAPLA. AMA TEPKİ DOĞDU. HALEN ANLAYAMADIM NEDENİNİ. 17 HAZİRAN 'DA APH' DA YAYINLANACAK OLAN YAZIMDA BELİRTTİĞİNİZ HUSUSLARIN BENİM GÖZÜMLE VERİLMİŞ CEVAPLARINI BULACAKSINIZ. OKUYABİLİRSENİZ BUNU TAKİBEN YAZIŞABİLİRİZ.SELAMLAR.
Monster ~ 11 yıl önce
Cetin bey oyle guzel anlatmissinizki olan biteni..malesef ki kimselerin uzerine alinacagini sanmiyorum.cunku oturan bogada uyuyan guzel de kendi kabilesini bile tanimiyor,isler yuruyor mu evet.ama nasil yuruyor.ah bir de uyanip gorseler.saygi ve sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MOSTER ~ 11 yıl önce
Teşekkür ediyorum. Yazımı beğendiğinize memnun oldum. Kızılderililerin bulutlar üzerinde at koşturan ulu Atasına yalnış bir şey yazmadığını biliyorum. Merak etmeyin, bir gün mutlak uyanacaklardır.Tabii uyur taklidi yapmıyorlarsa. Sağolunuz. İyi günler olsun.
çelebi ~ 11 yıl önce
çelebi iflasa doğrumu gidiyor bu kadar kötü durumda mı bu şirket borsada da 5 sene önceki fiyatlara geriledi actera enayimi ben artık şirketin kendine geldiğine ve kurumsallaştığına inanıyorum yoksa yabancı sermaye gelmezdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CELEBİ ~ 11 yıl önce
öNCELİKLE ŞİRKETDE SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİNDE BULUNMASI GÜZEL. ÇELEBİ KURUMSAL MI, DEĞİLMİ BİR ŞEY SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİL. BU KURUMSALLIKTAN SİZİN NE ANLADIĞINIZA BAĞLI BİR ŞEY. AMA ÇELEBİ BİR MARKA OLARAK TANINDI DERSENİZ SİZE KATILABİLİRİM. ACTERA KESİNLİKLE ENAYİ DEĞİL TABİİ Kİ. NE İŞ YAPTIĞINI İYİ BİLEN HEDEFLERİ BELLİ OLAN BİR ŞİRKET. ÇELEBİ' DE İFLAS FALAN DA YOK. YETERLİ KARI SAĞLAYAMAMAKLA İFLASI BİR TUTMAMAK GEREK. HİSSE SENETLERİNİN 5 SENE ÖNCEKİ SEVİYEYE NEDEN DÜŞTÜĞÜNÜ BİLEMEM VE BU TÜR KONULAR BU SAYFALARDA KONUŞULMAZ.KONUŞULMAMASI GEREKİR. SİZ EN İYİSİ 17 HAZİRANDA APH' DA YAZACAĞIM YAZIYI OKUYUN SONRA KONUŞALIM. İYİ GÜNLER OLSUN.
tfc ~ 11 yıl önce
Sarildgn yilanin celebiden farki yok.para satan bir sirket batmaya yuz tutan sirketlere sicak para temin ediyor .celebinin disinda sayisiz sirketlere ayni sekilde ortak oluyor ve bir sure sonra mahkemelere dusuyorlar verdgi parayi alp gdyrlar.calisanin haklari falan umurlarnda olmaz yamyam takimi olan yine kabileye olack.yinede oturan bogaya uyuyan golede bisey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TFC ~ 11 yıl önce
Biz kimaeye bir şey olsun istemeyiz. Actera ile ilgili olarak söylediklerinize katılmıyorum. Ortak olduğu hiç bir şirketlke mahkemelik olduklarını duymadım. 17 Haziran da yayınlacak yazımı okuyun sonra yazışalım. Actera bu işlerde ciddi bir şirket, ne yaptığı ortada, hedefi de belli. Görüşmek üzere.
Ceee ~ 11 yıl önce
ey ahali Oturan boganin yerinden kalkmasina uyuyan golun uyanmasina yanindaki yardakci samanin coook uzaklara sefere cikmasina az bir zaman kaldi ..uyuyan gol gozunu acip uyandginda hep birlikte ceeee diyeceklerdir.ama aneldeki yoneticiler uyanmamasi icin tek agizdan ninni soyluyorlar.oturan bogayada yanina refakat edecek hanimlar ayarlayip cook uzaklardaki bilinmyen ulkelere tatile gondryrlar saman cirit atsin diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Ceee ~ 11 yıl önce
Siz benim 17 Haziranda yayınlanacak olan yazımı okuyun arkadaşım. Yoneticilerimizin çoğu bunları bilir siz merak etmeyiniz. İyi günler olsun.
AYRILAN YORUMLIYOR ~ 11 yıl önce
Çetin bey, evet haklısınız.korkuyoruz. İşsiz kalmaktan. çogunlukla ayrılanlar yorumluyor yazıları. Dün bir yorumda ekmek aslanın ağzında demiştiniz. Bu da doğru ve korkunun sebebi bu . Yazınızdaki şekil çok hoş.Abartı yok. Bunların hepsini yaşıyoruz. Yeni gelenlerden ümitliyiz. Malum denize düşen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AYRILAN YORUM... ~ 11 yıl önce
Farkeındayım Kardeşim. Korkuya fazla inanmaz oldum. Geçen gün Mervenin babasının açıklamasına ve Çelebinin cevabına gelen yorumları okudum.Adedi önemli değil ama muhteviyatları iş korkusu çeken insanların söyleyebileceği çalışanların ifade edebilecekleri şeyler değildi. Tarzı yadırgadığımı söylemeliyim.Sizi de kızdırmak istemem ama, hem yeni gelenlerden ümitliyiz diyorsunuz hemde adamları yılana benzetiyorsunuz. Siz kime güveneceksiniz allahaşkına.Bu tür ikilemlerden kurtarın kendinizi. Ortaktan ümitli olduğunuz falan yok.Ama bu söylemden ötürü size hak vermiyor da değilim.İnsan yapısının gereği. Bir yere bir kişiye güvenme ihtiyacı var insanın. Her şeyin zaman içinde iyi olacağını düşünmek gerek. Svg.
BEY’ LER BEYİ ~ 11 yıl önce
Yazınızı zevkle okuduk. Çok güzel anlatmışsınız. THY yaşamınızı yakın arkadaşlarınızdan dinledik. Çelebi’de yazık oldu size. Çok faydalı olabileceğiniz zaman boş geçti. Çelebi’ ye fazlaydınız. Biz, hepimiz dost yöneticileri sevmeyiz. Alışmadık ki. Eski yazılarınızdaki yorumlardan okumuştum. Cevaplarınız anlama ihtimali olmayan Zekiye hanımdan simdi size bir yorum gelebilir. Kurumsal Kabilenin esas adı nedir? Uyuyan Göl ve Oturan Boğa kimdir? Şaman ne demektir? Veya konuyu direk şirketinin üzerine yerleştirip, bu saçma yazının bizimle ilgisi nedir? Vallahi hasta ve aynı zamanda arızalı bunlar. Ham de tedavisi ve tamiri mümkün olmayan cinsten. Bunları oralara niye oturturlar, kim oturtur, anlaşılmaz bir şey. Bize Hv. Limanı çalışanlarına gelince, düşünmeyi bilsek zaten bu durumda olmazdık. Yorumlardan çıkarttığıma göre Özbey’i okumayın patron taraflısı diyenler var. Acaba yöneticiler böyle mi bilinsin istiyorlar. Ben yazıları tekrar okuyorsam da o havayı almıyorum. Acaba şirketinizi bu denli güzel özetleyen bir yazı okudular mı bu güne kadar diye sormak gerekir onlara. Böyle güzel bir anlatım hiç okumamıştım. MERABA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BEY'LER BEYİ ~ 11 yıl önce
" Zekiye " hanımdan bahsetmenin gereği yok. Fazla girintili çıkıntılı yazılarla ilgili düşünce veya yorum üretemez nasıl olsa.İltifatlarınız için teşekkür ediyorum. Okunmaya ve yorumlanmaya gelince çok önemli değil. Yazı argümanlarını değiştiririz olur biter. Personele değinmek şart değil. Galiba onlar mutlu veya bilgi işlem şirket network'unden bu siteye girenlerin belirleneceğini söylemiştir.Bir şey vardır. Eskiden tüm personele akşam saatlerinde bir mail gönderirdim. Güzel ve faydalı bilgileri kapsardı bu mailler. Zekiye onuda çarpıttı.Personele neler söylendiğini biliyorum. Bu arada şirket geneline mail atmam kısıtlanınca tüm arkadaşlarımdan özel maillerini istemiştim. Beş yüzü aşkın geldi. O arkadaşlarımızın neden uzak durduklarını anlamak mümkün değil.Söyleyecek fazla bir şey yok. Patron taraflısı olmak ise ayrı biğr konu. Doğrularında tabii ki onlardan taraf olurum. yazıyı beğendiğinize sevindim. Teşekkür ediyorum.Beni takip etmeyi sürdürmenizi diliyorum.
#occupycelebi-3 ~ 11 yıl önce
İyice anlaşılması için rakam vermek gerekirse; son görev yerim XXX istayonundan istifa ettiğim süreçte ki personel sayısı 51. Şimdiki personel sayısı 54. 2011 yılından çalışmaya devam eden personel sayısı 12. İki yıl içinde kıyıma uğrayan personel sayısı 39. Yani %75 ten fazla. Büyük istasyonları ise varın siz düşünün. İşten çıkış oranı iki yılda %75 olan şirkette de işlerin aksamadan yürümesini sağlayanlar yarının kapı önüne koyulacak adayları oldu hep ne yazık ki. Örnek vermek gerekirse AYT’nin gülen yüzü, Hindistan’da bile görev yapmış, geçmişi başarılarla dolu mesai arkadaşımın kıyıma uğramasını kimse açıklayamadı-açıklayamazda. Sıra size gelmeden, görev yaptığı dönemde olduğu gibi hâla Çetin Beyin sizlerin sesi olmasının kıymetini bilin. Selam ve Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oldboy ~ 11 yıl önce
ben hindistanda görev yapan arkadaşın işten çıkarılmasını onun yanısıra dosyasında olumsuz tek bir yazı yokken yada şirketin istediği tüm kriterlere sahipken kapı önüne koyulan yada kendi dalında Türkiyedeki en iyi eğitimciyken neden istenilmediğinin bence merkez ile ilgisi yok.Doğrulardan rahatsız olan bir yönetime toplantı ortamlarında gerçekler iletildiği için yapılan şeyler.Tek açıklaması bu
CVP OCCUPYCLB 3 ~ 11 yıl önce
Rakamların genelini biliyorum. Bütük istasyonlarda tablo farklı değil.Bu tablo üstekil kimseye rahatsızlıkda vermiyor. Belki de böyle olması isteniyor. Devir hızı bu kadar yüksek olan yerlerde hiç bir konuda direnme de olması zor ve mümkün değil. AYT güler yüzünü tanıdım. Anlaşılır değil. Bir görevi 3 kişiye teklif ettiler, biri kabul etti. 2 kişi ayrıldı. Üçü birden kabul etseydi IK' nın ne yapacaktı acaba? O arkadaşımızın şirket için kayıp olduğunu herkes biliyor ve ifade ediyor. Tabii ki etkili ve yetkililer dışında. Allah Şamanı bu şirkete bağışlasın.
CVP OLDBOY ~ 11 yıl önce
sizin ifade ettiğiniz husus daha da kötü. Toplantıda konuşanların, hele doğru konuşanların şirketten dışlanmasına inanmak zor.İçimden görüşünüzü paylaşmak gelmiyor. Ayrıva şirketimizde bu tür konuların IK müdahalesi olmadan oluşturulması çok zor. Bizim yöneticiler bir eğitime iştirak ettiler. Eğitimci daha önce çeşitli firmalarda IK Direktörlüğü yapmıiş biriydi. JKendisi IK' yı bir destek ünitesi olarak tariflediğini biliyorum ve notlarında da böyle diyor. Bizim IK icranın her konuda ortasında. Karıştırmamak patronlardan ötürü mümkün olmuyor herhalde. Şirkete yeni bir CEO gelecek. Temnni edlim ki Actera destekli olsun. Bakalım Bizim Şaman yine at oynatabilecek mi? Belki o da ayrılır bu görevden kim bilir?
old boy ~ 11 yıl önce
bencede gerçekten inanmak çok zor böylesine kurumsal olduğunu ilan edip çalaışanlarına bunu anlatan bir şirketin bunları yapması.İK gelip AYT'de atamalarda yabancı dilin önemi ile ilgili açıklamalar yaptıktan 1 ay sonrasında yapılan öyle atamalar varki ağzınızı kapatamazsınız.İK madem olayların bukadar içinde nasıl şeyler olmakta kurumsalım diyen bu şirkette.Ayrıca okadar uzun ki AYT 'de buna benzer olaylar bence oralarda görevli birileriyle konuşup anlamanız lazım burada sayfalara sığmaz
#occupycelebi-2 ~ 11 yıl önce
+++ Tepkisiz kalan çalışanlara da kimse gocunmasın lütfen. Birçoğunun internete erişim imkanı bile yok, iş korkuları da cabası. Burada en önemli görev internete erişim imkanı olanlara düşüyor. En azından Çetin Beyin yazılarını print alarak, diğer arkadaşları ile paylaşmaları hem çalışanların kendi haklarına vakıfiyet kazandırır, hemde fikirlerin birlik olmasını kuvvetlendirir. Geleceğe güvenle bakmak ve iş korkusu olmadan uyumak unutmayın ki sizin elinizde. Çalışanlar da ayrılanların seslerine iyice kulak vermeliler. Sanıldığı gibi her şirketten ayrılan, her işten çıkarılan suçlu değil. Zaten bu kadar suçlu bir şirkette yuvalanıyorsa o zaman orası şirket değil suç örgütüdür. Yarın sıranın kimde olduğunun da bir önemi yoksa sorun da yok. Aksi takdirde sıranın birgün sizde olacağı muhakkak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000