23 Mart 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • 2017 2018 de feto cularla beraber kac kisiyi haksiz yere cikardilar daha sonra almanyada ne kadar almancasi bozuk ingilizcesi yok olanlari hizla yerlestirdiler uetdd nin ise yaramayan herkesi girdi. Neyse Allah ulkemize sirkete daha kotusunu gostermesin Ama okadar zalim dedikoducu yukselmek ugruna her pisligi yapanlarla dolu ki Allah affetsin
  • CORONA VİRÜSÜ İLE MÜCADELE BÜTÜN DÜNYADA BAŞINDAN SONUNA GEREKEN CİDDİYETLE YAPILMADI. 1.YOLCULARIN ÖNCE HAVALIMANINA GİRİŞTE HASTA OLUP OLMADIKLARI KONTROL EDİLMELİYDİ, 2.YOLCU UÇAĞA GİRİŞTE KONTROL EDİLMELİ İDİ, 3.EN SON UÇAKTAN ÇIKTIKTAN SONRA KONTROLDEN GECMESİ GEREKİRDİ, 4.UÇAKLAR HER UCUSTAN SONRA ILACLANMALIYDI. İLK İKİ MADDE YAPILMADI,HASTA YOLCU HASTALIĞI BULAŞTIRDI VE SON ÇIKIŞTA TESPİT EDİLDİ GEÇMİŞ OLSUN. İÇ HAT UÇUŞLARI İÇİNDE DIŞ HAT UÇUŞLARI İÇİNDE GEÇERLİ. BU OTOBÜS YOLCULUĞU İÇİNDE AYNI,AVM LER İÇİNDE, TOPLU TASIMACILIKTADA,KAHVELERDE BİLE ÖRNEKLER COĞALTİLABİLİNİR. BÜTÜN DÜNYA İÇİN GEÇERLİ INSALLAH DİKKATE ALINIR VE BU VE BENZERİ TEDBİRLER DÜŞÜNÜLÜR. Saygılarımla,saglicakla kalın.
  • Çetin bey size bir şikayetim olcak haberlere yapılan yorumlar günlerce onaylanmıyor haber yazılmıs ıkı gün gecmiş sıfır yorum halen ben gibi yorumları okumak içinde girenler var lütfen bu konuda editörleri uyarın tesekkürler.
  • Korona nin bir şeyi sarstığı yok. Sarsılan insanın kendisi. Insan eğer temiz suda yüzerse mis kokar. Ama tercih öyle olmadı. Ormanda kaplan yaşar hangi insan öyle bir ormana donanımsız girer. Cahil olan ya da aptal olan. Korona işini yapıyor, insan ne yapıyor kolonya dağıtıyor! Korona katlediyor, insan ne yapıyor zulmediyor! Evet gerçek olan bu. Yapılanları yıkanlar bir vesile, müsibet ile kendileri de yıkılır. Bunun örnekleri tarihte var, yine var olacak. Çok söze gerek insanın zekası var koronanın neyi var. Aklı mı! Kanadı mı! Kolu mu! Gözü mu! Söyleyin neyi var. Aptal bir virüs.
  • Çetin bey yazılarınızı takip ederim. Bir yazınızda THY nin hukuki statüsü ile ilgili değerlendirmeniz vardı. http://m.airporthaber.com/kose-yazilari/thy-ozellestirilmedi-hukumet-iktisadi-tesekkulune-hit-donusturuldu.html THYnin açıkladığı ‘Hisse Geri Alım Programı' kapsamında alım yapılır ve THY de % 49,12 olan kamu payı hissesi % 50 yi geçer ise THY devletleştirilmiş mi olacak? Yorumunuz nedir?
  • Ne güzel söylemiş yazar: ‘’ Önce siz taşın altına elinizi koyun. 2019 yılı için, THY'nin 9 yönetim kurulu üyesi, 1 genel müdür ve 8 genel müdür yardımcısına ödenen 25 milyon TL'lik bonusun iadesi ile güzel bir dayanışmada ilk adımı atılabilir. Hadi, siz yöneticiler ilk olarak elinizi taşın altına koyun, çalışanlar zaten gerektiğinde  taşın altına gövdesini bile koymaya hazır.... ‘’ Murat Herdem-AirportHaber Bonusa bak bonusa 8500 asgari ücretlinin bir aylık maaşı. Bir de önceki yollarda alınan bonusları düşün. Müdür ve üstünün maaşlarını da % 50 ye çekin, makam araçlarını alın. HADİ THY YÖNETİMİ ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLUN.
  • Ne güzel söylemiş yazar: ‘’ Önce siz taşın altına elinizi koyun. 2019 yılı için, THY'nin 9 yönetim kurulu üyesi, 1 genel müdür ve 8 genel müdür yardımcısına ödenen 25 milyon TL'lik bonusun iadesi ile güzel bir dayanışmada ilk adımı atılabilir. Hadi, siz yöneticiler ilk olarak elinizi taşın altına koyun, çalışanlar zaten gerektiğinde  taşın altına gövdesini bile koymaya hazır.... ‘’ Murat Herdem-AirportHaber Bonusa bak bonusa 8500 asgari ücretlinin bir aylık maaşı. Bir de önceki yollarda alınan bonusları düşün. Müdür ve üstünün maaşlarını da % 50 ye çekin, makam araçlarını alın. HADİ THY YÖNETİMİ ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLUN.
  • Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN HOR GÖRMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLARAK YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Kriz Reçeteleri Genelde Acıdır. Ama Yazılan İlaç Doğru İse Krizin Sonu Çabuk Gelir



CORONA HAVAYOLLARINI KÖTÜ SARSTI. Corona virüs salgını dünya ekonomisini tehdit etmeye devam ediyor. Virüsün en çok etkilediği sektörlerden birisi de havayolu ve turizm sektörü.   Reuters’ın geçtiği son dakika haberi bu durumu kanıtlar nitelikte. Latin Amerika’nın en büyük havayolu firması LATAM uluslararası uçuşlarının yüzde 90’ını durdurduğunu duyurdu. Özellikle pek çok ülkenin yürürlüğe soktuğu uçuş yasağı ile yolcu sayısının hatırı sayılır orada düşmesi birçok havayolu şirketinin gelirlerinde ciddi gerilemeye neden olmuş durumda. Bizdeki durum malum.

Keşke bize bulaşmasaydı ve de Corona krizini kazasız belasız atlatsaydık. İyi olurdu. Ancak bu ülkemiz Hava Yollarının bu virüsün (Kovid-19 ) zararını görmemesi anlamına gelmeyecekti.  Dünya Hava Yolları gibi bizimkilerde belli uçuşlarını yine iptal edecek, yolcu sayıları düşecekti. Tabii ki ülkemiz Turizmi de bundan etkilenecek ve sonuçlar sektörün 2020 yaz dönemi ile ilgili beklentileri karşılamayacak.  Konaklama İptallerinin şimdiden küçümsenmeyecek boyutta olduğu turizm yetkililerince ifade ediliyor. Aslında Coronavirüs nedeni ile alınan tedbirlerden etkilenmeyecek sektör yok gibi.  Şimdi herkes devletten destek isteyecek. Hatta istemeye başladılar bile. Devlet hangisine yetişebilir ki? Bilemem.  Ancak IGA yönetimi sektöre küçümsenmeyecek bir destek verdi. Artık İstanbul Havalimanında yolcular Otoparklara para ödemiyor. İnanılması zor ama personele de otoparklar ücretsiz. Daha sonra gördüm ki Ataköy’deki bizim APLUS AVM’ de otopark ücreti almıyor.

Corona’nın dünya sivil havacılığına 133 Milyar Dolar civarında zarar verdiğini okudum bir yerde Havayolları aylık zararlarını bildiriyorlar gibi. Sanki deklare edilen zararları alt alta yazıp topluyorlar. 133 Milyar USD. Doğru ise mutlak o günün zararıydı. Bu gün ne oldu? Yarın bu rakam kaça çıkacak?

Büyük başın derdi büyük olur derler ya bu söze bakarsak bizde en büyük darbeyi THY yaşayacak gibi. Havayolumuz 2019’ u karla kapattı ise de, totalde mevcut olan zararı,  İstanbul Havalimanına taşınmanın büyük maliyeti ( taşınma gideri+  küçümsenmeyecek oranda artan işletme giderleri ) yeni uçak siparişleri ve özellikle filoda mevcut uçaklar için yapılan ödemeler THY’’yi büyük sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. Türk Hava Yollarının tüm dış hat seferlerini / dış hat seferlerinin çok büyük bir bölümünü de durdurması da olasılık dâhilinde. Bu yetmezmiş gibi istihdamla ilgili alınacak olan kararların da bu sıkıntıya tuz biber ekeceği açık. 

Pegasus, yönetimdeki birlik açısından daha şanslı. Bu da şirketin tepelerine kriz yönetimini daha iyi uygulama ve de süratli karar alma imkânı verecektir ki bunların söz konusu mücadelede sonuç alma hususunun en önemli faktörleri olduğu açıktır.

ŞU AN HAVAYOLLARINI TENKİT ETME ZAMANI DEĞİL. Bir gazete haberini not etmiştim. Dünya devlerinin çalışanlarını ücretsiz izne teşvik ettiği yazıyordu bu haberde.  Hong Kong merkezli Cathay Pacific’in geçici olarak uçuşlarının yüzde 40’ını askıya aldığı; 33 bin çalışanına ise 3 haftalık ücretsiz izin verdiği belirtiliyordu.  Cathay Pacific, 237 uçağından 120’sini filodan çıkarırken, bu ay yapılması planlanan seferlerin yüzde 75’ini iptal ettiği ve 25 bin çalışanı da ücretsiz izne çıkarmayı planladığı, Vietnam Havayolları da 40 uçağını filodan çıkarırken, yabancı uyruklu pilotlara da ücretsiz izin vereceği ifade ediliyordu. SAS Scandinavian Airlines’ın da uçucu personelin yanı sıra yönetici çalışanlarda da kesintilere gideceği ifade ediliyordu. Haber bu minvalde devam ediyordu. Bu listenin diğer bir kısmını ise sitelerden derleyerek aşağıdaki JPEG’e yerleştirdim.  

Nitekim Corona Türk Hava Yollarımızı da bu yola itti. Ne mutlu ki YK Başkanı İşten çıkartma yaşanmayacağını söyledi ve de çalışanları ücretsiz izne çıkmaya davet etti.  Arkadan da yapılması muhtemel maaş indirimlerinde yüksek maaş alanlardan fazla düşük maaşlı çalışanlardan daha az indirimle tasarruf yoluna gidileceğini söylemesi ve de işten çıkartılma yapılmayacağını ikinci kez tekrarlaması konuyu doğru bir uygulama ile şekillendireceğini gösteriyor. İnşallah maaş indirimi ile yapılacak olan tasarruf Türk Hava Yollarını bu süreçte dik tutmaya yetsin. Evet, yöneticilik kriz dönemlerinde belli olur. İnşallah böyle devam eder.

BU TEDBİR YETMEZ İSE ŞİRKETLERİN ÜCRETSİZ İZİN DÜZENLEMESİNİ ÇALIŞANLARI DÜŞÜNEREK PLANLAMASI ŞIK OLUR. Türk Hava Yolları daha önce çalışanlarını ücretsiz izne çıkmaya davet ettiğine göre gerekli olursa bu tasarruf yöntemini de uygulamaya koyabileceği kuşkusuz. Temenni edelim ki gerek görülmesin. 2000 kişiyi 3 ay ücretsiz izne çıkartıp toplamda 6000 maaş tutarında tasarruf sağlamak yerine, 3 ay boyunca her ay 2000 çalışanı birer aylık ücretsiz izne çıkartmak çalışanlar açısından sanki daha doğru olur gibime geliyor. Bu ay ben, önümüzdeki ay sen. Daha sonraki ay ise bir diğerimiz. Aynı tasarruf bu şekilde de sağlanır. Çalışanlarda bu sıkıntıyı birer ay çekmiş olurlar. Yanılıyor muyum bilemem? Bu güne kadar çoğu zaman İyilikler paylaşılmamış olsa bile, bu günün kötü şartlarını eşit olarak paylaşmak bile çalışanları moral olarak rahatlatacaktır.    

Evet; Bu süreçte kimse her şeyin kriz öncesi olduğu şekilde devam edeceğini düşünmemeli. Bu daveti müspet karşılanmaz ise, işvereninin bunu resen yapma durumunda kalabileceğini de de değerlendirmek gerek. Sanki bu daha tatsız olmaz mı?  Evet, Kanuna bakarsak çalışan kabul etmez ise ücretsiz izin verilmesi mümkün değil. Kriz dönemlerinde, yaşanan olağanüstü durumlar olağan olmayan tedbirleri almayı gerektirir. Bu ortamda kamuoyu, basın dâhil kimsenin bunu yadırgamayacağını da düşünmekte fayda var. Zira yalnız havayolları çalışanları değil tüm Türkiye çalışanları aynı durumu yaşıyor. Umarım Sendika dâhil çalışanlar bu durumu gerektiği gibi değerlendirir. Ben THY’ de çalışıyor olsam veya Sendikada görev yapsam bunu veya uygulaması aynı kapıya çıkacak bir öneriyi işverene onlar bu konuda adım atmadan götürürdüm. Devlet versin çözüm değil.

CORONA:  BİZLERİ FABRİKA AYARLARIMIZA DÖNDÜRÜR MÜ?   Para, pul, koltuk, şan şöhret, şu parti bu parti vb. çok şeyi insanlar bu ara pek fazla dikkate almıyor. Mikroskobik bir virüs inşallah bizleri silkindirmiştir./ silkindirecektir. Yaşamak çok önemli. Herkes bunun bilincinde. İnsanlar bunun için alınan tedbirlere sarılıyor. Bu  uğraş içindeyken acaba, bu mikroskobik Corona bizlere insanlığımızı hatırlatacak ve kaybettiğimiz değerleri yeniden kazanacak mı? Bari hiç olmaz ise kazancımız bu olsun. Ülkemizde can kaybı olmaması veya bunun minimumda kalması tek dileğimiz.

HER ŞERDE BİR HAYIR: BİLİM KURULUNUN SÖZÜ KARARLARDA ETKİN. Daha önce Bilim Kurulu sözünü duymuş muydunuz bilemiyorum. Beş on kişiye sordum. Ne gazetelerde ne televizyonlardaki haberlerde bu kurulun adını hiç duymamışlar. Bir Bakanımız Televizyonda sesleniyordu halka. Malum konu korona “   Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda konu on günlük sürecin sonunda yeniden değerlendirilerek kamuoyuna bilgi sunulacaktır.” İnanamadım. Hani işi ve bilgisi olsun veya olmasın her konuda ahkâm kesmeyi görev addeden siyasilerimiz var ya onlar sahnede yoklar bir süredir. Şimdilik Cumhurbaşkanı ile sağlık ve Adalet Bakanlarımız ile Ticaret ve Turizm Bakanları yetiyor bizlere. Konumuz bilim kurulu. Ve de Corona Virüs Bilim Kurulu kimlerden teşekkül ediyor? Üyeleri şunlar. Prof. Dr. Ateş Kara, Prof. Dr. Tevfik Özlü, Prof. Dr. Alpay Azap, Prof. Dr. Canan Alp, Prof. Dr. Recep Öztürk. Bilim Kurulu teşekkülü 2005’li yıllara dayanıyor.  Kurulmasına kurulmuş ama nedense bizde adı sıklıkla geçmiyordu. Ta ki Coronavirüsü’ nün ülkemizi ziyaretine kadar. Peki hemen hemen her konudaki çalışmaların için de bulunan bu kurulların çalışmaları bu güne kadar neden popülarite kazanmadı?

Toprak bilimi derneğinin Yönetim Kurulu tamamen Prof. Unvanlı bilim adamlarından oluşmakta. Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED) yapmak konusunda görevlendirilmiş olan kurumlarda başta çevre mühendisleri olmak üzere değişik disiplinlerden mühendis, mimar, kimyager, biyolog, arkeolog vb fakülte ve dört yıllık yüksek okul bitirmiş eleman istihdam etmeleri zorunlu. Tarımsal araştırmalar ve politikalar konusunda çalışma yapan kurulun en az doktor öğretim üyesi unvanına sahip veya Genel Müdürlükte/enstitülerde görev yapan, en az yüksek lisans mezunu olması şartı var. Üniversitelerde Bilim Kurulunun bulunması çok normal.  Sonuçta bu kurullarda çalışan herkes konusunun en üst seviyede uzmanı. Buna rağmen bazı konularda bu kurulların raporlarının hiç dikkate alınmadığı herhalde unutulmamıştır. Örneklemeğe, hatırlatmaya gerek var mı?

Evet; bu kurullar bu güne kadar popüler olmadı zira yaptıkları çalışmalardan çıkardıkları sonuçlar konuların değerlendirmesine esas teşkil etmedi ki isimleri basında yer alsın. Çalışmalar ya rafa kaldırıldı ya da dikkate alınmadı. Corona ile birlikte bu kurulların varlığını ve işe yaradığını, kurullara güvenildiğini öğrendik. Belki bundan sonrası için emsal teşkil eder. Bilim Kurulu sözcüğünü kullanan ve kararın bu kurulun çalışması dikkate alınarak şekillendirileceğini kamuoyuna ifade eden Sağlık ve Adalet Bakanımıza teşekkür ediyoruz.

HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAN TORPİL. Evet; ülkemizde torpil müessesesi her zaman vardı. Bu defaki falanın kızını terfi ettirmek veya yurt dışına tayin ettirmek gibi değil. Yüzde yüz inanmamız gereken bir konuda güvenimizi zedeleyen bir hareket.  AirPorthaber’ de bu konu ile ilgili yer alan haberi aynen paylaşıyorum. “Paris'ten TK1824 sefer sayılı uçuşla Türkiye'ye getirilen yurttaşlar arasındaki genç bir kadın İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle alınıp karantinaya gidilirken aracın durdurulması üzerine valizi ile otobüsten indi ve üzerinde çakar bulunan özel bir araçla gitti. Yetkililer ve uzmanlar, günlerdir "14 gün kuralından" bahsetmesine rağmen yaşanan bu görüntüler karantina koşullarının sağlıklı olup olmadığı konusunda endişelere neden olurken görüntüleri sosyal medyada yayımlayan bir kişi "Halk sağlığı tehlike olduğu için suç duyurusunda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.” Allahtan yetkililer konu ile ilgili gerekli ciddi önlemi aldılar.

Bu kötü zihniyetin yaptığı torpil değil. Cinayete teşebbüs. Umarım gerekli ceza verilir ve benzeri tekrarlanmaz.

Unutmamak gerekir ki;  Hemen hemen tüm kurum yönetimlerinde görülebilen etik sorunlar ve etik dışı davranışlar direk olarak vatandaşların güvenini olumsuz etkilerken, kuruluşun ciddi itibar ve saygınlık zafiyeti yaşamalarına neden olur. Dilerim ki; İnsanlarımızın içinde bulunduğu bu hassas ve kırılgan ortamda şimdiye kadar yapılan hatalar tekrarlanmasın. Ne iyi olur değil mi? Devleti de, Türkiye’mizi ve şirketlerimizi yönetenleri de bu temennimizden soyutlayamayız tabii ki.

Bu kadar can kaybediyoruz, ekonomi dâhil her şeyimiz alt üst. N’olur kendimize gelelim. Fabrika ayarlarımıza dönelim artık. Bari kazancımız bu olsun.

Kriz Reçeteleri Genelde Acıdır. Ama Yazılan İlaç Doğru İse Krizin Sonu Çabuk Gelir

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yazik ~ 4 yıl önce
2017 2018 de feto cularla beraber kac kisiyi haksiz yere cikardilar daha sonra almanyada ne kadar almancasi bozuk ingilizcesi yok olanlari hizla yerlestirdiler uetdd nin ise yaramayan herkesi girdi. Neyse Allah ulkemize sirkete daha kotusunu gostermesin Ama okadar zalim dedikoducu yukselmek ugruna her pisligi yapanlarla dolu ki Allah affetsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZAP ~ 4 yıl önce
CORONA VİRÜSÜ İLE MÜCADELE BÜTÜN DÜNYADA BAŞINDAN SONUNA GEREKEN CİDDİYETLE YAPILMADI. 1.YOLCULARIN ÖNCE HAVALIMANINA GİRİŞTE HASTA OLUP OLMADIKLARI KONTROL EDİLMELİYDİ, 2.YOLCU UÇAĞA GİRİŞTE KONTROL EDİLMELİ İDİ, 3.EN SON UÇAKTAN ÇIKTIKTAN SONRA KONTROLDEN GECMESİ GEREKİRDİ, 4.UÇAKLAR HER UCUSTAN SONRA ILACLANMALIYDI. İLK İKİ MADDE YAPILMADI,HASTA YOLCU HASTALIĞI BULAŞTIRDI VE SON ÇIKIŞTA TESPİT EDİLDİ GEÇMİŞ OLSUN. İÇ HAT UÇUŞLARI İÇİNDE DIŞ HAT UÇUŞLARI İÇİNDE GEÇERLİ. BU OTOBÜS YOLCULUĞU İÇİNDE AYNI,AVM LER İÇİNDE, TOPLU TASIMACILIKTADA,KAHVELERDE BİLE ÖRNEKLER COĞALTİLABİLİNİR. BÜTÜN DÜNYA İÇİN GEÇERLİ INSALLAH DİKKATE ALINIR VE BU VE BENZERİ TEDBİRLER DÜŞÜNÜLÜR. Saygılarımla,saglicakla kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak ~ 4 yıl önce
Ne kontrolü salgın olunca direk kapatacaksın. Pleque oynayanlar bilir havalanları açık olduğu sürece virüs en fazla 24 saatte tüm dünyayı ele geçirir.
Cetinbeye ~ 4 yıl önce
Çetin bey size bir şikayetim olcak haberlere yapılan yorumlar günlerce onaylanmıyor haber yazılmıs ıkı gün gecmiş sıfır yorum halen ben gibi yorumları okumak içinde girenler var lütfen bu konuda editörleri uyarın tesekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CETİN B... ~ 4 yıl önce
BU ŞİKAYETİNİZ BENİMLE Mİ İLGİLİ ANLAMADIM.KONU BENSEM DAHA DİKKAT EDERİM. TAKDİR EDERSİNİZ Kİ HİÇBİRİMİZ YORUM GELİRSE DİYE SİSTEMİN BAŞINDA BEKLEMİYORUZ.BEN DE BU SİTEDE YAZI YAZIYORUM.YÖNETİCİ DEĞİLİM. İNSANLARI UYARMAK BENİ AŞAR. YİNE DE YORUMUNUZU OKUR İSTEĞİ OLARAK DUYURACAĞIM YÖNETİME
Human ~ 4 yıl önce
Korona nin bir şeyi sarstığı yok. Sarsılan insanın kendisi. Insan eğer temiz suda yüzerse mis kokar. Ama tercih öyle olmadı. Ormanda kaplan yaşar hangi insan öyle bir ormana donanımsız girer. Cahil olan ya da aptal olan. Korona işini yapıyor, insan ne yapıyor kolonya dağıtıyor! Korona katlediyor, insan ne yapıyor zulmediyor! Evet gerçek olan bu. Yapılanları yıkanlar bir vesile, müsibet ile kendileri de yıkılır. Bunun örnekleri tarihte var, yine var olacak. Çok söze gerek insanın zekası var koronanın neyi var. Aklı mı! Kanadı mı! Kolu mu! Gözü mu! Söyleyin neyi var. Aptal bir virüs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HUMAN ~ 4 yıl önce
SİZE CEVAP VEREBİLMEK BENİ AŞIYOR.KUSURUMA BAKMAYIN LTF
Mehmet ~ 4 yıl önce
Çetin bey yazılarınızı takip ederim. Bir yazınızda THY nin hukuki statüsü ile ilgili değerlendirmeniz vardı. http://m.airporthaber.com/kose-yazilari/thy-ozellestirilmedi-hukumet-iktisadi-tesekkulune-hit-donusturuldu.html THYnin açıkladığı ‘Hisse Geri Alım Programı' kapsamında alım yapılır ve THY de % 49,12 olan kamu payı hissesi % 50 yi geçer ise THY devletleştirilmiş mi olacak? Yorumunuz nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEHMET ~ 4 yıl önce
BUNDAN ÖNCE KAMU PAYININ % 50'Yİ GEÇTİĞİ OLMUŞTU.THY'NİN YENİDEN DEVLETLEŞTİRİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM.
MEHMET beye ~ 4 yıl önce
Bence çok isabetli bir soru sormuşsunuz. Yapılan açıklamada, THY nin yüzde 10 a kadar alım yapacağı söyleniyor. Bu durumda şirketin yüzde 60 ı kamuya geçmiş olacak. Siz de haklı olarak THY kamulaştırılmış mı olacak diyorsunuz? Ama Çetin beyin cevabı da doğru. Çünkü THY daha önce de borsada hisse alım satımı yaptı ve kamu payı bazen yüzde ellinin üstüne çıktı. Ama statüsü değişmedi. Çünkü şirketin yazılı Ana Statüsü maksatlı olarak değiştirilmedi.. Çünkü, mevcut ana statüye göre THY'nin borsaya kote hissesinin yüzde doksan dokuzu bile satılsa, özel sektörün yönetim kurulundaki temsil oranı değişmiyor. Çoğunluk hep hükümette kalıyor. Bu yüzden bahsettiğiniz yazının başlığı "THY KİT di HİT oldu" idi. Yani özelleştirme adı altında yapılan şey resmen hokkabazlıkdı. Bu ülkede SPK, Rekabet Kurulu ve mahkemeler görevlerini yapmadıkları şürece bu hokkabazlık böyle devam eder gider.
Abdullah ~ 4 yıl önce
Ne güzel söylemiş yazar: ‘’ Önce siz taşın altına elinizi koyun. 2019 yılı için, THY'nin 9 yönetim kurulu üyesi, 1 genel müdür ve 8 genel müdür yardımcısına ödenen 25 milyon TL'lik bonusun iadesi ile güzel bir dayanışmada ilk adımı atılabilir. Hadi, siz yöneticiler ilk olarak elinizi taşın altına koyun, çalışanlar zaten gerektiğinde  taşın altına gövdesini bile koymaya hazır.... ‘’ Murat Herdem-AirportHaber Bonusa bak bonusa 8500 asgari ücretlinin bir aylık maaşı. Bir de önceki yollarda alınan bonusları düşün. Müdür ve üstünün maaşlarını da % 50 ye çekin, makam araçlarını alın. HADİ THY YÖNETİMİ ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ABDULLAH ~ 4 yıl önce
YK BAŞKANI MAAŞI FAZLA OLANLARDAN KESİNTİNİN ÇOK YAPILACAĞINI İFADE ETTİLER.MUTLAK ÖYLE YAPACAKTIR. BEKLEYELİM GÖRELİM.
Abdullah ~ 4 yıl önce
Ne güzel söylemiş yazar: ‘’ Önce siz taşın altına elinizi koyun. 2019 yılı için, THY'nin 9 yönetim kurulu üyesi, 1 genel müdür ve 8 genel müdür yardımcısına ödenen 25 milyon TL'lik bonusun iadesi ile güzel bir dayanışmada ilk adımı atılabilir. Hadi, siz yöneticiler ilk olarak elinizi taşın altına koyun, çalışanlar zaten gerektiğinde  taşın altına gövdesini bile koymaya hazır.... ‘’ Murat Herdem-AirportHaber Bonusa bak bonusa 8500 asgari ücretlinin bir aylık maaşı. Bir de önceki yollarda alınan bonusları düşün. Müdür ve üstünün maaşlarını da % 50 ye çekin, makam araçlarını alın. HADİ THY YÖNETİMİ ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bşk ~ 4 yıl önce
Çok bilinen yanlışlardan personel giderlerinin toplam giderin ufak bir kısmı %8-%10 olduğudur bu tür durumlarda uçaklar uçmadığı için ikram, yakıt vs gibi giderler olmaz, kriz zamanlarında sadece personel gideri toplam giderin %80 hatta %90 seviyelerine çıkar. Bu nedenle işten çıkarma, ücretsiz izin vs. şirketin batmaması için alması gereken olağan önlemlerdendir. Saygı ve sevgilerimle
CVP BŞK ~ 4 yıl önce
İYİ DE NORMAL SÜREÇTE DAHİ ( HİZMET SEKTÖRÜNDE ) PERSONEL GİDERİ İFADE ETTİĞİNİZİN ÇOK ÜZERİNDE.İŞTEN ADAM ÇIKARTILMAYACAK DİYEN BEN DEĞİLİM. MAAŞLARDAN KESİNTİ YAPILMALI. ÜCRETSİZ İZİN KULLANDIRILMALI VB... VB...
tk ~ 4 yıl önce
Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN HOR GÖRMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLARAK YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000