31 Ekim 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Marmaray’ın projesini ve finansmanını da Ahmet Arif Denizolgun Bey yaptırmıştı. Hakkında “madem rüşvet almayacaktın niye bakan oldun?” diye Hürriyet’in manşeti vardır. AKEPE orda da hazıra kondu.
  • kim yedirdi?!
  • habercilik yapmak istiyorsan IGA'nın tadil protokolü nü ve arkasındakileri yaz da görelim!
  • AKP den önce develerle sağlıyorduk ulasimi
  • O zaman temel reise birisi sorabilir mi lütfen? Geldiklerinden beri kaç havalimanı kapatmışlar?
  • Dört gözle Bayburt'a da hizmet etmeyi bekliyoruz arff çalışıyor Türkiye ucuyor
  • Hani dürüsttünüz, Hani objektiftiniz. Niye yorumu mu yayınlamadınız. Eleştiriye açık değilmisiniz yoksa. Yoksa zorunumuzu gitti yazdıklarım. Yazınızı eleştirdim. Düşüncenizi de eleştiriyorum. Siz elinizdeki imkanı bu platformda siyaset yapmak için kullanıyorsunuz. Site sizin diye, güç sizde diye şuan burada istediğiniz gibi at koşturuyorsunuz. Yani istediğimi yayınlar, istediğimi yazar, istediğimi paylaşırım. İstemediğimi, beğenmediğimi, hoşuma gitmeyeni paylaşmam diyorsunuz. Bi başka değişle güç ve imkan sizdeyken ezmeye başlıyorsunuz. Yarın iktidara gelseniz yine böylemi davranacaksınız. Evet aynen de böyle böyle yapacaksınız. Allah size imkan vermesin.
  • Bir çok yazında, makalende seni tebrik ettim ama ben burda yazdıklarınıza katılmıyorum.. Sadece İstanbul havalimanı bile 30 havalimanı bedel bir yağı ve potansiyel
  • Ne yapıldıysa rant İçin yapıldı. Hep cepler doldu bize çoğu zaman beton yığını ya da borçları kaldı.
  • Has adamı olan özel büro müdürü gökhan taşar thy nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor.birçok akrabası thy ve tgsde çalılıyor,business upgrade yaptırıyor,.evden mesai yazdırıyor,altında araba (diğer müdürlerde yok),otosevk şahsi araba gibi kullanıyor şefleri,partiler,dığum günleri sınırsız harcamalar..bu devran ne zaman bitecek

Kim Kandırdı?

Havacılık konusunda Cumhurbaşkanını birileri fena yanıltmış. Sayın Cumhurbaşkanının havacılık konusunda aldığı bilgileri bir başkasından doğrulatması gerekir. Zira bilenler “Yine kim kandırdı” sorusunu soruyor.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” başlıklı vizyon belgesini açıklarken, en çok övünülen havacılık adına ne söyleyecek merakımı gidermek için ilgi ile izledim. Allah var havacılık konusunda benim 2002 yılında AK Parti’ye götürdüğüm dosyanın yüzde ellisi gerçekleşti diyebilirim. Bir 20 yıl daha iktidarda lazım ki diğer yüzde elli gerçekleşsin.

Tabi gün geçtikçe dünya kendini güncelliyor ve buna paralel olarak havacılık da kendini güncelliyor. Dolayısıyla dün yaptığınızın bugün pek önemi kalmıyor. Yani, havacılığı hareket alanı gökyüzü gibi uçsuz-bucaksızdır.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan havaalanları konusunu konuşurken, iktidar olduklarında 26 havalimanı teslim aldıklarını bugün bu sayının 57 olduğunu anlattı.

Bunun Türkçesi şudur; 26’dan 57’ye kadar sıfırdan havalimanı yaptık demektir. Zaman zaman tartışmalara şahitlik ediyoruz ve o tartışmaların odağında “bizim zamanımızda başlanıldı, bizim projemiz” şeklinde sahiplenilme oluyor.

Bir örnek verelim. Mesela kimse bilmez ki bir dönem Ulaştırma Bakanlığı yapan Ahmet Denizolgun vardı ve Gazipaşalı idi. Bir gecede küçük bir pisti olan Gazipaşa Havalimanı’na Mardin Havalimanından söktürdüğü prefabrik yapıyı Gazipaşa Havaalanına kurdurmuştu.

1999 yılında gerçekleşen bu olay seçim dönemine denk getirilmiş ve Gazipaşalılar tarafından ödüllendirilmek istemişti.
Bu dönem açılan Gazipaşa’yı 2002 sonrası yapıldı demek de doğru değil.

Sayın Cumhurbaşkanına bilgi veren danışman veya Ulaştırma Bakanı her kim ise şunu bilsinler ki bu konuyu onlardan çok daha iyi bilenler var bu sektörde.

Doğru birçok havalimanı işler hale getirildi. Uçulmayan meydanlara kimi zaman reel kimi zaman siyasi uçuşlar başladı.

Ama söylemem gerekir ki, tam sayısını bilmemekle birlikte 39 havalimanı işler halde idi Ak Parti iktidarı döneminde.

Bu dönemin en çarpıcı olanı İstanbul Havalimanı’dır. Elbette Atatürk Havalimanı hiç edilerek ve yok edilerek.

İkinci popüler havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı’dır ve burası deniz dolgusu yapılarak inşa edilen bir havalimanı olması özelliği ile popülerdir. Bu anlamda Rize Artvin ikinci sırada gelir.

Boşu boşuna yapılan yok mu? Var elbette.

Bayburt Havalimanı külliyen gereksiz bir havaalanıdır. Yatırılan paraya da, emeğe de yazık. Boşuna demiyoruz bu ülkenin kaynakları doğru düzlemde harcanırsa biz fakirliği konuşmayız.

Cumhurbaşkanı 57’ye çıktığını söyledi havalimanı sayısının. Türkiye’de 28 şehrimizde havalimanı yok. Mesela Mersin’de yılan hikayesi olan Çukurova Havalimanı henüz açılamadı. Açılırsa Adana kapanacak. +1, -1 hesabı olacak. Yani çoğalma olamayacak.

Şunu bilelim. Havacılık alanında kısmen iyi işler yapıldığını bilmekle beraber, havacılık adına verilen bilgiler tamamen yanlış.

Çok daha fazlasını, çok daha iyisini ve çok daha güçlüsünü yapabiliriz. Kraldan çok kralcı, reisten çok reis olunmadığı sürece.

Kim Kandırdı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

777 Kassız FO ~ 1 yıl önce
Marmaray’ın projesini ve finansmanını da Ahmet Arif Denizolgun Bey yaptırmıştı. Hakkında “madem rüşvet almayacaktın niye bakan oldun?” diye Hürriyet’in manşeti vardır. AKEPE orda da hazıra kondu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimkandırdıdeğil ~ 1 yıl önce
kim yedirdi?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGA tadil protokolü ~ 1 yıl önce
habercilik yapmak istiyorsan IGA'nın tadil protokolü nü ve arkasındakileri yaz da görelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japon ~ 1 yıl önce
AKP den önce develerle sağlıyorduk ulasimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 1 yıl önce
O zaman temel reise birisi sorabilir mi lütfen? Geldiklerinden beri kaç havalimanı kapatmışlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 1 yıl önce
Dört gözle Bayburt'a da hizmet etmeyi bekliyoruz arff çalışıyor Türkiye ucuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karanlık lord ~ 1 yıl önce
arff rumuzuyla trol olan vatandaş arffci biri ile ne yaşadın merak ediyorum
Gümüşhane ~ 1 yıl önce
Gümüşhane sınırları içinde bulunan ve Bayburt’a da fayda sağlamasını beklediğiniz havalimanı mı?
Sn Kıdık ~ 1 yıl önce
Hani dürüsttünüz, Hani objektiftiniz. Niye yorumu mu yayınlamadınız. Eleştiriye açık değilmisiniz yoksa. Yoksa zorunumuzu gitti yazdıklarım. Yazınızı eleştirdim. Düşüncenizi de eleştiriyorum. Siz elinizdeki imkanı bu platformda siyaset yapmak için kullanıyorsunuz. Site sizin diye, güç sizde diye şuan burada istediğiniz gibi at koşturuyorsunuz. Yani istediğimi yayınlar, istediğimi yazar, istediğimi paylaşırım. İstemediğimi, beğenmediğimi, hoşuma gitmeyeni paylaşmam diyorsunuz. Bi başka değişle güç ve imkan sizdeyken ezmeye başlıyorsunuz. Yarın iktidara gelseniz yine böylemi davranacaksınız. Evet aynen de böyle böyle yapacaksınız. Allah size imkan vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çoğu zaman ~ 1 yıl önce
Bir çok yazında, makalende seni tebrik ettim ama ben burda yazdıklarınıza katılmıyorum.. Sadece İstanbul havalimanı bile 30 havalimanı bedel bir yağı ve potansiyel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dursun.. ~ 1 yıl önce
Milletin derdi havalimani,metro yol yapılması değil, bu yapılanların 5 maliyet yerine 55 e mal ettirip,milletin parasının bunlara ve aracılara peşkeş çekilmesi.. partiperest bidonların pek kafasının basmadigi konu bu....
İnan ki ~ 1 yıl önce
Ne yapıldıysa rant İçin yapıldı. Hep cepler doldu bize çoğu zaman beton yığını ya da borçları kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker aycının ~ 1 yıl önce
Has adamı olan özel büro müdürü gökhan taşar thy nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor.birçok akrabası thy ve tgsde çalılıyor,business upgrade yaptırıyor,.evden mesai yazdırıyor,altında araba (diğer müdürlerde yok),otosevk şahsi araba gibi kullanıyor şefleri,partiler,dığum günleri sınırsız harcamalar..bu devran ne zaman bitecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000