15 Mayıs 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu ne demek oluyor canım
  • Daha önce de yazdım ancak yayınlamadınız. Tk pilot istiyorsa sağlık şartlarını bi gözden geçirsin. Öncelikle kabinciye uçak emanet edilmezmiş!! Bizim pilotlar anasının karnından astronot doğuyor sanırım biz bilmiyoruz. Eğitimini alırsın, yaparsın nedir bu ego? Sağlık konusuna gelirsek, kabine giriyorsun, bel fıtığı oluyorsun iş yükünden, sonra aynı şirketin doktoru class 1 almana ve halihazırda uçuyor olmana rağmen bel fıtığın var seni kokpite almam diyor. Sonra da adam bulamıyoruz derler. İkram konusuna gelirsek sabahki yumurtalı tost haricinden genel olarak değişiklikler güzel olmuş bence ama iç hatta efektiflik düşünürsek piknik sepeti bence de daha iyi bi tercih olabilirdi. Kısacık uçuşlarda millet içecek alamıyor, tost yetişmiyor onun yerine piknik sepeti olsaydı herkes güzel güzel ikramını alabilirdi. Maaş konusunda ise maaşımıza bir ikramiye ekleniyor dünya alem duyuyor sayın AirPort biraz da rakip havayollarını boy boy haber yapın bakın emirates 6, Singapur 8 maaş ikramiye veriyor personeline. Bizim gibi 1 maaş ve yarım ikramiye de değil bayağı 6 ve 8 maaş.. Emirates’in kabin memuru bizim fo dan çok alıyordur. Kabin için gitmeye değmez belki ama ben pilot olsam 1 dk durmam bu şartlarda.
  • Yaziyorsun yorum yapiyorsun bari elestirdigin zihniyet gibi olma yorumlarimizi kabul et yayinla
  • Thy de pilotlar pek sevilmez herhalde teknik personel uçuracak
  • Dhmi işleri artık telefonlarla hallediyor. Kural kaide vs olmaz. Alo böyle yapın . O iş tamam
  • İştirakler uçursun
  • Bu ikramlar konusunda ne yapsalar olmayacak , piknik zamank ; siz ve yolcular eski tosta donelim dediniz simdi tekrar piknik diyosunuz, piknik gelir baska bisey dersiniz, yemekli düğün olur yemeği kimse begenmez ama herkes tabağı bitirir gibi bisey bu
  • Nasıl olsa hepsine yazı yolladılar. Gelin kokpite girin diye. Tabak çanak emanet edilemeyenlere bu günlerde uçak emanet ediyor THY yönetimi
  • THY calisanlarinin ozellikle yer ve ucucu personelin oy vermesine gerek yok zaten verselee verseler kemal'e verirler maalesef. Ben sirket yoneticisi olsam ozellikle kabin, planlama ve kalite kontrol adi altinda calisanlarin maaslarini kesintiye sokardim
  • Eğitimsiz olmak zaten hükümetin istediği değil mi? Yıllar evvel açıkça söylemediler mi bunu? Peki görece eğitimli uçuş ekiplerinin oy kullanmasını ister mi hükümet?

KARMAŞA

Türkiye yine bir seçim maratonunu tamamladı. Yapılan eksiklikleri en başından uyarmamıza rağmen kısmi düzeltmeler yapıldı. Bazı şirketler personelin oy kullanabilmesi adına mesai düzenlemesi yaptı. Ya uçuş ekipleri?

Neden her şey yarım yamalak yapılıyor anlamak çok güç. Binlerce uçuş personelinin oy verebilmesi için neden bir çalışma yıllardır yapılmıyor? Meclise gidildi, yine de ses çıkmadı. Umarım bir sonraki seçimlerde bu da bir şekilde düzeltilebilir.

Gelelim Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolumuz THY’ye… Haftalardır yeni bir gelişme yaşanacağını belirtmiştim. Bunu açıklamak elbette bana düşmezdi. Ancak prim açıklaması sonrası gelen tepkiler de gayet olumlu. Şirket kazandıkça personel de kazanmalı. Buna şahit olmaktan dolayı mutluyum.

Ancak bazı atılan adımların halen yanlış olduğunu düşünüyorum. İkramların değişmesi gerektiğini defalarca yazmıştım. Akabinde değişim olduğunda da çok sevinmiştim. Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni ikramları test etme ve müşteri deneyimlerini değerlendirme fırsatı buldum.

Özellikle ekonomi iç hatlarda sorun daha da büyüdü. Saatlere göre değişen ikramlarda tavuk ürünleri yer alıyor. Uçuş ekiplerinin çoğu gayet iyi bilir ki zehirlenmelerin çoğu tavuk ve balık ürünlerinden kaynaklıdır. Özellikle yaz aylarında bu tür vakalar daha da artacaktır. Bu neden hesap edilmez ki? Ayrıca vejetaryen kişilerin de olduğu neden unutulur?

Çoğu yolcu da yemeklerin ısıtılması sırasında çıkan kokudan son derece rahatsız. Herkes bir önceki ikramı arar oldu. Bana kalırsa konsept tekrar gözden geçirilerek yıllar önceki şık piknik sepetlerine dönülmeli.

YENİ SİPARİŞLER

Türk Hava Yolları’nın önümüzdeki 10 yıl için 600 uçaklık dev bir sipariş vereceğini duyunca birden sevindim. Sonra da karaları bağladım, düşünmeye başladım. Bu kadar uçağı kim uçuracak?

Türk Hava Yolları’nın eğitim kurumlarının pilot yetiştirme kapasitesi bu sayıyı karşılamaya yetmez. Başka şirketlerden pilot transferi yapılmaya çalışılsa, rekabetçi piyasa şartlarında bu maaşları kaç kişi tercih eder? Eee bu uçakları kimin uçuracağını bilen varsa, yazarsa sevinirim.

HATAY VE SİNOP

Hatay Havalimanı’nda ki NOTAM bilmecesi sürüyor. DHMİ neden kafalardaki soruları giderecek net bir açıklama yapmıyor? Sorunların üzerine gittikçe karmaşa daha da artıyor. En azından NOTAM’ın süresi neden Hazirana kadar uzatıldı bunun bilgisi verilmeliydi. Hani onarım işlemleri tamamlanmıştı? Eğer ortada emniyet açısından bir durum varsa kimleri neden riske atıyorsunuz?

Sinop Havalimanı’na gelecek olursak Sinoplular dertli. Daha önce Pegasus’un gerçekleştirdiği Sinop-İstanbul Sabiha Gökçen seferleri uzunca bir süredir düzenlenmiyor. Bu da haliyle ulaşım problemi olan şehri olumsuz yönde etkiliyor.

Haftanın bazı günlerinde Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı’ndan iki sefer düzenliyor. Bunun yerine Anadolu Jet ile en azından belirli günlerde Sabiha Gökçen’den sefer icra edilse hoş olmaz mı?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

KARMAŞA

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Sayın bilirkişi ~ 11 ay önce
Bu ne demek oluyor canım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinspor ~ 11 ay önce
Daha önce de yazdım ancak yayınlamadınız. Tk pilot istiyorsa sağlık şartlarını bi gözden geçirsin. Öncelikle kabinciye uçak emanet edilmezmiş!! Bizim pilotlar anasının karnından astronot doğuyor sanırım biz bilmiyoruz. Eğitimini alırsın, yaparsın nedir bu ego? Sağlık konusuna gelirsek, kabine giriyorsun, bel fıtığı oluyorsun iş yükünden, sonra aynı şirketin doktoru class 1 almana ve halihazırda uçuyor olmana rağmen bel fıtığın var seni kokpite almam diyor. Sonra da adam bulamıyoruz derler. İkram konusuna gelirsek sabahki yumurtalı tost haricinden genel olarak değişiklikler güzel olmuş bence ama iç hatta efektiflik düşünürsek piknik sepeti bence de daha iyi bi tercih olabilirdi. Kısacık uçuşlarda millet içecek alamıyor, tost yetişmiyor onun yerine piknik sepeti olsaydı herkes güzel güzel ikramını alabilirdi. Maaş konusunda ise maaşımıza bir ikramiye ekleniyor dünya alem duyuyor sayın AirPort biraz da rakip havayollarını boy boy haber yapın bakın emirates 6, Singapur 8 maaş ikramiye veriyor personeline. Bizim gibi 1 maaş ve yarım ikramiye de değil bayağı 6 ve 8 maaş.. Emirates’in kabin memuru bizim fo dan çok alıyordur. Kabin için gitmeye değmez belki ama ben pilot olsam 1 dk durmam bu şartlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keke ~ 11 ay önce
Yaziyorsun yorum yapiyorsun bari elestirdigin zihniyet gibi olma yorumlarimizi kabul et yayinla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit elemanı ~ 11 ay önce
Thy de pilotlar pek sevilmez herhalde teknik personel uçuracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müdür ~ 11 ay önce
360bin maaş alıyorsunuz ne yapsınlar başka?
Dhmi ye ~ 11 ay önce
Dhmi işleri artık telefonlarla hallediyor. Kural kaide vs olmaz. Alo böyle yapın . O iş tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçakları ~ 11 ay önce
İştirakler uçursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saka gibi halkiz ~ 11 ay önce
Bu ikramlar konusunda ne yapsalar olmayacak , piknik zamank ; siz ve yolcular eski tosta donelim dediniz simdi tekrar piknik diyosunuz, piknik gelir baska bisey dersiniz, yemekli düğün olur yemeği kimse begenmez ama herkes tabağı bitirir gibi bisey bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müşteri gerzaman haklıdır ~ 11 ay önce
Uçan bizleriz sizler değil biz isteriz siz yaparsiniz müşteri memnuniyeti önceliğiniz degilmi
Hostesler uçurur ~ 11 ay önce
Nasıl olsa hepsine yazı yolladılar. Gelin kokpite girin diye. Tabak çanak emanet edilemeyenlere bu günlerde uçak emanet ediyor THY yönetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahhaa ~ 11 ay önce
Hostesleri bu kadar çok uçursunlar bırak sendikayı, insan hakları mahkemesine koşarlar :)) Thy' nin doğası gereği kabinden kokpite alması yanlış olur.
Km ~ 11 ay önce
Tabak çanak emanet edilmezse elimizden yemek yiyip içiyorsunuz ayıp ama bu yorum. Ben de akademiye hazırlanıyorum önüne geleni almıyor ya bir sürü süreç var önümüzde.
Oy konusu ~ 11 ay önce
THY calisanlarinin ozellikle yer ve ucucu personelin oy vermesine gerek yok zaten verselee verseler kemal'e verirler maalesef. Ben sirket yoneticisi olsam ozellikle kabin, planlama ve kalite kontrol adi altinda calisanlarin maaslarini kesintiye sokardim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müdür ~ 11 ay önce
dikkat et başka bir şey sokmasınlar!
Sky ~ 11 ay önce
Nu yoruma izin veren moderatörün amacı bu arkadas gibi trollük?
Tc-sgt ~ 11 ay önce
Peceteden kendi imkanlarinla mi dogdun arkadas?
Seçim ve oy ~ 11 ay önce
Eğitimsiz olmak zaten hükümetin istediği değil mi? Yıllar evvel açıkça söylemediler mi bunu? Peki görece eğitimli uçuş ekiplerinin oy kullanmasını ister mi hükümet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 ay önce
Ucus ekiplerinin cogu egitimsiz. Traveler olmak egitimli oldugu anlamina gelmiyor
Başka pilot ~ 11 ay önce
Eğitim nedir? Türkiye’de liseden mezun olmayanların oranı %63. Lise mezunu olmayan uçuş ekibi mi var? Nihayetinde memleketin en az yarısından fazlasından daha eğitimli.
Haters will hate ~ 11 ay önce
Zaten dışarıda birşey olamayan havacı oluyor panpa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000