29 Mayıs 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • HADİ BAY BOLAT'A KARŞISINIZ, UYGULAMALARINI BEĞERNMİYORSUNUZ BU TAMAM DA, BAKAN OLAN KARDEŞİNİ TANIYORMUSUNUZ? LİYAKATTAN BAHSETMEK İÇİN ONU TANIMANIZ GEREK.
  • Bay bolatın kardeşi de bakan olmuş.Dünyada eşi benzeri görülmemiş Ailelerin devlet yapılanması… nerde liyakat nerde …
  • pazarlamacı Arif A.Gezmiş başkan THY de çalışırken Rusya da Kırım da şirket kurmuşsunuz (kağıt üzeri ) sonra bunu MSB Askelik şubesine vermişsiniz ve o yıllardaki kanuna göre paralı askerlik yapıp yırtmışsınız. şimdi soru şu THY de çalışırken maaş alırken birde rusya da yaşayan bir işadamı gibi göstermişsiniz kendinizi. MSB Askerlik şube kayıt ve 2009 2010 THY bordro ve devam cetvelleri mevcut. Yalansa pasaport giriş çıkış damgasına bakılır.Bari THYden aldığın parayı geri ver haramdır başkan.Hem THY maaşı hem yurt dışında şirket sahibi nasıl oluyor bu iş. Biz şirketten ücretsiz izin aldık maaş almadan paşa paşa yaptık geldik askerliği.THY yönetimi MSB asker alım kayıtlarını açtırtabilir.Arzu ederse tabii.Gezmiş hem çalışmış hem gezmiş. tabii rusyada 500 dolara şirket kur 1 yıl açık tut sonra zarar ettim deyip kapatmak kolay....bahane ile askerliğide yapmışsın.
  • Öbür tarafta bir adalet var illaki görüşürüz merak etmeyin
  • Gram hakkım varsa helal etmiyorum. Kim varsa sebep olan eski yeni farketmez!!!!!!!!!!!!!!
  • Bu adamin yapmis oldugu pisliklerin bu kadar ayyuka ciktigi bir donemde umarim uzerini kapamazlar. Gercekten o koltuga hic yakismiyor. Fatih unuversitesinde egitim vermeye devam etsin yeri bu sirket degil
  • Devletin memesine yapis yillarca em; esine dostuna is bul; tum sulalenin dislerini yaptir; yurt disi gezilere katil; mecliste ozel Oda sekreter; ha birde halki firsat buldukca asagilaraan bir donem dahi garanti olmadi etken emeklilikle hayatin keyfini cikar; eee sen sinif atladin bokunda boncuk Var artik
  • Sizlere müjdem var yakın da ahmet beye bay bay bay Ahmet bolat
  • Bay Bolat diğerlerinden farklı mı ? Tepeden inme havacılık ile alakası olmayan bir başkan.Kendisi başa geldiğinde birsürü insanın ekmeğiyle oynadı .. Seçim zamanı 400 uçak alacağız 10.000 kişiye istihdam sağlayacağız çalışanlara ev yapacağız taşeron firmaları tek çatı da birleştireceğiz diye bir sürü vaatde bulundu .. Daha çalışanların pazar mesaisini ödeyemeyen,Banka promosyonlarını ödeyemeyen zihniyet… Bakalım vaatlerini gerçekleştirecek mi izleyin.
  • Insanlarin ahlaksiz oldugu bir ulkede hersey yozlasir

KARAR VERENE MADDİ VE MANEVİ SORUMLULUK YÜKLEMEK BİRÇOK KASITLI İŞLEMİN (?) YAPILMASINI ÖNLER.



Geçtiğimiz hafta yazdığım bir yazıya gelen yorumlardan edindiğim intiba, konuyu siz okurlara tam anlatamamış olduğum şeklinde. Haksız nedenlerle işten çıkartılan personel için, yöneticilere maddi manevi sorumluluk yüklenmesinin onları işlem yapılmadan daha doğru düşünmeğe iteceğine ve daha doğru karar vermeye zorlayacağına inanmaktayım. Önemli olan uygulamanın caydırıcılık etkisidir. Dolayısı ile mahkemelerin sonuçlanmasının uzun sürdüğü ve geç kalmış adaletin adalet olmadığı şeklindeki görüşleri benim anlatımımla birleştirmemeniz gereklidir. Bu nedenle konuyu ikinci kez becerebilirsem daha açık olarak anlatmak istedim. Önemli olan müeyyidelerin caydırıcılığı.

Genel olarak maddi, manevi sorumluluk yüklemenin amacı daha önce bu konuda kasten kanuna uygun olmayan işlemler yapmış olan bireylerin yeniden aynı fiili işlemelerini engellemek ve bu eğiliminde olan bireyleri de bu ve benzeri bir davranış gerçekleştirmekten caydırmaktır. Bu yaklaşım, kişilere maddi ve manevi sorumluluk vermenin temel amacının caydırıcılık olduğunu göstermektedir.

Evet, karar verene maddi ve manevi sorumluluk yüklemek onlar tarafından özellikle siyasi mülahazalar ile istihdam konularında yapılan / yapılacak birçok kasıtlı hatanın (?) önüne geçeceğine mutlak’ a yakın gözü ile bakmaktayım.

En büyük sorun bu sorumluluk yüklenmesinin ne şekilde yapılacağıdır. Hukuki açıdan bunun yapılmasını sağlamak kanunlarda değişiklik yapmayı vb. gerektirir ki günümüz şartlarında bunun bizler için ne kadar zor olduğu açıktır. Bu nedenle konunun sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına, basına ve TBMM’ de temsil edilen siyasi partilere yaşanmışlardan örnekler ile anlatılmasında fayda görülmekte ve görüşlerini almanın faydalı olacağı düşünülmektedir.

Lütfen Türk Hava Yolları kayıtlarına bakın. Son yirmi seneye değil, otuz seneye bakın veya daha fazlasına. Bu süreçte Türk Hava Yollarından kaç kişi atılmış, kaç kişi şirketi mahkemeye vermiş ve kaç kişi için mahkemeler işe iade kararı vermiştir. Görülecektir ki bu oran 85%- ila 90 arasındadır. 10% ila 15’lik oranın büyük bir kısmı ise ya hukuka müracaat etmeyen veya yaşadıklarından sonra Türk Hava Yolları’ na dönüş için uğraşmak istemeyenlerden veya haklı nedenlerden ötürü işten uzaklaştırılanlardan oluşmaktadır.

Bunu THY Hukuk ünitelerinin başarısızlığı veya mahkemelerin çalışanlardan yana olduğu türü mazeretler öne sürerek geçiştirmek mümkün değil. Eğer çalışanın iş akdinin fesih nedeni hukukun tariflediği haklı nedenler kapsamına girmiyorsa, Türk Hava Yollarının hukukçuları ne yapsın? Veya mahkemeler nasıl tersi kararı versin?

Evet bu konuyu kontrole almanın tek, bir tek çaresi var. Oda personelin işten uzaklaştırma kararını teklif eden, onaylayan makamın, hukukun çalışanın işten haklı nedenlerle çıkartılmadığına ilişkin karar vermesi halinde bu personele ödenecek olan tüm tazminatların müsebbibi olarak görmek ve bu bedeli o değerli yöneticiden tahsil etmektir. (Tabii ki şirket bu giderin hatada payı olan diğer yöneticilere de sorumlulukları oranında pay etme serbestliği de olmalı.)

Bu yapıldığı takdirde kendilerini görev yaptıkları şirketin menfaatlerine adamış olan (?) ve de bu tür işleri önerme, onaylama durumunda olan tepe altı yöneticilerin yuvadan yalnız ve yalnız hak edenlerin atılmasını sağlayacaklarına ve buna azami özeni göstereceklerine eminim. Üstlerin aksi yönde talimatlarını ise konu hakkında müteselsilen maddi ve manevi açıdan sorumlu olacak alt yöneticilerin dinlemeyeceği tabiidir.

Bunu da yöneticileri zor durumda bırakmak için değil, onları daha düzgün, hukuka ve adalete uygun şekilde çalışmaya ve insan haklarına değer vermeğe zorlamak ve bir anlamda YÖNETİCİ OLMALARINI SAĞLAMAK İÇİN

yapmak gerekiyor. Evet, bunu Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları hükumete teklif etmeli ve de TBMM’ de baskı kurmalıdırlar.

Konunun özeti şudur. THY İnsanları atmış ve iş akdi feshedilenler şirketi işe iade kararı almak için mahkemeye vermiştir. Yerel mahkemeler, takiben sisteme alındıktan sonra (20 Temmuz 2016) istinaf mahkemelerinde ve en son olarak ta Yargıtayda görülen davalarda çalışanların iş akitlerinin haksız yere feshedildiği belirtilmiş ve de personelin

Işe iade taleplerinin T.C.  Mahkemelerince uygun mütalaa edilerek karara bağlanmıştır. THY bu karar rağmen İş

Kanunun ilgili maddesine istinaden işe iade kararlarını uygulamamış ve çalışanlara kanunun ve mahkemelerin öngördüğü (+) meblağları ödemiştir. Yalnız bir pilot personele 300.000 TL + tazminat ödendiği bilinmektedir. 211 personelin 2’ si ileride nakledileceğimiz üzere Yönetim Kurulu Başkanı tarafından tipik bir ayrımcılık uygulanarak işe kabul edilmiştir. 19 çalışanın ise hukuka başvurmadığı varsayımı ile 190 çalışan üzerinden yapılan 211 çalışanı işten uzaklaştırma operasyonunun yaklaşık maliyetini düşünün lütfen. Ve de bu insanları haksız nedenle işten çıkartarak yanlış karar veren ve mahkemeler esnasında yalanlarını sürdüren yöneticilerin yaptıkları bu çirkinlikten ötürü hiçbir sorumlulukları ve maddi ve manevi zararları olmamıştır.

(2) ESKİLERDEN BU GÜNLERE.  211’ LER.  PARDON 209’LAR.

Bu konunun üzerinde fazla durmak istemiyorum. Çok fazla değindiğim bir konu. Tabii ki eskilerden bu günlere başlığı altında onlarında yerleri var. Kısacası değinme mecburiyetindeyim.

Türk Hava Yollarının aşağıda yer alan bu bültenini bugün okuyunca ne hissettiyseniz o tarihte ülkede yaşanan çirkin oluşumun etkisi altında bulunan okurların neler düşündüğünü anlamış olmanız gerekir. Cumhurbaşkanımızın televizyon konuşmasını ( bir devlet kuruluşu olmamasına rağmen?)  Kendilerine verilmiş emir telakki etmiş ve

durumdan vazife çıkartıp 7 gün gibi  kısa bir sürede Türk Hava Yollarının uçtuğu 295 nokta ile ilişki kurarak(?) kadrolarındaki 24.182 çalışan içindeki  Fetö’ cüleri (?)  7 gün içinde belirleyip YK kararı dahil gerekli işlemleri süratle ikmal ederek dokuz gün sonra yukarıdaki çirkin bülteni (hangi personelin hangi suçtan ötürü şirketten dışlandığını da belirtmeden hepsinin Fetöcü olduklarını  ima edercesine ) gazetelere gönderen yöneticilerin amacı Cumhurbaşkanımıza yaranmaktan ve talimatı yerine getiren ilk kuruluş olma gayretinden öte değildi? Evet, ilk kuruluş oldular. Çok alkış aldılar. Mahkeme kararları iş akitlerinin fesih nedenlerinin geçerli olmadığını gösterdi. Oysaki Cumhurbaşkanımız bir süre sonra bu konuda yapılan hataların düzeltilmesi talimatını da verdiği biliniyor. Kim duyar ki?  Yanlıştan dönmek biz hata yapmışız demek olurdu. Şu 211 kişiye bir daha bakmak gerek. Acaba bu Fetöcülerin (?) kaç tanesi yurt dışı ve yurt içi hizmet noktalarından ve ne kadarı İstanbul'dan çıktı?

Bu çirkinliğin daha çok detayı mevcut. Bunların tümünü Sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve de tüm siyasi partilere    gönderilecek anlatımda yer alacak. Son Bay Bolat döneminde yaşananlar en azından ilk baştakiler kadar önemli.  Bir o kadar da acımasız. İnsanlara ekip kurduk, 211’ leri bir kez daha değerlendireceğiz deyip, sonra 2 kişiyi işe kabul edip gerisini (o iki kişinin durumu ayrıca değerlendirilecektir) uygun değillerdi. Vb. safsatalarla baştan savmak. Evet bu arada fazla duyurmadan bir kabin çalışanını da tekrar almışlar şirkete. Evet, Bay Bolat bu konuda yatacak yeriniz yok. Yaptıklarınız hem insafsızca hem de çok çirkin.

 

TÜRK HAVA YOLLARININ PERSONELİ İÇİN YAPTIRDIĞI EVLERİN REKLAMI BİR TELEVİZYONDA YAYIMLANDI.

 

24 Nisan 2023’ de ÇALIŞAN, KENDİSİNİ KÖTÜ VE AŞAĞILANMIŞ HİSSETMESİNE NEDEN OLANLARI ASLA UNUTMAZ başlıklı bir yazı yazmıştım. 19 Nisan’ da tüm detayların daha sonra açıklanacak diyerek bir duyuru yapmıştı Bay Bolat. Biz hep detaylar da boğuluruz ya. Evet önemsiz detaylarda açıklandı. Ödemelere bakınca başka söyleyecek bir şey bulamadım. Ve de Airporthaber’ de bunu aşağıdaki görsel ile duyurmuştum. Ödeme şartları komikti. Koyduk kenara unuttuk. Zaten laf ola beri gele bir duyuru olup kimse ciddiye almamıştı.

Bu günlerde Sabah, a Haber, NTV, Akşam, Haber Türk, TGRT Haber, Milliyet gazetelerinde ve bazı televizyonlarda THY& Emlak Konut projesi duyuruluyordu THY çalışanlarına. Sorduğum gün halen şirket içi bir duyuru yapılmamıştı. Belki şimdilerde yapılmıştır. Neyse ki THY’ nin tüm çalışanları bu gazeteleri okuyor. Bu projenin Bay Bolat’ ın TGS çalışanları için açıkladığı uçuk kaçık projeden farkı açıklanan daire bedellerin eğer önümüzdeki günlerde bir değişiklik yapılmaz ise ayağını yere basması. 20% peşinat, 120 ay vade ve 7.500 TL’ den başlayan taksitlerle çalışanlara ev sahibi olma imkânı tanınıyor bu proje ile. Bay Bolat’ın o ilk açıklaması hangi akla hizmeten(?) yapıldı. Anlayan beri gelsin.60 ay vade ile ayda 54 veya 47 bin TL ödeme. Hakikaten Ağam Bizle eğleniyordu.

Aslında Bay Bolat bu konuda çok uzun zamandır çalışıyordu(?) ama bu müjdeyi vermek ve çalışanlarına duyurmak için 24 Mayıs tarihini beklemesi yalnız ve yalnız işlerinin aşırı yoğunluğundandır. Başka şey düşünmeyin lütfen.

Eğer seçimde bu iktidar değişmez ise Bay Bolat’ ın işte kalacağı garantiymiş. Göreve atandığı zaman 3 senelik bir görevde kalma garantisi istediğini duymuştum. Arkadaşlara haklarının (Pas bilet, emekli hüviyet kartı vb..) verilmesi için iktidar değişikliğine gerek olmadığını ve yalnız Bolat Bey’in bu görevden ayrılmasının yeterli olacağını söylemiştim. Tabii ki yerine atanan görevlinin manevi açıdan da dürüst, hukuka, adalete ve insan haklarına inanan biri olması şartı ile. Halen aynı düşüncemi muhafaza ediyorum.

Bozguncunun biri bu reklamların bedelinin hangi kuruluş tarafından ödendiğini soruyordu. Meraklanmayın THY ödememiştir. Tabii bu benim görüşüm. Ama böyle büyük işlerde küçük detayların hesabı yapılmaz.

BAY MİKAİL OLARAK ANILMAK BU ZATA TERS GELMİŞTİ. ŞİMDİDE BAY BOLAT’IN YERİNE BİR ÇALIŞANI YK BAŞKANININ BÖYLE ANILMAKTAN RAHATSIZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. GELEN YORUM VE CEVABI AŞAĞIDA.

Yazılarıma baktım. Ağustos 2022’ den beri Ahmet Bolat Beye köşemde Bay Bolat diye hitap ediyorum. Daha öncesine bakmadım. Bu hitabı şirketin diğer bir insanı için kullandıktan ve kendilerinin tepkisini takiben bir dil bilimci

ile görüşerek bu sözün bir hakaret, aşağılama vb. küçültücü bir anlam taşıyıp taşımadığını sordum. Sualime şaşırdı. Bu hitaba öyle bir anlam yüklemek mümkün değilmiş.

Şimdi herhangi bir kimse Bay (…) hitabının benim bilmediğim küçültücü veya kötü bir anlamı varsa ve de bunu bana açık isimleri ile yazarlarsa ve tabii ki ikna olursam bu ifadeyi şahıslara yönelik olarak kullanmak artık haddimi aşar. Zira bu beyefendilere kötü bir şekilde hitap etme hakkım yok. Bu hitaba derhal son verir ve Bay Bolat’tan tabii ki özür dilerim.

Bir THY Genel Müdür Yardımcısının ve yukarıda yer alan yorumu yazan Sn. okurumunda neden olarak öne sürdükleri husus bana göre pek mantıklı değil. Ortak nedenleri şu “Bu ifadenin Cumhurbaşkanımız tarafından hangi zata söylendiği belliyken”

Benim için önemli olan Cumhurbaşkanımızın bu ifadeyi kullanmış ve ifadenin muhatabınca da kabul görerek kendisi ile ilgili bir slogan haline getirmiş olmasıdır. Bugüne kadar bu ifade Bay Kemal şeklinde gerek Cumhurbaşkanımız ve gerekse muhatabı Bay Kemal binlerce kez yazılı ve sözlü olarak dile getirilmiş olmasına rağmen yalnız ve yalnız Türk Hava Yollarının 3 mensubu dışında (Bu konuda aldığım 2 okur yorumu ve bir Genel Müdür Yardımcısı tepkisi) koca ülkemizde hiçbir kimse tarafından dile getirilmemiş olmasını basit bir kompleksin ifadesi olarak değerlendirdiğimi belirtmek isterim. Bu konuda tüm yazdıklarımdan Sn. Bolat’ı tenzih ediyorum zira o yorumu yazan başka biri.

KARAR VERENE MADDİ VE MANEVİ SORUMLULUK YÜKLEMEK BİRÇOK KASITLI İŞLEMİN (?) YAPILMASINI ÖNLER.

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

CVP LİYAKAT ~ 11 ay önce
HADİ BAY BOLAT'A KARŞISINIZ, UYGULAMALARINI BEĞERNMİYORSUNUZ BU TAMAM DA, BAKAN OLAN KARDEŞİNİ TANIYORMUSUNUZ? LİYAKATTAN BAHSETMEK İÇİN ONU TANIMANIZ GEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vangogh ~ 11 ay önce
Ülkede 85 milyon insan varken Bolat beyin kardeşi bakan oldu yani .. Bu olay sadece Ülkemizde oluyor nedense …
Liyakat ~ 11 ay önce
Bay bolatın kardeşi de bakan olmuş.Dünyada eşi benzeri görülmemiş Ailelerin devlet yapılanması… nerde liyakat nerde …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralı asker ~ 11 ay önce
pazarlamacı Arif A.Gezmiş başkan THY de çalışırken Rusya da Kırım da şirket kurmuşsunuz (kağıt üzeri ) sonra bunu MSB Askelik şubesine vermişsiniz ve o yıllardaki kanuna göre paralı askerlik yapıp yırtmışsınız. şimdi soru şu THY de çalışırken maaş alırken birde rusya da yaşayan bir işadamı gibi göstermişsiniz kendinizi. MSB Askerlik şube kayıt ve 2009 2010 THY bordro ve devam cetvelleri mevcut. Yalansa pasaport giriş çıkış damgasına bakılır.Bari THYden aldığın parayı geri ver haramdır başkan.Hem THY maaşı hem yurt dışında şirket sahibi nasıl oluyor bu iş. Biz şirketten ücretsiz izin aldık maaş almadan paşa paşa yaptık geldik askerliği.THY yönetimi MSB asker alım kayıtlarını açtırtabilir.Arzu ederse tabii.Gezmiş hem çalışmış hem gezmiş. tabii rusyada 500 dolara şirket kur 1 yıl açık tut sonra zarar ettim deyip kapatmak kolay....bahane ile askerliğide yapmışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmetçik ~ 11 ay önce
Bu doğruysa eğer sahtekarlık gibi bir sey. THY ve MSB ye yanıltıcı bilgiler verilmiş.Bunu verende bir başkan .Bakalım kokusu çıkar. Kim olduğu belli adını tam yazmamış kişi ama biz anladık.
Görüşmek üzere ~ 11 ay önce
Öbür tarafta bir adalet var illaki görüşürüz merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211+305a ~ 11 ay önce
Gram hakkım varsa helal etmiyorum. Kim varsa sebep olan eski yeni farketmez!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Bolat ~ 11 ay önce
Bu adamin yapmis oldugu pisliklerin bu kadar ayyuka ciktigi bir donemde umarim uzerini kapamazlar. Gercekten o koltuga hic yakismiyor. Fatih unuversitesinde egitim vermeye devam etsin yeri bu sirket degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 11 ay önce
Kimse üstünü kapatamaz onun yaptıklarının.
Milletvekili ol ~ 11 ay önce
Devletin memesine yapis yillarca em; esine dostuna is bul; tum sulalenin dislerini yaptir; yurt disi gezilere katil; mecliste ozel Oda sekreter; ha birde halki firsat buldukca asagilaraan bir donem dahi garanti olmadi etken emeklilikle hayatin keyfini cikar; eee sen sinif atladin bokunda boncuk Var artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sami ~ 11 ay önce
Sizlere müjdem var yakın da ahmet beye bay bay bay Ahmet bolat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi inşallah ~ 11 ay önce
Gitsin
samiye ~ 11 ay önce
inanamıyorum.Adak adadım. İnşallah
Sami'ye ~ 11 ay önce
Gitse ne yerine kendi gibi birini getirirler de celladına aşık bu millete böyleleri müstahak...
Kim gelecek ~ 11 ay önce
Değerli arkadaşlar, Bay Bolat tüm hatalarına rağmen yaşını başını almış olgun, akademisyen olduğundan kısmen de olsa liyakata bakan, mütevazi biri. O giderse yerine kim gelecek sanıyorsunuz. Kartalın önemli isimlerinden kel kafalı genel müdür yardımcısının uzun süredir Bay Bolatın yerine geçmek için kulis yaptığı biliniyor. Bu Kibir abidesi, kadrolaşma hırsıyla dolu, mobingden yurtdışı ofis yöneticilerinin şikayeti olan kartallının geçmesi daha mı iyi olacak. Bence iyi düşünmek lazım, gelen gideni aratır demiş atalarımız vesselam
Kim gelecek ~ 11 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Bolat hepsinden tehlikeli ~ 11 ay önce
İç yüzü göstermeye çalıştığı gibi değil.Kuvvetsizken 17 sene yaptığı boyunca sinen, makam gücü alınca karşısındakinin kişilik gücüne değil referansına göre hareket eden dünya tamahkarı iyi olmayan bir insandır.
heveslenme sami ~ 11 ay önce
bir yere gideceği yok Ahmet beyin. baksanıza kardeşi bakan olmuş. O önemli değil belki. önemli olan bir gün onun yerine biri gelirse onun torpilinin daha büyük olması. Beni işe kotil aldı derken doğru söylemiyorlar. Kotil emri uyguladı. O sırada Müsiad başkanı olan şahsında soyadı bolat' dı. Kimbilir o da başka bir akrabasıdır belki?.
Farksız ~ 11 ay önce
Bay Bolat diğerlerinden farklı mı ? Tepeden inme havacılık ile alakası olmayan bir başkan.Kendisi başa geldiğinde birsürü insanın ekmeğiyle oynadı .. Seçim zamanı 400 uçak alacağız 10.000 kişiye istihdam sağlayacağız çalışanlara ev yapacağız taşeron firmaları tek çatı da birleştireceğiz diye bir sürü vaatde bulundu .. Daha çalışanların pazar mesaisini ödeyemeyen,Banka promosyonlarını ödeyemeyen zihniyet… Bakalım vaatlerini gerçekleştirecek mi izleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakkı ~ 11 ay önce
tebrik ediyorum kardeşim yorumunuz yerinde buluyorumi çetin bey'e ayrıca bir teşekküre burcum var, çetin bey iyi ki varsınız.
Hesabını vereyemeyecek ~ 11 ay önce
Ahirette ateşi bol olsun
Insanlar ~ 11 ay önce
Insanlarin ahlaksiz oldugu bir ulkede hersey yozlasir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000