19 Ağustos 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Ağlayıp sızlamayın mutluyum. Gidiyoruz geliyoruz instagrama bol bol story post atıyorum. Düzenli vücut çalışıyorum. Ekipler sağolsun yatılarda ve eve dönüşlerde yalnız bırakmıyorlar mutlaka 1,2 skor oluyor. Daha ne olsun hayat güzel bence.
  • Yks 2021'deki pilotaj kontenjanlarının niye bu kadar fazla olduğunu çözen var mı? Aydın üni de dahil sözde bazı üniversiteler bu sene pilot almayacaktı hepsi alıyor şu an.
  • 20 senemi bu sektöre verdim. Hiçbir sıkıntılı dönemde, hiçbir şirkette pilotların birlik içerisinde hareket ettiklerini duymadım, gözlerimle de şahit olmadım. Etkiye tepki gösterenler muhakkak oldu, sayıları o kadar az ki. Devede kulak, yüzde biri geçmez. Çoğunluk şahsi çıkarına göre hareket eder. Lafa gelince herkes borazan kesilir. İcraata gelince herkes kendi ağzına susturucu takar. Pilot krizi yaşanır ve yumurta kapıya dayanınca şirket bir günde bir iyileştirme daha yapar, kimse kılını bile kıpırdatmaz. İşte o zaman, şimdilerde borazan kesilen pilotlar için çalıştıkları şirketten daha iyisi yoktur.
  • Orasi acildi, burasi acilmak uzere, şu sirket alimlara basladi, şurasi mail atti... Sonuc ne olur, kac kisi Thy den ayrilir bilinmez ama hemen hemen herkes sirkete kinlenmis durumda. Personel cikisi az da olsa cok da olsa isyerine kinlenen personelden sirkete ne kadar fayda gelir, gorunmeyen kayiplarin buyuklugu nedir, bu sorularin cevabini tabi ki vizyonu, ahlaki, egitimi olan yoneticiler bilir.
  • yine bütün cehalet aşağıda toplanmış.
  • Cadetler ne zaman is basi yapcak yaaaaaa nerdeyse 3 sene olcak gireli daha ucus yok ortada
  • Tras bittiyse doğru işinizin başına . Giderlermiste bla bla o iş biraz yürek ister risk almak ister 6 okka ister . giden hemen gitsin görelim kaç kişiymis.
  • İnanmayın burada katara emirates e gidecem diyenlere bunlar dümenci :) kaslı fo yazanların da tepesi kel göbeği balkon gibi olduguna eminim. Ama insallah ben yanılırım, siz gidin de akademiye alım olsun ben köle olmak istiyorum thy de size ne birader ?
  • Bu kadar yalamaci pırasacı var ken Tgs de bu şirketten hiç bisey olmaz saniyomusunuz ki ikramiyeleri verecekler vermicekler hakım sonuna kadar haram olsun...?
  • Katar baskani al bakar SADECE PILOTLARA bir eposta gonderdi okumanizi ve yayinlamanizi oneririm. Katar baskani bile kokpit ile kabin ayrimi yapabiliyorken thy’de kabin kokpite esdeger goruluyor.

KABUS

Bir yılı aşkın süredir kabus görüyor gibiyiz. Üst üste gelen olaylar, yaşamımızı olumsuz etkilediği gibi geleceğe de pozitif bakışımızı değiştirdi.

Pandemi, kazalar, depremler, yangınlar, seller derken daha başka ne olabilir ki diye düşünüyor insan. Krizleri yönetmekte ayrı bir  maharet istiyor. Bu hem yönetim hem de halk için de geçerli. Son facianın olduğu Sinop’ta sel felaketini canlı olarak yaşadım. Ne içme suyu ne temizlik için su ne de bir somun ekmek bulanamıyor. Elektrikler kesik, iletişim ve ulaşım imkansız. Üzerine bir de kayıplarımız. Herkese geçmiş olsun.

KABİNDE NELER OLUYOR?

Türk Hava Yolları kabin memurlarını geçtiğimiz haftalarda biraz eleştirmiştim. Konu da ankete neden katılmadıkları ve ufak bir maske olayıydı. O kadar yanlış yerlere çekilmiş ki olay şaştım kaldım. Oysaki eski kabin memurları beni gayet iyi bilir. Seferlere ufak hediyelerimle gider onların biraz olsun tebessüm etmelerini sağlardım. Yükleri ağır. Ancak kabin memurlarındaki değişimi dışarıdan gelenlere bağlıyorum. Diğer şirketlerden THY’ye yalnızca maaş ve daha çok gezmek için gelmek istediklerini bizzat duydum. Gezecek olan insanın yolcuyla ne alakası olur? Kaldı ki uçak içinde bile kendilerini farkettiriyorlar. İkramın olmadığı iç hat seferlerde çocukların gözüne soka soka yemeğini taşıyan bu iş bilmezleri, yine amirlerinin dikkati kurtarıyor. Sanırım iltica iddialarına konu olanlar da onlar olsa gerek. Ahh eskiler de  olmasa...

ALTYAZI

Eleştiri herkesçe hoş karşılanmaz. Ancak eleştirinin yapıcı olması da önemlidir. Bu bağlamda gördüğümüz eksikleri ve yanlışları da yazmamız aslında şirket menfaatinedir.

Bilindiği üzere THY, güvenlik videoları İle bir çok defa gündeme gelmiş, Lego filmleri için ödenen rakamlar sorgulanmıştı. Yıllar önce çekilen THY güvenlik videosunda bile altyazıda yazım hatası bulmuş biri olarak şimdiki eleştirim ise altyazıların Türkçe’de Türkçe, İngilizce’de İngilizce olması. Türkçe’de İngilizce altyazı ve İngilizce dublajda da Türkçe Altyazı olması daha mantıklı olmaz mı? Güvenlik bir uçuştaki en önemli unsur. Yolcunun dikkatini ne kadar çekebilirseniz o kadar iyi. Güvenlik videoları örneklerini altta paylaşıyorum.

Filoyu Genişletirken Aman Dikkat

Her geçen gün THY’deki pilot huzursuzluğu giderek artıyor. Maaşlarda ki kesintilerin yanı sıra aidiyet duygusu da kalmadı gibi birşey. Türk Hava Yolları yönetiminin filoyu genişletirken pilot ihtiyacını da hesaba katması gerekiyor. Lakin eldeki bir de kaçmak üzere...

Eldeki bir sıfırdan iyidir demeyin gün gelir eksiye düşersiniz...

Emniyetli uçuşlarınız olsun...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Güvenlik Videolarından Qatar, Aeroflot,  Air Berlin ve Korean Air’dan örnekler;

KABUS

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

Soğuk yarım kahve seven FO ~ 3 yıl önce
Ağlayıp sızlamayın mutluyum. Gidiyoruz geliyoruz instagrama bol bol story post atıyorum. Düzenli vücut çalışıyorum. Ekipler sağolsun yatılarda ve eve dönüşlerde yalnız bırakmıyorlar mutlaka 1,2 skor oluyor. Daha ne olsun hayat güzel bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazandığı her kuruşu borsada batıran kaslı Fo ~ 3 yıl önce
Yks 2021'deki pilotaj kontenjanlarının niye bu kadar fazla olduğunu çözen var mı? Aydın üni de dahil sözde bazı üniversiteler bu sene pilot almayacaktı hepsi alıyor şu an.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedenmi ~ 3 yıl önce
Çünkü işsiz kalacağı bariz ortadayken hale pilotluğa para yatıran keriz dolu ortalık. Kerizden Türkiye’de öperler. Hadi gencolar takın tek sırmayı havalı havalı büyük maaş hayalleri ile takılın 4 yıl. Keyfini çıkarın mutlu olduğunuz son 4 yıl olacak. Sizden önceki son 3 mezun döneme bir sorun bakalım kaç kişi iş bulmuş. Ahansnn. Gidin mühendislik tıp falan okuyun. Parayı verince dışarıda da pilot oluyorsun, üniversiteye gerek yok.
Pilotlar? ~ 3 yıl önce
20 senemi bu sektöre verdim. Hiçbir sıkıntılı dönemde, hiçbir şirkette pilotların birlik içerisinde hareket ettiklerini duymadım, gözlerimle de şahit olmadım. Etkiye tepki gösterenler muhakkak oldu, sayıları o kadar az ki. Devede kulak, yüzde biri geçmez. Çoğunluk şahsi çıkarına göre hareket eder. Lafa gelince herkes borazan kesilir. İcraata gelince herkes kendi ağzına susturucu takar. Pilot krizi yaşanır ve yumurta kapıya dayanınca şirket bir günde bir iyileştirme daha yapar, kimse kılını bile kıpırdatmaz. İşte o zaman, şimdilerde borazan kesilen pilotlar için çalıştıkları şirketten daha iyisi yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km’ye ~ 3 yıl önce
Sen km’sin galiba. Zira pilotlar en buyuk hareketi yapip havasen’e gecti ama sizin kabinciler gecmedi.
Havasen ? ~ 3 yıl önce
Kaç pilot geçti ? Tamamı geçti mi ? Yoo.. Hak,adalet değil sadece para derdinde olan insanlarla ortak bir tutum içine kendi adıma ben girmem. Kuraldan tek anladığınız mesai aşımı, onun dışında her şeye eyvallah yeter ki para mı ver diyenlersiniz. Mesai aşımına takılmanız da sadece yaşanan olaylar sonucu, gözünüz korkmasaydı onu da sallamazdınız. Uçağı sadece kokpitten ibaret sanıp orayı indirip kaldırdığını sananlar, arkada olan bitenleri sağa sola paslayanlar, hadi kapatın gidelim diyenler... önce kurallara kendiniz uyun sonra hak talep edecek kıvama belki gelirsiniz.
Kinlenen kaslı kaptan ~ 3 yıl önce
Orasi acildi, burasi acilmak uzere, şu sirket alimlara basladi, şurasi mail atti... Sonuc ne olur, kac kisi Thy den ayrilir bilinmez ama hemen hemen herkes sirkete kinlenmis durumda. Personel cikisi az da olsa cok da olsa isyerine kinlenen personelden sirkete ne kadar fayda gelir, gorunmeyen kayiplarin buyuklugu nedir, bu sorularin cevabini tabi ki vizyonu, ahlaki, egitimi olan yoneticiler bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kin ~ 3 yıl önce
Kendi adıma evet kinliyim. Ama asla erken flap koyma,yada fazla yakıt yakma,bişeyleri eksik ya da özensiz yapma gibi bazılarının konuştuğu şeyleri yapmam. Profesyonel bi is yapıyoruz. Yarın bigun şartlar degisir bu defa pilot açığı bas gösterir. Ama tabii ki pist yerine taksi yolundan kalkmaya çalışmak gibi olaylar bu motivasyonsuzlugun eseri. Kasıtlı olmasa da bu insanların istek ve arzusu bitmiş durumda. Bir yönetici olsam bu konuyu didiklerdim kök sebebi icin.
Didik ~ 3 yıl önce
Hani zaten didiklemeye bile gerek yok. Ayan beyan ortada.
slm ~ 3 yıl önce
yine bütün cehalet aşağıda toplanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm ~ 3 yıl önce
Sen şimdi bu yorumla kültür fışkırtmışsın aşağı yukarı. Diyecek sözün yok madem zahmet etmeseydin.
insta pilotu ~ 3 yıl önce
Cadetler ne zaman is basi yapcak yaaaaaa nerdeyse 3 sene olcak gireli daha ucus yok ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadik ~ 3 yıl önce
Tras bittiyse doğru işinizin başına . Giderlermiste bla bla o iş biraz yürek ister risk almak ister 6 okka ister . giden hemen gitsin görelim kaç kişiymis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt . ~ 3 yıl önce
Sen şu söylediğini yüreğin varsa suratıma şöyle. Beyni yok Fikri var ! Sende göreceksin gidince , abilerinde...
Sadik’a ~ 3 yıl önce
Amacin pilotlari gonderip kendine zam kapmak seni cakal seni
İnanmayın ~ 3 yıl önce
İnanmayın burada katara emirates e gidecem diyenlere bunlar dümenci :) kaslı fo yazanların da tepesi kel göbeği balkon gibi olduguna eminim. Ama insallah ben yanılırım, siz gidin de akademiye alım olsun ben köle olmak istiyorum thy de size ne birader ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafalar guzel ~ 3 yıl önce
Alım yokken nasıl gitsin adamlar ?
Teeeegeeess ~ 3 yıl önce
Bu kadar yalamaci pırasacı var ken Tgs de bu şirketten hiç bisey olmaz saniyomusunuz ki ikramiyeleri verecekler vermicekler hakım sonuna kadar haram olsun...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katar ~ 3 yıl önce
Katar baskani al bakar SADECE PILOTLARA bir eposta gonderdi okumanizi ve yayinlamanizi oneririm. Katar baskani bile kokpit ile kabin ayrimi yapabiliyorken thy’de kabin kokpite esdeger goruluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000