24 Haziran 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Winglet Çelebide işler çok kötü. Her çalışanın kimyası bozulmuş durumda. Bagaj atan müdürler mi dersiniz wheelchair ittiren harekat memuru mu dersiniz handling kaynaklı gecikmeler mi dersiniz arttı da arttı. Az personel çok iş. Günü kurtarmayı bırakın anı kurtarmaya çalışıyor çelebi. Pegasus , TGS , Sun Express birçok transfer yaptı çelebiden. E napsınlar. 3 kuruş maaşa bir dünya iş stres. En önemlisi ise işten anlamayan yöneticiler. Servis formlara bile havayolu temsilcileri dalga geçer gibi trajekomik şikayetler yazıyor. Herkesin kimyası bozuldu , herkes bir an evvel şirketten kaçmaya çalışıyor. Canan Hanım doğru söylemiş 2-3 seneye çelebi diye birşey kalmaz.
  • sonuç 15-0. acaba kimin ayıbıdır.Çalışanlarınmı.
  • Çelebi Crew Merhaba Çetin Bey, ben yakında Çelebi'de çalışacağım fakat kurum hakkında internet ortamında çok olumsuz eleştiriler (maaş, yemek, çalışma saati vs. gibi) ve burda da sizin yazınızı okuyunca şirketten korkmaya başladım özellikle gelecek kaygısı yaşamaktayım. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.
  • çetin bey. Bilgi için cok teşekkür ediyorum. İki cevabınızı da Arkadaşlarımla paylaştım. Demekki boyle guzel sartlarda calısanlarda varmış.Tabiiki o şirketlerin sahiplerini vede İnsan kaynakları Müdürünü tebrik etmek gerekir. Bu bilgiyi bir yazınızın içindede verebilirseniz çok kimse ogrenmiş olur. Verdiiz bu bilginin detayını internette okudum. Eminim daha geniş bilgi veren yerlerde vardır. Bize yanlız iç çekmek düşüyor bu durumda.saygılarımla.
  • Çetin bey, Yazınız anlamak isterseniz çok şey anlatıyor. Anket sualleri iyi seçilmiş. Onu doldurdum. Tabii ki örnek 12.madde önemli değil diyemiyorum. Maalesef tüm iyi niyetime ve hiç olmaz ise birkaç suale evet demek istememe karşı bunu yapamadım. Bu nedenle şirketimi söylemeyeceğim. Ancak bir şey sormak isterim. Burası benim ilk iş yerim. Fazla bilgim yok. Acaba sektörümüzde değil, ülkemizde bir kuruluş bu uygulamaların hepsini düzgün bir şekilde yapıyormudur? doğrusunu isterseniz zannetmem. Tabi bu bizim 15 hayır puanımız için bahane değil. Ama kimsenin yapmadığını neden biz bekleyelimki. Beklesekte boşuna olmazmı? Tüm yazılarınızı takip eden birisi olarak size soru sormam ayıp değildir herhalde.kusura bakmayın.
  • Insan Kaynakları sorumlusunun öncelikli görevinin personelin huzurunu sağlamak yani işyerinde adaleti tesis etmek tespitiniz çok önemli.Denge ile iş yerinde huzur kültürü oluşturmak..uzak doğu dizilerinde gördüğümüz gibi.evet ülkemizde yabancısıyız.

İŞYERİNDEKİ DENGE

İnsan Kaynakları Üniteleri çalışanları kucaklıyor mu?
Aşağıdaki anketi kendiniz için doldurunuz. Sonuca bakıp düşünün isterseniz.
Yazılanlar doğru mu?


Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri   
Oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir


Personel Müdürlüklerinin adı değişip İnsan Kaynakları Müdürlüğü olduğundan beri ne hikmetse bu ünitenin Müdür veya daha üst unvanlı yöneticileri ile bir türlü anlaşamadım. Türk Hava Yollarındayken Aliye Alptekin kardeşimiz vardı, İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısıydı. Kendisini hayli üzdüğümü hatırlarım. O da beni üzmüştür mutlak. Ancak özel sektörün aynı noktalarda görev yapan değişik örneklerini ( Bende Havaş Genel Müdür İnsan Kaynakları Yardımcılığı görevini bir süre ifa ettim. Tabii ki kendim de dâhilim ) gördükten sonra Aliye hanımın kıymetini daha iyi anladım. Nitekim Türk Hava Yollarından ayrılmasını takiben İnsan Kaynakları konusuna çok daha fazla önem verdiğini bildiğimiz bir uluslararası kuruluşta aynı görevi başarı ile yaptı. Tabii ki bu bir anlamda konu hakkındaki uzmanlığının bir göstergesiydi bu çalışma. Kendisini sevgi ve saygı ile anıyorum.

Türk Hava Yollarındaki görevimden sonra özel sektörün üç örneğinde kısa ve uzun dönemler görev yaptım. Bir süre önce, 2013 Nisan ayı sonunda özel sektör çalışmam da sonlandı Burada aynı görevi üstlenmiş bulunan arkadaşlarımız ile ilgili olarak da aynı duyguyu yaşayıp yaşamayacağımı inanınız ki hayli merak ediyorum. Tabii ki bundan sonra göreceğim veya uzaktan izleyeceğim örneklere bağlı.

Bunu yalnız görev yaptığınız kuruluşun İnsan Kaynakları Ünitesinin çalışmalarının iş görenler açısından ne denli önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak için ve İşyerlerindeki “ denge” nin nasıl ve hangi uygulamalardan ötürü bozulduğunu ortaya koyabilmeyi ümit ederek, içinizden de olsa sizlere “bu doğru” dedirtmek için paylaşıyorum.

Türk Hava Yollarındaki çalışmamızın büyük bir bölümünde Türkiye Sivil Havacılık Sendikasının üyesiydik. Mevcut olan bir ton Sendikal konu arasında anlaşamadığımız bir husus vardı ki o da İşyeri Sendika temsilcisinin Sendikaya karşı çalışanlarımı, yoksa çalışanlara karşı Sendikayı mı temsil ettiğiydi. Bunun ucunu bir türlü bulamamıştık. Sonunda arkadaşlık galip geldi ve gedikli Sendika temsilcimiz rahmetli Engin İyibilek, bizim gibi düşünmemesine rağmen “ Sendikaya karşı çalışanların temsilinin” sulhun avdeti açısından uygun olacağını kabul ederek görevi bu yönde ve bu şeklin gerektirdiği anlayışla yürüttü. Kurduğu denge ile her iki tarafı da yönetti başka bir deyişle. Anlaşmazlık ta sona ermiş oldu. İnsan Kaynakları ünitesi içinde benzeri ikilemi her zaman yaşadım. Halen de yaşıyorum. İnsan Kaynakları ünitelerinin tepe yöneticisi / yöneticileri Genel Müdüre veya patrona bağlı çalışıyor. Görevlerine bakılırsa faaliyetlerinin çok büyük bir bölümü iş yerinin / iş görenlerin huzuru ile ilgili. İnsanın huzurlu olabilmesinin şartlarını düşünürsek, konumuz açısından bu kelimenin neleri kapsadığı net bir şekilde görülür. Bu fonksiyonu yerine getirmekle görevli olan ünitenin tepe noktasının üst Yönetime karşı çalışanların hak ve hukukunu korumak gibi bir görevi de olmalı diye düşünürüm hep. Bu bir yerde çalışanı da temsil etmekten farklı bir işlev değil.

Onların fonksiyonuna yukarılarda başka bir noktadan bakıldığı takdirde, organizasyonel açıdan patrona / Genel Müdüre bağlı olmaları nedeni ile bu noktada öyle bir denge kurulması gerekli ki hem İnsan Kaynaklarının tepesindeki görevini yapsın, hem patronların hem de iş görenlerin hukukunu korusun. Her ne kadar iki tarafın hak ve hukuku birbiri ile çakışır durumdaysa da orta ve makul noktayı bularak bir denge yaratmak tabii ki mümkün. Ancak bu elastikiyet herkesin başarabileceği bir uygulama değil.  Hele hele ortak noktayı sürekli patronların dizinin dibinde ve onların iki dudağının arasında arama alışkanlığında olanlar için.

Tabii ki İnsan Kaynakları ünitelerinin aşağıdaki ankette belirtilen konuların dışında birçok önemli görevi daha var. Konuların menfi olarak değerlendirilmesinin tüm sorumlusu tabii ki İnsan Kaynakları Yönetici ve çalışanlarıdır diye düşünmemek de gerekir. Ancak tarafınızca verilecek olan “Hayır“ cevaplarındaki sorumluluğun aslan payı tabii ki yine onların. Çok tepelerde oturanların “ Yönetim Kurulunu ikna edemedim, patron karşı çıktı” vb.. mazeret üretme hakları olmamalı. Bu olmamalı ama bu ünitenin başarılı çalışmalar sergileyebilmeleri için patronlarında bu dengenin tesisi konusunda asgari niyetli olmaları da şart. Esasen bu da çok çok önemli ve de şirket açısından halledilmesi şart olan  bir denge sorunu. Bu durumda peşin hüküm serdetmenin sakıncası yok. Dengelerin bozulmasının tek sorumlusu İnsan Kaynakları değil.

Ama günah keçisi tabii ki IK üniteleri. Günah yüzdesini ben kestiremem. Günahkâra göre değişkendir mutlak. Her ne kadar İnsan Kaynakları ünitesinin günah keçisi olduğunu kabulleniyorsak da, yetki ve işyerine hakimiyet duygusunun bu ünitenin bazı görevlilerini raydan çıkarttığı da zaman zaman görülüyor. Hele hele bu yetki standartların tamamen dışında bir şekilde şirketin en tepesinden devrediliyorsa,  işte o zaman kişisel hazım sorunu ortaya çıkıyor ve de en büyük benim fobisine kapılan yöneticiden çalışanlar hiçbir fayda ummuyor. Daha da kötüsü bu ünite çıkışlı hiçbir uygulamaya çalışanlar hiçbir zaman kesinlikle güvenmiyor. Şirketinize durum böyle ise, deneklerin belirlenmesi kesinlikle mümkün olmayan bir sistemle bir anket düzenleyip sonucu görünüz.

Her ankette bir değerlendirme baremi olur. Bizim ankette böyle bir barem yok. Siz iş gören olarak hangi maddelerin uygulanmasından vazgeçebiliyor ve de o maddeler bizler için önemli değil diyebiliyorsanız onları yok farz edin. Tabii ki uygulanmasından vazgeçilebileceğiniz veya olmaz ise de olur diyebileceğiniz maddeler var mı? Bilemiyorum. Anket sonucunu kendi açınızdan yorumlarsanız, bunu sonuçlardan çıkartmaya çalışacağım. Yorumlamazsanız da vatan sağ olsun. Demek ki mevcut dengeden memnunlarmış deyip bu konuyu geçmekten başka yapacak bir şey yok.

Bu anketin amacı İnsan Kaynakları Ünitelerini puanlamak değil, olmaz ise olmaz noktaları ortaya koyarak şayet mevcut ise şirketlerimizde yaşanan dengesizliğin ana nedenlerini ortaya koymak ve aranızda bir görüş birliği yaratmak.
Bakarsınız aynı görüşte olabilmek bir gün, bir şekilde işinize yarar.
Kim bilir?
Tek ağızdan konuşabilmenin konforunu yaşarsınız belki de.
Bunun hayli yabancısı olduğumuzu hepimiz biliyoruz..
 

İŞYERİNDEKİ DENGE

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

winglet ~ 11 yıl önce
Winglet Çelebide işler çok kötü. Her çalışanın kimyası bozulmuş durumda. Bagaj atan müdürler mi dersiniz wheelchair ittiren harekat memuru mu dersiniz handling kaynaklı gecikmeler mi dersiniz arttı da arttı. Az personel çok iş. Günü kurtarmayı bırakın anı kurtarmaya çalışıyor çelebi. Pegasus , TGS , Sun Express birçok transfer yaptı çelebiden. E napsınlar. 3 kuruş maaşa bir dünya iş stres. En önemlisi ise işten anlamayan yöneticiler. Servis formlara bile havayolu temsilcileri dalga geçer gibi trajekomik şikayetler yazıyor. Herkesin kimyası bozuldu , herkes bir an evvel şirketten kaçmaya çalışıyor. Canan Hanım doğru söylemiş 2-3 seneye çelebi diye birşey kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP winglet ~ 11 yıl önce
Notunuz. Bu konunun altına alınmıştır. Diğer Şirketlerin Çelebi' den transfer yaptıkları malum. Ancak bu transferin Çelebi'yi sarsacak düzeye erişip erişmediğini bilmiyorum. Lütfen 01 Temmuz günü sisteme gireceğim yazımı okuyunuz. Adı Pantolonun arkasındaki yama- Torpilli personel.Kolay gelsin diyorum.
sonuç belli ~ 11 yıl önce
sonuç 15-0. acaba kimin ayıbıdır.Çalışanlarınmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SONUÇ BELLİ ~ 11 yıl önce
kİMİN AYBI OLDUĞUNU BİZLERİN BELİRLEMESİ VE İSİM ZİKRETMESİ HOŞ OLMAZ. KALDI Kİ HANGİ ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞINIZIDA BİLMİYORUM. TABİİ Kİ AYIP VARSA ÇALIŞANLARIN DEĞİL.HANİ DERLER YA, KABAHAT SAMUR KÜRK OLSA KİMSE GİYMEZMİŞ. HİÇ KİMSE DE BİZİM AYIBIMIZDIR DEMEYECEKTİR BUNA EMİNİM.
CELEBİ CREW ~ 11 yıl önce
Çelebi Crew Merhaba Çetin Bey, ben yakında Çelebi'de çalışacağım fakat kurum hakkında internet ortamında çok olumsuz eleştiriler (maaş, yemek, çalışma saati vs. gibi) ve burda da sizin yazınızı okuyunca şirketten korkmaya başladım özellikle gelecek kaygısı yaşamaktayım. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇELEBİ CREW ~ 11 yıl önce
Öncelikle notunuzu bu yazıya taşıdığımı söylemeliyim. Hayırlı olsunla başlayalım. Havalimanında kolay iş yok gibi.Gençken çekilir.Yaşlanıncada alışkanlık olur, vazgeçmek hayli zordur. Çalışan için her şirketin belirli zorlukları ve işgörene ters veya ağır gelen uygulamaları var. Çelebinin de tabii ki.Ancak işe başlarken bunları düşünmemeniz gerekir.Ben de ilk girdiğimde renkli ve hareketli tempoya şaşırmıştım. Kopmayı çok düşündüm.Ama bir türlü beceremedim. Havalimanında çalışmak her şeye rağmen zevklidir.Size maaşınızı söylemişlerdir zannederim. Çalışma saatlerinizle de ilgili bilgi vermiş olmaları gerekir. CHS 'nin çok büyük kısmı vardiyalıdır. Gelecek kaygısı konusunu şu an için düşünmeyin. Hele bir adım atın. Uygulamaları bir görün.Biraz tecrübe kazanın. Bunu o zaman düşünürsünüz ve size uygun değilse ayrılmayı denersiniz. Hiç olmaz ise tecrübeli biri olarak yeni bir iş ararsınız.Size tekrar hayırlı olsun diyorum. Tegi ile.mennim mutlu olmanızdır. Sev
Çelebi Crew ~ 11 yıl önce
Çok teşekkür ederim Çetin Bey! Havacılık sektörünü çok istemiştim. Çok üst düzey çok güçlü bir siyasiden de yüzyüze yardım istemiştim. Bana yardım etmedi. Allah yardım etti. Tekrar teşekkür ederim. Allah işlerinizde yolunuzu daima açık etsin.
CVP ÇELEBİ CREW ~ 11 yıl önce
SİYASİLERİN DESTEĞİ BİR YERE KADAR KRDŞ.İYİ Kİ TAVASSUT ETMEMİŞ VEYA EDEMEMİŞ. KENDİNİN BAŞARMIŞ OLMASI DAHA GÜZEL.SONBRASINI DA HALLEDERSİN DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SANA BAŞARILAR DİLİYORUM.
ya başkaları ~ 11 yıl önce
çetin bey. Bilgi için cok teşekkür ediyorum. İki cevabınızı da Arkadaşlarımla paylaştım. Demekki boyle guzel sartlarda calısanlarda varmış.Tabiiki o şirketlerin sahiplerini vede İnsan kaynakları Müdürünü tebrik etmek gerekir. Bu bilgiyi bir yazınızın içindede verebilirseniz çok kimse ogrenmiş olur. Verdiiz bu bilginin detayını internette okudum. Eminim daha geniş bilgi veren yerlerde vardır. Bize yanlız iç çekmek düşüyor bu durumda.saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YA BAŞKALARI ~ 11 yıl önce
RİCA EDERİM KRDŞ. DETAY BİLGİ TABİİ Kİ VAR. ANCAK BU BİLGİ ÖNÜMÜZDEKİ AY YAYINLANACAK OLAN CAPİTAL' DE YAYINLANACAK. BEN DE İKİNCİ OLARAK KAPİTAL'İ ARADIM.VE ONLARDAN ÖĞRENDİM, DAHA SONRA GAZETELERE BAKTIM. MERAKI TEMMUZ KAPİTAL'İ OKUYARAK GİDERMENİZİ RİCA EDİYORUM.BÖYLESİ ETİĞE DAHA UYGUN. SORUP BENİ ARAŞTIRMA DURUMUNDA BIRAKMANIZ DAN MUTLU OLDUM. SAYENİZDE BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMA İMKANI BULABİLDİM. CAPİTAL YAYININDAN SONRA KONUYU APH' A TAŞIYACAĞIM. SLM. SEVG.
Ya Başkaları ~ 11 yıl önce
Çetin bey, Yazınız anlamak isterseniz çok şey anlatıyor. Anket sualleri iyi seçilmiş. Onu doldurdum. Tabii ki örnek 12.madde önemli değil diyemiyorum. Maalesef tüm iyi niyetime ve hiç olmaz ise birkaç suale evet demek istememe karşı bunu yapamadım. Bu nedenle şirketimi söylemeyeceğim. Ancak bir şey sormak isterim. Burası benim ilk iş yerim. Fazla bilgim yok. Acaba sektörümüzde değil, ülkemizde bir kuruluş bu uygulamaların hepsini düzgün bir şekilde yapıyormudur? doğrusunu isterseniz zannetmem. Tabi bu bizim 15 hayır puanımız için bahane değil. Ama kimsenin yapmadığını neden biz bekleyelimki. Beklesekte boşuna olmazmı? Tüm yazılarınızı takip eden birisi olarak size soru sormam ayıp değildir herhalde.kusura bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YA BAŞKALARI ~ 11 yıl önce
GENÇ ARKADAŞIM, İLK İŞ YERİM DEDİĞİNİZ İÇİN SİZE GENÇ ARKADAŞIM DİYE HİTAP EDİYORUM. İŞ YERİNİZİN İSMİNİ VERMEMENİZİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM.LÜTFEN SAMİMİYETİME İNANINIZ ÖYLE VEYA BÖYLE İŞ YERİNİ KORUMA GÜDÜSÜ İLE HAREKET EDEN ARKADAŞLARIMA ÇOK DEĞER VERİYOR VE SAYGI DUYUYORUM. KUSUR NE DEMEK? TABİİ Kİ SORACAKSINIZ. SİZİ ANCAK BİR İKİ GÜN İÇİNDE CEVAPLAYABİLECEĞİM. BENİ BAYAĞI BİR ARAŞTIRMA YAPMA VE DÜŞÜNME DURUMUNDA BIRAKTINIZ. VAKTİM BOL. SAĞA SOLA BAKACAĞIM. SİZİ GEÇ DÖNECEK OLMAMDAN ÖTÜRÜ BEN ÖZÜR DİLİYORUM.HOŞÇA KALIN.
CVP ..BAŞKALARI 1 ~ 11 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞIM. TÜRKİYEDE BU YAZIDA YER ALAN ANKETTEKİ SORULARIN TÜMÜNE EVET CEVABI VEREBİLECEK KURULUŞ VAR MI? SUALİNİZİ CEVAPLAYABİLMEK İÇİN ÖNCE BİR HR DERGİSİNE MÜRACAAT ETTİM. ONLAR BENİ BİR EKONOMİ YAYININA YÖNLENDİRDİLER. CEVAP 2 BÖLÜM HALİNDE AŞAĞIDA.. 49 ÜLKEDE YERLEŞİK ULUSLARARASI BİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ OLAN GREAT PLACE TO WORK; ADAY ŞİRKETLERİN ÇALIŞANLARININ RPT ÇALIŞANLARININ CEVAPLANDIRDIĞI “TRUST İNDEX” ANKETİ SONUÇLARI VE İK POLİTİKALARI İLE UYGULAMALARI KONULU SUALLERİN CEVAPLANDIRILDIĞI “CULTURE AUDİT” ANALİZLERİNİN ORTALAMASI SONUCUNDA 12 ŞİRKETİ TÜRKİYE’NİN EN İYİ İŞVERENİ OLARAK BELİRLEMİŞ. BAŞKA BİR İFADE İLE ÇALIŞANLAR ŞİRKETLERİNİ DEĞERLENDİRMİŞLER. BU ÇALIŞMAYA 37 ŞİRKET İŞTİRAK ETME CESARETİNİ GÖSTERMİŞ VE 12 ŞİRKET BU ÜNVANA LAYIK GÖRÜLMÜŞ. PLACE TO WORK MÜKEMMEL İŞYERİNİ ÇALIŞANLARIN YÖNETİCİLERİNE GÜVENDİĞİ, YAPTIKLARI İŞTEN GURUR DUYDUKLARI VE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI İNSANLARDAN KEYİF ALDIĞI YER OLARAK TARİFLİYOR. ( ARAŞTIRMAYI KÜÇÜMSEMEMENİZ VE KONUNUN CİDDİYETİNİ ANLAMANIZ İÇİN GREAT PLACE TO WORK İÇİN İNTERNETE BAKINIZ LTF ) SİZCE BU İKİ ANKETTE ÇALIŞANLARA NE SORULMUŞTUR DERSİNİZ?
CVP BAŞKALARI 2 ~ 11 yıl önce
GÜVEN, İK POLİTİKALARI VE UYGULAMALARI, FIRSAT EŞİTLİĞİ, İŞ GÜVENLİĞİ, İŞ YAŞAM DENGESİ VB. YANILMIYORSAM BİZİM ANKETİMİZ DE BUNLARN 80 %’SİNİ KAPSIYOR. BUDA GÖSTERİYOR Kİ, ÜLKEMİZ DE BU SUALLERİN ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜN VEYA TÜMÜNÜN EVET DİYE CEVEPLAYACAK ŞİRKET ÇALIŞANLARI MEVCUTMUŞ. DEĞERLİ ARKADAŞIM. ÇALIŞTIĞINIZ ŞİRKET BÖYLE BİR ENSTİTÜNÜN YAPTIĞI ARAŞTIRMAYA GİRSE SİZCE SONUÇ NASIL OLUR? SİZ SUALLERİN HEPSİNE HAYIR DEDİĞİNİZE GÖRE, GERİSİNİ HESAP EDİNİZ. ŞİRKETİNİZ BÖYLE BİR ÇALIŞMAYA İŞTİRAK EDEBİLİR VE BU CESARETİ GÖSTEREBİLİR Mİ? İŞ YERLERİ BANA GÖRE KUTSALDIR. İHANET ETMEMEK VE GÖREVİ İYİ YAPMAK GEREKİR. SİZİNLE BU ETİK ÇİZGİLERİN AYNI NOKTASINDA DURUYORUM. SİZ ŞİRKETE BAĞLILIĞI ÇALIŞTIĞINIZ YERİN İSMİNİ VERMEYEREK GÖSTERİYORSUNUZ. BEN DE SPESİFİK OLAYLARDAN BAHSETMİYOR VE GENEL BİR ANLATIM YAPIYORUM. SEKTÖRÜN ÇOĞUNLUĞU HER ŞEYE SESSİZ KALIYOR ( KİBARLIK OLSUN DİYE ÇOĞUNLUĞU DİYORUM ) BEN ÇALIŞTIĞIM YERLERE BAĞLILIĞIMI AKSAKLIKLARI DÜZELTİLEBİLMESİNE KATKI SAĞLAMAK ÜMİDİ İLE YAZARAK, SÖYLEYEREK GÖSTERMEĞE ÇALIŞIYORUM. HEDEF AYNI ANCAK BAĞLILIĞIN GÖSTERİM ŞEKLİ DEĞİŞİK. DUYAN VAR MI? DERSENİZ,YOK ŞİMDİLİK. KOLAY GELSİN. SVG.
sinerji ~ 11 yıl önce
Insan Kaynakları sorumlusunun öncelikli görevinin personelin huzurunu sağlamak yani işyerinde adaleti tesis etmek tespitiniz çok önemli.Denge ile iş yerinde huzur kültürü oluşturmak..uzak doğu dizilerinde gördüğümüz gibi.evet ülkemizde yabancısıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SİNERJİ ~ 11 yıl önce
bU SAATTE YAZIMI OKUMUŞ OLMANIZDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM. DOĞRUSUNU İSTERSENİZ YORUMUNUZU GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM. SAAT 01.20. TABİİKİ MUTLU OLDUM. HUZUR KELİMESİ GENİŞ KAPSAMLI BİR OLGUYU ANLATIYOR BANA. İÇERİSİNDE BARINDIRDIĞI HUSUSLARI ALT ALTA YAZIP SIRALARSAK BU HUZURUN OLUŞMASI İÇİN TEK BAŞINA YETERLİ FAKTÖR TABİİ Kİ ÜCRET DEĞİL. GÜVEN DUYGUSU İLE BAŞLAYIP, ADALET VE EŞİTLİK İLKESİ İLE BİTEN BİR DİZİ DUYGU VE İLKE İLE ŞEKİLLENİYOR HUZUR DENİLEN OLGU. kURUMSAL OLMAK, BÜYÜK OLMAK,ULUSLARARSI OLMAK, AİLE DİYE ANILMAK VE DE 1000 VURUŞUN ANLATMAK İÇİN YETERLİ OLAMAYACAĞI BİR ÇOK ÖZELLİK VAR SEKTÖR OLARAK YABANCILIĞIMIZI GİDERMEMİZ İÇİN. AMA BUNA BİZDEN ÇOK YUKARIDAKİLER İNANMALI VE ONLARDA YANLARINDA MUTLU İNSANLAR ÇALIŞTIRMANIN HUZURUNU YAŞAMAK İSTEMELİLER.BUNU TEMENNİ EDİYOR VE İYİ GECELER DİLİYORUM .SVG VE SYG İLE

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000