02 Eylül 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Arkadaşlar 211 meselesinde süreç nasıl işliyor. Somut bir gelişme var mı? Yoksa mağdur olduğumuzla kalacak mıyız? %100 haklı olduğumuz halde elimizden hiç bir şey gelmiyor. Devlet, Adalet, Hukuk, kanun yok mu bu ülkede? Somut bir fikri olan varsa lütfen yazsın buraya. Ayrıca Çetin beye çok teşekkürler.
  • su 600 oy olayı kaybetti deyısınız cok yakısıksız eger ulkemız bir cöp tarlasına donmusse bir beton yıgınına donmusse bir sahtekarlar cematıan donmusse hep bu 3-5 tane beklenen oylar ugruna kanunların bir tarafa atılarak devlet işlerinin yonetılmelerı ıle bu hale gelmiştir. artık oy sevadlısı olup karakterlerinizi ruhlarınızı satmayın donecegınız yer Yine o inanmadıgınız elalam ne der diye sahte muslulmanlıklarla guya ınandıgınızı gostermeye calıstıgınız Gercek Rabbinize doneceksenız . eger islahınız mumkun degılse Rabbim hepinizi kahr sifatıyla hak ettiğinizi sizlere bahseder insallah
  • İK da 211 ve diğer işten çıkartma süreçlerini yönetenlerin ve onaya sunanların, bunları belirleyenlerin bunları hangi veri ve kıstasla yaptıkları, nasıl belirledikleri sorgulanmış mıdır? Çünkü bu konuda haksızlık yapıldığı gerek mahkeme kararları gerekse daha sonraki süreçteki gelişmelerden ortaya çıkmıştır. Yapılmamış ise ve sorumlularına hesap sorulmamış ise bu planlı ve bilinçli yapılan bir işlem ve bir süreç yönetimi olmaz mı.
  • Farzi misal Adam bir yere gelir mesela yenini ik ya sokar başka bir adam ik ci yenini internetten ayartır evlencez yada başka vaatler ik yegen o çocuğu işe sokar o çakalı o çakal uslu durmaz kızı da almaz üzülen yeen olur falan filan .
  • aırporthaber aılesine IGA ve TGS'nin işten çıkarılan personelinin sorununu dile getirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  • 211 gunahsiz ve bir cogu 15-20 yil uzeri hizmeti olan calisanini bir sms ile isten atan ustune bir cogunun is akdinin fesih sebebi isletmesel gereklilik ucubesi olmasina ragmen yaptiklari sacma sapan basin aciklamasi ile feto baglantilari varmis da ondan atilmislar gibi bir ima yaratmari nedeniyle bu sucsuz insanlarin baska is bulabilme ihtimalini de sifirlayan ve bununla da yetinmeyip yillarca hizmet verdikleri sirkete sanki bir teroristmis gibi muamele yapip sokmayan sahsi esyalarini posetlerle bahcede guvenlikler tarafindan teslim eden zalimlere sesleniyorum... ey vicdansiz ahlaksiz zalimler bu yaptiginiz yaniniza kalmayacak bilin! Elbet yediginiz kul haklarinin aldiginiz mazlum ahlarinin cezasini bu dunyada veya ahirette cekeceksiniz! Insanlarin ailelerini yiktiniz, butun ailelerinin psikolojik ve fiziksel sagliklarini bozdunuz, hayatlarini geleceklerini kararttiniz. Allah sizi nasil biliyorsa tez vakitte oyle yapsin insallah.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • DOĞRU OLANDAN VAZGEÇMEK YALNIŞ OLMAZ MI? HAKETMİŞLERDİ SÖZÜNÜZ ÜZERİNE ŞUNU İFADE ETMEK İSTERİM. " BEN BU YAŞIMA KADAR KİMSEYE BEDDUA ETMEDİM.KORKARIM. ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DER SUSARIM" BU KEZ AYNI ŞEYLERİ SİZİNDE YAŞAMANIZI DİLİYORUM. ÇALIŞIRKEN NELER YAPTIĞIM SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZE SIĞMAZ. HAKLISINIZ TORPİLİN EN BÜYÜĞÜ BENDEYDİ.KABİLİYETSİZMİŞİM ANCAK MÜDÜR OLABİLDİM.
  • Mevcut listeden çıkartılan ve daha son devlet tarafından bu sorgulamayı yapan birim tarafından şirketten ilgili kişinim feshinin istenmesi!!! Ciddi bir itham. Devletin ilgili birimleri bu listelerin nasıl ve kimler tarafından oluşturulduğunu masaya almalı, eğer böyle bir durum yok ise TK size tekzip yaptırmalı!!!
  • şu 211'lerden bir türlü vazgeçmedin. Adamlar uğraşmayı bıraktı, sen halen devam ediyorsun.uğraşmayı bıraktıklarına göre hak etmişlerdi demektir.THY sırt üstü yatılacak bir yer değil.Senin elinden başka bir iş gelmez mı? onunla uğraş. Ayrıldıktan sonra bu kadar uğraştığına göre çalışırken kimbilir neler yaptın. nasıl ihanet ettin şirkete. seneler önce torpille müdür olduğun anlatılıyordu.nankör vefasız adam.

İşten Çıkartma Stratejileri / Tekniği Panelinde Ne Konuşulur?



Ölçemediğiniz hiçbir şeyi kontrol edemez, kontrol edemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Bu söz kimin? Dünyanın en ünlü Yönetim Bilimcisi Peter Drucker’ın sözü. Bu prensipten yola çıkarak yetkin çalışanların şirkette tutulması sürecinde başarının ölçüm kıstası olarak “personel devir oranları” kullanılıyor Bu da Sn. Özge Soysal’ın görüşü. Uzmanlar ne söylerse söylesin, bizim her şeyi bilen yöneticilerimizin umurunda değil. Değil zira bizde, en azından bizim sektörün yöneticilerinin başarısızlıklarını ölçümleyen ve de gözlemleyen, yöneticiyi buna göre değerlendiren kimse yok. Evet; Türkiye’mizde, yöneticilerin koltuklarında uzun süre oturmaya devam edebilmelerinin kıstasları hayli değişik. Aynı siyasi görüşte olmak, biat kültürünü kavramış olmak ve şirketin en tepesindekine her konuda  “ evet “ demek vb. Her ne ise, yöneticilerin başarısı personel devir hızı da değerlendirerek belirlendiğine göre, demek ki Türkiye’mizde böyle bir kıstas uygulanmıyor ki yönetimler zaman zaman “ kaşının üzerine gözü var “ gibi ciddi nedenlerle tensikat yapabiliyorlar.

İŞTEN ÇIKARTMA STRATEJİLERİ EĞİTİMİ.

27 Nisan 2013 tarihinde Boğaziçi Eğitim Ve Danışmanlık firması yaptığı duyuruda Sheraton Maslak otelinde “ İnsan Kaynakları Yönetiminde İşten Çıkartma Stratejileri” konusunda bir panel düzenleyeceğini açıklamıştı. Panelde iştirakçilere anlatılacak konular arasında en fazla dikkati çeken ise “ Etkin işten çıkartma yöntemleri” konu başlığıydı. Bahis konusu panel’e kimler çağırılıydı? İlk iki sırada Devlet yetkilileri bulunuyordu. Bunlardan biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü diğeri ise SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısıydı. Beklendiğinden büyük tepki ile karşılandı bu panel. Anlaşıldı ki Devlet Kuruluşlarının yetkililerine danışılmadan isimleri konuşmacı vb.. olarak geçirilmişti. Sonuçta devlet görevlilerinin panelin isminin değiştirilmesine rağmen zikredilen toplantıya iştirak etmeyecekleri bildirildi. Vb.. Bu konuda internette hayli sert yorumlar yer almıştı.Tabii ki konu basına da intikal etti. Kimler, hangi kuruluşlar bu panelin katılımcısı olmak için iştirakçi başına 650 TL ödedi, Hangi şirketten kimler katılımcı oldu bilemiyorum. Bu denli gürültüden sonra tabii ki kimse iştirakçilerin isimlerini açıklamadı.

İŞTEN ADAM ÇIKARTMAK PROFESYONELLİK İSTER.

Konuya başka bir açıdan yanaşırken aşağıda yer alan ve hepinizce bilinen THY örneğine bakınca bu konuda bir panele iştirak etmek bir yana, en tepede oturan ve her şeyi bilen yönetici / yöneticiler başta olmak üzere acaba şirketin bu kadrosunu konu ile ilgili uzun süreli bir eğitime tabi tutmak gerekmez miydi? Bana göre faydalı olurdu.

THY’ nin 211’ler için uyguladığı üzere içinde 8-10 adet Fetö sempatizanı bulunan mini bir grup İnsan Kaynakları ünitesince yapılan yan süslemeler ve tepelerin  müdahaleleri ile  211 kişiye çıkartılıp hepsine aynı kostüm giydirilerek üst makamlara “ Devlet Kurumlarında mevcut Fetöcülerin kurumlardan uzaklaştırılmasına ilişkin olarak verilen talimatı özel statüde olmamıza rağmen ilk önce yerine biz getirdik”  dercesine sunulursa ve de aynı gün  basın da bu konuda en anlaşılmaz, çapraşık ve her türlü yanlış anlamaya uygun bir formatta bilgilendirilirse, bunun sonunda iş akitleri yakıştırma nedenlerle feshedilip bu konuyu hukuka taşıyan çalışanların tümü İşverene karşı açtıkları davaları yerel mahkemelerde kazanırsa, Yargıtay da bu kararları onaylarsa vb..vb..

YÖNETİMSEL SKANDAL’A BİLE SORGU YOK.

Yapılan işlem THY Yöneticilerinin insan hakkı yenmesi konusunda ki malum tutumları bir tarafa Yönetimsel bir skandal’dır. Hele hele mevcut listeden bir isim silinip, yerine başka biri yazıldıktan iki ay sonra ismi silinen çalışanın adı bu belirlemeyi yapmakla mükellef devlet kuruluşu tarafından THY yönetimine bildirilip iş akdinin sonlandırılması talep edilirse gerisini sizler düşünün.  Cumhurbaşkanının bu konudaki yapılan hatalı, yanlış uygulamaların düzeltileceği yönündeki talimatı da ne yazık ki THY’ nin tepedeki yöneticisince dikkate alınmamış olup personelin hakları iade edilmemiş ve mahkeme kararlarına rağmen suçsuz çalışanlar görevlerine iade edilmemiştir.

Konuya siyasi pencereden bakıldığı takdirde herhalde kimse bu işin siyasetle ne ilgisi var demeyecektir,  bu uygulama 211 çalışan ve de oy verme hakkına sahip anne, baba ve yakınları da dikkate alınırsa 600’ü aşkın bir oy kaybına sebebiyet vermiş ve de verecektir. Başka bir deyişle,  devlet kuruluşu veya devletin üzerinde hissedilir bir etkiye sahip olduğu bilinen ve görülen şirket yönetimlerinin çalışanlara yönelik bu tür hatalı davranışlarının karşılığının hangi siyasi teşekkülün omuzlarına yükleneceği ortada. Bu açıdan bakıldığı takdirde uygulamayı yapanların, inatları ile kime ne kazandırdığını da düşünebilmek zor olmasa gerek.

Sektörümüzde “ öncü şirket “ unvanını kendine yakıştıran kuruluşlarda personel devir hızı maalesef çok yüksekti. Şu andaki durumu bilmiyorum. Zira elimde istatistikler yok. Ancak tüm ülkelerin sıkıntısını yaşadığı işsizliğin personel devir hızını frenlediği mutlak. Kendi arzusu ile işten ayrılanların büyük ölçüde azalmış olması tabii. DAHA İYİSİNİ BULUP SÖZLEŞME İMZALAYANA DEK EN İYİ İŞİN SAHİP OLDUĞUNUZ İŞ OLDUĞU DA KABULÜ ZORUNLU OLAN BİR GERÇEK.

MÜLAKAT; CİDDİ VE DOĞRU YAPILMASI GEREKEN BİR GÖRÜŞME.

Ben bu devir hızı denen bu oranın artışını nedense hep işe giriş mülakatları ile ilişkilendirdim. Tabii ki bu mülakatları yapan, yöneten insan kaynakları ünitelerinin tepesinde oturanlar, uzmanların tümü bunu hiçbir zaman kabul etmediler. O şirketten ayrıldım, bu şirkete girdim ama nedense düşüncem hiç değişmedi. ( x ) şirkette sekretarya’da oturan bir hanımla tanıştım. Mesainin başlama saatiydi.  İnsan Kaynakları ünitesinde bu sabah işe başlayacağını söyledi. Kariyeri çok uygundu. Düzgün bir kardeşimizdi. Sevindim iyi bir personel kazandık diye. Aynı gün saat 11.de mülakat odalarının birinde bu arkadaşımızı işe girmek üzere müracaat etmiş olan bir personelle görüşürken gördüm. İşe girmek üzere müracaat etmiş bir adayla mülakatı yapıyordu. Şaşırdım. Öğleden sonra kendisine bunun, yapılanın doğru olup olmadığını sordum. Öyle ya müracaat eden personeli anlamak ve tanımak bir tarafa, o personelin şirketle ilgili sorularını da cevaplamak gerekirdi bu görüşmede. Aday personelden iki veya üç saat önce işe başlamış birinin bu konuda görevlendirilmesi beni şaşırtmıştı. Neyse ki kendisinin de buna itiraz ettiğini ancak üstlerinin bu konudaki talimatını yerine getirmeğe mecbur olduğu benzeri bir şekilde cevapladı beni.  Acaba aday personel işe mutlak kabul edilmesi gereken birimiydi? Her ne ise sistemin  işe personel kabul görüşmelerini ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesiydi bu..

Şimdi bu saygıdeğer uzmanlar ne diyecekler. Personel devir hızı yüzdesinin yüksek olması yöneticinin başarısızlığıymış. Kim demiş? Evet; eskiden sınıftaki başarının düşük olması öğretmenin sicilini bozarmış. Bu yazı yazanlar okul ile iş yerini karıştırıyorlar.

Gelelim realiteye. Hani insanlar kendileri işten istifa etse neyse.  Onları işe alan kim. Yöneticiler değil mi? Peki işten atan kim? Aynı yöneticiler. Biraz karışık bir durum? Onları işe kimin kabul ettiği, onlar ile kimin mülakat yaptığı önemli mi?  Belki de mülakat zamanında iyiydiler, sonra bozuldular. Peki, onları bozan kim? Bu da ayrı bir konu ve de esas sorun burada7

PERSONEL İHTİYACI DOĞRU BELİRLENMEDİYSE: KIŞ GELİYOR? ŞİMDİ NE OLACAK?

Her şirketin kamuoyunu müspet etkilemek için bazen ihtiyaç duyduğu medyatik bombalamadan sağlanacak olan priminin önemini takdir edersiniz. Hele hele mevcut gazetelerin % 90’ı bu haberi göze batacak sayfalarda ve bu ne yahu dedirtecek büyüklükte kullanırsa gel keyfim gel. . Konu her ne ise, mevcut bir aksaklığa toplumun bakış açısını değiştirecek bir uygulama düşünüp, küçümsenmeyecek miktarda bir personelin part time veya başka bir statü ile işe alınması sizce doğal mı? Ticari yaşamda bu doğal sayılabilir..  Ancak üzerinden altı ay bile geçmeden veya ancak altı ay geçmişken söz konusu çalışanların şu veya bu şekilde iş akitlerinin sonlandırılması hususunda ne söylenilebilir, ne sorulabilir? Bir tek şey sorulur. Bu çalışanların sözleşmelerinde kayıtlı deneme süreleri kaç aydır? Eğer sözleşmelerde böyle bir süre varsa veya istihdam şekli sorgusuz sualsiz bu sonlandırmaya imkân tanıyorsa bu istihdam onu takip eden tensikatın planlı olarak yapıldığını düşünmek zor değil. Kötü niyet yerine planlı diyorum. Evet; yolcular havalimanına alıştı. Ve de kış ayları geldi trafik hali ile düşecek vb..vb..nedenleri öne sürmek yeterli. IGA bunu yaptı. IGA bunu yaptı da TGS neden IGA’ ya destek olmak için aynı yolu seçti. Erenler bilir. Bu onların işi mi olmalıydı. Netice;  torpil veya tavassut bulamayan çalışanlar kapı dışarı.

KENDİNİ VE HADDİNİ BİLMEZ YORUMCULAR.

Bazı yazılarımız şirket yönetimlerine dokunuyor. Dokunmasına dokunuyor da bunları cevaplayan ve yazdığınız gibi değil, böyle diyen şirket yöneticileri değil. Çalışanlarda birileri bu işi üstleniyor veya uzak ihtimal ama bu işle görevlendiriliyor. Ve de zekâlarının yeterliliği paralelinde yorum yazmaya çalışıyor. İşin içine zekâ girince yorumlar konuya değil şahsa yönelik oluyor ve de VPN güvencesi ile aşağılama, hakaret, küfür gırla. Bu kendini ve haddini bilmez zavallı acınacak zihniyet ne yazık ki Sivil Havacılık camiasında. Bu konuda söylenecek fazla bir şey yok. Kendileri utanır mı bilemem ama onları camiaya alanlar utansın.

İşten Çıkartma Stratejileri / Tekniği Panelinde Ne Konuşulur?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

211 hak-hukuk. ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar 211 meselesinde süreç nasıl işliyor. Somut bir gelişme var mı? Yoksa mağdur olduğumuzla kalacak mıyız? %100 haklı olduğumuz halde elimizden hiç bir şey gelmiyor. Devlet, Adalet, Hukuk, kanun yok mu bu ülkede? Somut bir fikri olan varsa lütfen yazsın buraya. Ayrıca Çetin beye çok teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oy olayı ~ 5 yıl önce
su 600 oy olayı kaybetti deyısınız cok yakısıksız eger ulkemız bir cöp tarlasına donmusse bir beton yıgınına donmusse bir sahtekarlar cematıan donmusse hep bu 3-5 tane beklenen oylar ugruna kanunların bir tarafa atılarak devlet işlerinin yonetılmelerı ıle bu hale gelmiştir. artık oy sevadlısı olup karakterlerinizi ruhlarınızı satmayın donecegınız yer Yine o inanmadıgınız elalam ne der diye sahte muslulmanlıklarla guya ınandıgınızı gostermeye calıstıgınız Gercek Rabbinize doneceksenız . eger islahınız mumkun degılse Rabbim hepinizi kahr sifatıyla hak ettiğinizi sizlere bahseder insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP OY OLAYI ~ 5 yıl önce
SİZİNLE İFADE ETTİĞİNİZ KONULARDA HEM FİKİRİM. YAKIŞIKSIZ BULDUĞUNUZ HUSUS HARİÇ. BİR ÇOK HESABIN BU MİNVAL ÜZERİNDEN YAPILDIĞINI GÖRÜYOR VE BİLİYORUZ. ARTIK OY SEVDALISI DİYE BAŞLAYAN CÜMLENİZDE BANA HİTAP ETMENİZ BANA GÖRE YAKIŞIKSIZ OLMUŞ.
Sayın Özbey ~ 5 yıl önce
İK da 211 ve diğer işten çıkartma süreçlerini yönetenlerin ve onaya sunanların, bunları belirleyenlerin bunları hangi veri ve kıstasla yaptıkları, nasıl belirledikleri sorgulanmış mıdır? Çünkü bu konuda haksızlık yapıldığı gerek mahkeme kararları gerekse daha sonraki süreçteki gelişmelerden ortaya çıkmıştır. Yapılmamış ise ve sorumlularına hesap sorulmamış ise bu planlı ve bilinçli yapılan bir işlem ve bir süreç yönetimi olmaz mı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN ÖZ... ~ 5 yıl önce
BU KONUDA KİMSE KİMSEYİ SORGULAMADI KRDŞ. İNŞALLAH HEPSİNİ AALLAH SORGULAR.
211 ~ 5 yıl önce
211 Konusu THY nin kendi kalbine. batırdığı bir hançerdir.Şu an çalışanlar bakımından 211 istenildiğinde kendi gibi düşünmeyen,biat eyitmeyen personelin iftira atılarak çıkarıldığı THY nin kara deliğidir.Şu an çalışan personel de şirket aidiyeti kalırmı,güven,safakat kalıtmı.İste bu nedenle THY kendi ayağına sıkmıştır.
Roman ~ 5 yıl önce
Farzi misal Adam bir yere gelir mesela yenini ik ya sokar başka bir adam ik ci yenini internetten ayartır evlencez yada başka vaatler ik yegen o çocuğu işe sokar o çakalı o çakal uslu durmaz kızı da almaz üzülen yeen olur falan filan .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkür ~ 5 yıl önce
aırporthaber aılesine IGA ve TGS'nin işten çıkarılan personelinin sorununu dile getirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
211 gunahsiz ve bir cogu 15-20 yil uzeri hizmeti olan calisanini bir sms ile isten atan ustune bir cogunun is akdinin fesih sebebi isletmesel gereklilik ucubesi olmasina ragmen yaptiklari sacma sapan basin aciklamasi ile feto baglantilari varmis da ondan atilmislar gibi bir ima yaratmari nedeniyle bu sucsuz insanlarin baska is bulabilme ihtimalini de sifirlayan ve bununla da yetinmeyip yillarca hizmet verdikleri sirkete sanki bir teroristmis gibi muamele yapip sokmayan sahsi esyalarini posetlerle bahcede guvenlikler tarafindan teslim eden zalimlere sesleniyorum... ey vicdansiz ahlaksiz zalimler bu yaptiginiz yaniniza kalmayacak bilin! Elbet yediginiz kul haklarinin aldiginiz mazlum ahlarinin cezasini bu dunyada veya ahirette cekeceksiniz! Insanlarin ailelerini yiktiniz, butun ailelerinin psikolojik ve fiziksel sagliklarini bozdunuz, hayatlarini geleceklerini kararttiniz. Allah sizi nasil biliyorsa tez vakitte oyle yapsin insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendini ve haddini bilmez yorumcular ~ 5 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211 ~ 5 yıl önce
DOĞRU OLANDAN VAZGEÇMEK YALNIŞ OLMAZ MI? HAKETMİŞLERDİ SÖZÜNÜZ ÜZERİNE ŞUNU İFADE ETMEK İSTERİM. " BEN BU YAŞIMA KADAR KİMSEYE BEDDUA ETMEDİM.KORKARIM. ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DER SUSARIM" BU KEZ AYNI ŞEYLERİ SİZİNDE YAŞAMANIZI DİLİYORUM. ÇALIŞIRKEN NELER YAPTIĞIM SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZE SIĞMAZ. HAKLISINIZ TORPİLİN EN BÜYÜĞÜ BENDEYDİ.KABİLİYETSİZMİŞİM ANCAK MÜDÜR OLABİLDİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vahamet ~ 5 yıl önce
Mevcut listeden çıkartılan ve daha son devlet tarafından bu sorgulamayı yapan birim tarafından şirketten ilgili kişinim feshinin istenmesi!!! Ciddi bir itham. Devletin ilgili birimleri bu listelerin nasıl ve kimler tarafından oluşturulduğunu masaya almalı, eğer böyle bir durum yok ise TK size tekzip yaptırmalı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vahamet ~ 5 yıl önce
Evet THY yalanlasa iyi olur olmasına da ben hariç herkes çıkartılan ismi biliyor. Ben de yerine konulanı biliyorum.
211 ~ 5 yıl önce
Devlet mi kaldı? Kurum mu kaldı?
2-1-1 ~ 5 yıl önce
şu 211'lerden bir türlü vazgeçmedin. Adamlar uğraşmayı bıraktı, sen halen devam ediyorsun.uğraşmayı bıraktıklarına göre hak etmişlerdi demektir.THY sırt üstü yatılacak bir yer değil.Senin elinden başka bir iş gelmez mı? onunla uğraş. Ayrıldıktan sonra bu kadar uğraştığına göre çalışırken kimbilir neler yaptın. nasıl ihanet ettin şirkete. seneler önce torpille müdür olduğun anlatılıyordu.nankör vefasız adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211’den biri ~ 5 yıl önce
211’den biri olarak her hafta Çetin beyin yazılarını takip ediyoruz ve sesimiz olduğu için kendisine minnettarız. Bizler bu işin peşini bırakmadık ve hepimiz açtığımız davaları kazandık. Hak ettiler dediğiniz insanlar kimlerdi bir araştırın ona göre konuşun isterseniz. Thy hak, hukuk tanımayan kişilerce yönetildiği için işlerimize geri dönemiyoruz. Ama bu devran elbet dönecek, ki dönmeye başladı, sorumluların hepsi hesap verecekler. Yaptıkları haksızlıklar yanlarına kalmayacak. Suçsuz, masum insanların ekmeğiyle oynadılar, terör örgütü yaftası yapıştırarak yeni bir işe girmelerine de engel oldular. Biraz araştırırsanız nasıl bir alçaklık yaptıklarını ve bu insanların neler yaşadıklarını görürsünüz. Bir de hak etmişlerdir kesin diyorsunuz ya Çetin bey’e katılıyorum umarım yaşarsınız da bir nebze olsun anlarsınız.
ÇOK BİLİYOSUN SEN! ~ 5 yıl önce
Nereden biliyorsunuz 211in uğraşmayı bıraktığını? Belli ki bilmiyorsunuz en üst noktaya kadar çıktıklarını ama tüm kapıların yüzlerine kapandigini.ama şuursuzca bilgisizce yorum yapmak ne kolay. Haksızlığa uğrayan her yolu deneyip hala mağdur kalan insanlara demek ki haketmis yazmissiniz!... O zaman haksız yere zindana atılan bir kisi parmaklıkları kesmek için dişlemedi diye o zindani haketmis mi olur!!!! Dişlemekle kirilmiyor zindan parmaklıkları! Ne saçma mantık!gelmiyor elimizden birşey anlamıyor musunuz!!! Ne yapalım daha! kendimizi bir yere mi zincirleyelim! Yakalim mi kendimizi benzin döküp! O zaman mu ikna olacaksınız suçsuz olduğumuza!!sen zaten ikna mikna olma ya olma Allah aşkına.sen az ötede oyna ama olur mu !burda böyle mağduru savunana dil uzatma bilgisiz tavrinla! Ah o adaletsiz sistem birgün sizi de vuracak. O gün nefesiniz kesilene kadar bağırıp duyulmamak ne demek anlayacaksiniz.
2-1-1 e cevap ~ 5 yıl önce
canim SIRTLAN arkadasim, sen kimsin ? hangi gruba hangi okula mensupsunki bu kadar kin bu kadar ofke birikmis icinde? canim DENSIZ arkadasim ama 211e yapilan haksizliklar umarim gun gelir bi sekilde sana da yapilir :)
Bu trol... ~ 5 yıl önce
Bu troll yada bankamatik. Tarikat veya parti kontenjanından torpille işe giren yüzlerce kul hakkı yiyicisinden biri muhtemelen. En geç 1-2 yıl içinde bu ve avanesi aynen ibb'de ki kardeşleri gibi THY önünde "hak-hukuk-Aaadaalet" diye bağıracaklar ama kimse dinlemeyecek!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000