27 Mayıs 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

İstanbul Havalimanı ve personel istihdamı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın ‘10 bin kişi istihdam edeceğiz’ açıklaması havacılık sektörüne gönül verenleri fazlasıyla heyecanlandırdı.

Bu açıklamanın içeriğine ve istihdam ile ilgili detaylara göz atmakta fayda var. Çünkü daha önce gelen sorular bu açıklamayla daha da arttı ve sadece İstanbul Havalimanı odaklı olduğu sanıldı.

Bu yazı bu konuyu merak eden ve her platformdan soran arkadaşlara toplu cevap olsun.

Öncelikle şunu belirtelim; İstanbul Havalimanı’na personel alımı durmaz.

İstanbul Havalimanı demek sadece havalimanı demek değil, onlarca şirket ve yüzlerce birim demek…

İGA’nın işlettiği yeni havalimanında personel alımları ağırlıklı olarak burada faaliyet gösteren şirketler tarafından yapılır. Tabi İGA da kendi bünyesine personel alımı yapmaya devam ediyor.

Havalimanında en çok personel alımını havayolu şirketleri ve yer hizmetleri şirketleri yapar. En çok personeli bu şirketler çalıştırırken en çok sirkülasyon da yine bu şirketlerde olur. Aprondan tutun da yerde, idari birimlerde yolcu hizmetlerinde, operasyon birimlerinde ve burada sayamayacağım çokça alanda personel istihdamı sağlanır.

Havalimanında görev yapmak için en önemli kriterler yabancı dil ve tahsil durumudur.

Dil ve tahsiliniz ne kadar iyiyse yukarıdan aşağı o kadar önemli birimlerde değerlendirilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi; sürece havalimanı olarak değil şirket odaklı bakmalısınız. Havalimanında hizmet veren şirketlere odaklanmalı ve o şirketlere başvuru yollarını denemelisiniz.

İlker Aycı’nın açıklamasına dönecek olursak; burada da bilinmesi gereken husus 10 bin kişinin yeni havalimanına alınacağı değil.

Açıklamanın çözümü şu; 2019 yılında hedeflenen personel istihdamı sayısı 8 bin 400’dü. Ancak THY, yeni havalimanında daha iyi hizmet verebilmek için bu sayıyı 10 bine çıkardı. Yani 2019 yılının Ocak ayından başlayarak Aralık sonuna kadar 10 bin yeni kişiyi işe alma hedefi var. Ama bu 10 bin kişi sadece İstanbul Havalimanı’nda çalışmayacak. THY’nin hizmet verdiği her yer için geçerli bu sayı. İstanbul’dan tutun da Edirne’ye, Kars’a kadar. Atina’dan tutun da New York’a kadar…

Ama alımların büyük bir kısmı kuşkusuz yeni havalimanı için olacaktır. Bu nedenle şirketlerin İnsan Kaynakları’yla iletişim kurabilmek ve şirketlerin kendi internet siteleri üzerinden başvuru yapmak en doğru yöntem olur.

İstanbul Havalimanı haberleri…

İstanbul Havalimanı’na taşınmanın gerçekleştiği Nisan ayından bu yana yaklaşık 50 gün gibi bir zaman geçti. Bu süreçte olumlu olumsuz bir çok gelişme yaşandı. Biz de olumlu olumsuz bu konuları haberleştirdik.

Halliyle bu haberlere gelen tepkiler (olumlu-olumsuz) oluyor. Benim naçizane bir önerim olacak. AirportHaber’in ana sayfasının hemen sağ tarafında ‘arama yap’ diye bir alan var. Oraya İstanbul Havalimanı yazın ve aratın. Sonra da çıkan sayfayı aşağı doğru kaydırın. Burada İstanbul Havalimanı ile ilgili yapılan haberleri göreceksiniz.

Ne tür haberler yapılmış bir inceleyin. 1 dakikanızı bile almayacak…

İstanbul Havalimanı ve personel istihdamı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000