16 Ocak 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Olmaz, olmamalı da. Landing kartın var, crew kartın var zaten pilot sıfatıyla uçarak gidiyorsan diplomatik girişten CREW olarak tıkır tıkır geçiyorsun. Yeşil Pasaport neden ? Hiç gerek yok, EU da salak değil yani her şeyi biliyor. Fanteziye zar atmak talpa'nın ki... Dostlar alış verişte görsün. CİMER'e yazıyorum hemen sakın böyle bir hata yapmasın bakanlığımız. Zaten ne itibar kaldı ne karizma bir de böyle saçma sapan işlerle iyice rezil etmeyin ay yıldızı yahu.
  • Pilotlar mı bence uçucu personelin hepsine aynı muamele yapılmalı!
  • Bende pilotların traşını yapıyorum benim de hakkım
  • Talpa yıllardan beri pilotlara yeşil pasaport verilmesi konusunda çaba sarfediyor.Talpa pilotların derneğidir, pilotları temsil eder , onların haklarını korumak için mücadele eder , tıpkı yeşil pasaportta olduğu gibi.Boş boş konuşmayın, yok efendim sadece pilotlara mı diye.Diğer meslek guruplarının dernekleri de çalışsın, üyeleri için onlar da istesin.Ellerini tutan mı var!?
  • Benim emekçi işçi kardeslerimin bagaj yükleme boşaltma yapan kardeşlerim hakkını ne olcacak
  • Serdar Bey yesil pasaport neyi cozecek? Yakinda boyle giderse diplomatik pasaport haric butun diger pasaportlara vize koyarlar.
  • Ne kadar cok kiskanan var pilotlari ya ne kadar itibarsizlastirmaya calisiyorsunuz...
  • Tabi burda kabincilerinde hakkı olur yeşil pasaport ama önce yavaş yavaş yapıp karşı tarafı da ürkütmemek lazım. Önce pilotlara olur sonra yakın zamanda kabinciler için de yapılır . Yoksa aynı anda olması biraz ters tepebilir AB den filan ilk etapta
  • Şirketteki tek sorun kaptanların yeşil pasaportu olmaması evet. Aman ne büyük sıkıntı
  • kabin memuru, teknisyen, dispeçer ve uçak mühendisi olarak çalışmıyorum, çok duyarlı ve hukukun üstünlüğünü savunan bilinçli bir hukukçuyum. "Sen müdür ne hakka sahipse ben de onu diyebiliyor musun?" yaklaşımın zaten facia; hukuken pilot müdür diğer uçucu veya havacılar memur mudur, aralarında astlık-üstlük ilişkisi var mıdır??? Müdür yeşil pasaport alabilirken memur veya astlara kanunen bu hak tanınmışken bu ayrıcalıktan kendileri hariç tutulabilirler mi? Unutmadan tek katıldığım ifaden yazdığın son cümlen...

İsraf

Benjamin Fraklin’in güzel bir sözüyle bu haftaya başlamak istiyorum; Zengin olmak istiyorsan, kazanmayı düşündüğün kadar biriktirmeyi de düşün…

Zaman, güzellik, gençlik ve maddi güç elbetteki en büyük zenginliklerden birkaçı. Bunları koruyabilmek, üstüne bişeyler katabilmek, değerlendirebilmek ve iyi bir şekilde harcayabilmek de elbette meziyet ister.

Örneğin yakınen tanıdığım iş insanları israfın derecesini fabrikalarının çöplerinden araştırır. Atıklarda ne kadar sağlam malzeme varsa o kadar içleri yanar. Ya da sizlerin de yakından tanıdığı rahmetli iş adamları Sakıp Sabancı ve Vehbi Koç’tan örnekler verelim.

Sakıp Ağanın otomobil fabrikası bile varken o halen çalışır durumda olan on yaşından büyük arabasına binmeyi tercih etti. Eski kıyafetlerini keserek çeşitli yerlerde değerlendirdi. Vehbi Koç, evine misafirliğe gittiği yerlerde bile fazla bulduğu ışıkları kapattı. Yıllarca birikim yaptı. Amerika’da pahalı diye traş olmadı. Daha nice örnekleri var.

Sonuç ortada, devasal büyüklükte Türkiye’nin iki büyük şirketi hala lider. Gelelim Milli Bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’na.. Prof.Dr. Ahmet Bolat yönetimine geçen şirkette işler her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Adım başı açılan müdürlükler bir bir kapatılıyor ya da birleştiriliyor. Yolcu sayıları artıyor. Filo genişliyor. Şirketin marka değeri yükseliyor. Borsa da değerine değer katıyor. Personelin yüzü gülüyor. Yolcu memnuniyeti artıyor. Yönetim kurulu başkanı sıkıntısı olana kapım açık diyor. Hal böyle olunca da hepimizin içinde bir umut oluşuyor.

Ancak bazı birimlerdeki bazı kişiler şirketin yükselişine adete hançer vuruyor. Ya şirketin malına sahip çıkmıyor, ya şahsi menfaatleri uğruna başka yerlerde başka türlü işler yapıyorlar ya da israfa çanak tutuyorlar. Herkes daha dikkatli olsa iddia ediyorum her yıl en az bir uçak bedavaya gelir.

Şirketin hedefleri belli. Amerika’dan getirilmesi hedeflenen 2 milyon turist herkesin dilinde. Reklamlar, atılan adımlar yerinde, projeler, filoya katılan uçaklar…

İşte bu sebeple herkesin daha dikkatli hareket etmesi, kazanmanın düşülünüldüğü kadar israfında önüne geçilmesi elzem. Lütfen kimse Türkiye’nin gururu olan şirketin malına ne zarar versin, ne çöpe atsın ne de dışarılarda satsın.

VAKİT

Defalarca dile getirdiğim üzere sağlık muayenelerinde harcanan vakit gerçekten iyice can sıkıyor. Bu durumun en iyi şekilde anlaşılması için bu işin başındakilere bir tavsiyem var. Lütfen hem Türkiye’deki belirtilen hastanelerden hem de Avrupa’daki bir hastaneden şu muayeneler nasıl yürüyor bir test edin.

Herkes dile getiriyor ama bir icraat yok. Hep söylediğim gibi yönetici pozisyonundaki kişilerin o makamlarda bulunmalarının sebebi problemleri çözmesinin beklenmesinden. Yoksa kimi oturtursan oturt iş yapmadıktan sonra…

YEŞİL IŞIK

Uzun zamandır başta Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA olmak üzere yeşil pasaport konusunu sıklıkla dile getirdik. Çoğu zaman bu konu görmezden gelinse de çok yakın bir zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun belirli bir yılı doldurmuş pilotlara yeşil pasaport verilmesi konusunda bir adım atacağına yürekten inanıyorum. 20.000’den fazla pilot haberinizi bekliyor Sayın Bakanım.

Hani dedik ya tasarruf diye. Şirketler vize işlerinden de tasarruf sağlamış olur. Pilotların da çalışma azimleri ve Türkiye’deki hizmet süreleri uzar. Ne dersiniz fena olmaz mı ?

Serdar Başağaoğlu
[email protected]

İsraf

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Mümkün Değil ~ 1 yıl önce
Olmaz, olmamalı da. Landing kartın var, crew kartın var zaten pilot sıfatıyla uçarak gidiyorsan diplomatik girişten CREW olarak tıkır tıkır geçiyorsun. Yeşil Pasaport neden ? Hiç gerek yok, EU da salak değil yani her şeyi biliyor. Fanteziye zar atmak talpa'nın ki... Dostlar alış verişte görsün. CİMER'e yazıyorum hemen sakın böyle bir hata yapmasın bakanlığımız. Zaten ne itibar kaldı ne karizma bir de böyle saçma sapan işlerle iyice rezil etmeyin ay yıldızı yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 1 yıl önce
Pilotlar mı bence uçucu personelin hepsine aynı muamele yapılmalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berber ~ 1 yıl önce
Bende pilotların traşını yapıyorum benim de hakkım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş konuşmayın ~ 1 yıl önce
Talpa yıllardan beri pilotlara yeşil pasaport verilmesi konusunda çaba sarfediyor.Talpa pilotların derneğidir, pilotları temsil eder , onların haklarını korumak için mücadele eder , tıpkı yeşil pasaportta olduğu gibi.Boş boş konuşmayın, yok efendim sadece pilotlara mı diye.Diğer meslek guruplarının dernekleri de çalışsın, üyeleri için onlar da istesin.Ellerini tutan mı var!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 1 yıl önce
Benim emekçi işçi kardeslerimin bagaj yükleme boşaltma yapan kardeşlerim hakkını ne olcacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 1 yıl önce
Serdar Bey yesil pasaport neyi cozecek? Yakinda boyle giderse diplomatik pasaport haric butun diger pasaportlara vize koyarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pasaporta ~ 1 yıl önce
Schengen ülkelerine gidecek dövizimi çözecek
Herkes kafayi bi pilota takmis ~ 1 yıl önce
Ne kadar cok kiskanan var pilotlari ya ne kadar itibarsizlastirmaya calisiyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CapEm ~ 1 yıl önce
Tabi burda kabincilerinde hakkı olur yeşil pasaport ama önce yavaş yavaş yapıp karşı tarafı da ürkütmemek lazım. Önce pilotlara olur sonra yakın zamanda kabinciler için de yapılır . Yoksa aynı anda olması biraz ters tepebilir AB den filan ilk etapta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 1 yıl önce
Şirketteki tek sorun kaptanların yeşil pasaportu olmaması evet. Aman ne büyük sıkıntı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaşa ~ 1 yıl önce
kabin memuru, teknisyen, dispeçer ve uçak mühendisi olarak çalışmıyorum, çok duyarlı ve hukukun üstünlüğünü savunan bilinçli bir hukukçuyum. "Sen müdür ne hakka sahipse ben de onu diyebiliyor musun?" yaklaşımın zaten facia; hukuken pilot müdür diğer uçucu veya havacılar memur mudur, aralarında astlık-üstlük ilişkisi var mıdır??? Müdür yeşil pasaport alabilirken memur veya astlara kanunen bu hak tanınmışken bu ayrıcalıktan kendileri hariç tutulabilirler mi? Unutmadan tek katıldığım ifaden yazdığın son cümlen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000