22 Mart 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • saygıdeğer bir insansınız kibarlığınızdan memnunuz. fakat yazılarınızda gereksiz uzatma ve tanımlamalarınız insanın içini bayıyor. katı sıvı falan gereksiz resimler yapmayın bunu. sırf bu nedenle sizi yarım bırakıp okumayan yüzlerce arkadaşım var. saygılarımla.
  • Çeto şirket çalkalanıyo önde 3 numara amir bu olay hakkında konusuyo mail olayından bahset korkma
  • Teskkurler sayin yazar iyiki varsiniz
  • BİR AY KADAR ÖNCE YAZI KONUMUZLA HİÇBİR İLGİSİ OLMAMASINA RAĞMEN BU KONU YORUMLARDA FAZLASI İLE YER ALDI. İKİ HAFTA ÜST ÜSTE YAZI KONUSU İLE İLGİLİ OLMAYAN YORUMLARI YAYINLAMAYACAĞIMI OKURLARA YAZININ BAŞINA KOYDUĞUM DİKKAT ÇEKİCİ BİR DUYURU İLE İFADE ETTİM. BU KONUNUN LİNKLERDEN MAİLLERE TAŞINMASI KONUYU UZATMAK İSTEYENLERİN DE MEVCUT OLDUĞUNU GÖSTERİYOR. AIRPORT HABER THY' NİN DİSİPLİN KONULARINI TETKİK EDEN BİR MERCİ DEĞİL. KALDI Kİ BU KONUDAN YÖNETİMİNİZİN DE, TASSANINDA BİLGİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM. ŞİMDİDE DİSİPLİN KURULUNUZUN BİR ÜYESİNİ DE KARIŞTIRDINIZ BU İSE. AMA TABİİ Kİ THY'NİN BİR ÇALIŞANI OLDUĞUNUZA GÖRE İDARİ KADEMELERE DE BAŞVURABİLİRSİNİZ., ONLAR VPN İLE YAPILAN BU TÜR BAŞVURULARA NE GÖZLE BAKARLAR BİLMEM ŞİRKETE BAĞLILIĞINIZI VE DE ŞİRKETİN PRESTİJİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ ORTAYA KOYABİLİRSİNİZ.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

İnsan: Düşünme Yetisine Sahip, Her Kalıba Girebilen ve Kantarına Ayar Tutturamayan Tek Varlık



Bir arkadaşımız aklıma getirdi. Daha önce de işlediğim bu konuyu, tekrarlamak istedim. Kime ne faydası olur derseniz? Hiç. İnsanlar bunu / bunları zaten biliyor / tanıyorlar. Ama ses çıkartmıyor/ çıkartamıyorlar. Bu ara bu tür yaratıklar fazlası ile çoğaldı Örnek vermeden, isimlendirmeden bu konuda bir şeyler söylemek mümkünmüş. Zamanında bunu yapmışım. Okurlar örneklemeyi isterlerse, kendileri yapabilirler. Bu ortamda zor olmasa gerek.

Sıvı, maddenin iki ana halinden biri. Belli bir şekilleri yok. İçine konuldukları kabın şeklini alır, akışkandır. Ve bir şekilden başka bir şekle hemen girebilirler. Sıvı molekülleri, sıvı hacmi içinde serbest hareket ederler, fakat parçacıkların ortak çekim kabiliyeti, hacmin izin verdiği ölçüdedir. Sıvının hacmi, onun sıcaklık ve basıncına bağlıdır.

Sıvılar iletkendir. Fakat iletkenlikleri içlerine konulan maddelere göre değişir.

Katı maddeleri oluşturan moleküller ise düzenli ve aralarında bir boşluk olmayacak şekilde yerleşmiştir. Belirli bir şekilleri vardır. Akışkan değillerdir. Bazıları esnektir, sıkıştırılabilir. Ayrıca küçük taneli katılarda bulundukları kabın şeklini alır. Ama bulundukları kabı bir sıvı yardımı olmasa asla dolduramazlar.

Sıvı olmadıkları halde sıvı gibi akan maddelerde vardır. İlim ve bilim bir şeyi atlıyor. Düşünebilen varlık diye isimlendirebileceğimiz insanın maddenin katı ve sıvı halinin özelliklerini taşıdığını, taşımak bir tarafa o özellikleri karakter denilen mefhumun en uygunsuz hali ile bünyelerinde barındırdıklarını.

Yeryüzünde içinde girdiği kabın şeklini en süratle alan "düşünebilen varlık   İnsandır.  Bir  şekilden başka bir şekle en süratle dönüşebilen, düşünme güdüsüne sahip tek canlı varlık yine insandır. Esasen iletken olup iletkenlikleri içine konulan maddelere göre ve de özellikle maddeyi koyan şahsa göre değişen ve de özellikle içine o maddeyi koyan etkin şahsa uygun hareket etmeyi ve iletkenliğini ayarlamayı meziyet addeden düşünebilen varlık” yine  insandır.

Etrafımızda bu türden insanlar çok vardır. Görsel basında da her gün görüyoruz.

Belirli bir şekilleri olup, sıkıştırılabilir ve esnek olmalarına karşı akışkan olmayan ve de küçük tanelerinin arasına sıvı ilave edilmeden, bulundukları kabın şeklini alsa bile asla o kabı dolduramayan katı maddenin özelliklerine sahip olan düşünebilen varlık yine "insandır"

Bazı ince katı maddelerde, konuldukları kabın şeklini alırlar. Tuz, şeker vb. Bir kaptan diğer bir kaba aynen sıvı maddeler gibi aktarılabilirler. Bu maddelerin belirtilen sıvı özelliğine sahip gibi görünmelerinin nedeni çok çok küçük taneciklerden oluşmalarıdır. Buna rağmen tabiatta  kendini en fazla küçültebilen düşünen varlık  yine insandır. Ancak ister katı ister sıvı madde halinde, her ne halde olursa olsun içine konuldukları kabın şeklini alma kabiliyetindedirler. Küçük kaba sığmak için gerektiği kadar küçülürler. İnce ve uzun bir kaba sığmak için yerle bir, gerekirse çizgi olurlar.

Sonuç olarak cansız bir maddenin iki halinin de özelliklerini, üzerinde toplayan ve de şekli ne olursa olsun her kalıba girebilen  "düşünebilen varlık " insandır.
Bu saydığımız özelliklerle " düşünebilen " kelimesi ne kadar uyumsuz değil mi?
Buradaki özelliklerin hepsi doğru. Bir tek yanlış var. O da düşünebilen deyiminin kullanımı.
 

Her ne kadar Hamster’ in hatta bazı kedilerin değişik kalıplara girebildiğine ilişkin resim ve video kayıtlarını bizzat gördümse de onların biz insanlara göre çok masum oldukları, hamster’ in bir şişeye yalnız içine konulan mamayı almak için girdiği ve de kedilerin ise değişik kalıplara salt uyumak için girdikleri malum.

Ya bizler,  insanlar değişik kalıplara acaba neden giriyoruz ki?  Galiba etrafta bunlar çoğunlukta. Hele bu ara nasıl da dikkat çekiyorlar.

THY: GEREKSİZ SUSKUNLUK YALNIŞ YORUMLARA YOL AÇAR.

Bir sitede yayımlanan bir habere istinaden yayımlanan THY B 737-Max’larını 12 Nisan 2021 tarihinde uçuracak bilgisi akıl karıştırdı.  Nedeni açıklamanın SHGM veya THY tarafından resmi olarak yapılmamış olması.

Bazı sitelerde SHGM’ nün uçakların kullanımına onay verdiği belirtilirken,  diğerinde THY ‘ nin bu hazırlık sürecinde SHGM ve Türk Hava Yolları Teknik ile birlikte çalışacağı belirtiliyor. Bu tabiidir. Ve de bu uçaklar ile ilgili yapılacak olan işlemler sıralanırken ( Türk Hava Yolları’nın 737 MAX ile uçuşlara başlayabilmesi için öncelikle yazılım yükseltmeleri, bakım kontrolleri, operasyon kılavuzu güncellemeleri ve mürettebat eğitimlerini tamamlaması gerekiyor.) THY’ nin bu uçaklarla Operasyona başlama tarihi 12 Nisan 2021 olarak veriliyor. Hatta ilk seferlerin yapılacağı uçuş noktaları da belirtiliyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bu uçaklar üzerinde yapılacak olan teknik çalışmalara ilaveten, uçucu ekiplerin eğitimleri tamamlanmadan Türk Hava Yollarına bu uçakları kullanım izni vereceğini zannetmiyorum. Kaldı ki bahis konusu uçakları kullanan başka havayolu da var. Bu aşamada SHGM ancak Boeing tarafından yapılan modifikasyonların yeterli görüldüğü hususunda bir görüş koyabilir ortaya. Bununda usulden olup olmadığını bilmiyorum. Bana göre SHGM, THY’ nin uygulamalarını takiben yapılanları görüp, denetleyip sonra Türk Hava Yollarına uçurabilirsiniz der. Tüm bu işlemlerin yapılması için 25 günün yeterli olup olmayacağını bilemem. Zira teknik konulara vakıf bir insan değilim, anlamam ama mantık bunu öngörüyor. Zira SHGM bir kurum.

SHGM’ nün resmi sitesinde bu konu ile ilgili olarak yer alan bilgi aşağıda.

Malum kazalardan sonra  “ Birçok ülke Boeing 737 MAX uçuşlarını durdurmuş ve söz konusu uçaklara hava sahasını kapatmıştı. Ardından FAA, tasarımcı ve üretici firma olan Boeing şirketi ile konuyu araştırmak üzere çalışmalara başlamıştı. Ülkemizde de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından süreç yakından takip edilerek, havayolu şirketleri ile eşgüdüm içinde gerekli çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında FAA tarafından 18 Kasım 2020 tarihinde, tasarım ve bakım prosedürlerine gelen değişiklikleri tanımlayan uçuşa elverişlilik direktifi, sürekli uçuşa elverişlilik bildirimi ve uçuş eğitim gereksinimlerine dair yeni bir doküman yayımlandı. EASA ise gerçekleştirdiği detaylı çalışmalar sonrasında FAA gerekliliklerini kapsayan ve ek gereklilikler içeren bir uçuşa elverişlilik direktifini 03 Şubat 2021 tarihinde yayımladı.  Genel Müdürlüğümüz ilgili havacılık otoriteleri ile yakın iş birliği kapsamında çalışmakta olup söz konusu uçakların servise geri verilmesi ve Türk Hava Sahasının bu uçaklara açılması için inceleme ve değerlendirme sürecini titizlikle yürütmektedir. Görüleceği üzere bu açıklamada SHGM onayı söz konusu edilmemektedir. Eğer bu tarihten sonra SHGM bu onayı verip sitesine gerekli bilgiyi koymadı ise durum değişir.

Her ne ise mademki filosunda bu uçak tipi en çok Türk Hava Yollarında var, THY kişilerin yorumlarına mahal vermektense bu konuda resmi bir açıklama yapsa iyi olacak. Bu yazı 22 Martta yayımlanacak. Temenni ederim ki Türk Hava Yolları bu açıklamayı o tarihe kadar yapsın ve de ben bu konuyu köşemde yayımlamam.

KÇÖ: İNSAN İNCELDİĞİ YERDEN DEĞİL, İNCİNDİĞİ YERDEN KOPAR.

Evet, görsel basında mikrofon uzatılan esnaf 10 personelim vardı. Şimdi ise 5 çalışanım var. İşler zaten malum. KÇÖ kalkınca naçar 5 personeli ücretsiz izne çıkartmak mecburiyetindeyim. Kime mikrofon uzatıldı ise aynı şeyleri söyledi. Ve de sonun da bir soru ile bitirdiler konuşmalarını  “Yapabileceğim başka bir şey var mı? Siz olsanız ne yaparsınız? ” Bu durumda işvereni haksız bulmak mümkün mü? Değil tabii ki. Çalışma kapasitesi % 50. Müşteri ise % 80 düşmüş. Ne yapsın ki?

Resmi Gazete' de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu'nda işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin ilgili fıkraları fıkralarında değişiklik yapılarak uygulama 17 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatıldı. Kısa Çalışma ödeneği ise 17 Martta ( veya Mart 2021 ayının bitiminde ) sonlanıyor. Ülkemiz çalışma hayatının Cumhurbaşkanımızdan beklentisi Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının, iş akitlerinin feshinin yasaklanmasını öngören madde paralelinde uzatılması. Dün ( 14 Mart ) itibarı ile bu konuda alınmış bir karar yok. Ancak tüm bunlara neden olan Pandemi halen etkisini artırarak sürdürüyor. Ve de kanaatimce KÇÖ uygulaması çalışanlara yapılmış olan ve şu anda da kesin ihtiyaç duyulan kıymetli bir destek uygulamasıdır. Umarım ve dilerim ki 17 Mart tarihinden önce bu karar verilerek duyurulsun diye temenni ediyordum ki, dün akşam ( 15 Mart)  Bakanlar Kurulunda alınan karar maalesef menfi.

Devlet babanın da maddi zorluk yaşadığı açık. Bu durum varit olmasa muhtemelen çok şey bu görünümde olmazdı. Pandemi, Avrupa ve Amerika’yı, tüm dünya ülkelerini ve de tabii ki bizleri bu denli zorlarken uygulanan normalleşme kararının da alınma mecburiyetinin aynı nedenle hissedildiği ve uygulamasının kökenin de Ekonomik yetersizliklerin bulunduğu biliniyor. Başka bir deyişle KÇÖ uygulamasının uzatılmaması bunu iyiden iyiye netleştirdi.

Tabii ki, uygulama şayet uzatılsaydı,  devletin bu konudan kaynaklanacak olan gideri nasıl karşılayacağını bilemem. Dünkü karar hazinenin uygun bir durumda olmadığını gösteriyor. Bütçenin veya İşsizlik sigortası fonunun durumu da herhalde farklı değil. Bunlar tamam ancak uygulamanın sürdürülmesinin şart olduğundan da herkes gibi benim de şüphem yok.

Neden bu durumdayız? Her olay ayrı kompartımanlarda değerlendirilmeli. Konumuz bu değil. Sonucu konuşuyoruz şimdi.

Özellikle; çalışanların küçük esnafın, emeklilerin aslında tüm ülkenin lime lime olduğu çok zor bir dönem yaşıyoruz. KÇÖ uygulaması bu insanları tek başına rahatlatacak mıydı? Tabii ki hayır. Rahatlatmayacak. Ama özellikle çalışanlara bir anlamda can suyu olacağı açıktı. Evet;  her iki uygulama birbirine eş zamanlı olarak uygulanmalı ve sonlandırılmalıydı.

Evet, her şey bitip sular çekildiğinde, şu an için en çok merak edilen konulardan biri olan dünyanın ve ülkelerin nasıl görüneceği ve de Pandemi’ den en az ve en çok hasarı gören ülkelerin ortaya çıkmasıdır. Kimin, kimlerin bu değerlendirmeyi yapacaklarını bilemiyorum ama bu değerlendirmenin kıstasları hakkında herkes gibi bende yeterli bilgiye sahibim. Bu süreçte sağlık ön planda olmak üzere ülkeler en çok çevrebilim, üretim ve tedarik zinciri ve de doğal olarak ekonomik konularında yoğunlaştılar. Başta kamu sağlığı politikasının planlaması ve uygulanmasında başarılı olan ülkeler ekonomik konularda uyguladıkları teşvik programları ve çalışanlarına, halkına, büyük ve küçük ticari kuruluşlarına sağladıkları desteğin ışığında bu dönemin parlayan ülkeleri arasına girecekler. Şu an için tedarik zincirinin zayıflaması ve hatta bozulmuş olmasından ötürü ülkelerin üretim konusunda kendine yetebilir bir yol izlemeyi tercih ettikleri ve de yerli üretimde yoğunlaştıkları görüldü. Bizim bu konuda başarılı bir uygulama görüntüsü veremediğimiz gerçek. Bu konudaki en önde gelen unsur olan sağlık çalışmalarındaki başarının bu ülkelere büyük saygınlık sağlayacağı ve de bu bölge ve ülkeler ortaya çıktıktan sonra da tüm küresel üretim görüşünün ve tedarik zinciri yapısının bu çerçevede şekilleneceği tabii. ( Bunlar benim görüşüm değil. Dünyanın önde gelen 12 düşünürünün anlatımlarından derlenen bir paragraf. Konuya yaptığım ilaveler Bold karakterle belirginleştirilmiştir.)

İnşallah KÇÖ’ nün uzatılmaması ülkemiz çalışma dünyası temsilcilerinin ifade ettiği gibi yeni bir işsizlik patlamasına neden olmaz ve de temenni ediyorum ki, KÇÖ uygulamasının süresinin uzatılmasını Cumhurbaşkanımız, hükumetimiz,  bir kez daha değerlendirirler. Zor durum. Allah devlete de çalışanlarımıza da kolaylık versin.

İnsan: Düşünme Yetisine Sahip, Her Kalıba Girebilen ve Kantarına Ayar Tutturamayan Tek Varlık

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

amcacığım ~ 3 yıl önce
saygıdeğer bir insansınız kibarlığınızdan memnunuz. fakat yazılarınızda gereksiz uzatma ve tanımlamalarınız insanın içini bayıyor. katı sıvı falan gereksiz resimler yapmayın bunu. sırf bu nedenle sizi yarım bırakıp okumayan yüzlerce arkadaşım var. saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YEĞENİM. ~ 3 yıl önce
YEĞENİM. HERKESİN KENDİNE ÖZEL BİR YAZI ŞEKLİ VAR. KİBARLIĞIM AİLEMDENDİR. YÜZLERCE ARKADAŞINIZ OKUMUYORSA YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. OKUYANLARLA YETİNMEYE ÇALIŞIYORUM. SİZİN VE ARKADAŞLARINIZIN TERSİNE YAZILARIMDAN MEMNUN OLANLARIN DA MEVCUT OLDUĞUNU AZ DA OLSA GÖRÜYORUM.
Çetin bey, ~ 3 yıl önce
Sizin ağzınızdan duymaya alışık değiliz,yeğenim falan..Yıllarca da duymadık..Üstelik yazıları bir çırpıda okuyoruz keyifle..
CVP ÇETİN BEY, ~ 3 yıl önce
KİMSEYE YEĞENİM DİYE HİTAP ETMEM. BELKİ DE BU İLKTİR. NEDENİ İSE O ARKADAŞIMIZIN BANA AMCACIĞIM DİYE HİTAP ETMESİNDEN ÖTE DEĞİL.
amcacığım'a ~ 3 yıl önce
yazılardaki resimler konu ile ilgili. bize göre de gereksiz değil. sizde tenkit ederken daha kibar olabilirsiniz.
Mail olayından bahset korkma çeto ~ 3 yıl önce
Çeto şirket çalkalanıyo önde 3 numara amir bu olay hakkında konusuyo mail olayından bahset korkma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ~ 3 yıl önce
3' ER SATIR DEDİKODU İLE KONU MU YAZILIR.? tÜM ŞİRKET BU OLAYI KONUŞUYOR SA DEMEK Kİ HERKES BİLİYOR. HERKESİN BİLDİĞİ BİR ŞEYDEN KORKULUR MU? THY PERSONELİ KORKMAZ BAK KONUŞUYORLARMIŞ YA. HERKESİN BİLDİĞİ BİR KONUYU YAZMAK NE FAYDA SAĞLAR Kİ..SENİ DİNLEMEYECEĞİM MUTLAK. SEN BU KONUYU İSMİNLE SOYADINLA YAZARSAN ( TABİİ Kİ VPN' SİZ ) ÖNCE DOĞRU SÖYLEYİP SÖYLEMEDİĞİNİ KONTROL EDER. SONRA YAYINLARIM. HAYDİ YAP KORKMA.
Teskkurler ~ 3 yıl önce
Teskkurler sayin yazar iyiki varsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Cetin Özbey ~ 3 yıl önce
Cidden insan ufkunu genişletip farkındalığı arttıran sadece haber yazarı değil insanı geliştiren yazılarınız hep güzel nokta atışı. Ben sadece sizi tebrik ediyorum. Bu haklı haksız adına yazılmış bir yazı degil sadece güzel farkındalıklar yaratıyorsunuz
CVP SN. ÇETİN.. ~ 3 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.SAĞOLUNUZ.
CVP MAİL OLAYI ~ 3 yıl önce
BİR AY KADAR ÖNCE YAZI KONUMUZLA HİÇBİR İLGİSİ OLMAMASINA RAĞMEN BU KONU YORUMLARDA FAZLASI İLE YER ALDI. İKİ HAFTA ÜST ÜSTE YAZI KONUSU İLE İLGİLİ OLMAYAN YORUMLARI YAYINLAMAYACAĞIMI OKURLARA YAZININ BAŞINA KOYDUĞUM DİKKAT ÇEKİCİ BİR DUYURU İLE İFADE ETTİM. BU KONUNUN LİNKLERDEN MAİLLERE TAŞINMASI KONUYU UZATMAK İSTEYENLERİN DE MEVCUT OLDUĞUNU GÖSTERİYOR. AIRPORT HABER THY' NİN DİSİPLİN KONULARINI TETKİK EDEN BİR MERCİ DEĞİL. KALDI Kİ BU KONUDAN YÖNETİMİNİZİN DE, TASSANINDA BİLGİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM. ŞİMDİDE DİSİPLİN KURULUNUZUN BİR ÜYESİNİ DE KARIŞTIRDINIZ BU İSE. AMA TABİİ Kİ THY'NİN BİR ÇALIŞANI OLDUĞUNUZA GÖRE İDARİ KADEMELERE DE BAŞVURABİLİRSİNİZ., ONLAR VPN İLE YAPILAN BU TÜR BAŞVURULARA NE GÖZLE BAKARLAR BİLMEM ŞİRKETE BAĞLILIĞINIZI VE DE ŞİRKETİN PRESTİJİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ ORTAYA KOYABİLİRSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraba ~ 3 yıl önce
Bu olay nedir ne değildir bilmem yorumlarda sürekli bu kızdan bahsediliyor.Sansürlemek gizlemek yerine en azından bir kere bu kız gerçekten ne yapmış adı sanı neymiş diye bi yorum yazılırsa bizde öğrenmiş oluruz Trene bakar gibi bakıyoruz Teşekkürler
CVP MERABA ~ 3 yıl önce
BU YORUMLARIN BU SATIRLARDA YERİ YOK. ARKADAŞIM. ZİRA BUNU DAHA ÖNCELERİ SÖYLEDİK. DOĞRULUK DERECESİ NEDİR ONUDA BİLEMEM. İSİMLE YAZANLAR VAR. YA YANLIŞ İSE. BUNDAN SORUMLU OLACAK VPN 'CİLER DEĞİL AİRPORTHABER VEYA BEN OLACAĞIM. BU KONUYU ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ LÜTFEN ŞİRKETİNİZE BAŞVURUN.
Meraba diyene ~ 3 yıl önce
Murat beyin geçen haftaki "thy pilotları odadan çıkamıyor"yazısı altında birkaç yorumda kadının adı soyadı olaydan bahsedilmeden verilmiş çok merak ediyorsanız araştırma duygularınızı kullanarak oradan araştırabilirsiniz.
Mail olayı ( habibe fidan ) ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mail Olayı ~ 3 yıl önce
Sansürlenmiş olaya beğendim işareti uygunsuz yorumların kabul edilmemesinden ötürü tıklanmıştır.
Bu yorumlari yazip duran kisi ~ 3 yıl önce
Bu kisi kimse, bu kadina karsi buyuk bir garezi var muhtemelen bir ask mevzusu. Her haberin altina bu kadini karalayan seyler yazip duruyor; saniyor ki bu kadini cezalandiracak. Insallah bu kadin arkadas mahkemede hakkini savunur. Bu yapilan kadina karsi islenen bir taciz ve istismar vakasidir. Cetin bey lutfen siz de bu kisinin yorumlarina daha fazla izin vermeyin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000