17 Ocak 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Askerliği aynı devre mi yaptınız?
  • Havaş çalisanlari Mutsuzzzzzzzz calisiyor sani beyyyyyyyy bütün şirketlerde ikramiye var havasta yok zam orani belliii bile degil economic gücümüz kalmadi kiraciyiz 1750 Kira verioz 800 dogalgaz 400 electric 150 su Gelio ne yicez cocuklarimla tek activitem parka gitmek oldu 5000 dedikodulari var isciler icin kimse kalmaz ikramiyesiz biz lokontada bulasik yikasak daha iyi Asgari ucretemi Caliscaz 2 saat yolmu cekicez 15 yildir calisiom Adam dun Baslio ayni paraya yazik günahhhhhh
  • Sn Ali beycim Allah rızası icin Onur hava yolları ile bir haber gelişme var mı yok mu yazabilirmisiniz 4 gözle bir ses çıkçak diye bekliyoruz Onur air çalışanı olarak Allah rızası için güzel haber yazabilirseniz sevinirim Allah kimseyi çağresız bırakmasın.
  • Kankalarina guzel ucuslar yazan ekip planlama’ya ve onun arkasindaki malum kaptana bir sozunuz de olsun. Biz bilmiyor muyuz ekip planlamada neler dondugunu, en sonunda CIMER’leneceksiniz.
  • Valla keşke bende orda olsam benimde 3 pırpırım var bana da hoşgeldin kaptanım derdi koltuklarım kabarırdı.Ne güzel olurdu
  • Sandığın mevki makamda değilim peşinde koşan hiç olmadım trollük yapan fetöcülerden değilim zihniyeti çağdaş görünüpte dikta yobazlardan değilim kısacası emekçiyim kaybedecek bir şeyimde yok sizin gibilerin aş 'tan emekten haktan çok siyaset konuşmanızdan bıktık derdim iş aş ekmek varsa haklarımı şartlarımı iyileştirecek çözümün birlik olalım dünyanın neresinde hangi kuruluşunda işten haklardan çok siyaset konuşuluyor THY fetöcü kaynıyor fitne trollük onların işi dürüst samimi isen kim trollük yapıyor tanışalım
  • İlker’in yerine Dhmi’den Hüseyin atanacakmış. Hüseyin’e geçtiğimiz günlerde topun ağzındasın etrafta adın olumsuz işlerde dolaşıyor denmiş kendisi de ne zaman isterseniz görevden affımı talep edebilirim yanıtını vermiş ve odasına kapanmış. Hüseyin bu belli olmaz boyu kadar yerin altında bir o kadar daha var, işini sağlama almamış olsa bu kadar kolay kabul etmez deniyor.
  • O gitse yerine başka bir torpilli gelir ne olabilir ki başka? Lufthansa gibi şirketleri yönetenlerin cv'lerine,geçmişlerine bakın bir de thy'yi yönetenlerinkine sonra bizi niye kıskandıklarını! görün. Adamın hakkında eski görev yaptığı kurumlarda makam araçlarını kardeşine ve onun şirketinin kullanımına verdiği soruşturmalarla ispatlandı ama adam devletten el çektirileceğine thy'nin başına geçirildi! İktidar hala feto olayından ders almamış,hala devlet kurumlarına tügvacı,süleymancı,nurcu şucu bucuları dolduruyor ya yarın onlar da din kardeşleri feto gibi hainlik yaparlarsa ki bunun garantisi yok,ne olacak,birisi yine kandırıldım mı diyecek ne yapacak? Thy'de bilhassa kargodaki kripto fetocuları da unutmayalım hepsi hala makamlarında,işlerinin başında, iyi ki fetoyla mücadele ediliyor ya edilmese neler olurmuş Allah bilir!!!
  • Sağlam saplamışsın bu kez. Fakat ilker aycı hakkında böyle yazma cesaretin olmasına rağmen yorumları yayınlayacak cesaretin olmaması çok komik.
  • İlker aycıyı sevmem ilker aycı giderse ak parti devrilirse adalet liyakat huzur gelecekmi torpil bitecekmi haklarımız güçlenecekmi şartlarımız iyileşecekmi ak parti 'den önce kadıköyde babamla chp il binasına gittik oğlum işsiz iş bulmanızı rica ediyorum dedi il başkanı yanında oturan üniversite mezunu genci göstererek sabırlı olmamızı sabredin iktidara gelince koalisyonda olsa sıra bize geldiğinde chp li işsiz seçmenlerimizi işe alacağız dedi kendine yakın atatürkçü dernekler çağdaş yaşam gençlik kollarından alım yapacaktı şimdi liyakatsizlik ve torpil adam devşirme her partide var ilker aycıya gelince ak gider ip gelir chp gelir adam ben bürokratım emir kuluyum der başka yere gönderilir ülkemizde olan her zaman emekçilere olur Ali bey vakıflar dernekler cemaatlere takılıp kalmayalım işin özü biz çalışanlar için ekmek teknesinde siyasetin yeri yoktur demirelde ecevitte türkkeşte çillerde mesutta baykalda erbakanda gelip gittiler mesele iktidarda solcu varsa sağcı solcuya taş arttırır sağcı varsa solcu sağcıya taş attırır bizim kavgamız geçim ekmek haklar kavgası bu mücadelede bizlere sağcı solcu cemaat dernek ayrımı yapmadan lütfen destek olun

İlker Giderse Kim Gelir? SHGM’de TÜGVA Dönemi…

İki haftadır gündem oldukça çarpıcı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın Kazakistan’dan kaçışı tam bir rezalet idi. Ardından bir uçağa atlayıp gözünü kırpmadan Kazakistan’da gidiş-gelişi  ayıp örtmeyecek acemiceydi.

Şöyle bir değerlendirelim Kazakistan olaylarını. Kimsenin beklemediği bir anda patlak vermişti Kazakistan olayları. Daha önceki yazılarımızda da yazmıştık İlker Aycı’nın talihsizliklerini. Havalimanı bombalamalarını, Boeing arızaları, hain terör olayları, İstanbul Havalimanı’na taşınmalar hep İlker Aycı’nın dönemi.

Talihsizlik mi, beceriksizlik mi, basiretsizlik mi her şey onun dönemi. Ama son Kazakistan olayı tam bir aymazlık, vurdumduymazlık, personeli hiçe saymaktı.

Biz o konuyu gündeme getirmeseydik, perdelenip geçilecekti. Şahsım hem TV ekranlarında, hem Airporthaber’de hem de sosyal medya hesaplarımdan yaptığım yayınlar, açıklamalar sonrası yerinde duramadı İlker Aycı efendi.

Etrafına bana olan öfkesini nasıl yansıttığını biliyorum ama benim derdim THY personeli idi. Ve birileri de “İlker sen ne yapıyorsun” demesini bilmeliydi. İçeride “ağam, paşam” diyenler “hatalısın, yanlışsın” deselerdi bugün kaçarak terk ettiği Kazakistan’a geri döndüğünde yaşadığı soğuk duş muamelesini yaşamazdı.

Neler olduğunu anlatacağım. Kazakistan’a geri dönmesini ve personeli alıp Türkiye’ye getirmesi emrini belki de bizzat reis söylemiş olabilir. Doğrudan söylemese bile haber göndermiş olabilir.

İlker Aycı’nın anlatımına göre bakanlıklar Kazakistan ile temas kurup uçuş iznini almış. Tam yerinde söyleyelim. Keşke sende orada olsaydın da İlker Aycı kurtarıldı haberini verseydik.

Uçak İstanbul Havalimanı’nda havalandıktan sonra öğrendiğim kadarı ile hiç uyumamış. Terk edilen personel uçağa geldiğinde İlker Aycı “Merhaba” demiş ama kimse umursamamış ve ayağa kalkan dahi olmamış.

Belki olmalıydı, kalkmalıydı herkes ayağa. Onun yaptığının tersi yapılmalıydı. “Sen bizi bıraktın ama biz THY’nin kurumsallığı adına ayağa kalkıyoruz” dersi verilmeliydi.

Uçak havalandıktan sonra kimse konuşmadı. İkramlar verildikten sonra uçağın içindeki tüm ekip uyuya kaldı. Kimsenin ağzını bıçak açmadı.

Ve İstanbul’a inildi ve her zaman şov peşinde olan İlker beyimiz uçağın çıkış kapısında esas duruşta “Hoş geldiniz kaptanım” seremonisi vaziyetinde idi. Kardeşim orada bari şov yapma. Ezilmişliğini gösterme, kamera koyup halen izahat peşine düşme. En komiği de Load Master arkadaşlara “Hoş geldiniz Kaptanım” demesiydi.

İlker Aycı bey, bugüne kadar yaptığın tüm hataları bir kenara koysak bile bu hata asla unutulmayacak. THY tarihindeki yerini aldı bile.

Ve şimdi bu konu ile ilgili son sözlerim.

Geriye dönüp baktığınızda hangi başarınız ile hatırlanacaksınız. Kaçış başarınızla.

Genel kurulunuz yaklaşıyor. Belki de dua ediyorsunuzdur “Ya rab bir şeyler olsa da genel kurul ertelense” diyerek.

Bu arada ben genel kurul üyesiyim. Gelip bütün bunları yüzünüze karşı genel kurulun önünde sormak isterim.

İlker bey gidecekseniz yerinize gelen insandan şunu beklerim.

Hiçbir cemaatin, siyasetçinin, okulun önünde diz çökmesin. THY ehil ellere teslim edilsin. Gitmeyecekseniz bütün bunları siz yapın.

Ha bu arada siyasi atamalarını kamuoyu ile paylaştığımız için artık atama duyuruları çıkmıyor. Ne oldu şeffaflıktan vazgeçip gizliliğe mi önem veriyorsun.

Hadi İlker bey, cesur olun alkışlayalım.

SHGM’de yaşanan gelişmeler bir cümlelik değil ama mutlaka yazmam lazım.

Türksat’ta çalışan çok sayıda genç bir gecede SHGM personeli oldu. Aldığım bilgi görevlendirme. Ama daha önemlisi gelen 40’a yakın kişi TÜGVA’lı.

Umarım doğru değildir. Doğru ise yandı havacılık demeli….

İlker Giderse Kim Gelir? SHGM’de TÜGVA Dönemi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Hayırdır ~ 2 yıl önce
Askerliği aynı devre mi yaptınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frankenstein... ~ 2 yıl önce
Havaş çalisanlari Mutsuzzzzzzzz calisiyor sani beyyyyyyyy bütün şirketlerde ikramiye var havasta yok zam orani belliii bile degil economic gücümüz kalmadi kiraciyiz 1750 Kira verioz 800 dogalgaz 400 electric 150 su Gelio ne yicez cocuklarimla tek activitem parka gitmek oldu 5000 dedikodulari var isciler icin kimse kalmaz ikramiyesiz biz lokontada bulasik yikasak daha iyi Asgari ucretemi Caliscaz 2 saat yolmu cekicez 15 yildir calisiom Adam dun Baslio ayni paraya yazik günahhhhhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babacan ~ 2 yıl önce
Sn Ali beycim Allah rızası icin Onur hava yolları ile bir haber gelişme var mı yok mu yazabilirmisiniz 4 gözle bir ses çıkçak diye bekliyoruz Onur air çalışanı olarak Allah rızası için güzel haber yazabilirseniz sevinirim Allah kimseyi çağresız bırakmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip planlama ~ 2 yıl önce
Kankalarina guzel ucuslar yazan ekip planlama’ya ve onun arkasindaki malum kaptana bir sozunuz de olsun. Biz bilmiyor muyuz ekip planlamada neler dondugunu, en sonunda CIMER’leneceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 2 yıl önce
Valla keşke bende orda olsam benimde 3 pırpırım var bana da hoşgeldin kaptanım derdi koltuklarım kabarırdı.Ne güzel olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen trol diyen ~ 2 yıl önce
Sandığın mevki makamda değilim peşinde koşan hiç olmadım trollük yapan fetöcülerden değilim zihniyeti çağdaş görünüpte dikta yobazlardan değilim kısacası emekçiyim kaybedecek bir şeyimde yok sizin gibilerin aş 'tan emekten haktan çok siyaset konuşmanızdan bıktık derdim iş aş ekmek varsa haklarımı şartlarımı iyileştirecek çözümün birlik olalım dünyanın neresinde hangi kuruluşunda işten haklardan çok siyaset konuşuluyor THY fetöcü kaynıyor fitne trollük onların işi dürüst samimi isen kim trollük yapıyor tanışalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakallı ~ 2 yıl önce
İlker’in yerine Dhmi’den Hüseyin atanacakmış. Hüseyin’e geçtiğimiz günlerde topun ağzındasın etrafta adın olumsuz işlerde dolaşıyor denmiş kendisi de ne zaman isterseniz görevden affımı talep edebilirim yanıtını vermiş ve odasına kapanmış. Hüseyin bu belli olmaz boyu kadar yerin altında bir o kadar daha var, işini sağlama almamış olsa bu kadar kolay kabul etmez deniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 2 yıl önce
Neremle gülsem :)
düzen değişmez ~ 2 yıl önce
O gitse yerine başka bir torpilli gelir ne olabilir ki başka? Lufthansa gibi şirketleri yönetenlerin cv'lerine,geçmişlerine bakın bir de thy'yi yönetenlerinkine sonra bizi niye kıskandıklarını! görün. Adamın hakkında eski görev yaptığı kurumlarda makam araçlarını kardeşine ve onun şirketinin kullanımına verdiği soruşturmalarla ispatlandı ama adam devletten el çektirileceğine thy'nin başına geçirildi! İktidar hala feto olayından ders almamış,hala devlet kurumlarına tügvacı,süleymancı,nurcu şucu bucuları dolduruyor ya yarın onlar da din kardeşleri feto gibi hainlik yaparlarsa ki bunun garantisi yok,ne olacak,birisi yine kandırıldım mı diyecek ne yapacak? Thy'de bilhassa kargodaki kripto fetocuları da unutmayalım hepsi hala makamlarında,işlerinin başında, iyi ki fetoyla mücadele ediliyor ya edilmese neler olurmuş Allah bilir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ali ~ 2 yıl önce
Sağlam saplamışsın bu kez. Fakat ilker aycı hakkında böyle yazma cesaretin olmasına rağmen yorumları yayınlayacak cesaretin olmaması çok komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker kim ya ~ 2 yıl önce
Hiçbir dediği yapılmıyor. Şirketi diğer 2 icra kurulu üyesi yönetiyor. En son yer işletme başkanı ataması ispatı. Adam etik kuruldan kınama alıyor ardından başkanlığa upgrade ediliyor. Millet de İlker i baş zannediyor. Gerçek baş hiç kimseden çekinmeden suç işleyen adamlarını upgrade eden genç pilot
Anons ~ 2 yıl önce
İlker aycıyı sevmem ilker aycı giderse ak parti devrilirse adalet liyakat huzur gelecekmi torpil bitecekmi haklarımız güçlenecekmi şartlarımız iyileşecekmi ak parti 'den önce kadıköyde babamla chp il binasına gittik oğlum işsiz iş bulmanızı rica ediyorum dedi il başkanı yanında oturan üniversite mezunu genci göstererek sabırlı olmamızı sabredin iktidara gelince koalisyonda olsa sıra bize geldiğinde chp li işsiz seçmenlerimizi işe alacağız dedi kendine yakın atatürkçü dernekler çağdaş yaşam gençlik kollarından alım yapacaktı şimdi liyakatsizlik ve torpil adam devşirme her partide var ilker aycıya gelince ak gider ip gelir chp gelir adam ben bürokratım emir kuluyum der başka yere gönderilir ülkemizde olan her zaman emekçilere olur Ali bey vakıflar dernekler cemaatlere takılıp kalmayalım işin özü biz çalışanlar için ekmek teknesinde siyasetin yeri yoktur demirelde ecevitte türkkeşte çillerde mesutta baykalda erbakanda gelip gittiler mesele iktidarda solcu varsa sağcı solcuya taş arttırır sağcı varsa solcu sağcıya taş attırır bizim kavgamız geçim ekmek haklar kavgası bu mücadelede bizlere sağcı solcu cemaat dernek ayrımı yapmadan lütfen destek olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tf ~ 2 yıl önce
Noktalama kullandigin gun huzura erecdksin.
komik ~ 2 yıl önce
onceden ucuyorduk, kaicyorduk, dunya lideriydik propagandalari yapardiniz simdi de bu gitse kim gelecek, hukumet degisse isler duzelecek mi porpagandasina sarildiniz. gidicisiniz hesap da vereceksiniz!
Aynen trol kardeşim ~ 2 yıl önce
Yürü git trollüğünü başka sosyal mecralarda dene. Türkiye hiçbir iktidarın döneminde bu kadar pespayeliğe, avamlığa maruz kalmadı. Bir ülkenin başı “heyt höyt” tarzda adaba yakışmayan sözler kullanmaz kardeşim. Eskiden siyasetçilerin kaliteli tartışma üslupları vardı. Zamanla bu iktidar tarafından türkiye avamlığa, kalitesiz söylemlere alıştırıldı. Kusura bakmayın muhalefet, iktidarın avamlık seviyesine indirgenemez. Muhalefettekiler, iktidardakilerden 20 kat kaliteli adaba yakışır siyasi söylemler üretiyor. İktidardakilerle muhalefettekiler bu yüzden aynı değil. Hadi başka kapıya bu yüzden trol kardeşim.
Öğretmen ~ 2 yıl önce
Evladım ben öğrenemedim mi size nokta, virgül, parantez…?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000