28 Ekim 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Tgs çalışanları mağdur hala bot verilmedi ayaklat su içinde calisiliyor
  • THY DE YABANCI PİLOT İSTEMİYORUZ ÖNCE ÖZ EVLAT
  • Bodrum thy müdürü ne zaman gidecek merakla bekliyoruz
  • Abd'de bırak uçağı sıfır araba alsan belli bir sürede geri verip,paranı alma hakkın var. Hele alıcıya bilgi verilmeden kusurlu bir mal satılmışsa üstüne tazminat alma hakkın da var. Orada araba satan yerlere git 200-300 milde satılık arabalar görürsün sor bu mildeki arabalar niye satılıyor diye öğren. Ya oranın hukukunu bilmiyorsun ya da bu ülkede nasılsa herkes herşeyi yiyor ben sallayayım bunu da yerler diyorsun.
  • Allah Aşkına adam ne yazmış gün birlik günüymüş bütün Avrupa bize karşıymış gerekirse THY çalışanların maaşlarından kesebilirmiş nokta günün birlik ve beraber olmamız ı çok dğru söylemiş buna en ufak bir itirazım yok amma velakin işi evirip çevirip thy çalışanlarının maaşına el atmasını bunu kabullenemiyorum ben thy nin çalışanı değilim amma alın teriyle kazanılan paraya göz dikmelerine karşıyım kim olursa olsun fark etmez Amerikaya yada Fransaya uçak getirmeye gittiğiniz zaman sadece görevlileri götürün çok daha tasarruf yaparsınız eş dost ahbap çavuş ilişkisini kesiniz tasarruf yaparsınız Avrupa nın Türkiye karşıylığı vardı bunun önlenmesi maaşların azaltılmasıyla en ufak ilgisi yok
  • Size thy'nin ekonomisini düzeltme formülünü veriyorum: her ay 1000 kabin memuru alımı yapılırsa thy şaha kalkar. Ne alaka diye sorarsanız onu bana değil thy'ye soracaksınız. Çünkü ne zaman çeyrek dönem zararı açıklansa personeli azaltmak yerine yeni alım açan thy'nin ta kendisi.
  • Şirkette bu işi layıkıyla yapacak insanların başında geliyor. Kurum içi kültürü biliyor, çalışkan ve liyakata önem veriyor.
  • Attığın 211 kişinin vebalinin de planını yap lütfen...
  • Evet Sayın Yönetim Ve Çok Değerli Kıymetli Parti Yandaşları.Oncelikle Sizlerin Bu Kadar Çalışan Ve Emek Veren Personellerin Hiç Birine Kolaylık Saglamadigi,Dertlerini Ciddiye Almadigi,Hergun Sömürü Altında Calistirdiginiz Binlerce İşçiden Biriyim.Kendinizi Bu Kadar Üstten Görmeyin Hükümet Sizleri Getirmiş Sağdan Soldan Havaciliktan Ucakciliktan Anlamadiginiz Aşikar Bı Vaziyetteyken Kalkmış İnsanların Ekmekleri Ve Emekleri İle Ugrasiyorsunuz.Yonetimde Ne Kadar Adam Varsa Bu Gün Onun Bunun Torpili İle Gelmiş Saltanat Süren Birer Zavallisiniz.Sirketin Durumu Ortada Zaten Krizler Büyüdükçe Büyüyor Ve Cozum Olarak Yine Çalışan Kıyımı Yapiliyor.Sizlerin Yatacak Yeri Yok.Artik Bırakın Bu Yapmacik Yöneticiliği İşi Gerçek Bilene Birakin.
  • Halen egitimini tamamlamis ancak goreve baslamayam 56 yakin kabin memuru arkadas beklemekte ancak egitim icin cagrilan kisiler var saltanati birakip bir an once bu konu da bir seyler yapilamsi grekiyor

İlker Aycı’nın dümenden planları…

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda icranın başkanı pek muhterem İlker Aycı geçen hafta basın toplantısında muhteşem(!) bir açıklama yapmış. Kahkaha atmadım desem yalan olur. Bu kadar mı yanıltılabilir kamuoyu? Pes demiyorum, yazık diyorum.

Hemen doğrudan gireyim konuya. Havacılık sektörü bilir Boeing 737 Max konusunu. Havacılığı yakından takip edenler de konuya derinlemesine vakıftır.

Kabul etmek gerekir ki THY Boeing 737 Max konusunda zarar gören şirketlerden biridir. Bunu bir kenara koyduktan sonra muhatapların nasıl açıklama yaptığına bakalım.

Boeing dünya devi uçak üreticisidir. Uçak satışlarına, yaptığı satışlarda kendini bağlayıcı hükümlere yer vermez. Aksine kendini koruyucu hükümler içerir anlaşmalar.

Bizim THY’nin başındaki muhterem kişi geçen hafta basın toplantısı yapıyor ve Boeing 737 Max’lardan doğan zararlardan bahsedip ‘Sözleşmeden doğan haklarımızı kullanmak için müzakerelerde bulunuyoruz’ şeklinde bir ifade kullanıyor.

Atma be kardeşim. Sözleşmeden doğan hiçbir hakkın yok. Kimi uyutuyorsun? Bunu yazdık. Neymiş efendim B planını devreye sokmuş. Senin B planı dediğin uçak kiralama ise C planın ne olabilir? Olamaz. Planı olan planını açıklar. Senin ‘B planı’ dediğine mecburiyet diyoruz biz.

Ne yapacaktın onlarca dediğin 12 uçağı yerde yatırarak? Planlanan uçuşları durdurma keyfiyetin olamayacağına göre, uçak kiralayıp yolcuları taşımaktan ibaret senin B planın.

Dur sana birkaç nasihat vereyim İlker Aycı.

B planın var ya hani. Üfürükten B planı.

Bak ben sana B planı örnekleri vereyim.

Sayın Aycı, sen B planı yapmak istiyorsan THY’nin uluslar arası ne kadar kaybı var onun izahını nasıl yapacaksın onun B planını yap.

Sen, gelecek yıl THY’nin 4-5 milyar dolar nakit paraya ihtiyacı var onu nereden bulurum diye B planı yap.

Sen, THY’ye kredi açmak istemeyen yabancı sermaye kuruluşlarını nasıl ikna ederim diye B planı yap.

Sen, THYOPET’te yüz 50 hissen varken yüzde 25 hisseye nasıl razı geldin onun açıklamasını yapmak için B planı düşün.

Sen, İstanbul Havalimanı’ndaki maliyetleri nasıl azaltırımın B planını yap.

Sen, THY Teknik fokur fokur kaynıyor, iş barışını nasıl sağlarım diye B planı yap.

Sen, her gün istifa eden pilotları nasıl elde tutarım diye B planı yap.

Sen, THY’nin emektarlarını, kabin-kokpit, teknisyen velhasıl tüm çalışanları korku cumhuriyeti ile değil sevgi cumhuriyeti ile nasıl çalıştırırım diye B planı yap.

Sen, kendine İstanbul Havalimanı ekip terminalinde şaşalı makam odası yapmayı değil de, kış aylarında personelim nasıl rahat eder şeklinde B planı yap.

Sen, kendi rahatına değil de personelin huzuru için B planı yap.

Sen, kırmızı halılarda yürümeyi değil mütevazı yaşam için B planı yap.

Sen, bir gün hesap sorulur diye THY’de yaptığın yanlışları nasıl izah ederim diye B planı yap.

İlker Aycı bey, Boeing 737 Max’lar için bir kuruş dahi tazminat hakkın olmadığını bal gibi biliyorsun. Ama gel işin kolayını söyleyelim sana.  Boeing’den jest falan istiyorsan uçmadığın süre için bedava uçak iste. Kabul görmez ama şansını dene.

Değerli okurlarım;

Öyle İlker Aycı’nın açıklamalarına falan inanmayın. O açıklamalar günü kurtarma, gündemi meşgul etme, bir yerlere haber salma açıklamalarıdır.

Yarın ‘Nedir kardeşim bu THY’nin içine düştüğü durum’ diye sorulduğunda bahane üretme açıklamaları o. Açıklayayım arşivde kalsın hesabıdır bu açıklamalar.

Gelecekte bir gün bu söylediklerimin ne kadar gerçekçi olduğunu hep birlikte göreceğiz. Yeter ki doğruluktan ayrılmayalım.

İlker Aycı’nın dümenden planları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Samet ~ 4 yıl önce
Tgs çalışanları mağdur hala bot verilmedi ayaklat su içinde calisiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdavim ~ 4 yıl önce
THY DE YABANCI PİLOT İSTEMİYORUZ ÖNCE ÖZ EVLAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv yiğit ~ 4 yıl önce
Bodrum thy müdürü ne zaman gidecek merakla bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hukukçu yazana ~ 4 yıl önce
Abd'de bırak uçağı sıfır araba alsan belli bir sürede geri verip,paranı alma hakkın var. Hele alıcıya bilgi verilmeden kusurlu bir mal satılmışsa üstüne tazminat alma hakkın da var. Orada araba satan yerlere git 200-300 milde satılık arabalar görürsün sor bu mildeki arabalar niye satılıyor diye öğren. Ya oranın hukukunu bilmiyorsun ya da bu ülkede nasılsa herkes herşeyi yiyor ben sallayayım bunu da yerler diyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 4 yıl önce
Allah Aşkına adam ne yazmış gün birlik günüymüş bütün Avrupa bize karşıymış gerekirse THY çalışanların maaşlarından kesebilirmiş nokta günün birlik ve beraber olmamız ı çok dğru söylemiş buna en ufak bir itirazım yok amma velakin işi evirip çevirip thy çalışanlarının maaşına el atmasını bunu kabullenemiyorum ben thy nin çalışanı değilim amma alın teriyle kazanılan paraya göz dikmelerine karşıyım kim olursa olsun fark etmez Amerikaya yada Fransaya uçak getirmeye gittiğiniz zaman sadece görevlileri götürün çok daha tasarruf yaparsınız eş dost ahbap çavuş ilişkisini kesiniz tasarruf yaparsınız Avrupa nın Türkiye karşıylığı vardı bunun önlenmesi maaşların azaltılmasıyla en ufak ilgisi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Memuru ~ 4 yıl önce
Size thy'nin ekonomisini düzeltme formülünü veriyorum: her ay 1000 kabin memuru alımı yapılırsa thy şaha kalkar. Ne alaka diye sorarsanız onu bana değil thy'ye soracaksınız. Çünkü ne zaman çeyrek dönem zararı açıklansa personeli azaltmak yerine yeni alım açan thy'nin ta kendisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert Bey GMY ~ 4 yıl önce
Şirkette bu işi layıkıyla yapacak insanların başında geliyor. Kurum içi kültürü biliyor, çalışkan ve liyakata önem veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 4 yıl önce
Attığın 211 kişinin vebalinin de planını yap lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Taşeron. ~ 4 yıl önce
Evet Sayın Yönetim Ve Çok Değerli Kıymetli Parti Yandaşları.Oncelikle Sizlerin Bu Kadar Çalışan Ve Emek Veren Personellerin Hiç Birine Kolaylık Saglamadigi,Dertlerini Ciddiye Almadigi,Hergun Sömürü Altında Calistirdiginiz Binlerce İşçiden Biriyim.Kendinizi Bu Kadar Üstten Görmeyin Hükümet Sizleri Getirmiş Sağdan Soldan Havaciliktan Ucakciliktan Anlamadiginiz Aşikar Bı Vaziyetteyken Kalkmış İnsanların Ekmekleri Ve Emekleri İle Ugrasiyorsunuz.Yonetimde Ne Kadar Adam Varsa Bu Gün Onun Bunun Torpili İle Gelmiş Saltanat Süren Birer Zavallisiniz.Sirketin Durumu Ortada Zaten Krizler Büyüdükçe Büyüyor Ve Cozum Olarak Yine Çalışan Kıyımı Yapiliyor.Sizlerin Yatacak Yeri Yok.Artik Bırakın Bu Yapmacik Yöneticiliği İşi Gerçek Bilene Birakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gulo ~ 4 yıl önce
cocugum mulakatları gectıgı halde.yerıne kendı yandaslarından aldılar genclerım ahı cok
Kuzey39 ~ 4 yıl önce
Halen egitimini tamamlamis ancak goreve baslamayam 56 yakin kabin memuru arkadas beklemekte ancak egitim icin cagrilan kisiler var saltanati birakip bir an once bu konu da bir seyler yapilamsi grekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000