01 Haziran 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

İKİ MURAT BİR DERT

Değerli Okurlarım, bu hafta sizlerle iki güzel haberi paylaşıp, ardından havalimanında çalışan personeli yakından ilgilendiren bir konu hakkında yaşanan gelişmeleri aktaracağım.

 

İki güzel haber AirportHaber için bu hafta itibari ile başladı. Artık AirportHaber Ailesi iki Murat’la birlikte daha da güçlendi. Bunlardan birisi Vatan Gazetesi’nden transfer ettiğimiz Murat Herdem diğeri ise havacılık sektörünün çok yakından tanıdığı Murat Önder Öztürk. İki çalışma arkadaşımdan da kısaca bahsedip daha sonra asıl konuma döneceğim.

 

Murat Herdem, çeşitli gazetelerde görev yaptıktan sonra Vatan Gazetesi’nin havalimanı muhabirliğini başarı ile yapan bir arkadaşımız. Sayısız başarılı habere imza atan Murat Herdem, farklı haber anlayışı ile gazetecilik mesleğini kendi tarzında yorumlayarak zirveye çıktı. İkna etmek zor oldu ama AirportHaber Ailesi olarak başlatmış olduğumuz yeni atılımlarımızın içinde yer alarak gücümüze güç kattı. Murat Herdem, havacılık sektörü açısından dönüm noktası olacak olan Airport Tv’nin Haber Müdürü olarak resmen görevine başladı. Kendisine bu görevinde başarı diliyoruz.

 

Murat Önder Öztürk’ü anlatmaya bile gerek yok. Türk Havayolları’nda başladığı havacılık serüveninde kısa sürede yıldızı parlayarak özel sektörün gözdesi haline geldi. HAVAŞ ve Çelebi’de Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 2003 yılında HAVAŞ’tan talihsiz bir şekilde ayrıldı. Bu ayrılış onun sektöre küsmesine neden oldu. Şimdi küskünlüğünü ve suskunluğunu AirportHaber’de bozuyor.  Murat Önder Öztürk AirportHaber Ailesi’ne hoş geldiniz.

 

Şimdi gelelim yazımın başlığında belirttiğim bir dert olayına. 19 Mayıs 2008 günü başlayan sigara yasağı havalimanlarında sıkı bir şekilde uygulanmaya başlandı. Her gün havalimanına gidenler mutlaka görüyordur. Çok sayıda havalimanı çalışanı ve onlarca yolcu yada yolcu karşılamaya gelenler terminal dışına çıkıp sigara içiyorlar.

 

Yasaklara ne kadar uyulur bilinmez ama bilinen bir şey var bu yasaklar birinci planda güvenlik güçlerinin işini fazlalaştırdı. Gir-çık, gir-çık yapan personel sayısı fazlalaşınca güvenlik personeli fazla mesai yapıyormuş gibi ek bir yükle karşı karşıya kaldı.

 

Bu süreç yeni bir düzenleme yapılmadığı sürece böyle devam edecek. Atatürk Havalimanı iç hatlar terminalinde görevli polisler iç hatlar emniyet amiri tarafından verilen talimatla ofis çalışanlarının rahatsız olmasına yol açtı. Emniyet amiri tarafından verilen talimat doğrultusunda iç hatlarda görevli polisler çat kapı ofislere baskın yapıyorlar. Polisler kapıları tıklamadan ofislere dalıp kim sigara içiyor, kim sigara içmiyor kontrolü yapıyorlar. Sanki belediye zabıtasının seyyar satıcı kovalamasına benzeyen bu uygulamanın ne derece etik olduğunu takdirlerinize sunuyorum.

 

Yasakların ne derece etkili olduğu malum olan ülkemizde, korku salarak alışkanlıklardan vazgeçileceği düşünülüyorsa bunun gerçek yaşamda hayat bulmayacağını ifade etmek isterim.

 

Sigara içmenin sağlığa zararı olduğunu bilmeme rağmen bir tiryaki olarak, sigara içmeyenlerin hakları kadar sigara içenlerin de hakkı olduğunu düşünüyorum.

 

Sigarasız bir yaşam dileğiyle saygılar sunarım.

İKİ MURAT BİR DERT

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Sigara icildigi yönünde ihbarlar cok sik geliyor.Ve bu ihbarlar dogrultusunda gereken yapiliyor.Sonucta sizin yüzüne karsi insanlar söylemese de sigaradan,icilmesinden veya kurallarin birileri tarafindan cignenmesinden rahatsiz olanlar var dogal olarak.Buralara birseyleri yazmadan önce Ic Hatlar Br. Amr. Sn. Seckin MUTLU ile görüsseydiniz size nedenlerini acik ve net olarak aciklayabilirdi.Ancak canim Türkiyemde her zaman olan bu.Birisi kuyuya bir tas atar,40 akilli cikaramaz.Nasil olsa kalem sizin elinizde,yeni transferlerinizden Vatan muhabiri Murat in da anti-polis cizgisi belli.Sizde anti-polis yönünde hizli adimlar ile devam ediyorsunuz.iyi adimlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H ~ 16 yıl önce
Turk insanin dusuncesi. Illede sigara icecek ve yasaklari delmeye devam edecek.Mutlaka sigara icmek isteyenin hakki var, ancak havalandirma sisteminden butun digere ofislere yayilan ve "pasif" sigara icmek zorunda birakilanlarin hakki ne olacak? Lutfen sigara icenler bu dengeyi muhafaza etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000