18 Mart 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Üstad iyi güzel konuşmuşsun ama burası doğu toplumu. Aile akraba arkadas baglari bati gibi degil. Hutbe konusuna da toplumun %80i aynı seyi dusunur. Ben sana burada isim departmant cv bile veririm bu torpil konusunda market tezgahindan istasyon mudurlugune mi yukselen mi dersin baska birsey mi dersin. ne dersen de. Devran böyle dönüyor. Herkes Herkese borclu. CRM gecemedim kokpite giremedim diyorum yıldızlı kaptan keske haberim olsaydi diyor referans olurdum. adam kendi soyluyor.
  • Tanrı yoktur fakat ortada hurafe çoktur. Tanrılara inananlar hep sömürülmüştür.
  • Merhaba ,Yeni havalimanına yapılan yatırım tutarını acaba AHL cevresinde bulunan ve yıllar önce devlete ait olan arazilere yapılan konutların mahallerin istimlağı için harcanması ve sonrasında AHL genişlemesi yapılamazmıydı sanki dahada İSTANBULA yakışacak bi yer olabilir diye düşündüm sadece Konu hakkında bilgi sahibi siz büyüklerim ne derler merak ettim.
  • Abi selami bende 33 sene önce USAŞ gn md Bozkurt albay ın tanıdığı sayesinde USAŞ da başladım.Bozkurt Albay ı girdikten sonra 1 kere gördüm .o da teşekkür için.öldüğü ana kadar görmedim ama bu meslekte sen biliyorsun HAVAŞ zamanı dahil her türlü mevkiye bileğimin hakkı ile geldim.Bilmediğim bir teknik bir kokpit kaldı.bir çok arkadaşın bu mesleği öğremesine katkı da bulundum benden önceki büyüklerim gibi.neyse uzatmayayım.ama asla torpilim var demedim ,bana destek olan kişinin onurunu kendi onurumu yerlere düşürmemek için çok çalıştım.çok çabaladım.Önemli olan torpil ile girmek değil bence .Girdikten sonra o torpili kullanmamak,ve yine torpil ile bir mevkiye gelmek.yani hak edenin elinden onu almak daha kötü.kul hakkı yemektir .yoksa her işe bir tanıdık vasıtası ile ulaşılıyor hep ,her meslekte böyle.patron bile işe önce oğlunu kızını,akrabalarını a alıyor :) sağlıcakla kal abi
  • Torpilim olmasaydı ne önce GM ye ne de simdi AFA filosunda akademiye girerdim dogruya dogru. gercek ismimi yazamam kimse kusura bakmasin. bilen bilir zaten.
  • Cetin bey merhaba.sizi surekli takip ediyorum. Binlerce kisinin girdigi bu siteye yaptiginiz haberin basliginda doga tanri kullanmaniz beni acikcasi uzdu. Doga kendiliginden bir seyi yapamaz. Muktedir degildir. Milyarlarca galaksi ve gezegenin birbirine carpmadan muthis bir duzenle hareket ettigi evrende, ve o evren icinde yasayan bilim adamlarinin bir sinegin kanadini gozunu yapadigini , bir bobregi yapamadigini aşikar goruyoruz. Yuzlerce kavanoz dusunelim. Bunlar bir ruzgarla devrilsin ve hepsi karissin bir ilac ortaya ciksin. Mumkun degildir. Allah kanunlar kurallar koymustur. Bu kanunlari kurallari zorlamamak lazim. Firtinada denizde yol alinmaz gibi. Bu havalimanida oraya yapilmayabilirdi . Ayrica tanri diye bir sey yoktur. Allah vardir.
  • YORUMUNUZ BİR ÇALIŞANIN İSMİ GEÇTİĞİ İÇİN YAYINLANMAMIŞTIR. EVET ADI GEÇEN PERSONEL TARAFIMCA UZMAN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BİR KONUDA ÇALIŞAN VE 2 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ RPT 2 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ ( BİR ARA 3 PERSONEL OLMUŞTU OLMUŞTU HAFIZAM BENİ YANILTMIYORSA ) BİR ÜNİTENİN BAŞINA KONULMUŞTUR. TEKNİK KONULARLA UĞRAŞAN BU TÜR ÜNİTELERDE YÖNETİCİLİK YAPMAK YOĞUN İSTİHDAMLA ÇALIŞAN ÜNİTELERE ORANLA KIYAS EDİLEMEYECEK KADAR KOLAYDIR. ZİRA BU ÜNİTELERDE ÇALIŞANLAR GENELDE EĞİTİM, LİSAN BİLGİSİ, VB.. DİĞER KONULARDA .BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI DEĞİLDİR. . KENDİSİNİ YORUMDA BAHSETTİĞİNİZ GÖREVE GETİREN İSE BEN DEĞİLİM.
  • ahlı o havalimanı hiç bir zaman yüzü gülmeyecek
  • Çetin Bey, Çalıştığım kurumda çok iyi eğitim almış,kağıt üzerinde tüm bilgiler çok iyi yardımcı geldi.Benim bölgeden önce başka bölgede bir yıl çalıştı,sonra benim çalıştığım bölgeye yardımcım olarak atandı.Bu şahıs çok iyi eğitim almış ama yönetsel yetkinliği hiç yoktu. çok çatışma yaşadık.takım çok olumsuz etkilendi. Genel Müdürümüz,İK direktörü ben kendisine geri bildirim yaptık ve bir gelişim planı hazırladık,ancak uygulamada bir türlü olumlu sonuç alamadık.Tepe yönetim benimle anlaşamadığını düşünerek yardımcım olan bu kişiyi başka bir bölgeye atadı.O bölgede yine anlaşamazlık yaşayıp,merkeze genel müdürlüğe döndü.Genel Müdürlükte 1 yıl daha çalıştıktan sonra verimsiz olduğu kanısına varılarak işten çıkartıldı. 1.Söz konusu kişiyle ilgili olumsuz görüş belirttiğim için tepe yönetimle çatıştım. 2.3 yıl gibi süre şirkette çalıştığı için bu şirkete görünen maliyeti bile çok yüksekti. 3.Sonradan öğrendim,bu kişi patron referanslıymış. Neden üst düzey yönetim kral çıplak diyemiyor
  • en çok da THY gibi 100 yıllık bir markanın nasıl iflasa sürüklendiğine üzülüyorum

IHL: Doğa Tanrının Sanatıdır. İnsanoğlu Bu Tablonun Röprodüksiyonunu Yapamaz.



Atatürk Hava Limanının ne yapılacağı uzun süre konuşuldu.. Herkes bir şeyler söyledi. Cumhurbaşkanımız noktayı koydu. Millet parkı yapılacak. Genel AHL E-Kapısı girişli olan AHL35 / 17 pistlerine paralel konumda ve bu pistlerin kuzey doğusunda Yer alan. Genel Havacılık bölümünün faaliyete devam edeceği de söylendi..

Aslına bakarsanız İstanbul havalimanı ile ilgili yazı yazmanın âlemi yok. İyi olur inşallah demek en iyisi. Bu yazı konusu aslında İstanbul Havalimanını zemmetme amacını gütmüyor. Konu ATA Havalimanının hem yıkıp Millet Bahçesi haline dönüştürmeden önce bir yaz ve bir kış döneminin geçmesinin beklenmesi yönündeki görüşü duyurmak. Ve de bunu duyururken düşüncenin nedeni de vurgulamak maalesef kaçınılmaz oluyor.

İstanbul Havalimanı ile ilgili olarak en son İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi Ekoloji Kürsüsünden Emekli olan Prof Dr. Doğan Kantarcı ‘nın yaptığı araştırmanın sonuçlarını bizzat anlattığı resim ve grafiklerle desteklenen bir programı izledim.

Konuya önce başka noktadan yanaştım. Adı geçen ilim adamı eskiden İstanbul Havalimanının inşa edildiği büyük sahanın ağaçlandırma projesinde görev yapmış. Acaba sarf ettikleri emeğin sonucunda ormanlaşmış bu arazideki ağaçların Havalimanı inşaatı nedeniyle kesilmiş olmasının kendisini hassas ve hissi bir noktaya itip itmediğini düşündüm. Bu düşünceden kurtulmanın tek çaresi vardı. O da resimleri, grafikleri ve Sn. Prof’ un anlatımını başka bir uzmanla paylaşmaktı. Onu da yaptım. Hocamızın anlatımının bire bir doğru olduğu bilgisini aldım. Bu satırlarda sizlere oturup o konuşmayı uzun uzun anlatmayacağım. Arzu edenler Youtube’ dan arayıp bulabilirler. O araziyi hepimizden iyi tanıyan hocamız bu açıklamayı neden ihaleden önce yapmadı diye düşünmüyor da değilim. Bunu düşünürken de aklıma Havalimanın yer seçimi yapıldığı zaman toplumdan çok karşı sesin çıktığı ve de yapılan ikazların hiç dikkate alınmadığı da aklıma gelmiyor değil.Hoca da aynını söyledi konuşmasında.

Havalimanı inşaatı bitti, bitmedi.Taşınmaya yetişti, yetişmedi, Cami uzakta, yabancılar denetim yaptı yapmadı, Hepsi bir yana. Benim şu andaki korkum başka. Havalimanının görünmeyen kısmı ile ilgili. Havalimanının üstüne kurulmuş olduğu toprağın altı ile ilgili. Doğadan her zaman korkmuşumdur. Bu kez korkum kaya zannettiğim o yüksek yarın sıkıştırılmış sarı kumlu balçık, sarı killi balçık olduğunu ve bunların suyu depolamaya fazlası ile yatkın olduklarını öğrendiğim zaman başladı. Kodun 30 m düşürülmesinin yarattığı sakıncaları dinleyince başladı. vb.. İzlerseniz  anlayacaksınız.

Yüce Tanrımızın sanatını, doğayı bu kez fazla zedelediğimize inandım. Evet; Allahtan doğa şu an için bize aldırmıyor. Ne demiş Friedrich Nietzsche. Doğa bize aldırmadığından, doğanın ortasında kendimizi öyle rahat hissederiz ki  Evet; doğa bize aldırmıyor. Şimdilik.  Ya aldırmaya başlarsa?  Sabiha Gökçen Havalimanı full kapasite çalışıyor.  Çorlu ihtiyacın 100’ de birini karşılamaz. Atatürk Hava Limanı ise “ Millet Bahçesine.” dönüşmüş olacak.  Hiç olmaz ise Atatürk Havalimanını yıkmak için fazla acele etmesek. Milletin,  Millet bahçesinde bir süre daha sonra hava alıp çay içmesinin Kimsenin sağlığına bir zararı olmaz. O süre zarfında belki ve de mümkünse ilmin ve bilimin ışığında bir şeyleri düzeltme imkânı bulunabilir. Bana bu konuda Korkak derseniz hayır demem.

Bir dostumuz üzerine basa basa söylemişti. Evet; mantık aynı suali, soruyor: Hepimizin bildiği gibi tarih boyunca İstanbul’ un insan yerleşiminin Marmara denizi boyunca uzandığını görüyoruz. Zira  son 17  yılda yapılan raylı sistem ve diğer alt yapı kazılarında rastlanan ( Yenikapı, Beşiktaş, Haydarpaşa, Kadıköy) arkeolojik materyaller İstanbul da medeniyetin yaşını 8-10 bin yıl geriye gittiğini ortaya koyuyor. Yeni havalimanı için yapılan kazılarda böyle bir arkeolojik nesne ya da materyale, daha doğrusu bir hayat izine rastlanıldı mı? Bildiğim kadarı ile hayır. Bu durumda cevaplanması gereken sual “ İnsanoğlu bu bölgede yaşamak için neden Marmara ve Boğazın güneyini tercih etti dersiniz?

Cevap vermek isteyen olursa beklerim. Aydınlanmış oluruz.

Torpilli Her Çalışan, Yöneticinin Başarısızlığına Katkı Sağlar. (*)

Aşağıdaki konunun ise örneği etrafınızda mutlak vardır diyeceğim ama.  Sektörümüzün bazı şirketlerinde durum aşağıda anlatılandan az da olsa farklı. Yöneticilerin büyük bir bölümü başarısız,  zira kendileri de torpilli.  Sektörün hangi şirketinden bahsettiğimi zaten anlıyorsunuzdur. İsterseniz bu noktadan yola çıkarak okuyun bu yazıyı.

HEM TORPİLLİ, HEM İŞ BİLMEZ: Torpil ile işe girenlerin bazıları elbette iyi çalışan, kurumuna verimli olan kişiler olabilir. Ama bunlar ne yazık ki fazla değil. Genele baktığınızda torpil ile işe girenler hangi unvanda olursa olsun ister yönetici, ister personel, torpillerine sırtını dayayarak iş yerlerinde fazla verimli olamıyor, atmosferi ve diğer çalışanların motivasyonunu bozuyor, çalışma iklimine zarar veriyor. Hem torpilli hem iş bilmez, hem de bilmediğini bilmez daha da tehlikeli. İş arayan kişilerin torpil arayışını ve torpil beklentisini bir kenara bırakıyorum. Asıl sorgulamak istediğim yöneticilerin neden torpil

ile işe eleman aldığı. 

YÖNETİCİ NEDEN TORPİLLE İŞE ELEMAN ALIR: Bir yönetici olarak çeşitli sebeplerle çeşitli tanıdıklar vasıtasıyla işe uygun olmayan birini veya birilerini işe aldınız. Bu kişi veya kişiler, torpillerine güvenerek çalışmadıklarında, bilgi ve gayret yetersizliğinden verimli olmadıklarında, kurallara uymadıklarında, kurumda adalet duygusunu zedelemeye başladıklarında siz yönetici olarak sonuçtan memnun kalıyor musunuz?  Memnun olmanın ötesinde, torpilli çalışan bir kişi bile olsa,  iş ortamını ve düzenini bozduğunda aslında sizin başarınızı etkilemiyor mu?  Daha da ileri götürürsek,  sizi kendi ilişkileri için eleman almaya zorlayan kişiler yani torpiller, acaba size tuzak kuruyor, başarısız olmanızı istiyor olabilirler mi? Yani devamlı, torpilli eleman baskısı size ve işletmenize veya yöneticisi olduğunuz kurumda uzun veya kısa vadede size yönelik bir tehdit olabilir mi?

TORPİL BİR BORÇLANMA ŞEKLİ: Bir de şöyle düşünün lütfen, hatırını kıramayacağınız bir tanıdığınız birini işe almanız konusunda size ısrar ediyor. İşe alınması istenen kişinin işe uygun olmadığını siz de, alınmasını isteyen kişide, alınacak kişi de biliyor. Madem kimseye faydası olmayacağı biliniyor, neden bu kişi işe alınıyor. Yoksa siz de mi o tanıdığınıza bir konuda borçlanmıştınız? ( Çetinin notu: Ben özellikle Politikacıların çok büyük bir kısmının bu konuda birbirine borçlu olduklarına eminim )  Torpille personel almanın bir sebebi de kişilerin maddiyat dışında birbirlerine borçlanması. İnsanlar başka birisine olan borcunu bir şekilde ödemek  zorunda.   Maddi borçları ödemek tabii ki kolay

zira borcun miktarı ve cinsi belli. Ama manevi borçların ödenmesinde kişiye göre değişiklik var. Belirsizlik var, son yok. Borcunuzun ödenip ödenmediği belli değil, kimin kime nüfusu ve nazı geçerse o borç sürüp gidiyor. Torpille eleman almak kimseye fayda sağlamıyorsa neden hala bu yöntem devam ediyor. Hepimiz günlük hayatımızda özel veya resmi, bir takım olumsuzluklar yaşıyor ve işlerin düzensizliğinden şikayet ediyoruz. Ama bu işleri yapacak elemanların torpille işe girmelerini ve çalışmalarını farkında olarak veya olmadan destekliyorsak, aslında şikayet edecek yüzümüz de yok.

Bn. Mercanın 2006 yılında kaleme aldığı bu yazısına neden takıldım?  Yazılarındaki “ Torpil Bir Borç Ödeme Şekli“ paragrafı bunun nedeni. Bu güne kadar bu konuyu çok işledimse de benim gibi düşünen kimseye rastlamamıştım. Evet: özellikle THY konulu yazılarıma gelen bir takım yorumlar bana sürekli bunu düşündürüyordu. THY’ nin bazı insanları şirketlerinin tepe yöneticilerince yapılan büyük yanlışlığı bile koruma güdüsü ile yorumları ile üzerime saldırınca kendi kendime hep aynı şeyi düşünüyordum. Bu arkadaşlara düşünemeyecekleri bir güzellik yapılmış ve Türkiye’nin en modern yapılarından biri olan Türk Hava Yollarına kabul edilmişler ve de bu nedenle siyasi otoriteye ve onu temsilen THY’ nın tepelerinde oturan kişilere şükran borçlarını bu şekilde ödemiş olacaklarını düşünüyorlardı. Bu ödeme ne zaman mı bitecek? Onlara iyilik yapanlar ve kendileri bu sistemin dışına çıkınca. Birincisini millet bilir. İkincisini ise Allah kendi istekleri ile yaşamalarını nasip etsin.

Evet, şirketin birinde bir tepe yönetici çıktı ve son on yılda her hangi bir işlem yaparken senin, benim adamım diyerek ayırım yapmadık, taraf tutmadık buyurdu. Güldürdü hepimizi. Oysaki torpil denilen işi gördüğüm kadarı ile en iyi yapanlar sıralamasında ilk başlarda yer tutardı bu zat. Mayolu bir kadının sellülitlerini saklama çabasına benzetmiştim bu konuşmayı.

Hatırlarmısınız bilmem.  Saygın bir milletvekilimiz kendisine bir akrabasının işe alınması ile ilgili olarak yöneltilen suali cevaplarken  “ Biz inançlı insanlarız. Cuma namazında hutbe okunur. Ne der.  Akrabalarını koru kolla der.  Evet, Ayetler akrabanı koru, kolla der. Buna hayır diyerek Allahın emrine karşı geliyorsanız söyleyecek bir şeyim olmaz şeklindeki sözü ile suali muhteşem ve kimsenin aklına gelmesi mümkün olmayan bir şekilde cevaplamıştı. 

Gerek ülkeden ve gerekse sektörümüzün nadide insanlar tarafından yönetilen şirketimizle ilgili yüzlerce örnek sıralayabilirim.

Sizce gerek var mı? . Bilmem anlatabildim mi? Evet; Ne Kadar Başarılı, İyi, Zeki ve Usta Olursanız Olun,  İşinizin Geleceği, Çalıştırdığınız İnsanların Elindedir. Unutmayın ki, Ustalığınız tartışılır, işinizi bilip bilmediğinizde. Başarınız ise insana ve o insanın size bakışına göre değişir. Değil size borç ödemek tabanız olsalar bile yine de işinizin ve dolayısı ile sizin geleceğiniz çalışanlarınıza bağlı. Her ne ise sizde borçlularınızın sonuçta birer insan olduklarını göreceksiniz. Ve de “İnsana özgü olan hiç bir şey bana yabancı değildir” sözünü anlayacaksınız. Borç ödemesi siz görevden ayrılınca bitecektir. Ya sonra. Sadık insanlarınız sizi anlatacaktır. Bu türün ödeyeceği borç hiç bitmez. Bu kez işe girmek için değil, işte kalmak için ödeme yapacaklardır. Sahi sizde birilerine borçlu musunuz?

 ( “ )  Tümay Mercan. Eğik karakterle belirtilen konu ile ilgili yazıyı ( yazının içinde üç paragraf alınmıştır )  kaleme aldığı zaman Kocaeli Üniversitesinde Öğretim Görevlisiydi ( BKNZ İnternet Tümay Mercan) Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Kişilerarası İletişimkonularında uzman. Bu bölüm Sn. Mercanın Torpilli Her Eleman Yöneticinin Başarısızlığına Katlıdır başlıklı yazısının içinden alınmıştır. Yazımın başlığında Sn. Mercanın yazılarının başlığından esinlenilmiştir.

IHL: Doğa Tanrının Sanatıdır. İnsanoğlu Bu Tablonun Röprodüksiyonunu Yapamaz.

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

TorpilAirlines ~ 5 yıl önce
Üstad iyi güzel konuşmuşsun ama burası doğu toplumu. Aile akraba arkadas baglari bati gibi degil. Hutbe konusuna da toplumun %80i aynı seyi dusunur. Ben sana burada isim departmant cv bile veririm bu torpil konusunda market tezgahindan istasyon mudurlugune mi yukselen mi dersin baska birsey mi dersin. ne dersen de. Devran böyle dönüyor. Herkes Herkese borclu. CRM gecemedim kokpite giremedim diyorum yıldızlı kaptan keske haberim olsaydi diyor referans olurdum. adam kendi soyluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanrı yoktur ~ 5 yıl önce
Tanrı yoktur fakat ortada hurafe çoktur. Tanrılara inananlar hep sömürülmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olabilirdi ~ 5 yıl önce
Merhaba ,Yeni havalimanına yapılan yatırım tutarını acaba AHL cevresinde bulunan ve yıllar önce devlete ait olan arazilere yapılan konutların mahallerin istimlağı için harcanması ve sonrasında AHL genişlemesi yapılamazmıydı sanki dahada İSTANBULA yakışacak bi yer olabilir diye düşündüm sadece Konu hakkında bilgi sahibi siz büyüklerim ne derler merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özer ~ 5 yıl önce
Abi selami bende 33 sene önce USAŞ gn md Bozkurt albay ın tanıdığı sayesinde USAŞ da başladım.Bozkurt Albay ı girdikten sonra 1 kere gördüm .o da teşekkür için.öldüğü ana kadar görmedim ama bu meslekte sen biliyorsun HAVAŞ zamanı dahil her türlü mevkiye bileğimin hakkı ile geldim.Bilmediğim bir teknik bir kokpit kaldı.bir çok arkadaşın bu mesleği öğremesine katkı da bulundum benden önceki büyüklerim gibi.neyse uzatmayayım.ama asla torpilim var demedim ,bana destek olan kişinin onurunu kendi onurumu yerlere düşürmemek için çok çalıştım.çok çabaladım.Önemli olan torpil ile girmek değil bence .Girdikten sonra o torpili kullanmamak,ve yine torpil ile bir mevkiye gelmek.yani hak edenin elinden onu almak daha kötü.kul hakkı yemektir .yoksa her işe bir tanıdık vasıtası ile ulaşılıyor hep ,her meslekte böyle.patron bile işe önce oğlunu kızını,akrabalarını a alıyor :) sağlıcakla kal abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patron meselesi ~ 5 yıl önce
Sevgili kardeşim, patron ile develti lütfen karıştırma. Patron sahip olduğu sermayenin sahibi, mal kendinin para kendinin, isterse mühendislik ekbinin başına keyfince ilkokul mezunu bir insanı atayabilir, yanlış bulabilirsin ama haksızlık diyemezsin. Kendi parasını yönetiyor ve harcıyor. Ama devlete, millete ait şirketleri babanın parasını harcıyor gibi yönetemezsin, ayrırımcılık yapamazsın, o şirketlerde iktidarı seven sevmeyen herkesin vergisi ve hakkı var, adil olmalısın, fırsat eşitliği yaratmalısın. Basit bir konu ama özellikle iman sahibi insanlar için hassa bir hakikat var içinde.
Kemal ~ 5 yıl önce
Torpilim olmasaydı ne önce GM ye ne de simdi AFA filosunda akademiye girerdim dogruya dogru. gercek ismimi yazamam kimse kusura bakmasin. bilen bilir zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doga tanri ~ 5 yıl önce
Cetin bey merhaba.sizi surekli takip ediyorum. Binlerce kisinin girdigi bu siteye yaptiginiz haberin basliginda doga tanri kullanmaniz beni acikcasi uzdu. Doga kendiliginden bir seyi yapamaz. Muktedir degildir. Milyarlarca galaksi ve gezegenin birbirine carpmadan muthis bir duzenle hareket ettigi evrende, ve o evren icinde yasayan bilim adamlarinin bir sinegin kanadini gozunu yapadigini , bir bobregi yapamadigini aşikar goruyoruz. Yuzlerce kavanoz dusunelim. Bunlar bir ruzgarla devrilsin ve hepsi karissin bir ilac ortaya ciksin. Mumkun degildir. Allah kanunlar kurallar koymustur. Bu kanunlari kurallari zorlamamak lazim. Firtinada denizde yol alinmaz gibi. Bu havalimanida oraya yapilmayabilirdi . Ayrica tanri diye bir sey yoktur. Allah vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞA VE TANRI ~ 5 yıl önce
Başlık ne diyor. Doğayı Tanrı Yarattı. İnsanoğlu onu yeniden şekillendiremez. Bunda ne terslik var anlayamadım. İkincisi Allaha ne şekilde hitap edeceğim, ona nasıl sesleneceğim tamamı ile benimle ilgili. İş edinip bu konuyu Müftülükte fetva verme yetkisi olan biriyle de görüşmüştüm. Tabii ki diğer söylediklerinizde sizinle farklı düşünmüyorum. Teşekkürlerimle.
biraz arastir ~ 5 yıl önce
milyarlarca galaksi carpismadan mukemmel duzenle hareket mi ediyor? hubble teleskopu carpisan galaksileri goruntuledi. gravitational waves olcumuyle carpisan kara delikler tespit edildi. goktasi carpmasi surekli olan bir sey. biraz destekli sallasaymissin keske
biraz arastir ~ 5 yıl önce
milyarlarca galaksi carpismadan mukemmel duzenle hareket mi ediyor? hubble teleskopu carpisan galaksileri goruntuledi. gravitational waves olcumuyle carpisan kara delikler tespit edildi. goktasi carpmasi surekli olan bir sey. biraz destekli sallasaymissin keske
Araştırdım ~ 5 yıl önce
Gezegenler çok uzakta. Ben etrafımdaki varlıkları araştırdım. Bu sakat çocukları kim yaratıyor? Onu bulamadım.
CVP HAVACI ~ 5 yıl önce
YORUMUNUZ BİR ÇALIŞANIN İSMİ GEÇTİĞİ İÇİN YAYINLANMAMIŞTIR. EVET ADI GEÇEN PERSONEL TARAFIMCA UZMAN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BİR KONUDA ÇALIŞAN VE 2 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ RPT 2 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ ( BİR ARA 3 PERSONEL OLMUŞTU OLMUŞTU HAFIZAM BENİ YANILTMIYORSA ) BİR ÜNİTENİN BAŞINA KONULMUŞTUR. TEKNİK KONULARLA UĞRAŞAN BU TÜR ÜNİTELERDE YÖNETİCİLİK YAPMAK YOĞUN İSTİHDAMLA ÇALIŞAN ÜNİTELERE ORANLA KIYAS EDİLEMEYECEK KADAR KOLAYDIR. ZİRA BU ÜNİTELERDE ÇALIŞANLAR GENELDE EĞİTİM, LİSAN BİLGİSİ, VB.. DİĞER KONULARDA .BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI DEĞİLDİR. . KENDİSİNİ YORUMDA BAHSETTİĞİNİZ GÖREVE GETİREN İSE BEN DEĞİLİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aga isl ~ 5 yıl önce
ahlı o havalimanı hiç bir zaman yüzü gülmeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AGA İST ~ 5 yıl önce
TABİİ Kİ TEMENNİMİZ BU DEĞİL.
Battal ~ 5 yıl önce
Çetin Bey, Çalıştığım kurumda çok iyi eğitim almış,kağıt üzerinde tüm bilgiler çok iyi yardımcı geldi.Benim bölgeden önce başka bölgede bir yıl çalıştı,sonra benim çalıştığım bölgeye yardımcım olarak atandı.Bu şahıs çok iyi eğitim almış ama yönetsel yetkinliği hiç yoktu. çok çatışma yaşadık.takım çok olumsuz etkilendi. Genel Müdürümüz,İK direktörü ben kendisine geri bildirim yaptık ve bir gelişim planı hazırladık,ancak uygulamada bir türlü olumlu sonuç alamadık.Tepe yönetim benimle anlaşamadığını düşünerek yardımcım olan bu kişiyi başka bir bölgeye atadı.O bölgede yine anlaşamazlık yaşayıp,merkeze genel müdürlüğe döndü.Genel Müdürlükte 1 yıl daha çalıştıktan sonra verimsiz olduğu kanısına varılarak işten çıkartıldı. 1.Söz konusu kişiyle ilgili olumsuz görüş belirttiğim için tepe yönetimle çatıştım. 2.3 yıl gibi süre şirkette çalıştığı için bu şirkete görünen maliyeti bile çok yüksekti. 3.Sonradan öğrendim,bu kişi patron referanslıymış. Neden üst düzey yönetim kral çıplak diyemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ısl kaosu ~ 5 yıl önce
en çok da THY gibi 100 yıllık bir markanın nasıl iflasa sürüklendiğine üzülüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY İŞL... ~ 5 yıl önce
BİLANÇO BÖYLE SÖYLEMİYOR. İNŞALLAH KUŞKUNUZ YERSİZDİR.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000