15 Nisan 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • atatürk havalımanı dıngonun ağirimi işletmecisi 3 kıtada terminal işleten bakımını kulesini dhmi ye ait bi liman inşaat sekrötümü öğreticek neyin noldugunu icnde bi menfeat olmasa tava verilirdi zaaten ne devlete ne millete yük binerdi güzel bicimde işlerdi bunu allahta biliyor kulda cahil herif
  • inşaat sektörü gelmiş tav ve dhmi havaccılık öğretiyor hadi ordan hadi
  • Heryerde üstteki yazılı İga araçları var belkide 100 den fazla,Tgs teçhizatından fazla bu araçlardan var,10 tane yeter 90 ını fazla.yazık değilmi apronda akşama kadar yaktıkları yakıta oluşturdukları trafiğe. Bazen üçünü arka arkaya görmek mümkün.iganın ne çok parası varmış böyle.Madem öyle bizede bir araç verselerde bizde gezsek
  • Belliki Tgs,tav dan igaya geçenler Atatürk’te yaşanan tersliklerin hepsini gammazlamışlarki bunları kendileride yapıyordu,ekmek yedikleri yere bu kadar ihanet içersindeymişler yazık zavallılar
  • Benim gördüğüm yüzden fazla iga operation aracı var apronda? Neredeyse tgsnin techizatından daha çok iga operation aracı var? Abartısız Her köşe başında,her yüz metrede bir bu araçları görmek mümkün.Hem igada para yok deniyor hemde bu kadar araç ve personelin maliyeti nasıl karşılanıyor? Bu organizasyonu kim yapmışsa abartmişlar,bu kadar araca ne gerek var resmen israf,birilerine iş kapısı açılsın diye yapıldıysa oda yanlış,zaten kameralarla heryer izleniyor,tgsnin techizatından çok iga operation aracı olması bunların bu işi bilmediklerinin açık göstergesi.Harcanan yakıta yazık,personel araç maliyetine yazık biz o kadar zengin bir ülke degiliz,sonra terminalde su niye 10 liraya satılıyor,satılır tabi bunca insanın maaşı nasıl ödenecek?
  • Apron personelini savunmak sana mi düştü allah aşkina ahl de aprondaki araçlari çarpişan oto gibi sürüyorlArdi iga nin yaptiklarini hak ediyorlar...
  • TGS’ye alım var mı?
  • bir söz vardır acemi taraktan saç bile korkar. iga bu işin acemisi.. onlar da ogrenır zamanla.
  • Bizim tgs sütten çıkmış ak kaşık değil ama herkesinde dile getirdiği gibi iga ilk önce kendi hatalarını ve saçmalık ötesi kurallarını görsün bunlardan birini bizzat kendi tecrübemle size aktarayım um yolcu götürürken ne ben um ile yolcu güvenliğinden ne de o benimle personel geçişinden geçebiliyor kural söylemiş ben um yolcuyu normal güvenlikten bırakıcam kendim yaklaşık 50 70 metre ötedeki personel güvenliğinden geçicem sonra tekrar onu bıraktığım yere gelicem Allah aşkına sizin aklınız kesiyormu o küçük 7 8 yaşındaki çocuğu bırakıp oraları dolaşıp nasıl gelelim. İkincide kısaca duyduğum kadarıyla CIP işçilerinin işi olan körük kapılarını açması.. Fakat gelin görün ki işçilerin kartları kapıları açmıyor bundan dolayı 1 memur 1 işçi kapı açmaya gidiyor kafandan memur 1 tane eksiliyor ne gerek var peki böyle birşeye. Hee birde um yolcuları en son zorla biraz patırtılı şekilde yolcu güvenliğinden geçiyoruz.:))
  • Bunların hepsi dış güçlerin oyunu,oyuna gelmeyin...

İGA ile THY arasında kriz mi var?

İstanbul Grand Airport; yani İGA, Ekim 2013’te İstanbul Havalimanı’nın işletmesini sağlamak amacıyla kuruldu.

Şu anda da İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi ve otoritesi konumunda. Otoritesi diyorum, çünkü Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi otorite konumunda değil İstanbul Havalimanı’nda. Buradaki kuralları İGA belirliyor ve uyguluyor.

Gelelim İstanbul Havalimanı’na. Gerçekten çok etkileyici ve çok büyük bir yapı. Taşınmanın ardından iki kez gittim. Alan öyle büyük ki, hani havalimanlarında bir koşuşturma olur ya; büyüklüğünden o koşuşturma hiç yokmuş gibi hissediyorsunuz. Sanki insanlar alışverişe ya da gezmeye gelmiş gibi.

Şu an için aksaklıklar yaşanıyor havalimanında. Aprondan kaynaklı rötarlar, ufak tefek arızalar ve bunlardan kaynaklanan gecikmeler… Bunlar olacaktır, yaşandıkça da düzelecek ve rayına oturacaktır. Burada herhangi bir problem yok.

Ancak İGA için bambaşka bir konuyu gündeme getirmek istiyorum.

Kural koyucu olmak çok hassas bir makamdır. Daha doğrusu ‘sahip’ olmak çok hassastır. Çünkü sahiplik; adil olmakla olmamak arasında çok ince bir çizgiye hitap eder.

İGA sanırım bu çizgiyi bazen olumsuz anlamda eziyor.

Şöyle ki; THY ve TGS personeli İGA’dan adeta yaka silkmiş durumda. Hem terminal içinde hem de apronda personele nefes aldırmıyorlar. Kuralları uygulama gayreti olarak düşünülse de aslında olay öyle değil.

Terminalin çeşitli birimlerinde görev yapan, apronda ya da operasyonda görevli personelin ensesinde boza pişiriliyor. Mesela Atatürk Havalimanı’nda TGS ya da THY personellerinin görev yaptıkları alanlarda dinlenme alanları, çay içebilecekleri, su içip 2 dakika soluklanacakları alanlar olur, bilenler bilir.

Yeni havalimanında henüz bazı birimler için bu tip yerler hazır değil. Dolayısıyla İGA’nın ‘sahibi’ olduğu yerlerde bir bardak su içip işlerine dönen personellere bile izin verilmiyor. ‘Burası bizim giremezsin, ya da buradan su içemezsin, THY personeline çay yok’ gibi cevaplar alıyorlar.

Bu durum bazılarına basit gelebilir ama çoğu zaman tartışmayla noktalanıyor. İdari personellerin ciddi ciddi kavga etme noktalarına geldiklerini biliyorum. Şimdi bunu nasıl açıklayacaksınız? Bir insanın bir bardak su içmesine izin vermemek ne demek? Bunun izah edilebilir bir tarafı var mı?

Gelelim aprona; buradaki durum daha da vahim.

Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri görevini icra eden TGS personeli öylesine zor günler geçiriyor ki, bir dokunsanız bin ah işitiyorsunuz.

Atatürk Havalimanı’nda DHMİ ile de zor anlar yaşayanlar oluyordu elbette ama buradaki durum onunla kıyastan çok uzakta.

Mesela bagaj yükleme araçlarını kullanan şoförlerin şut altına girmesi yasak. Yani apron kartı oraya girmesine izin vermiyor. İçerdeki elektrikli araçlarla bagajlar dışarı çıkarılıyor. Bu da operasyonda bazen aksamalara neden oluyor.

Yine operasyonda görevli personel ve bazı birim şeflerinin apron kartları körüğe çıkmasına izin vermiyor. Dolayısıyla ekipler operasyonu yerinde takip edemiyor.

Apronda İGA görevlilerinin TGS ve THY personellerinin adeta peşinde koştukları iddiaları var. Yani en ufak bir hatada nefes aldırmıyorlar. Araçların park edilme şekillerine bile karıştıkları, ‘5 aracı yan yana park edemezsiniz, aracı yan çevirme, buradan sağa dönemezsin ileriye git oradan dön’ gibi daha çok bir çok konuda zorluk çıkardıkları ifade ediliyor.

Araç kullanan personeli durdurup ehliyet sordukları, hatta yolcuları uçaktan alıp terminale götüren Cobus’u durdurdukları ve içinde yolcu dolu olan aracın şoförüne ehliyet sordukları iddiaları gerçekten akıl alır gibi değil.

TGS personelinin Atatürk Havalimanı’nda kullandıkları ehliyetlerini ibraz etmelerine rağmen İGA’daki ehliyetlerinin şirketleri tarafından henüz gönderilmediği için dolarla ceza yediklerini mi söyleyeyim yoksa ambulansın arkasından ‘hızlı gitme’ diye uyardıklarını mı anlatayım.

Çok daha fazlası var aslında. İşte bu yüzden İGA ile THY personelleri arasında şu aralar soğuk rüzgârlar esiyor. Birbirlerine selam bile vermiyorlar.

İş bu noktaya neden geldi peki? İGA neden THY personelini kovalar durumunda? Bilen var mı?

İGA’da hali hazırda yönetici olarak görev yapanlardan bazıları eski THY’li. Mesela eski şirketlerine bilendikleri için mi bu böyle bir yöntem izleniyor? Yoksa THY henüz hazır değil diye taşınmayı geciktirdiği için mi?

Her iki sebep de THY ve TGS personelinin huzurlu iş ortamını yerle bir edecek kadar önemli değil. Çünkü bu insanlar şirketlerinin başarısı için çalışıyorlar. Böyle bir muameleme Türk Hava Yolları’nı, dolayısıyla Türk Havacılığını olumsuz etkileyecek. Bunu gören yok mu acaba?

Durum öyle bir noktaya gelmiş ki, apronda görev yapan birçok TGS personeli aynı anda kartlarını bırakarak gitmek istiyor ancak yöneticileri tarafından ikna ediliyorlar.

İGA eğer kuralları uygulama gayreti içindeyse abarttıklarının ve çalışma düzenini bozduklarının farkına varmalı. Yok eğer kasıtlı bir durum varsa İGA’nın ve THY’nin en yetkililerinin devreye girip bu sorunu çözmesi artık şart.

Çünkü birbirlerine selam bile vermeyen personeldeki aidiyet duygusu her geçen gün biraz daha zayıflıyor.

İGA ile THY arasında kriz mi var?

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

erkann ~ 5 yıl önce
atatürk havalımanı dıngonun ağirimi işletmecisi 3 kıtada terminal işleten bakımını kulesini dhmi ye ait bi liman inşaat sekrötümü öğreticek neyin noldugunu icnde bi menfeat olmasa tava verilirdi zaaten ne devlete ne millete yük binerdi güzel bicimde işlerdi bunu allahta biliyor kulda cahil herif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 5 yıl önce
inşaat sektörü gelmiş tav ve dhmi havaccılık öğretiyor hadi ordan hadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga airside operation ~ 5 yıl önce
Heryerde üstteki yazılı İga araçları var belkide 100 den fazla,Tgs teçhizatından fazla bu araçlardan var,10 tane yeter 90 ını fazla.yazık değilmi apronda akşama kadar yaktıkları yakıta oluşturdukları trafiğe. Bazen üçünü arka arkaya görmek mümkün.iganın ne çok parası varmış böyle.Madem öyle bizede bir araç verselerde bizde gezsek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gammazcılar ~ 5 yıl önce
Belliki Tgs,tav dan igaya geçenler Atatürk’te yaşanan tersliklerin hepsini gammazlamışlarki bunları kendileride yapıyordu,ekmek yedikleri yere bu kadar ihanet içersindeymişler yazık zavallılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs harekat ~ 5 yıl önce
Benim gördüğüm yüzden fazla iga operation aracı var apronda? Neredeyse tgsnin techizatından daha çok iga operation aracı var? Abartısız Her köşe başında,her yüz metrede bir bu araçları görmek mümkün.Hem igada para yok deniyor hemde bu kadar araç ve personelin maliyeti nasıl karşılanıyor? Bu organizasyonu kim yapmışsa abartmişlar,bu kadar araca ne gerek var resmen israf,birilerine iş kapısı açılsın diye yapıldıysa oda yanlış,zaten kameralarla heryer izleniyor,tgsnin techizatından çok iga operation aracı olması bunların bu işi bilmediklerinin açık göstergesi.Harcanan yakıta yazık,personel araç maliyetine yazık biz o kadar zengin bir ülke degiliz,sonra terminalde su niye 10 liraya satılıyor,satılır tabi bunca insanın maaşı nasıl ödenecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanami düştü ~ 5 yıl önce
Apron personelini savunmak sana mi düştü allah aşkina ahl de aprondaki araçlari çarpişan oto gibi sürüyorlArdi iga nin yaptiklarini hak ediyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz ~ 5 yıl önce
TGS’ye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acemi ~ 5 yıl önce
bir söz vardır acemi taraktan saç bile korkar. iga bu işin acemisi.. onlar da ogrenır zamanla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YHM ~ 5 yıl önce
Bizim tgs sütten çıkmış ak kaşık değil ama herkesinde dile getirdiği gibi iga ilk önce kendi hatalarını ve saçmalık ötesi kurallarını görsün bunlardan birini bizzat kendi tecrübemle size aktarayım um yolcu götürürken ne ben um ile yolcu güvenliğinden ne de o benimle personel geçişinden geçebiliyor kural söylemiş ben um yolcuyu normal güvenlikten bırakıcam kendim yaklaşık 50 70 metre ötedeki personel güvenliğinden geçicem sonra tekrar onu bıraktığım yere gelicem Allah aşkına sizin aklınız kesiyormu o küçük 7 8 yaşındaki çocuğu bırakıp oraları dolaşıp nasıl gelelim. İkincide kısaca duyduğum kadarıyla CIP işçilerinin işi olan körük kapılarını açması.. Fakat gelin görün ki işçilerin kartları kapıları açmıyor bundan dolayı 1 memur 1 işçi kapı açmaya gidiyor kafandan memur 1 tane eksiliyor ne gerek var peki böyle birşeye. Hee birde um yolcuları en son zorla biraz patırtılı şekilde yolcu güvenliğinden geçiyoruz.:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dış Güçler ~ 5 yıl önce
Bunların hepsi dış güçlerin oyunu,oyuna gelmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000