05 Kasım 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Istanbul Airport yeni adi Tayip Erdogan havalimani .
  • Ücretli öğretmenlerin maaşları ne olacak onlara da el atın çok düşük maaş alıyoruz
  • Bugün bir ürün için fiyat araştırması yapayim dedim.Daha kaliteli ve ucuz ürünlere bakacaktim.bide ne göreyim şirketimiz internet kısıtlaması getirmiş.Sayın yöneticilerimiz yapmayin bu kadarda olmaz !! Bu zihniyette devam ederseniz Bir metre ileri gidemezsiniz.Pes Artik !!
  • TGS ne olacak??? Bütün işi yapan TGS ama verilen maaş çok çok az.
  • Hak edilen verilmediyse bile Teknik AŞ’de TİS masasında olanların verdiği rakamların da, olanakların da üzerine çıkıldı. Bunun önemini iyi kavramak gerek.
  • Sulh mu ??? Şirkete aidiyet duygusu 0 ın bile altında.Uçaklara kendisinin uçağıymış gibi çalışan insanlar mesai bitse de gitsek modunda çalışıyor.Zaten iş yerinde artan kazalara baktığımızda bunun sebebini anlamak için yurtdışında master yapmaya gerek yok.Hangarda artık umut yok!Bu hepinizin başarısı eserinizle gurur duyun!
  • Istanbul Havalimani olarak kalmasi en dogru hareket olur, eger Ataturk olmayacaksa.
  • Pilota zam yapmaya gelince problem yok.Tekniğe gelince imkanlar ölçüsünde diyebiliyorsun.Pilotun maaşı dolar karşısında eriyor tekniğin ne hikmetse erimiyor.Sen de objektif olacağın yerde bu haksızlığı savunuyorsun.YAZIKLAR OLSUN SANA.
  • Tis detaylarını görebilir miyiz acaba?
  • Eeee Ali bey TGS den hiç bahsetmediniz bakin Ali bey TGS de 10.000 kişi mi çalışıyor 2 gün önce yatan maaşlarda herkesden ama HERKESDEN kesinti yapılmış sizden ricam lütfen birileri bunu görsün herkes zam beklerken maaş kesintisi oldu bu nedir neden kimse bizim arkamızda durmuyor neden hakkımizi korumuyor bizi kimse dinlemiyor başından saviyorlar bütün yük bizim üstümüzden geçiyor en az maaşı biz alıyoruz en çok biz horlaniyoruz ne olur artık birileri buna dur desin artık yeter....

Hırsıza kilit dayanmaz…

Birkaç örnek vereceğim. Hafızalarınızda taze olduğu için yakın geçmişten verelim örnekleri. Çin Havayolları uçağının THY uçağına çarpmasını engelleyen TGS personeli, THY’nin Sabiha Gökçen’i satın alma girişimi ve son olarak yine THY’nin İstanbul Havalimanı’na ortak olma girişimi.

Bu haberlerin tamamı AirportHaber ürünüdür. Arkadaşlarımın başarısıdır. Ama ne oluyor biliyor musunuz; sandalye başındakiler, evlerinde oturup haber yaptığını sananların hırsızlıklarını asla engelleyemiyoruz.

Ya anlıyoruz bizden başka haber kaynağınız yok, bari kaynak kullanın. Tamam, hepsine kullanmayın ona da razıyız ama biraz etik değeriniz var ise hiç olmazsa bir kaçına kaynak verin de adam sansınlar.

Arkadaşlar, her türlü çilenin çemberinden geçmiş ben, bin bir türlü baskıya boyun eğmeyen ben sizlerin hırsızlığına engel olamıyorum.

THY Teknik ile ilgili öngörülerimde biraz sapma varsa bile sonuç olarak kaos olmadan sulh ile TİS imzalandı. Hak edilen verilmediyse bile Teknik AŞ’de TİS masasında olanların verdiği rakamların da, olanakların da üzerine çıkıldı. Bunun önemini iyi kavramak gerek.

Tabi bizim yazılarımıza ve AirportHaber’in etkisini halen içinde hazmedemeyen kahpelerin yaptıklarından da habersiz değiliz. Yıllarca ekmeğimizi yemiş, tüm hainliklerine rağmen seviyemizi mukayese bile etmediğimiz şahsiyetsizlerin, kendi çöplüklerinde bize havlamalarına hatta başkaları havlıyormuş havası verip yorum adı altında havlamasına da kulak asmıyoruz.

Bizim tek amacımız havacılığa bir katkı sunmak. Eksiklikleri göstermek, iyi olan şeyleri de alkışlamak.

Değerli okurlarımız, bildiğiniz üzere yeni havalimanı İstanbul Havalimanı adı ile hem kısmi hem de resmi olarak açılmış oldu.

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi evet eksiklikler var ama zamanla her şey düzene oturacak. Benim tek korkum kış aylarında nasıl bir sorun ile karşılaşacağımızı şimdiden öngörememek.

Bildiğim kadarı ile 31 Aralık gecesi itibari ile Atatürk Havalimanı’na slot verilmeyecek. Bu döneme kadar eksilikler tamamlanacak ve 01 Ocak 2019’da tam teşekküllü işletme başlamış olacak. Yine bildiğim kadarı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi de kısmen açılmış olan İstanbul Havalimanı’nın işletme süresi 1 Ocak itibari ile başlayacak. Açılış hengamesinde tam manası ile gözlem yapamadığımız İstanbul Havalimanı’nı görmek için Pazar günü küçük bir gezinti yaptım. Tam 27 yılını Atatürk Havalimanı’nda geçirmiş biri olarak heyecanlanmadım dersem yalan olur. İnanılmaz ferah bir terminal olmuş. Gün ışığının maksimum kullanılacağı bir mühendislik harikası.

Ancak, birkaç uyarım olacak. Ticari alan üretme anlamında zayıf gibi gördüm. Kara tarafında ticari alan üretmek gerekir. Devasa alanı olmasına rağmen sadece hava tarafına geçiş noktalarına yapılan üç-beş ticari alan yeterli olmaz. Kazanmak gerekiyorsa ticari alan alternatifleri oluşturulmalı.

Şuna değinmeden geçemeyeceğim. Yeni havalimanının adı İstanbul Havalimanı olarak açıklandı. Benim daha önceki iddiam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idi. Ben bu iddiamın halen arkasındayım. Erdoğan, akıllı bir siyasi.  Yeni havalimanına kendi ismini koydurup, yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemektense “İstanbul Havalimanı” deyip tartışmaları engelledi. İyi bir manevra. Ama bana verilen bilgi 31 Mart sonrasını gösteriyor. İsim değiştirmek olmayacak şey değil. Örnekleri bolca var Türkiye. Şerafettin Elçi’den tutun da Nuri Demirağ’a kadar bir dolu isim sonradan verildi.

Halen bana verilen bilgide sabitim. İstanbul Havalimanı’nın adı tam da yerinde bir isim olmakla beraber kalıcı olduğunu düşünmüyorum.

Atatürk Havalimanı da ismen yaşayacak olmakla birlikte tam da önerdiğimiz gibi oldu. Fuar alanı, film stüdyosu gibi teklifler tarafımıza ait idi. Şükür ki doğru her yerde zamanla da olsa kabul görüyor.

İyi uçuşlar dileyerek bu haftalık bu kadar.

Hırsıza kilit dayanmaz…

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Tayip Erdogan ~ 5 yıl önce
Istanbul Airport yeni adi Tayip Erdogan havalimani .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok önemli ~ 5 yıl önce
Ücretli öğretmenlerin maaşları ne olacak onlara da el atın çok düşük maaş alıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes Artık ! ~ 5 yıl önce
Bugün bir ürün için fiyat araştırması yapayim dedim.Daha kaliteli ve ucuz ürünlere bakacaktim.bide ne göreyim şirketimiz internet kısıtlaması getirmiş.Sayın yöneticilerimiz yapmayin bu kadarda olmaz !! Bu zihniyette devam ederseniz Bir metre ileri gidemezsiniz.Pes Artik !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 5 yıl önce
TGS ne olacak??? Bütün işi yapan TGS ama verilen maaş çok çok az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükür edin yani ~ 5 yıl önce
Hak edilen verilmediyse bile Teknik AŞ’de TİS masasında olanların verdiği rakamların da, olanakların da üzerine çıkıldı. Bunun önemini iyi kavramak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Base Maint ~ 5 yıl önce
Sulh mu ??? Şirkete aidiyet duygusu 0 ın bile altında.Uçaklara kendisinin uçağıymış gibi çalışan insanlar mesai bitse de gitsek modunda çalışıyor.Zaten iş yerinde artan kazalara baktığımızda bunun sebebini anlamak için yurtdışında master yapmaya gerek yok.Hangarda artık umut yok!Bu hepinizin başarısı eserinizle gurur duyun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 5 yıl önce
Istanbul Havalimani olarak kalmasi en dogru hareket olur, eger Ataturk olmayacaksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cormoraan ~ 5 yıl önce
Adi Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştirilecek. Bunda şüphe olmasın. Aksi takdirde yapılmazdı bile. Karşı tarafta egolar çok yüksek.
Teknisyen ~ 5 yıl önce
Pilota zam yapmaya gelince problem yok.Tekniğe gelince imkanlar ölçüsünde diyebiliyorsun.Pilotun maaşı dolar karşısında eriyor tekniğin ne hikmetse erimiyor.Sen de objektif olacağın yerde bu haksızlığı savunuyorsun.YAZIKLAR OLSUN SANA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 5 yıl önce
Tis detaylarını görebilir miyiz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 5 yıl önce
Eeee Ali bey TGS den hiç bahsetmediniz bakin Ali bey TGS de 10.000 kişi mi çalışıyor 2 gün önce yatan maaşlarda herkesden ama HERKESDEN kesinti yapılmış sizden ricam lütfen birileri bunu görsün herkes zam beklerken maaş kesintisi oldu bu nedir neden kimse bizim arkamızda durmuyor neden hakkımizi korumuyor bizi kimse dinlemiyor başından saviyorlar bütün yük bizim üstümüzden geçiyor en az maaşı biz alıyoruz en çok biz horlaniyoruz ne olur artık birileri buna dur desin artık yeter....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000