09 Aralık 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Düzeltmek isterim, TİS Madde 32 olacak. Ayrıca, pandemide imzalanan tis tadil protokolü nedeniyle enflasyon farkına ilaveten alınması gereken %1'lik zam da alınmamıştır. İşin hesabına baştan girişmek istemiyorum ama anlayacağınız üzere fark yukarıdaki hesaptan fazladır, eksik değildir.
  • Bu şirket acilen hostes şirketi izleniminden çıkarılmalıdır. Dünyaya da rezil oluyoruz.
  • Aynı yol aynı yere götürür! Be kardeşim Ayhan ve Murat'tan başka adam mı yok pilotların arasında tekrar aday oluyorlar. Götürecekleri yer aynı yer.
  • Çalıştığım hava yolu beni işten çıkardığından beri iş bulamıyorum. Yurt dışında borç harç aldığım lisans kullanılmadan duruyor.Arada ütüluyorum bozulmasın diye. Başvurmadıgim hava yolu kalmadı. Durumu iyi olan buraya yorum yapan gamsız pilotlar, birbirinize borç bile vermiyorsunuz. Ancak maval okuyun.Bir sandık kurup birbirimize hibe seklinde yardım etmemiz gerekmezmi?
  • Kardeşim adamları ballı kaymaklı yatılara gönderiyorlar mı gönderiyorlar, xxxunda boncuk varmış gibi başka adam kalmamış gibi hemen trı tre yapıyorlar mı, yapıyorlar. Çatır çatır her ay overtime yazıyorlar mı yazıyorlar. E adam seni maaşta da katlıyor rahatlıkta da katlıyor, ne diye gitsin evine yaaavvv!!!! Sen de hala Havaiş üyesi olarak tırt uçuşlarla 70 nokta 1 saat uçmaya devam et
  • Ocakta %45 zam + % 10 enflasyon farkı rahat olun. Güvenilir kaynaktır saygılar.
  • Ne destursuzluksa thy’deki yabancilar da gitmiyor ki arkadas, avrupa’da boeing airbus gormemis kiyida kosede kalan yabancilar gelmis thy’ye coreklenmis bir turlu yabanci sirketlere basvurup gitmiyorlar onlari da anlamiyorum. Sirketin yabancisi da kalitesiz. Herkes toplanmis. Ne varsa yurtdisi akademilerde egitim almis fo’larda var yine beyinleri calisiyor a b c planlari var
  • sayın Öğretmene ders; 65*1,1*1,2=85.8. ilk gelen 18,45 olarak belirttiğiniz iadenin %8,45 kısmı 6 aylık enflasyon farkına karşılıktı. burada yalnızca %10'luk bir düzeltme alındı. Sayın Matematik öğretmeni K/A; hocam, tadil protokolünü takiben 2 adet enflasyon farkı zammı aldık. ocak 2021'de ve temmuz 2021'de (TİS Madde 22). ocak 2021'de alınan enflasyon farkı zammı %8,36 temmuz 2021'de alınan ise %8,45 idi. yorumunuzda bahsi geçen %10, şirketin "maaş iadesi" adı altında enflasyon farkından gelen zamma ilaveten verdiği iadeydi. ez cümle, maaş kesintisi yaşanmasaydı: 100*1,0836*1,0845 = 117,51 maaş kesintisi yaşandığı için: 65*1,0836*1,1845*1,2 = 100,11 velhasıl, mevcut durumda kabin personeli açısından maaşlar %100 oranına dönmüştür. fakat normal şartlar altında alınması gereken enflasyon zamları kesinti yapılmamış maaşlar üzerinden değil, kesinti yapılmış maaşlar üzerinden alındığı için her 100 tlde 17,40 tl bir fark çıkmaktadır. saygılarımla arz ederim.
  • Burada herkes atip tutuyorda is aksiyona gelince herkes tipis tipis ucmaya devam.Demekki bu ucretlere de uculuyor ve sirketlerde bunu gayet net goruyor.Alttan gelen binlerce pilot + doluluk oranlarinin hala %70 lerde olmasi + milyarlarca dolar döviz açik borc pozisyonlari.Ez cümle Bunlarin hepsi hesaplaniyor ve en sirkete optimum ne ise o veriliyor , kimsede zorla ucurtmuyor, o yuzden burdan goygoy yapmanin anlami yok.Eskiden zor bulunan zor yetistirilen bir meslekti simdi surecler kisaldi otomasyon vs.Kabini zaten saymiyorum 2 ayda yetisiyor.Yuzlesmek basaridir sinirlenmek degil..
  • Şirketin şu an tüm kahrını çeken kokpit personeliyle ve kabin personeliyle 330 filosudur. NET !! Söyleyeceklerim bu kadar !

HİCAP

Ekonomik şahlanışımız her gün artan bir ivmeyle devam ediyor. Döviz, yakıt dört nala maşallah… Havacılık sektöründeki çalışanlar da durumdan o kadar memnun ki; fırsatını bulan dört nala koşup körfeze, oradan oraya tüyüyor. Ne bekliyorduk? Üç kuruşa beş köfte?

2005-2016 yıllarında Türk Hava Yolları Basın Müşaviri olan Ali Genç, “Yüksek İrtifa” kitabında 2009 yılında yayınlanan reklam hakkında bilgiler vermiş ve George Clooney 12 milyon dolar, Pierce Brosnan ise 7 milyon dolar talep ettiğini yazmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise George Clooney “şüpheli hamleler yapan bir ülkenin hava yolu şirketinin 35 Milyon dolarlık teklifini reddettiğini” açıklamıştı.

Uluslararası basında durumun Türk Hava Yolları ve Türkiye ile ilişkilendirilmesi beni son derece rahatsız etti. Lakin ünlü aktörün eşi Amal Clooney, 2016 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen Ermeni Soykırımı davasında Ermenistan'ı savunan avukatlardan biriydi. İşte bu sebeple Türk Hava Yolları’nın acilen yapılan teklifi yayınlaması ve bu karalamadan hem ülkemizi hem de şirketin marka değerini kurtarmaları gerekir.

TALPA’DA SEÇİM HEYACANI

15 Aralık'ta seçim var. İlk olarak 2016-2018 yılları arasında TALPA Başkanı olarak görev yapan Mehmet Ayhan Günal yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ardından mevcut başkan Murat Ersoy da yeniden aday olduğunu açıkladı. Günler ilerledikçe yeni adayların çıkacağına hiç şüphe yok. Ancak seçimlerin yapılış şekline bir eleştirim var. Yatıda olan var, havada olan var, tatilde olanı var, hastanede olanı var, var da var. Üyelerin tamamının katılımını sağlayacak bir sistem ile seçim yapılamaz mı? İlla tüzüğün değişmesi gerekiyorsa tüzük de değişebilir. Neden olmasın? Elektronik ortamda ya da başka bir şekilde…

TÜRKİYE’DE PİLOT SORUNU BAŞ GÖSTERİR

Artan döviz karşısında milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketindeki pilotların önemli bir bölümü ayrılık planları yapıyor. Hak edişlerini kazanmış kıdemli pilotlar da, henüz kaptanlığa geçmemiş olanlar da, yurt dışından gelen yabancı pilotlar da… Hal böyle olunca THY Üst yönetiminin önemli bir iyileştirme yapması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Çünkü artık neredeyse yurt dışındaki bir taksi sürücüsü ile THY pilotları aynı maaşı alıyor.

Aidiyetten her fırsatta söz eden üst yönetim, sizce aidiyet duygusu mu bıraktı? Pilotluk mesleği uluslararası standartları olan bir meslek dalıdır. Bu husus hiçbir zaman unutulmamalıdır. Evet Türk pilotlar belki Avrupa’ya gidemiyorlar ama başka yerlerde kapıları açık. İşin komik tarafı da Türkler Avrupa’da çalışamıyorlar ama Avrupa’dakiler Türkiye’de amiral havayolunda çalışabiliyorlar.

Haaa bir de Türkiye’deki işsiz pilotlar var. Atlasglobal ve Onur Air… Yazık değil mi onca emeğe ve fedakarlıklara? Bu pilotlar lisanslarını çekmeceye koyup, emlakçılık, kargoculuk, korsan taksicilik yapıyor. BU AYIP KİMİN? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü neden konuyla ilgili bir çalışma yapmaz? Adamlar iki yıla yakın bir süredir maaş alamadılar, kimselerden çıt yok. Biraz empati yapın, eminim ki herkesin sempatisini kazanırsınız.

H-AYT

Normal şartlarda 31.12.2026 tarihine kadar Antalya Havalimanı’nın işletme hakkı bulunan TAV-Fraport, yapılan bir ihale ile işletme hakkını 25 yıl daha uzatılarak 2051’e kadar elde etti. Neden bu ihale şimdi yapıldı sorusunun cevabı da çok açık. Çünkü ihale bedelinin %25’i peşin olarak devletin kasasına girecek. Yani 7 milyar 250 milyon Euro+KDV’nin dörtte biri. TAV’ın Antalya Havalimanı için önümüzdeki dönem için de pozitif değer katacağına hiç şüphem yok. Ancak zora gelince ihale yapılmasına hayretler içerisinde bakıyorum.

Explosive Trace Detection

Dünya covid ile mücadele ederken yeni bir tehdit mi var? ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) 2018 yılının ilk çeyreğinde dünyadaki tüm havalimanları için kimyasal tehdit uyarısında bulunmuştu. Daha önce ülkemizde de kullanılmaya başlanan patlayıcı iz detektörleri sayesinde toz numunelerinden patlayıcı maddeler tespit edilebiliyor. Türk Hava Yolları’nın ihale ilanlarında 2 adet ETD cihazı alınacağını görünce ister istemez yeni bir uyarı mı yapıldı diye düşündüm. NBC (Nuclear, biological, chemical silahlar) konularında dikkatli olmamız şart. Umarım yeni yeni belalar daha fazla karşımıza çıkmaz. Yaşamayı özledik.

***

"Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil; bilakis, bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. Çok değil, yüz yıla kalmadan, eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirine düşeceklerdir. Ayrıca, unutmayın ki o gün geldiğinde her bir taraf diğerini dinsizlikle suçlamaktan geri kalmayacaktır." Mustafa Kemal ATATÜRK (17 Aralık 1927)

Emniyetli uçuşlarınız olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

HİCAP

Yorumlar Tüm Yorumlar (196)

HemenHesaplayalım ~ 2 yıl önce
Düzeltmek isterim, TİS Madde 32 olacak. Ayrıca, pandemide imzalanan tis tadil protokolü nedeniyle enflasyon farkına ilaveten alınması gereken %1'lik zam da alınmamıştır. İşin hesabına baştan girişmek istemiyorum ama anlayacağınız üzere fark yukarıdaki hesaptan fazladır, eksik değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reborn ~ 2 yıl önce
Bu şirket acilen hostes şirketi izleniminden çıkarılmalıdır. Dünyaya da rezil oluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim demiş ~ 2 yıl önce
Ne ilgisi var? Bu şirket derhal başarısızları ve kafası çalışmayanları ayıklamalı. Kendini kraldan kralcı sananları, onsuz olunamayacağını düşünenleri ayıklamalı. Gerçek sorunu göremeyen tipleri uzaklaştırmalı. Dünyaya bu tiplerin yorumları ve boş fikirleri yüzünden rezil oluyoruz.
Hostes şirketi mi? ~ 2 yıl önce
Ben anlamıyorum hostes şirketi ne demek? Ne şirketi olmasını istiyorsun mesela? Ben bu olguyu bir türlü anlamıyorum. Yani kabine kayirmacilik yapılıp diğerlerine yapılmıyor mu? İnsanlar aslan gibi çalışıyor ekmeğinin peşinde! Sen bu sözü başkalarına söyle bence insanların aldığı 3kurustan gözünü çek
TALPA ~ 2 yıl önce
Aynı yol aynı yere götürür! Be kardeşim Ayhan ve Murat'tan başka adam mı yok pilotların arasında tekrar aday oluyorlar. Götürecekleri yer aynı yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resim ~ 2 yıl önce
Sistemin çöktüğü, ümidin olmadığının göstergesi bu kardeş.
Hayret bir şey ~ 2 yıl önce
Madem öyle adaylığını sen koy kardeşim veya kimi öneriyorsan söyle eleştirmiş olmak İçin eleştirme.
Pilot Yılmaz KAYA ~ 2 yıl önce
Çalıştığım hava yolu beni işten çıkardığından beri iş bulamıyorum. Yurt dışında borç harç aldığım lisans kullanılmadan duruyor.Arada ütüluyorum bozulmasın diye. Başvurmadıgim hava yolu kalmadı. Durumu iyi olan buraya yorum yapan gamsız pilotlar, birbirinize borç bile vermiyorsunuz. Ancak maval okuyun.Bir sandık kurup birbirimize hibe seklinde yardım etmemiz gerekmezmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 P4 FO ~ 2 yıl önce
Insanlık bunu gerektirir. Hemen yarın pamuk eller cebe!
Cimer ~ 2 yıl önce
Cimer uzerinden thy’yi sikayet et oyleyse Turkler varken yabanci calistiriliyor
KPT RINGO ~ 2 yıl önce
Kardeşim adamları ballı kaymaklı yatılara gönderiyorlar mı gönderiyorlar, xxxunda boncuk varmış gibi başka adam kalmamış gibi hemen trı tre yapıyorlar mı, yapıyorlar. Çatır çatır her ay overtime yazıyorlar mı yazıyorlar. E adam seni maaşta da katlıyor rahatlıkta da katlıyor, ne diye gitsin evine yaaavvv!!!! Sen de hala Havaiş üyesi olarak tırt uçuşlarla 70 nokta 1 saat uçmaya devam et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The zombi ~ 2 yıl önce
Ocakta %45 zam + % 10 enflasyon farkı rahat olun. Güvenilir kaynaktır saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyine ~ 2 yıl önce
Rahat olacakmışız. Maaşlar 2 yılda pula dönmüş. Enflasyon da cabası… eğitim borcu euro ile kesilmeye devam ediyor. Euro olmuş iki katı. Yüzde 45 le mi rahat olacakmışız? Minimum Yüzde 200 zam olmalı ki rahat olalım. Sadakalarına ihtiyacımız yok. Alsınlar başlarına çalsınlar yüzde 45 lerini. Gider alırım kat be kat fazla maaşımı dubai de. 2022 yazında da zevkle izlerim düştükleri durumları
Kpt ~ 2 yıl önce
Safsataya karnımız tok hesapta görelim önce hakkımızın karşılığını, ayrıca çaldıkları pazar mesailerimizi ve otoban paralarımızı da yatırsınlar o güvenilir kaynağa söyle!
The zombi ~ 2 yıl önce
İyide canlarım bana niye saldırıyorsunuz ben aldığım bilgiyi paylaştım inşallah daha fazlasını alırız hakediyoruz çünkü lütfen gerilmeye gerek yok.
Neyine’ye ~ 2 yıl önce
Sen neyin kafasını yaşıyorsun kardeşim devamlı eleştiri eleştiri maaşlı troll olduğun belli . Artık buralarda size mama yok. Tükenmediniz sefil yaratıklar.
Pul ~ 2 yıl önce
Yuzde 45 benden çaldıklarının tırnagı olamaz. Yuzde 45 değil , yuzde 345 yapsa artık nafile cicim. Herkes alım bekliyor. O iş geçti bir kere!!!!
Onların olsun ~ 2 yıl önce
45-50 ne be sadaka mı
Yabanci ~ 2 yıl önce
Ne destursuzluksa thy’deki yabancilar da gitmiyor ki arkadas, avrupa’da boeing airbus gormemis kiyida kosede kalan yabancilar gelmis thy’ye coreklenmis bir turlu yabanci sirketlere basvurup gitmiyorlar onlari da anlamiyorum. Sirketin yabancisi da kalitesiz. Herkes toplanmis. Ne varsa yurtdisi akademilerde egitim almis fo’larda var yine beyinleri calisiyor a b c planlari var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt’a ~ 2 yıl önce
Sen kaptan falan değilsin bence bir trollsün .%300 artış yapılsın sen yine b……k atacak birşey bulursun.
HemenHesaplayalım ~ 2 yıl önce
sayın Öğretmene ders; 65*1,1*1,2=85.8. ilk gelen 18,45 olarak belirttiğiniz iadenin %8,45 kısmı 6 aylık enflasyon farkına karşılıktı. burada yalnızca %10'luk bir düzeltme alındı. Sayın Matematik öğretmeni K/A; hocam, tadil protokolünü takiben 2 adet enflasyon farkı zammı aldık. ocak 2021'de ve temmuz 2021'de (TİS Madde 22). ocak 2021'de alınan enflasyon farkı zammı %8,36 temmuz 2021'de alınan ise %8,45 idi. yorumunuzda bahsi geçen %10, şirketin "maaş iadesi" adı altında enflasyon farkından gelen zamma ilaveten verdiği iadeydi. ez cümle, maaş kesintisi yaşanmasaydı: 100*1,0836*1,0845 = 117,51 maaş kesintisi yaşandığı için: 65*1,0836*1,1845*1,2 = 100,11 velhasıl, mevcut durumda kabin personeli açısından maaşlar %100 oranına dönmüştür. fakat normal şartlar altında alınması gereken enflasyon zamları kesinti yapılmamış maaşlar üzerinden değil, kesinti yapılmış maaşlar üzerinden alındığı için her 100 tlde 17,40 tl bir fark çıkmaktadır. saygılarımla arz ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serbest Piyasa - ik ~ 2 yıl önce
Burada herkes atip tutuyorda is aksiyona gelince herkes tipis tipis ucmaya devam.Demekki bu ucretlere de uculuyor ve sirketlerde bunu gayet net goruyor.Alttan gelen binlerce pilot + doluluk oranlarinin hala %70 lerde olmasi + milyarlarca dolar döviz açik borc pozisyonlari.Ez cümle Bunlarin hepsi hesaplaniyor ve en sirkete optimum ne ise o veriliyor , kimsede zorla ucurtmuyor, o yuzden burdan goygoy yapmanin anlami yok.Eskiden zor bulunan zor yetistirilen bir meslekti simdi surecler kisaldi otomasyon vs.Kabini zaten saymiyorum 2 ayda yetisiyor.Yuzlesmek basaridir sinirlenmek degil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 2 yıl önce
Kabin Memuru kadar başınıza taş düşsün. Eğitimler 18 ay olduda biz mi gitmedik?
Eskiden ~ 2 yıl önce
Derken tam olarak ne zaman mesela 2 yıl önce mi , bence yazın kaptan maaşı 100 K ları kabin memuru maaşı 20 K leı aşınca buralarda ağlamayın sayın ne olduğu belirsiz meslek sahibi insan . Bir konu daha car oda o para alınan riske veriliyor Aslan
Troll ~ 2 yıl önce
Thy yönetiminden ne kadar alıyorsun sen onu söyle. Ha bir de de ki “geliyor gelmekte olan”. Az kaldı… bu şekildeki algı çabalarını ben yaz ayında görcem hepsinin. Troller sizi :)) IK ymis hahhaa :₺)))
Cvp ~ 2 yıl önce
Haklisiniz valla
Atanamayan Y ~ 2 yıl önce
Şirketin şu an tüm kahrını çeken kokpit personeliyle ve kabin personeliyle 330 filosudur. NET !! Söyleyeceklerim bu kadar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ~ 2 yıl önce
Pandeminin ilk dönemleri bütün tahliye uçuşlarını kargoları yapıp hastalıkla burun buruna kalan 77cilerken evde yatan da sizdiniz, biz 14 saat uçuş süreli Abd meydanlarında 20 saat bile yatı yapamazken 8 saatlik phuketlerde maurituslarda 6 7 kare tatil ay pardon yatı yapan da sizdiniz. O zaman hiç sesiniz çıkmıyordu. Biraz da siz kahır çekin bakalım canı tatlı tayfa:)
737 ~ 2 yıl önce
737 varken ikiniz de geri durun hele:)
Km ~ 2 yıl önce
Şu filo karşılaştırma kadar saçma bir sidik yarışı türü daha görmedim yeter artık cidden az profesyonellik
The zombi ~ 2 yıl önce
Pardon sen aydamı yaşıyorsun alo . İçtiğin ne ise banada ver güzel kafa yapıyor
Siz once ~ 2 yıl önce
Taksi yoluyla pistin farkını ogrenin
77’ye ~ 2 yıl önce
Kardesim sen 77’yle bi Ulan Batur gitgel yap o zaman konusalım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000