18 Mayıs 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kadri başarısızlığı gün yüzüne çıkaran yorumlar nedeni ile her gün röportaj vermek için atağa geçmiş ama,sinirli gergin ve o kadar da çaresiz ,yakınında olan kişi kuyusunu kazmış artık yeni düzende ben olucam demiş,kadri binsatın ceosu olur yeri hazır deniyorken,gemi su almış farkında degilller.saklanamayacak kadar büyük şeylerin üstü kapatılmaz.
  • Sevgili Ali Kidik yillarca seni dogrular karsisinda dik durusunu sevdik..ama goruyorumki, AHL pistlerine yapilan gecekondu prefabricate hastaneyi kabullenmis ve ovuyorsun..bu hic olmadi!! Oradaki Amac hastene degil!! Amac talanin baslangici..Bunu nasil gormezsin..Oradea bi ton yer varken neden pist baslari secildi?? Neden gercekleri yazmadiniz..Orada hazir otel bile var yahu!! Akape nin niyeti Cok net! Ahl yi ranta acmak..Heleki bu rant icin 5milyar euro luk Milli Servet i Yok etmekten cekinmiyorlar! Hatta, yok etmek istedikleri 5 milyar euro luk AHL nin Aynisini 6 milyar euro ya İga ya digger fazlarda yaptirmak istiyorlar!boyle kafa Boyle mantik. Dunyanin neresinde var..bunlari yazin Ali bey bunlari!!! Bu yapilan gecekonduyu nasil oversiniz onaylarsiniz gozlerime Inanamiyorum!!!
  • Hic bu kadar mutsuz olmamistik mi? 12 saat boyunca su,wc,yemek olan zorunlu ihtiyaclarini karsilayamayan yuzlerce kisi o kadar yil o kadar mutsuz oldu ki... begenmiosan cek git denilirdi .sadece sef ve mudurler insan yerine koyuluyordu aaa birde fazla samimi olduklari ozel personeller. o insanlarin calisirken tek bir dualari vardi. Insallah bu hafta izin gunum tam ?olur insallah yemek molam 1 saat gosterilip yemek yerken basimda beklenilmez insallah bugun fazla mola yaparim.insallah bu hafta yine 12 saat ust uste yasal olmadigi halde gece vardiyasi yazmazlar. Insallah biri cikip sikayet eder insan gibi calisiriz .o insanlarinda aileleri cocuklari vardi. Check in yaptirirken o insanlara bir gun sorun kisacik zaman ayirip.neler cekmisler nelere sabretmisler o gozleri kulaklari neleri gorup sahit olmus . Eee bu cark boyle diede ort bas etmisler. edilen cok dua vardi yani anlayacaginiz uzere...
  • Kiracılardan sadece alıyorsunuz,peki ne veriyorsunuz söylemi nasıl bir profesyonelliktir acaba? Hepsinin kontratı var ve orada kimin ne alacağı& vereceği belli. İGA nın sorumlulukları da belli, kiracılarında.Yazdığı halde yapılmayan birşey varsa kiracı gider konuşur elinde kontratla.Kontratı okumadan imzalayıp kiracı olup, sonra bana şu lazım& verin diyorsa İGA ne yapsın? Günlük, her havalimanında olabilecek arızalar için, herkesin arayıp arıza kaydı açtığı çağrı merkezi sistemi var. Hangi arıza& problem için bildirim yapılmışta zamanında çözülmemiş? Eğer siz kiracılardan biriyseniz, neden bunu gidip İGA nın sorumlu birimi ile halletmek yerine buradan yazıyorsunuz? Yok eğer kiracı değilseniz, niyetiniz nedir? Eğer kiracısınız,ilgiliye gittiğiniz halde sorunlarınız bir türlü giderilmiyor ve dikkate alınmıyorsunuz neden hakkınızı aranak yerine buradan yazıyorsunuz? Ve BEĞENciler,bu asılsız yazıyı okuyup beğenmeden önce benim sorduğum bu sorular aklınıza gelmiyormu?
  • AVM benzetmesine istinaden yazdığım cümleyi tekrar okursanız, bunun herhangi bir İşletme için geçerli olduğunu görürsünüz. Hala olayı kişiselleştiriyorsunuz.Hakaret yok öylemi yazılanlarda? Peki saygı yok diyelim o halde. Karşıdakini tanımadan onun hakkında;ceo nun odasına giremez, yazdığına kendi inanmaz, senin yaşamın kadar benim havacılık bilgim var vb söylemlerin hangisinde saygı& gerçek payı var? HAVAcılıktan kastınız, karşıdakini tanımadan bu şekilde yazmaksa, evet benim 18 senelik tecrübem havacılık değil.Ben havacılık bilgimi,yeni mühendisler yetiştirerek gösteriyorum,insanları velevki bu mesleğe 1 senesini vermiş olsun küçük görerek değil.Sadece ben değil herhangi bir İGA lının ceo ile görüşmek isteyipte reddedildiğini duymadım.Dedimya bunu bilmek için karşıdakini tanımak lazım önce.Tanımadan insanlara bunları yazdığınız için ilgileneceğinizi sanmam fakat yinede bilin, bizler yeteri kadar havacılık bilgisine sahibiz,kazanmak adına isteyene bu konuda seve seve yardımcıda oluruz
  • işte en çok zoruma giden şey, ekim yaklaşıyor iga da yolcu sayıları belli 90 milyon yolcu garanti verilen, bu zor durumda çıkar cebinden olmayan parayı buraya ver ne acı.
  • Havacılık mı vardı ? Varan metro turizm ile devam
  • Çıkıp bu insanlardan özür dileyecekler ... Bu yönetimden genel müdürümüzden . Reisimizden baksanıza patır patır dünya devleri adam çıkardı. Thymiz sapasağlam maşallah .. Bence airfrance ve Qatarairwaysi thymiz almalı
  • Otobüste bulaşan uçakta bulaşmayan (boş koltuk olmucak uçakta,otobüste var),hafta içi bulaşmayan hafta sonu bulaşan,fabrikada bulaşmayan markette bulaşan,sahilde bulaşan avmde bulaşmayan,mangalda bulaşan kuaörde bulaşmayan,fındık toplarken bulaşan lakin çay toplarken bulaşmayan,bazı şehirlerde bulaşan bazı şehirlerde ise bulaşmayan.......
  • Ne oldu ya ? Havalar da ısındı..

Hiç bu kadar mutsuz olmamıştık

Bir havalimanı çalışanı apron-terminal kartını sosyal medya hesabından paylaşarak “uçak görmeyeli iki ay oldu. Çok özleniyorsun” diyerek duygularını aktarmış. Aynı duyguları benvde paylaşıp, Atatürk Havalimanı’nın önünden geçerken yaşadığım üzüntünün tarifini bile bulamadım.

Bazı mecburiyetlerin öncelikleri değiştirdiğine hepimiz şahit olduk. Corona virüsünün hiç bu kadar yıkıcı olacağına, hiç bu kadar çaresiz bırakacağına, hiç bu kadar öldürücü olacağına, hiç bu kadar ekonomileri alt üst edeceğine “rüyamda gördüm” deseler kimse inanmaz, hatta güler geçerdi.

Ama şu bir gerçek ki, hayatın pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir damlacık virüsün karşısında dahi çaresiz kalındığını, yaşamın ne kadar anlamlı ve bir virüsün karşısında biçare kalınmasına bakıldığında yaşamın bir o kadar anlamsız olduğunu anlıyor insan.

Sosyal medya hesaplarında karşımıza özleme dair, havacılık çalışanlarının geleceğe yönelik endişelerini anlatılan hikayeler ile karşılaşıyoruz. Bunları anlamakla birlikte, dünyaya bakıp sonra da ülkemize dönüp düşünüyorum.

Bütün dünyada ekonomi çökmüşken, havacılık çökmüşken, turizm çökmüşken fazla söze gerek kalmadığını düşünmeden edemiyorum.

Kime kızalım? Corona Virüs’e mi?

Uçamayan yolcuya mı, uçmayan uçaklara mı, pilota mı, hostese mi, yakıtçıya mı, yer işletmeciye mi, havalimanı işletmecisine mi, havayolu şirketlerine mi? Kime, kime.

Kimseye kızamıyoruz ki!

Yukarıda da bahsettim.

Havacılıkla karnını doyuran, sadece havacılık aşığı olduğu için bu sektörün herhangi bir kolunda çalışan binlerce insanın tek duası “bitsin artık bu çile, bu hasret” sözlerinden ibaret.

Şu bir gerçek ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İnsanlar bir birine vebalı gibi bakacak, cüzzamlı gibi uzak duracak. Kucaklaşmalar, sarılmalar yerini mesafeye bırakacak. Alışkanlıklarımızı tamamen değiştirip yeni bir hayat düzenine geçmiş olacağız.

Virüsün bize hatırlattığı, bize öğrettiği bir başka şey köyümüz, topraklarımız oldu. Biliyorum ki birçok aile köyüne göçtü, toprağına sarıldı. Organik yaşama geri döndü. Yapmamız gereken, yaşamamız gereken organik yaşamı yeniden keşfetmenin sebebi oldu Corona Virüs.

Bütün bunların yanında vazgeçemediklerimizden de vazgeçtiğimize şahit olmak başlı başına bir gerçek. Bugün Corona Virüs sebebi ile Atatürk Havalimanı’nda yapılan pandemi hastanesi başka bir zamanda yapılmış olsa idi Türkiye’de kızılca kıyamet kopardı. Hatta ben içim acıya acıya sessiz kaldım. Hatta ben, anılarımın, meslek hayatımın tamamına yakınının geçtiği Atatürk Havalimanı’na apar-topar hastane yapılmasına gözlerimi kapadım. “Can mı canan mı” sözü aklıma geldi. Canım kurtulacaksa, canlar kurtulacaksa “Canan”dan vazgeçmek lazım dedim.

Velhasıl, vurdu da vurdu, kırdı da kırdı, yıktı da yıktı Corona Virüs.

Marketlerde bile maskesiz dolaşamadığımız, sinirlerin tüm kılcal damarları örselediği bir dönemde en iyisi “Can” deyip ne vakit nefesimizin sona geldiğini bilemediğin bir yaşam döngüsünde sessiz kalıp, düzlüğe çıkmanın yolunu aramak, arayanlara yardımcı olmak gibi bir yükü üstlenmeliyiz.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Hiç bu kadar mutsuz olmamıştık

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Yeni düzen iga da ~ 4 yıl önce
Kadri başarısızlığı gün yüzüne çıkaran yorumlar nedeni ile her gün röportaj vermek için atağa geçmiş ama,sinirli gergin ve o kadar da çaresiz ,yakınında olan kişi kuyusunu kazmış artık yeni düzende ben olucam demiş,kadri binsatın ceosu olur yeri hazır deniyorken,gemi su almış farkında degilller.saklanamayacak kadar büyük şeylerin üstü kapatılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey?? ~ 4 yıl önce
Sevgili Ali Kidik yillarca seni dogrular karsisinda dik durusunu sevdik..ama goruyorumki, AHL pistlerine yapilan gecekondu prefabricate hastaneyi kabullenmis ve ovuyorsun..bu hic olmadi!! Oradaki Amac hastene degil!! Amac talanin baslangici..Bunu nasil gormezsin..Oradea bi ton yer varken neden pist baslari secildi?? Neden gercekleri yazmadiniz..Orada hazir otel bile var yahu!! Akape nin niyeti Cok net! Ahl yi ranta acmak..Heleki bu rant icin 5milyar euro luk Milli Servet i Yok etmekten cekinmiyorlar! Hatta, yok etmek istedikleri 5 milyar euro luk AHL nin Aynisini 6 milyar euro ya İga ya digger fazlarda yaptirmak istiyorlar!boyle kafa Boyle mantik. Dunyanin neresinde var..bunlari yazin Ali bey bunlari!!! Bu yapilan gecekonduyu nasil oversiniz onaylarsiniz gozlerime Inanamiyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 4 yıl önce
Hic bu kadar mutsuz olmamistik mi? 12 saat boyunca su,wc,yemek olan zorunlu ihtiyaclarini karsilayamayan yuzlerce kisi o kadar yil o kadar mutsuz oldu ki... begenmiosan cek git denilirdi .sadece sef ve mudurler insan yerine koyuluyordu aaa birde fazla samimi olduklari ozel personeller. o insanlarin calisirken tek bir dualari vardi. Insallah bu hafta izin gunum tam ?olur insallah yemek molam 1 saat gosterilip yemek yerken basimda beklenilmez insallah bugun fazla mola yaparim.insallah bu hafta yine 12 saat ust uste yasal olmadigi halde gece vardiyasi yazmazlar. Insallah biri cikip sikayet eder insan gibi calisiriz .o insanlarinda aileleri cocuklari vardi. Check in yaptirirken o insanlara bir gun sorun kisacik zaman ayirip.neler cekmisler nelere sabretmisler o gozleri kulaklari neleri gorup sahit olmus . Eee bu cark boyle diede ort bas etmisler. edilen cok dua vardi yani anlayacaginiz uzere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan ~ 4 yıl önce
Kiracılardan sadece alıyorsunuz,peki ne veriyorsunuz söylemi nasıl bir profesyonelliktir acaba? Hepsinin kontratı var ve orada kimin ne alacağı& vereceği belli. İGA nın sorumlulukları da belli, kiracılarında.Yazdığı halde yapılmayan birşey varsa kiracı gider konuşur elinde kontratla.Kontratı okumadan imzalayıp kiracı olup, sonra bana şu lazım& verin diyorsa İGA ne yapsın? Günlük, her havalimanında olabilecek arızalar için, herkesin arayıp arıza kaydı açtığı çağrı merkezi sistemi var. Hangi arıza& problem için bildirim yapılmışta zamanında çözülmemiş? Eğer siz kiracılardan biriyseniz, neden bunu gidip İGA nın sorumlu birimi ile halletmek yerine buradan yazıyorsunuz? Yok eğer kiracı değilseniz, niyetiniz nedir? Eğer kiracısınız,ilgiliye gittiğiniz halde sorunlarınız bir türlü giderilmiyor ve dikkate alınmıyorsunuz neden hakkınızı aranak yerine buradan yazıyorsunuz? Ve BEĞENciler,bu asılsız yazıyı okuyup beğenmeden önce benim sorduğum bu sorular aklınıza gelmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan ~ 4 yıl önce
AVM benzetmesine istinaden yazdığım cümleyi tekrar okursanız, bunun herhangi bir İşletme için geçerli olduğunu görürsünüz. Hala olayı kişiselleştiriyorsunuz.Hakaret yok öylemi yazılanlarda? Peki saygı yok diyelim o halde. Karşıdakini tanımadan onun hakkında;ceo nun odasına giremez, yazdığına kendi inanmaz, senin yaşamın kadar benim havacılık bilgim var vb söylemlerin hangisinde saygı& gerçek payı var? HAVAcılıktan kastınız, karşıdakini tanımadan bu şekilde yazmaksa, evet benim 18 senelik tecrübem havacılık değil.Ben havacılık bilgimi,yeni mühendisler yetiştirerek gösteriyorum,insanları velevki bu mesleğe 1 senesini vermiş olsun küçük görerek değil.Sadece ben değil herhangi bir İGA lının ceo ile görüşmek isteyipte reddedildiğini duymadım.Dedimya bunu bilmek için karşıdakini tanımak lazım önce.Tanımadan insanlara bunları yazdığınız için ilgileneceğinizi sanmam fakat yinede bilin, bizler yeteri kadar havacılık bilgisine sahibiz,kazanmak adına isteyene bu konuda seve seve yardımcıda oluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emrah ~ 4 yıl önce
işte en çok zoruma giden şey, ekim yaklaşıyor iga da yolcu sayıları belli 90 milyon yolcu garanti verilen, bu zor durumda çıkar cebinden olmayan parayı buraya ver ne acı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2000 öncesi ~ 4 yıl önce
Havacılık mı vardı ? Varan metro turizm ile devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Felaket tellaları ~ 4 yıl önce
Çıkıp bu insanlardan özür dileyecekler ... Bu yönetimden genel müdürümüzden . Reisimizden baksanıza patır patır dünya devleri adam çıkardı. Thymiz sapasağlam maşallah .. Bence airfrance ve Qatarairwaysi thymiz almalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepsini alıcaz ~ 4 yıl önce
American airlaines,luftansa,aeroflot,Singapur hepsini alıyoruz ,krizden güçlenerek çıkıcaz
Ver coşkuyu ~ 4 yıl önce
İtalyan alitalya,israilin elal,air canada bunlarıda aldık alıyoruz,gaza geldik bir kere hepsini alıcaz,bosporus istanbul gibi olmayalımda
Al işte ~ 4 yıl önce
Biri Allah aşkına söylesin 3 ay boyunca işten çıkarmanın yasaklandığını.
XY ~ 4 yıl önce
Sanki THY çok iyide. Batı batacak!!!
Felaket tellalı ~ 4 yıl önce
Ne içiyorsam söyle de bizde içelim.Ama önce bir daha ilköğretim oku da cümle kurmayı,imla kurallarını bir öğren.Cehalet dizboyu.Bu cahilliğinle cevap vermeye bile değmezsin de neyse.
:)) ~ 4 yıl önce
Allah bilir sen swap’ı da iyi birşey sanıyorsundur:)))
Apr ~ 4 yıl önce
Bunu not et, görecez thy de neler olduğunu ilerde
berlinden ~ 4 yıl önce
kişileri sevin ama kişilere tapmayın
İlginç Virüs ? ~ 4 yıl önce
Otobüste bulaşan uçakta bulaşmayan (boş koltuk olmucak uçakta,otobüste var),hafta içi bulaşmayan hafta sonu bulaşan,fabrikada bulaşmayan markette bulaşan,sahilde bulaşan avmde bulaşmayan,mangalda bulaşan kuaörde bulaşmayan,fındık toplarken bulaşan lakin çay toplarken bulaşmayan,bazı şehirlerde bulaşan bazı şehirlerde ise bulaşmayan.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maner ~ 4 yıl önce
Sacmalamayin lütfen ya. Her yerde her türlü bulaşma riski var. Sadece birtakım tedbirler alınıyor. Misal haftasonu heryer anababa gününe dönüyor diye çıkma yasağı var.
27 derece duası ~ 4 yıl önce
Ne oldu ya ? Havalar da ısındı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
52 oldu ~ 4 yıl önce
O 2 ay önceydi Enflasyon var 52 derece oldu
100 derece ~ 4 yıl önce
100 derece oldu zam geldi,hem 100 derece suyun kaynama noktası mikrop falan kalmaz hepsi ölür

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000