28 Ocak 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Abi sen ne diyorsun, gm de sadece bi senedir calisan birisi 10 yillik calisani isten attiririm tehdidinde bulunuyor. su an bu adam f/o adayi yapiliyor ustelik. crm kurul torpille geciyor havacilikla uzaktan yakindan alakasi yok. belgeli sikayet ettik kac aydir sonuc yok ustelik. kurum boyle bir kurum. tehdit eden endise etmiyor tehdit edilen acaba sikayet ettim diye bana mi birsey olacak diye endise ediyor.
  • tgs alım var mı
  • Bu tai ne olacak butun sanayi kurulusları %22 zam yaptı tai neden 15 yapıyor bunlar neden yazılmıyor
  • Konuyla alakası yok ama bizim tekniğin yemek şirketi nin kalite iyice düştü nasıl olsa yiyor koyunlar hesabı birde (kuyruk oluyorlar) sürü gibi barbunya kurufasulye nohut tavuk dördünün arasında geziyoruz özel menü diyorlar sandviç ekmeğine yavuk rendelemişler yanınada açık bardakta ayran salata bölümündede havuç turp ikrah geldi
  • 9 yıldır burdayız kendisini neredeyse hiç görmediğimiz t.egilmez adlı arkadaş müdür olmuş öncelikle tebrik ediyoruz.çok büyük işler başardığını,ve başarılarının devamını dileyenler var.okurken baya bi kahkaha atarak okudum ve yan odadakiler geldi noluyor dedi.Kısacası neresinden tutarsan tut tüm mevzular elimizde kalıyor ve biz bu kafayla adam olmayız. Deyinki bu kişi istasyon müdürünün veya falanca müdürün yeğeni torpili kuvvetli idi o yüzden müdür oldu deyinde inanalım.Hem kendinizi hem milleti kandırmayın
  • Subaşı soyadı ancak bir insana böyle çok cuk diye oturur... Vebali yanlız kendisine değil bilip de bilmemezlikten gelenlere....
  • Walla bisi duydum inşallah dogrudegildir yüzde 22 diyorlar
  • Tgs 5 gün sonra maaşını zamlı vereceği personelin zamını neden hala açıklamaz.Kurumsallık bunun neresinde neden çekiniyorlar ,duyuru panolarına zam oranlarını as kardeşim herkes bilsin devlet meselesi yaptınız,böyle kurumsallık olmaz.
  • Tgs çalışanı olarak 4. ikramiye talebimiz gözardı edilemez.
  • Zam orani %26 denmekte dogruluk orani nedir acaba

Her taraftan dökülüyoruz…

Derin mevzuları zamanlama esasına göre yazmakta fayda olduğunu düşünürüm. Yani yazacağınız konunun gerçekliği bir yana dursun etkileşiminin ve ses getirmesinin zamanlamasından bahsediyorum. Türkiye’de o kadar çok şey oluyor ki, yazsanız da yazmasanız da anlamı yok.

Örneğin biz 2008’lerde FETÖ’yü yazarken o günlerde hiç ama hiç kimse nezdinde anlamı yoktu, kimsenin de umurunda değildi. Ne zaman anlamlı hale geldi? Hain planlar deşifre olunca.

Havacılık sektöründe o kadar derin konular birikti ki yazsanız da yazmasanız da anlam ifade etmeyeceğine adım kadar eminim. Şimdi herkes günü kurtarma, konjonktürel olaylardan en az zararla kurtulma derdinde.

O kadar devasa konular birikti ki, sır küpü olsanız dahi çatlamamak için bir sebep bulamazsınız. “Siz neyi bekliyorsunuz” sorusunu duyar gibiyim. Dedik ya zamanlama önemli.

Bizim de beklediğimiz bir süreç var. Mesela İstanbul Havalimanı taşınsın bakalım diyoruz. Bir sel akıyor şu anda ve bu akışın önünde durmak doğru değil. Ama emin olun ki bizim bildiklerimiz, sizin bildiklerinizden çok farklı.

Süreci hep birlikte göreceğiz.

Birikmiş sorunlarımızı hep ötelemek, hep halı altına süpürmek bizi ne kadar ileri taşır bunu hep beraber göreceğiz ama şu taşınma süreci bittikten sonra beni de kimsenin susturabileceğini sanmıyorum.

Örnek vereyim, THY ve THY iştiraklerinden hiç gün yüzüne çıkmamış sorunlar var. Daha geçen hafta iştiraklerden birisi ile ilgili yaptığımız bir haber inanılmaz ses getirdi ama maalesef sumen altı etmek zorunda kaldık. Bütün bunları konuşacağız zaman içerisinde.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki olumsuzlukları da yazdık zamanında. Ama ne oldu? Kulak arkası oldu. Üstüne üstlük aba altından sopalarla susturulmaya çalışıldık. Hele, hele Faruk Subaşı denen adamla ilgili devreye giren adamı duysanız küçük dilinizi yutarsınız.

Soyan, soyana mantığı devam etti etmesine de hiçbir makam yar olmadı o kelli, felli adama. Makamlar yerle yeksan oldu.

Zamanın SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye o zamandan beri kırgınlığım var. Tapu gibi belgeleri önemsiz görüp “Şu adamı soruşturalım” deyip bakanlıktan teftiş istemedi. Biz halen dürüstlük peşinde iken millet cukka doldurmaya devam ediyor.

Dedik ya zamanla hiçbir şeyi gizli kalmaz. Geçenlerde bizim Murat Herdem Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti ile ilgili yazdı. Ama eminim bilmesine rağmen eksik yazdı. Öyle derin mevzular var ki, işin içinden çıkmak çok basit olmasına rağmen yılan hikayesinin derin mevzuları var. Hepsi kitap olacak, üniversitelerde ders olarak okutulacak mevzular...

Şu sektörün gerçek sesi, gerçeği, korkusuzu sadece AirportHaber. Buna emin olun. Bir başka cesuru bulamazsınız, gölgelerinden korkan, seyahatlerinde upgrade korkusu olan yazar, çizer olduğunu sandığınız kişilerin karakterini bilseniz mideniz bulanır. Daha dün KKTC’ye giderken olağanüstü hal ilan edilen gazeteci müsveddeleri var bu ülkede. Merak buyurmayın hepsi belgeli…

Demem o ki, bu sektörde her yer dökülüyor. A’dan Z’ye her şey. Bakın bunları yazacağız.

TGS çalışanları için son hafta.

Memur zam aldı, işçi zam aldı, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Antalya zirvesinde ekstra hediyeleri de açıkladı. Şimdi sıra geldi TGS’ye. Ha bugün ha yarın derken ay sonu geldi. Malum bu ay isteseniz de istemeseniz de zamlı vermek zorundasınız. TGS çalışanları için müjdeli haberin, hem de tatmin edici müjdeli haberin hafta sonunda kadar verileceğini umuyorum.

THY çalışanlara jest yapmış.

Türk Hava Yolları geçen hafta dayanışma aidatı ile ilgili bir açıklama yaptı. İlk bakışta “farklı sendikalardan istifa edin Hava-İş’e geçin” gibi algılanabilecek bu açıklamanın içeriği tamamen çalışanın hak kaybının önlenmesine yönelik bir tutum oldukça önemli. Bir işveren, dayanışma aidatının ödenmesi için her Toplu İş Sözleşmesi bitiminde yeniden imzalı dilekçe verilmesine kadar düşünüyor ise baş tacı etmek gerekir.

Oysa bu konu, ilgili sendikaları ilgilendiren ve üyeleri bilgilendirme zorunluluğunu hissettirecek bir konudur. Sendikaların yapacağı uyarıyı şirket kendisi yapıyor ki çalışanları hak kaybı yaşamasın. Gelin siz böyle düşünen bir şirketi el üstünde tutmayın. Ben şahsen alkışlıyorum. Düşüneni de uyarıyı yayınlayanı da.

Antalya felaketi yaşadı…

Antalya Havalimanı felaketi yaşadı. Allah korudu resmen. Tüm arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Her taraftan dökülüyoruz…

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Haktan ~ 5 yıl önce
Abi sen ne diyorsun, gm de sadece bi senedir calisan birisi 10 yillik calisani isten attiririm tehdidinde bulunuyor. su an bu adam f/o adayi yapiliyor ustelik. crm kurul torpille geciyor havacilikla uzaktan yakindan alakasi yok. belgeli sikayet ettik kac aydir sonuc yok ustelik. kurum boyle bir kurum. tehdit eden endise etmiyor tehdit edilen acaba sikayet ettim diye bana mi birsey olacak diye endise ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 5 yıl önce
tgs alım var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tusaş ~ 5 yıl önce
Bu tai ne olacak butun sanayi kurulusları %22 zam yaptı tai neden 15 yapıyor bunlar neden yazılmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 5 yıl önce
Konuyla alakası yok ama bizim tekniğin yemek şirketi nin kalite iyice düştü nasıl olsa yiyor koyunlar hesabı birde (kuyruk oluyorlar) sürü gibi barbunya kurufasulye nohut tavuk dördünün arasında geziyoruz özel menü diyorlar sandviç ekmeğine yavuk rendelemişler yanınada açık bardakta ayran salata bölümündede havuç turp ikrah geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.egilmez ~ 5 yıl önce
9 yıldır burdayız kendisini neredeyse hiç görmediğimiz t.egilmez adlı arkadaş müdür olmuş öncelikle tebrik ediyoruz.çok büyük işler başardığını,ve başarılarının devamını dileyenler var.okurken baya bi kahkaha atarak okudum ve yan odadakiler geldi noluyor dedi.Kısacası neresinden tutarsan tut tüm mevzular elimizde kalıyor ve biz bu kafayla adam olmayız. Deyinki bu kişi istasyon müdürünün veya falanca müdürün yeğeni torpili kuvvetli idi o yüzden müdür oldu deyinde inanalım.Hem kendinizi hem milleti kandırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SU BAŞI ~ 5 yıl önce
Subaşı soyadı ancak bir insana böyle çok cuk diye oturur... Vebali yanlız kendisine değil bilip de bilmemezlikten gelenlere....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzde 22 ~ 5 yıl önce
Walla bisi duydum inşallah dogrudegildir yüzde 22 diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 5 yıl önce
Tgs 5 gün sonra maaşını zamlı vereceği personelin zamını neden hala açıklamaz.Kurumsallık bunun neresinde neden çekiniyorlar ,duyuru panolarına zam oranlarını as kardeşim herkes bilsin devlet meselesi yaptınız,böyle kurumsallık olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdürlükler açıklandı ~ 5 yıl önce
Herkes zam beklerken yeni müdürlükler açıkladı,müdürlük tgsde zamdan çok daha önemli,bunu bilmen lazım Tgs müdürsüz olmaz
4#4#4 ~ 5 yıl önce
Tgs çalışanı olarak 4. ikramiye talebimiz gözardı edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS li ~ 5 yıl önce
Devlet sırrı ayın 5 inden önce belli olmaz her sene aynı terane 4 ikramiye 200 lira iyileştirme vesaire vesaire ölme eşşem yonca biçcem misali
Merakla Beklioruz.. ~ 5 yıl önce
Zam orani %26 denmekte dogruluk orani nedir acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000