27 Mart 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Düzende kimler nereleri paylaşacak bunuda yazın
  • Öncelikle Ahmet Bey'e çok teşekkür ediyorum. O'nun öncesinde bu kadar ikramiye, prim vs. ödemesi yapılmamıştı. Bir de kadro olayı var tabi ki! Tüm taşeronlar Nisan ayının ortasında THY destek a.ş. ye geçirilecek. Ama ne geçirilecek! Maaşlarda şuan bir iyileştirme olmayacağı ama aylık brütünün neti ne ise o netten maaşların yatırılacağı konuşuluyor. İkramiye ise bir net maaş olarak verilecekmiş.İlerde maaşlar da iyileştirme yapılacakmış. Tabii yersen:) Diğer yan haklar ise meçhul!!!
  • Ali bey benim çalıştığım dönemde 2-3 kez oy kullanamadım.O zamanlar çalışan sayısı az ve Havalimanı merkezde sayılırdı.Şimdi tam tersi bir durum var.Uçuş dönüşü gidip oy kullanıcam derdim,bakarlar kaydınız yok derlerdi.Ben de onları,Amerika’dan,Japonya’dan veya Almanya’dan gelenler oy kullanıyor mu diye sorardım.Cevap EVET’ti.Bu konuyu bir çok Milletvekiline ilettim netice alınamadı.Lütfen bu konuyu ilgililere iletirmisiniz.Teşekkürler.(40-50 uçaktan ,400 uçağa ulaşan çalışan var.)BU YORUMU SİZ’
  • Bir BT Teknisyeni olarak THY de en kırıtik zamanlarda en kırıtik görevlerde bulunmamıza rağmen hizmet alımı Danışman olduğumuzdan dolayı ne kadro nede diğer durumlardan faydalanamamak üzücü. Bu konuyuda dile getirmeniz mutlu eder bizi.
  • İnsan kaynaklarını seçimden sonra acilen temizlesinler toplama adamlarla doldurmuşlar orası siyasal parti binası değil eğitimi becerisi olan geçsin
  • Kazananinca bizi kadroya al ali bey
  • Ahmet Bolat prof luğunu Fatih üniversitesinden almıştır yıllardır hocalık yapmıştır orda ama nedense thy İnternet sitesindeki cv sinde bu yazmıyor
  • Thy'ye de torpili olmayan işe giremez.İşe alımda ilk sordukları referansın kimdir? Torpilin yoksa hasbelkader işe girmeye yaklaşsan bile mülakatta elenirsin ve nedenini de kesinlikle açıklamazlar..
  • Yönerge var diye yurtdisindan alinan lisansi cevirtemedim, baskasi gidiyor Torpili var diye elini kolunu sallayarak Shgme ye gidip Türk lisansi cikartiriyor. Said Önal ukalasi Ankara‘ya gelenleri disari atiriyor bu konuyu gündeme getirince, torpili olanlarada hali seriliyor.
  • Doğrudur bazılarının thy de dayısı, emmisi vardır ama artık thy de yönetici olmak için yeni durum sınıf arkadasınız olması gerekiyor. Artık geçer koşul kartallı olmak, değilsen ağzınla kuş tutsan da fayda etmiyor.

Hep aklımdasınız…

Yine sizler için, yine sizlerin geleceği, iş garantisi, kanun garantisi için yollardayım. Kendi hayalime değil sizin için kurduğum hayale koşuyorum.  Olur, olmaz bilemem. Yine aklımda, fikrimde siz varsınız. O sebeple bana biraz hoşgörü sağlayın, biraz zaman verin ve biraz sabredin.

Değerli okurlarım,

Sanmayın ki sizi düşünmüyorum, sanmıyorum ki sizin için çile çekmiyorum, sanmayın ki sizin geleceğinizi, gençlerin geleceğini, havacılığın geleceğini düşünerek tam tamına yedi yıldır sabrediyorum.

Bütün baskılara, bütün tehditlere ve bütün susturma girişimlerine karşı dimdik yoluma devam ediyorum.

Olacak diyorum; bizim havacılığımız da sağlam temelli olacak diyorum.

Olacak diyorum;  bizim gençlerimizin hayallerinin gerçeğe dönüştüğü sistem olacak diyorum.

Olacak diyorum; Anadolu’nun kavruk gençlerinin itelenmediği, el üstünde tutulduğu, bihakkın sahibi oldukları günler gelecek diyorum.

Olacak diyorum; SHGM’de, DHMİ’de, THY’de her yerde emmisi, dayısı olanlar değil hak eden gençler iş alacak diyorum.

Olacak diyorum; kara kaş, kara göz var deyip işten atılamayacağı bir düzen oluşturacağız diyorum.

İşte bu sebeple, sizin güzel duygularınızın, masum hayallerinizin hayat bulacağı bir sistem için bir kez omuz vermenizin ne kadar elzem olduğunu haykırıyorum.

Uzun uzun anlatmak isterdim ama siz güzel insanlara bir cümleden her şeyi anlatabileceğimi düşündüğüm için kısa kesiyorum.

Zira yollarda yorulan bedenin az biraz dinlenmeye ihtiyacı var.

Hakkınızı helal edin.

Takip edin...

Hep aklımdasınız…

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Bazılarının hayalini kurduğu yeni ~ 1 yıl önce
Düzende kimler nereleri paylaşacak bunuda yazın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir_garip_taşeron ~ 1 yıl önce
Öncelikle Ahmet Bey'e çok teşekkür ediyorum. O'nun öncesinde bu kadar ikramiye, prim vs. ödemesi yapılmamıştı. Bir de kadro olayı var tabi ki! Tüm taşeronlar Nisan ayının ortasında THY destek a.ş. ye geçirilecek. Ama ne geçirilecek! Maaşlarda şuan bir iyileştirme olmayacağı ama aylık brütünün neti ne ise o netten maaşların yatırılacağı konuşuluyor. İkramiye ise bir net maaş olarak verilecekmiş.İlerde maaşlar da iyileştirme yapılacakmış. Tabii yersen:) Diğer yan haklar ise meçhul!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir çalışan ~ 1 yıl önce
Ali bey benim çalıştığım dönemde 2-3 kez oy kullanamadım.O zamanlar çalışan sayısı az ve Havalimanı merkezde sayılırdı.Şimdi tam tersi bir durum var.Uçuş dönüşü gidip oy kullanıcam derdim,bakarlar kaydınız yok derlerdi.Ben de onları,Amerika’dan,Japonya’dan veya Almanya’dan gelenler oy kullanıyor mu diye sorardım.Cevap EVET’ti.Bu konuyu bir çok Milletvekiline ilettim netice alınamadı.Lütfen bu konuyu ilgililere iletirmisiniz.Teşekkürler.(40-50 uçaktan ,400 uçağa ulaşan çalışan var.)BU YORUMU SİZ’

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BT Teknisyen ~ 1 yıl önce
Bir BT Teknisyeni olarak THY de en kırıtik zamanlarda en kırıtik görevlerde bulunmamıza rağmen hizmet alımı Danışman olduğumuzdan dolayı ne kadro nede diğer durumlardan faydalanamamak üzücü. Bu konuyuda dile getirmeniz mutlu eder bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 1 yıl önce
İnsan kaynaklarını seçimden sonra acilen temizlesinler toplama adamlarla doldurmuşlar orası siyasal parti binası değil eğitimi becerisi olan geçsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs tasron ~ 1 yıl önce
Kazananinca bizi kadroya al ali bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bol-at ~ 1 yıl önce
Ahmet Bolat prof luğunu Fatih üniversitesinden almıştır yıllardır hocalık yapmıştır orda ama nedense thy İnternet sitesindeki cv sinde bu yazmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 1 yıl önce
Fetönün akademik yapılanmadaki merkez üstüydü KHK ile kapatıldı.
Vatandaş ~ 1 yıl önce
Thy'ye de torpili olmayan işe giremez.İşe alımda ilk sordukları referansın kimdir? Torpilin yoksa hasbelkader işe girmeye yaklaşsan bile mülakatta elenirsin ve nedenini de kesinlikle açıklamazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 fo ~ 1 yıl önce
birçok departman için doğruluk payı olabilir ancak ben ve çevremdeki kimse pilot adaylığı için torpille girmedi, bu ise hevesi ve hazırlığı olan insanları böyle kategorize edici söylemlerle soğutmamak lazım
Bunuda bilin ~ 1 yıl önce
Yönerge var diye yurtdisindan alinan lisansi cevirtemedim, baskasi gidiyor Torpili var diye elini kolunu sallayarak Shgme ye gidip Türk lisansi cikartiriyor. Said Önal ukalasi Ankara‘ya gelenleri disari atiriyor bu konuyu gündeme getirince, torpili olanlarada hali seriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sınıf arkadaşı ~ 1 yıl önce
Doğrudur bazılarının thy de dayısı, emmisi vardır ama artık thy de yönetici olmak için yeni durum sınıf arkadasınız olması gerekiyor. Artık geçer koşul kartallı olmak, değilsen ağzınla kuş tutsan da fayda etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000