12 Mart 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ayda 200 tl bundan böyle hava iş yerine fakir fukaraya vericem..hiç deyilse birileri göbek bağlayacağına aç karınlar doyar..(hava işçiler yorum yazıp Kaptan maaşıyla 200 tl mi yardım yapıyorsun diyeceklere...hava işe verilen aidatıda verdiklerine kayıp vericem..hava iş dayanışma aidatı da ödemeyeceğim ..bozguncu olan havaiş..uçuşlarda ölüp uçakların düşmesini mi bekliyor...70 saat üstünü hastalere ödüyoruz...ARTIK DUYDUNLAR KEMİKSİZ 9 saat uçuş için 10 dinlenme...bu şekilde karayolunda dahi kaza olur..BU YAZ ÖNCESİ ÖNLEM ALINMALI..ŞİRKETİMİ,ÜLKEMİ SEVDİĞİMİZ İÇİN ÇIĞLIĞIMIZ...bir kaza daha bu şirket kaldırmaz...saygılar
  • İki gündür yorum sayfasını güncellemiyorsunuz, bari yoruma kapatılmıştır yazın da insanlar vakitlerini harcayıp yorum göndermesinler.
  • Bu işle ilgili herkesi bir pilot veya kabin memuru programında bir hafta uçuşa davet ediyorum.Yolcu koltuğunda uyumak serbest.Bilet masrafları hava iş den olabilir.Tam gaz çalışmak ne imiş bir gün sabah diğer gün gece yarısı işe gelmek ne imiş anlamış oluruz.Şimdiden iyi uçuşlar.
  • Ucak dusmus herkes uzuntulu, havacilik sektorunu ben temsil ederim diyen bir grup Hava is ci, gulucukler mutluluklarla temel toreni duzenliyor, yavvv bunlar hakkaten nasil insanlar boyle?. Gelip ucucularin arasinde nasil dolasip sizi temsil ediyoruz acilariniz mutluluklariniz bizimdir paylasiyoruz diyebiliyorlar? Siz gercekten bunlari birde savunmaya kalkiyorsunuz?
  • Temsilde adaletin olmadığı bir oluşumun lehinde yorum yapmayı ben size yakıştırmam Sn. Kıdık. Gerçekten yorumlarınızı hayretler içinde okuyorum. Sendikada temsilde adaletsizliği önlemek için ayağa kalkan THY uçucucu personelini cesaretlendirmeniz gerekiyorken işten atılırsınız, mağdur olursunuz diye korkutuyorsunuz. Bu bir hak arayışı ve mağduriyetler olabilir, tek yürek olursak hiç kimse mağdur olmaz. Sn. Kıdık gelin Hava-İş’ e temsilde adaletsizliği düzeltmesi için baskı yapalım, yok düzeltmezse Hava-Sen’ e oymuş buymuş demeden beraber destek çıkalım. Bu mesajımın altının destek mesajları ile dolmasını diliyorum ki; kabin kokpit bu konuda nasıl hemfikiriz Sn. Kıdık görsün. Kendisinin belki de iyi niyetle Canlar yanmasın diye başlattığı kampanyanın aslında bizim canımızı nasıl da yaktığını görsün. Haydi herkes göreve mesajıma destek bekliyorum. Ama pozitif ve hakaret içermeyen olgun cümleler bekliyorum.
  • Ali abim, korkusuz abim, canım abim, biz senin yazılarınla ayağa kalkarken, bu geri vites gibi anlaşılacak yazı niye? hava-sen'cilerle uzlaştık mı şimdi? bu ülkeyi yıllarca, türk-kürt, laik-dinci, sunni-slevi diye bölenler, şimdi de hava sen'ci hava-sen'ci olmayan senaryoyu mu gündeme soktular? birileri düğmeye bastı mı? cızzzz. ali abi, sen alçak ve hain 15 temmuz darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş yerli ve milli bir adamsın, lütfen korkma. söyleyeceğim o ki, geri vites olmasın. yani, bas gaza ali abi, bas gaza, kim tutar seni, bas gaza, yollar senin hiç durma. kamuoyu görevi yaptığını lütfen unutma abim
  • Iki şirkettede uçmuş birisi olarak yaziyorum.evet bu şirketlerde aşırı zorlamalar olurdu havada gelen tebliğler gate kapısinda elinde planla biten operationlar..ama bunlar sadece pik zamanlarda(bayramlarda,yaz aylarında havanın cok kötü olduğu zamnalarda)sık tekrarlardi.kışa geldiğimizde uçuşlar azaldığında bunlarda azalırdı.ancak Tk'da sıkışık uçuşlar normallestiriyor...Soyluyorum birileri bu yorgunluktan ciddi hata yapacak ve calisanlar ve sirket bundan ciddi zarar görecek....sonra nedeni araştırıldığında anlaşılacak ama iş işten geçecek ve bi kaç kişinin ayağını kaydıracaklar..biz türkler başımıza geldikten sonra anlamak ta neden ısrar ediyoruz??ama bana bisey olmasin etliye sütlüye bulaşmayayım diyenlerde en başta zarar görecekler.ama son pişmanlık fayda etmeyecek..herkese kolay gelsin..
  • Azıcık haberciyim diyorsanız birazcık vicdan varsa Do&Co'daki uçan şeflerin çektiği eziyeti rezilliği dile getirirsiniz.
  • Bizi duyaaan varmiiiii bizim halimiz ne olacak. .unutuldukmu yanii. ..nerde işçi hakkı sendika hiç bişey yapmıyor. .onun için boş sendika anca adları varrr. .en sonunda reis duyacak halimizi
  • Bukkadar bel alti harektelerini gordugum hava Is gozumde bitmistir, asla donmem, gitsin ne yaparsa yapsin- yada bildiigi insaat isini yapsin

Hava-Sen’ciler

Düşündüm de "ben niye kötü olayım" dedim kendi kendime. Mevcut sendika karşısına dikilen bir başka oluşum. Biz ne yapıyoruz? Olayları kendi penceremizden izliyoruz, yorumluyoruz. Sonuç! Bir taraf memnun diğer taraf namemnun.

Aslında yazdığım yazı çok farklı idi. Okuyanların malumatı oldu.

Sonra kendi kendimi sorguladım.

"Ben ne yapıyorum" dedim. 

Amaç bir tarafın memnun edilmesi diğer tarafın mutsuz edilmesi mi? Hayır. Ama olayları olduğu gibi aktarırken, yeni sendikanın bilerek ya da bilmeyerek yapmış oldukları gafleti yazıya dökmek ispiyonculuk gibi algılanabilirim düşüncesini oluşturdu vicdanımda.

Yazılanlar gerçek mi? Evet.

Azımsanmayacak kadar Telegram grubu dahi olsa bir yazışma trafiğine şahidim.

Taraf gibi görünmek en zoruma giden şey olmakla birlikte, tek gayem gerek kokpit ve gerekse uçucu ekibin zarar görmemesinden başka bir şey değil.

O halde bundan sonra ne yapmanın düşüncesine saplanırken, izleyip görelim mantığının daha doğru olduğu kanaatine vardım.

Her ne kadar seviyesiz yakıştırmalar tarafıma yapılsa bile kimseyi de seviye testine tabi tutmayacağım. Hak yerini bulduğu vakit, hak huzurunda hesaplaşma varken, hukuk huzurunda hesaplaşma varken seviye düşüklüğüne ayak uydurup aynı minvalde cevap vermenin de bana yakışmadığının farkındayım.

Şu biline ki, Atilay Ayçin zamanında da mevcut sendikanın icraatlarında da en ağır eleştirileri yapan biri olarak yakıştırmaları hiç mi hiç haketmiyorum.

Mesele artık iki sendikanın kendisini anlatmasına kalmıştır.

Burada THY yönetimi mi taraf tutar, bir başkası mı dvreye girer onu bilemeyeceğim. Bildiğim şu ki uçucuların şartları ivedilikle iyileştirilmeli.

Bunun artısı ya da eksisi kime yazarsa yazsın. Bu adamların feryatları fizana ulaştı ise yapılması gerekeni her kim ise şapkasını önüne koyarak yapması gerekir.

Deyim yerinde ise kör dövüşüne benzeyen bu gelişmelerden ne şirketin zarar görmesini arzu ederim ne de çalışanların.

Ben de duyumlar alıyorum. Ben de işaretler alıyorum. Sıkıntılı süreç olabilir.

Lakin özellikle her iki sendikanın da aşağılayıcı, iftiracı deyimlerden kaçınması gerekir.

THY bir aile ise yarınlarda yüzyüze bakılacağı asla unutulmamalı.

Bugün bu sendika üyesisin yarın bir başka sendika üyesi olabilme olasılığını düşünerek ve havacılık sektöründe çalışan her kim olursa olsun ortak noktada buluşulması gerçeğinden yola çıkılarak kendi çıkarlarından öte şirket çıkarları baz alınarak yol yürünmesi gerektiğinde birleşilmesi gereklidir.

Bir gerçeği söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle 305 konusunda çok canlar yandı. 305 eyleminin bir  grev olmadığını bir eylem olduğunu herkes bilir. Bu eyleme karşı çıkanlardan biri de bendim. Zira sonuçlarını biliyordum ve çalışanların zarar görmesini istememiştim. Ancak sonuç olarak 305 kişinin işten çıkarılmasına da en çok ben karşı çıktım.

Demem o ki, her ne oluşumun içinde olursanız olun saygıda ve seviyede kusur etmeyin. Biz gazeteciler zaman zaman ağır eleştiriler, şok edici cümleler kurarız. Eğer bir yeri yönetmeye aday isen öncelikle eleştiriyi hazmetmelisin.

İşte o zaman "dost acı söyler"in manasını da çözmüş olursunuz.

Kimseye ne uzaklığımız ne de yakınlığımız var.

Her kim ki pilotların, hosteslerin maddi değil de manevi sorunlarını çözer, önceliği sağlıkla eşdeğer görüp sorunlara eğilirse  sonra da çalışma şartlarını düzenlerse biz onu alkışlarız.

Kalın sağlıcakla.

Yazımı değiştirmemin özü "ben niye kötü olayım"dan ibarettir.

Hava-Sen’ciler

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Ayda 200 tl ~ 6 yıl önce
Ayda 200 tl bundan böyle hava iş yerine fakir fukaraya vericem..hiç deyilse birileri göbek bağlayacağına aç karınlar doyar..(hava işçiler yorum yazıp Kaptan maaşıyla 200 tl mi yardım yapıyorsun diyeceklere...hava işe verilen aidatıda verdiklerine kayıp vericem..hava iş dayanışma aidatı da ödemeyeceğim ..bozguncu olan havaiş..uçuşlarda ölüp uçakların düşmesini mi bekliyor...70 saat üstünü hastalere ödüyoruz...ARTIK DUYDUNLAR KEMİKSİZ 9 saat uçuş için 10 dinlenme...bu şekilde karayolunda dahi kaza olur..BU YAZ ÖNCESİ ÖNLEM ALINMALI..ŞİRKETİMİ,ÜLKEMİ SEVDİĞİMİZ İÇİN ÇIĞLIĞIMIZ...bir kaza daha bu şirket kaldırmaz...saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoruma kapatılmıştır yazın insanları yormayın ~ 6 yıl önce
İki gündür yorum sayfasını güncellemiyorsunuz, bari yoruma kapatılmıştır yazın da insanlar vakitlerini harcayıp yorum göndermesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUŞ ~ 6 yıl önce
Bu işle ilgili herkesi bir pilot veya kabin memuru programında bir hafta uçuşa davet ediyorum.Yolcu koltuğunda uyumak serbest.Bilet masrafları hava iş den olabilir.Tam gaz çalışmak ne imiş bir gün sabah diğer gün gece yarısı işe gelmek ne imiş anlamış oluruz.Şimdiden iyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak Ali Kidik ~ 6 yıl önce
Ucak dusmus herkes uzuntulu, havacilik sektorunu ben temsil ederim diyen bir grup Hava is ci, gulucukler mutluluklarla temel toreni duzenliyor, yavvv bunlar hakkaten nasil insanlar boyle?. Gelip ucucularin arasinde nasil dolasip sizi temsil ediyoruz acilariniz mutluluklariniz bizimdir paylasiyoruz diyebiliyorlar? Siz gercekten bunlari birde savunmaya kalkiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temsilde Adalet Arayan Bir Hava-İş’li, olmazsa potansiyel bir Hava-Sen’li ~ 6 yıl önce
Temsilde adaletin olmadığı bir oluşumun lehinde yorum yapmayı ben size yakıştırmam Sn. Kıdık. Gerçekten yorumlarınızı hayretler içinde okuyorum. Sendikada temsilde adaletsizliği önlemek için ayağa kalkan THY uçucucu personelini cesaretlendirmeniz gerekiyorken işten atılırsınız, mağdur olursunuz diye korkutuyorsunuz. Bu bir hak arayışı ve mağduriyetler olabilir, tek yürek olursak hiç kimse mağdur olmaz. Sn. Kıdık gelin Hava-İş’ e temsilde adaletsizliği düzeltmesi için baskı yapalım, yok düzeltmezse Hava-Sen’ e oymuş buymuş demeden beraber destek çıkalım. Bu mesajımın altının destek mesajları ile dolmasını diliyorum ki; kabin kokpit bu konuda nasıl hemfikiriz Sn. Kıdık görsün. Kendisinin belki de iyi niyetle Canlar yanmasın diye başlattığı kampanyanın aslında bizim canımızı nasıl da yaktığını görsün. Haydi herkes göreve mesajıma destek bekliyorum. Ama pozitif ve hakaret içermeyen olgun cümleler bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 6 yıl önce
Ali abim, korkusuz abim, canım abim, biz senin yazılarınla ayağa kalkarken, bu geri vites gibi anlaşılacak yazı niye? hava-sen'cilerle uzlaştık mı şimdi? bu ülkeyi yıllarca, türk-kürt, laik-dinci, sunni-slevi diye bölenler, şimdi de hava sen'ci hava-sen'ci olmayan senaryoyu mu gündeme soktular? birileri düğmeye bastı mı? cızzzz. ali abi, sen alçak ve hain 15 temmuz darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş yerli ve milli bir adamsın, lütfen korkma. söyleyeceğim o ki, geri vites olmasın. yani, bas gaza ali abi, bas gaza, kim tutar seni, bas gaza, yollar senin hiç durma. kamuoyu görevi yaptığını lütfen unutma abim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş güç ~ 6 yıl önce
Bütün bildiğiniz bunlar di mi? Dış güçler, üst akıl, pensilvanya, yerli-milli. İşiniz gücünüz bu laflarla insanları korkutmak sindirmek ötekileştirmek. Sana ne? Ver gazı altını doldurmaya bile gerek görmeden. Ali Bey, nispeten daha objektif olan bu yazınız için teşekkür eder diğer yazılarınızda kendi görüşünüzün yanında her iki kesimin görüşlerine de yer vermenizi temenni ederim.
Merakliya ~ 6 yıl önce
Utanmasan canakkalede gazi oldun diyecekmissin ondan korktum.
Tatil köyü diyene.. ~ 6 yıl önce
Iki şirkettede uçmuş birisi olarak yaziyorum.evet bu şirketlerde aşırı zorlamalar olurdu havada gelen tebliğler gate kapısinda elinde planla biten operationlar..ama bunlar sadece pik zamanlarda(bayramlarda,yaz aylarında havanın cok kötü olduğu zamnalarda)sık tekrarlardi.kışa geldiğimizde uçuşlar azaldığında bunlarda azalırdı.ancak Tk'da sıkışık uçuşlar normallestiriyor...Soyluyorum birileri bu yorgunluktan ciddi hata yapacak ve calisanlar ve sirket bundan ciddi zarar görecek....sonra nedeni araştırıldığında anlaşılacak ama iş işten geçecek ve bi kaç kişinin ayağını kaydıracaklar..biz türkler başımıza geldikten sonra anlamak ta neden ısrar ediyoruz??ama bana bisey olmasin etliye sütlüye bulaşmayayım diyenlerde en başta zarar görecekler.ama son pişmanlık fayda etmeyecek..herkese kolay gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birazcık ~ 6 yıl önce
Azıcık haberciyim diyorsanız birazcık vicdan varsa Do&Co'daki uçan şeflerin çektiği eziyeti rezilliği dile getirirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseron ~ 6 yıl önce
Bizi duyaaan varmiiiii bizim halimiz ne olacak. .unutuldukmu yanii. ..nerde işçi hakkı sendika hiç bişey yapmıyor. .onun için boş sendika anca adları varrr. .en sonunda reis duyacak halimizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bundan sonra ~ 6 yıl önce
Bukkadar bel alti harektelerini gordugum hava Is gozumde bitmistir, asla donmem, gitsin ne yaparsa yapsin- yada bildiigi insaat isini yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000