16 Eylül 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • bu kaptan milleti hep böyle. merhaba dersin dönüp bakmaz, uçağın kapısını açarsın hoşgeldiniz kaptanım, uçuş nasıldı dersiniz sanene der. aynı asansöre binersiniz selamınızı almazlar..
  • Bu tür saksı kafalılara neden cevap veriyorsunuz ki. Değer mi? Kim olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bırakın ne söylerse söylesinler. Dün de aynı şekilde kaba, çirkin ve ( sizin deyiminizle ) uzay pilotu olan birini cevapladınız. Bırakın bunları.
  • Uzun bir zırva olmuş. Buraya sarı kantaron reklemı yapmak için yazılmış, tamamıyla zırva ve boş bir yazı. Kullanbılan ifadeler, anlatılan olay ve senaryolar, tamamen havacılık bilgisinden uzak, kulaktan dolma ve bilgisiz yolcu terimleriyle dolu. Havacılıktan anlamıyorsanız boşu boşuna meşgul etmeyin oraları. Gidip evinizde hayat hikayenizi yazın. Kimin umurundaysa....
  • Çetin bey, yazınız çok güzel bir belgesel niteliğinde hazırlanmış olaylara bakış açınız tamamiyle dolu dolu olan havacılık ve istasyon tecrübelerinizi yansıtıyor. Alt-Üst ilişkilerini çok iyi irdelemişsiniz ve konuya çok şeffaf yaklaşmışsınız bu da gösteriyor ki Tanıdığımız ÇETİN ÖZBEY zaten hüsniniyetli, çalışkan, vefakar bir yöneticiydi imajına bir yenisini ekliyor Çetin bey aynı zamanda olayların analizini de çok açık yapabiliyoru getiriyor. Bu tür yazılarınızın çokça olması dileğiyle size Gönül Dolusu Sevgiler diyorum. Saygılarımla DGRCem
  • Iyiki emekli olmussun
  • Yahu Kaptanlara biraz saygi gosterin ne bu uzayli vs, hos degil
  • Yazı ile başlığı bağdaştıramadım. Uzay ve havacılık eğitimi almış bir pilot olarak üzüldüm.
  • BABA RUMUZLUYA CVP Bir hafta önceki yazımla ilgili olarak APH’ a gönderilen her yoruma teker teker “ Baba “ rumuzu ile cevap veren gayretkeş görevliye bir iki şey söylemek istiyorum. Hiç olmaz ise birkaç yorumu birleştirip tek bir cevap yazsaydınız da, düşünebilme yeteneğiniz de dahil bir takım özellikleriniz tam belli olmasaydı. Görevli, değilseniz bile bu gayretkeşliğinizin nedenini düşünebilmek normal insanlar için zor değil. Çalıştığınız kurumu bu tür kurgulamalarla küçük düşürmeyin. Böyle devam ederseniz, bir gün üstleriniz aldığınız talimatı uygulama ş anlama yeteneğinizi sorgulama durumunda kalır. Sonra bakarsınız yakınlık, ahbaplık' ta işe yaramaz sizi kendi kemeriniz le koltuğunuza bağlarlar. M.ÇETİN ÖZBEY
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ben kimsenin avukati degilim ve Cetin bey'in de bu konuda avukata ihtiyaci oldugunu sanmiyorum ama bu yazinin neresi kotu ve haddini asmis? Bu yazida rahatsizlik verici ne var? Insanlar para kazanmak ugruna,kufur isitiyorlar,hakarete ugruyorlar,fiziksel saldirilara maruz kaliyorlar,isverenler de baski,tehdit,hak yeme vs ile bu sorunlari artiriyorlar, hergun gerek is gerek aile gerek sosyal hayatin getirdigi stresle ve depresyonla bogusuyorlar,sagliklarini kaybediyorlar emekliliklerini sakin,rahat,saglikli bir sekilde degil saglik sorunlariyla ugrasarak geciriyorlar bunlar yalan mi? Gecim derdi ,basta coluk cocuklarinin sonra kendileri ve eslerinin riziklari ve gelecekleri icin stres ve depresyondan sagliklari bozulmus tum emekcilere ve onlara sahip cikip onlar icin iki kelam yazanlara saglik ve mutluluk diler,selam ederim....

HAVALİMANLARI ÇALIŞANLARININ ÇOĞU NEDEN DEPRESYONLA BOĞUŞUYOR?

İçinde bulunduğumuz yüzyılda yaşam tam anlamı ile zor. Gerek iş yaşamı ve gerekse ev yaşamının zor şartları insanları büzüyor, zorluyor, deyim uygunsa suyunu çıkartıp posasını kenara koyuyor. Ev yaşamı herkesin özeli. Biz gelelim iş yaşamının tanıdığımız bölümüne. 

Müşteri her zaman haklıdır derler ya. Bu tabii ki doğru değil. O sözü “Müşteri her zaman haklı değildir, ancak ona hep haklıymış gibi davranmak gerekir” şeklinde değiştirmek makul olacaktır. Tabii ki, oturduğun yerde benim gibi böyle olması gerek demek / yazmak kolay. Kontuarın önünde size bar bar bağıran ve de bilmem kaç kilo fazla bagaj ücreti talebinizden dolayı sizi soygunculuk ile suçlayan / tartı yaptığınız baskülün ayarı ile oynadığınızı ifade ederek, bir üstünüzle görüşmek isteyen müşteriye gelin de haklı gibi davranın. Bu yetmezmiş gibi, kontuara çağırdığınız amirinizin de, salt müşteriyi kontuardan uzaklaştırmak ve sizi rahatlatmak için hanımefendiden 30 kg yerine 10 kg fazla bagaj ücreti alın gibi bir talimat verdiğini ve de o yolcunun size nasıl baktığını düşünün. Tabii bu uygulama ve yolcunun bakışları size bu insan ile neden pençeleştiğinizi düşündürecektir. Takip eden kontuarda nasıl hizmet vereceğiniz bir tarafa bu oluşumun sizde yarattığı gerginliği kısa bir sürede geçirseniz bile, izinin kumanda merkezinizin bir köşesine derince kazındığına emin olabilirisiniz. İşte zaman içinde üst üste gelen benzeri basit olayların sonucunda beyninize kazınmış olan bu izindaha da  derinleşeceği ortada.

Apronun o sert rüzgârında uçağın kuyruğuna dayadığı onarım sehpası üzerinde kıkırdayarak arızayı gidermeye çalışan teknisyenin halini düşünebiliyor musunuz?  Bu sırada bir hizmet aracı dayansın uçağın arkasına ve de W/T ile merkeze verdiğiniz bilgiye tam güvenmeyen bu nedenle de, uçağın başına gelerek durumu bizzat tespit etmek isteyen kürklü yakalı, gocuklu hat bakım yöneticisinin “yahu bu iş amma da uzadı” diye / size seslendiğini / bağırdığını düşünün. Tabii ki onarım sehpasına çıkmadan.

Aşağıdan. Fiziki ömrünü bilmem kaç sene, ekonomik ömrünü ondan da fazla geçmiş olan teçhizatın uçak başında neden arızalandığının savunmasını yapmaya çalışmanın mümkün olamadığı bir ortamda teknisyen kardeşimiz bu duruma sinirlenmesin / gerilmesin. Ve de kumanda merkezindeki çizikler bundan etkilenmesin / bir gıdım daha derinleşmesin. Bu mümkün mü?

Bilet ve bagaj işlemlerinin başında bagajını teslim ederek pasaport kontrolünden geçen bir yolcunun uçağın yüklemesi sonlanıp, yolcuların büyük bir kısmının uçağa alınmasını takiben şu veya bu nedenle seyahatten vazgeçtiğini / alıkonulduğunu düşünün. Ve de Operasyon görevlisinin W/T’ den yükselen tiz sesini. “  Yolcu ( x ) uçamıyor. Bagajını indirelim” Tabii ki çok acele. Bu işlem şimdileri daha kolay yapılıyor, bir de bu olayın eskiden yaşandığını düşünün. Bagajı bulabilmek? Uçağın bu nedenle bir saatten fazla gecikmeye girdiğini anımsarım. Bu beynin çiziklerini Yükleme Boşaltma sorumlularının “yahu bir bagajı bulamadınız” sözü ne biçim derinleştirir. İşçi kardeşimiz kan ter içerisine ambarda bagajı bulmaya çalışırken. Apron işçisi adetsel yetersizliği nedeni ile sizi nefes almadan uçaktan uçağa götüren yöneticilerde yaptıklarından mutlu değillerdir ama ne çare. Sizin yorgunluktan bayılmak üzere olduğunuzu o an için düşünemezler. Kumanda merkeziniz o denli yumuşamıştır ki, çizikleri derinleşmesi bir yana, saniyede yeni çökükler bile oluşabilir. Neden yeterli istihdamı sağlamazlar da nöbette 25- 30 ton.bagajı omzuma yüklerler diye düşünmek ise insanın kumanda merkezindeki çökükler içinde yeni derin çizgiler oluşturur.

Operasyon memuru ne yapsın ki? Uçağın kaptanı eskilerin “uzay pilotu” dedikleri türden ise; yolcunun pasaport kontrolünde kısıtlamalı çıkmasının, uçağa ikramı yükleyecek olan aracın apronda arızalanması nedeni ile yüklemenin yapılamamış / gecikmiş ve sistemdeki genel arıza nedeni ile bilet ve bagaj işlemlerinin kapatılamamış olmasının tek sorumlusudur.  Yükleme esnasında yaş sınırını aşalı bilmem kaç sene olmuş olan konveyörün arızalanmasının ve de o uçuş ile ilgili olarak gecikmeye neden olabilecek her türlü sorunu bizzat yaratmış gibidir. Bu yetmezmiş gibi falan uçağın gecikmesi ile ilgili bilgi rica ediyoruz yerine, üst olduğunu “ falan seferin gecikmesi ile ilgili savunmanızı hazırlayın” türü bir ifade ile gösteren ve elindeki keski ile operasyon memurunun kumanda merkezindeki, beynindeki çizikleri en derin şekilde nakışlayan bu yöneticinin  memur kardeşimizin benliğinde yaptığı tahribatı düşünün.

Evet, bir de genele bakalım. İşçi, memur, orta seviyede yönetici ayırımı yapmadan. gelir gideri karşılamıyorsa, terfi, tayin ve çalışanlarla ilgili tüm işlemde torpil ve haksızlık diz boyu olup bu durum sizi fazlası ile üzüyorsa, sektörünüzde en düşük maaşla istihdam edilen çalışanlarındansanız, mevcut gelirinizle sosyal yaşamın şartlarına uyabilmek mümkün değilse,  çalışma programı uygulamaları size, sosyal yaşamın en ilkel kurallarına uyabilme ve hatta insan vücudunun normal beklentisi olan istirahat edebilme imkânını bile tam olarak tanımıyorsa, çalıştığınız şirketin sizi yalnız bir gider kapısı olarak gördüğünü düşünüyorsanız, başka bir deyişle şirket çalışanlarını önemsemiyorsa, size güvenilmediğini hissediyorsanız, üstlerinize güvenmiyor / güvenemiyorsanız, yarınınızdan kuşku duyuyor ve de sürekli olarak veya sıklıkla iş akdinizin işveren veya en saygın vekili tarafından ne zaman ve ne şekilde sonlandırılacağını düşünüyorsanız, şirketinizde tasarruf denince akla ilk önce istihdamı düşürmek ve maaşları artırmamak / gerektiğinden az artırmak geliyorsa, görev yaptığınız şirkette iletişim sorunu yaşıyorsanız, üstleriniz takım tutar gibi patronların gözünün içine bakarak en olmayacak şeylerin doğruluğunu ve esasen şirketin çalışanları ile birlikte bir aile olduğunu savunuyorsa, , depresyon denilen illet sizden fazla uzakta değildir. Biraz abartımı bilemiyorum. Tüm bunların yaşandığı bir şirket yoktur herhalde. Ne dersiniz, varmadır ki(?)

Evet, uzun yıllar Havalimanında görev yapmış biri olarak güncel yaşamda bu örnekleri çoğaltmanın mümkün olduğunu ifade edebiliyorum. Belki de verdiğim örnekler yaşadıklarınızın yanında hafiftir. Bunu da net olarak bilemiyorum. .Bildiğim tek şey bu örneklerin fazlası ile çoğaltılabileceği...

Gelelim en önemli bölüme. Her gün artan bu derin çiziklerin verdiği gerginliği nöbet çıkışında eve taşımamak gerek. Bu yapabilmek çok zor,  ama kesinlikle yapmaya mecbursunuz.  Ev huzursuzluğunun bunların hiç birine benzemeyeceği ile ilgili olarak bir şeyler söylemenin ve bunu örneklemenin yersiz olacağını düşünüyorum.

Evde zaten havalimanında orta ve alt düzeyde görev yapanların kısıtlı gelirlerinden kaynaklanan / yaşanan belirli sıkıntılar mevcut. Vücut sisteminin tüm bunların üzerine iş gerginliğini ilave edilmesinin sonuçlarına dayanabilmesi, insanı ve onu ayakta tutan mekanizmayı bayağı zorlar. Bu zorlanmanın doğal sonucu depresyondur. Belki de major depresyon sizi bekliyordur.

Her geçen gün sıklıkla rastladığımız bir rahatsızlık olan Depresyon (ruhsal çöküntü); genellikle çevremizde meydana gelen olayların insan bünyesinde birikmesine ve yaptığı tahribata kumanda merkezinin bir tepkisi olarak ortaya çıkar. Psikiyatrik hastalıklar arasında en sık rastlanan bir rahatsızlık. Ancak; insan vücudu bu tepkiyi anında ortaya koymayacaktır. Birikimler bünyenin kaldıramayacağı düzeye tırmanınca bu ruhsal çöküntü bir patlama gibi ortaya çıkacaktır. Belki de seneler sonra. Biraz ilerisinde ise “Bunalım “ denilen illet duruyor. Gerekli önlemin alınmaması halinde depresyonun, bunalıma dönüşmesi zor değil.

Eğer aşağıdaki bulgulardan bir kısmını hissediyorsanız, kendinizle ilgilenin.

İnsanın kendisini genelde üzüntülü ve hüzünlü hissetmesi, Yaşamdan geri çekilme. İlgi ve isteğin azalması. Daha önce yapılan etkinliklerden keyif almama ve ilgisizlik. enerji kaybı. Bitkin hissetme, çabuk yorulma. Uyku bozukluğu. Kişi uyandığında kendini dinlenmemiş hissedebilir. Sabahları erken uyanma, uyumakta güçlük çekme, ya da       " uykuya kaçış " olarak tanımlanan fazla uyuma şeklinde görülebilir. Dikkati toplamada güçlük çekmek, Konsantrasyon azalması, yapamayabilir. Kendini  sürekli eleştirme ve güven azalması, cesaret kaybı,kendini yetersiz, başarısız, eksik değerlendirmeye başlaması. olumsuz olaylarında kendini gerçeğe uygun olmayan bir tarzda suçlamaya başlamak, neşe kaybı, karar vermekte, ka uygulamakta güçlük çekilmesi Davranışlarda, düşüncenin akışında yavaşlık ortaya çıkması, durgunluk, ve ya tam tersi aşırı harekelilik, cinsel istekte azalma, cinselliğe karşı ilgisizlik, çabuk öfkelenme,  

Ve de ben belirli nedenlerden ötürü 2011 yılında bu çöküntüyü yaşadım. Allahtan zamanında hissettim ve tedavi oldum.

Depresyona girmeden, çalıştığınız ortam sizi iyice bunaltıp raydan çıkarmadan bu rahatsızlıktan uzak durmanın çaresi yok mu? Var tabii ki. Çelebi’ de çalışırken bu çözümü en azından üç dört kez tüm şirket çalışanlarına mail yolu ile duyurduğumu anımsıyorum. Bizim dışımızdaki ülkelerde, özellikle Avrupa ve Amerika da ise St.John's Wort olarak tanınan Sarı Kantaron otu. Ortaçağdan beri depresif durumlara karşı güvenle kullanılan bir bitki. Avrupa’da ve ABD’de popüler olup tanınmasının Haçlı seferleri öncesine dayandığı ifade ediliyor. Aslında bundan yıllarca önce başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bu bitki “ Doğal Antidepresan ” olarak resmi makamların onayı ile kullanılıyor.. Depresyon önleyici olarak kullanılmasının nedeni; Sarı kantaronun içerisindeki başta hiperisin olmak üzere mevcut diğer bileşikler sayesinde, beyin içerisinde sinir uyarılarının iletiminde önemli seviye artış sağlamasından kaynaklanıyor. Antidepresan etkisi kanıtlanmış bu bitkinin etkisinin görülebilmesi için 0,3 hypercin içeren tabletlerinden günde 1 mg alınması tavsiye edilmekte olup anti stres – Anti depresyon etkisi ile birlikte korku, endişe, kaygı, umutsuzluk, umursamazlık ve çaresizlik duygularının giderilmesinde ve de depresyona neden olan tüm duygulardan arınılmasına büyük ölçüde yardımcıdır.

Piyasada Solgar, GNS ve diğer markalar altında üretilmiş Sarı kantaron hapları bulunmakta olup kullanmayı düşünenlerin tabletlerde 0,3 mg’lık hypercin bulunmasına özellikle dikkat etmelerinde fayda görüldüğü ifade ediliyor..

Bu bitki ile ilgili gerekli bilgiyi internette bulabileceğiniz gibi,  Prof.Dr. Maranki’nin Topkapı da bulunan “ Kozmik Yaşam Merkezinde “ bizzat kendisinden veya yardımcılarından detay alabilir ve konu işle ilgili dokümanları okuyabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen arazların varlığını hissediyorsanız, gelin bu tamamı ile bitkisel olan ürünü kullanın. Kısa bir süre içerisinde rahatladığınızı görecek ve kumanda merkezinizde iş yaşamının gerginliğinden kaynaklanan derin çizgilerin etkilerinin minimuma indiğini ve hissedeceksiniz.

Tecrübe konuşuyor. .Depresyondan sıyrılınca hayat daha güzel.

Sarı Kantaronu kullanmaya başladıktan sonra İşyerinde bana kimlerin sempatik gelmeye başladığını bir bilseniz ( ? )

HAVALİMANLARI ÇALIŞANLARININ ÇOĞU NEDEN DEPRESYONLA BOĞUŞUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

italyan hakem ~ 11 yıl önce
bu kaptan milleti hep böyle. merhaba dersin dönüp bakmaz, uçağın kapısını açarsın hoşgeldiniz kaptanım, uçuş nasıldı dersiniz sanene der. aynı asansöre binersiniz selamınızı almazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İTALYAN HAKEM ~ 11 yıl önce
HEPSİ AM DEMEDİK AMA, HEPSİ OYLE DEĞİL KARDEŞİM. TERSİNİ DE ÇOK GÖRDÜK. HOCAM DEMEDİK AMA ONLARA AĞABEY UNVANINI YAKIŞTIRDIK. HALEN DE ONLAR SAYGI DUYDUĞUMUZ AĞABEYLERİMİZDİR. KEDİ POPOSUNU GÖRÜP YARA ZANNETMİŞ DİYEREK AKLINCA BİR ŞEYLER YAZMIŞ BURNU HAVADA TÜRLERE UZAY PİLOTU DİYORDUK.HER NE İSE İNSANLARA DURDUĞU YERDE SAYGI DUYULMAYACAĞINI BU YAŞA KADAR ÖĞRENEMEMİŞ OLANLARA SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK.
CVP DÜZELTME. ~ 11 yıl önce
HEPSİ OYLE DEĞİL KARDEŞİM. TERSİNİ DE ÇOK GÖRDÜK. HOCAM DEMEDİK AMA ONLARA AĞABEY UNVANINI YAKIŞTIRDIK. HALEN DE ONLAR SAYGI DUYDUĞUMUZ AĞABEYLERİMİZDİR. KEDİ POPOSUNU GÖRÜP YARA ZANNETMİŞ DİYEREK AKLINCA BİR ŞEYLER YAZMIŞ BURNU HAVADA TÜRLERE UZAY PİLOTU DİYORDUK.HER NE İSE İNSANLARA DURDUĞU YERDE SAYGI DUYULMAYACAĞINI BU YAŞA KADAR ÖĞRENEMEMİŞ OLANLARA SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK
ZIRVA İÇİN ~ 11 yıl önce
Bu tür saksı kafalılara neden cevap veriyorsunuz ki. Değer mi? Kim olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bırakın ne söylerse söylesinler. Dün de aynı şekilde kaba, çirkin ve ( sizin deyiminizle ) uzay pilotu olan birini cevapladınız. Bırakın bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ZIRVA İÇİN ~ 11 yıl önce
HAKLISINIZ. HİÇ ALDIRMAMAK GEREK BU TÜR YANDAN ÇIKIŞLARA DÜN İKİ CPT NEZAKETLE UYARDILAR İFADEM HOŞLARINA GİTMEMİŞ. HAKLI BULDUM KENDİLERİNİ KUSURA BAKMAYINIZ DİYE CEVAPLADIM. SONRA OBÜR CPT KEDİNİN ARKA CENAHINDAN BAHSEDEN BİR ŞEYLER YAZMIŞ.KABA HAKİKATEN VE DE ÇİRKİN.HERKES KENDİNE YAKIŞTIRDIĞI GİBİ DAVRANIYOR.BU BEYEFENDİ DE SÖYLEYECEK FAZLA BİR ŞEYİ OLMADIĞI İÇİN KEDİ..LERİN BİR CENAHI İLE UĞRAŞMIŞ. ZIRVAYA GELİNDE BOMBOŞ BİRİ BELLİKİ. NE KENDİNİ NEDE KAFASINI DOLDURAMAMIŞ. BUNDAN SONRA BENZERİ YORUMLARA ( * ) CEVAP VERMEYE GEREK GÖRÜLMEMİŞTİR " DİYE NOT YAZIP GEÇECEĞİM. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP ZIRVANIN ZIRVASI ~ 11 yıl önce
ANLAMA VE YORUMLAMA KAPASİTESİ BU KADAR O ZAVALLININ.BİR ŞEYLER YAZMAK İSTEMİŞ YALAKALIK UĞRUNA, ONU DA BU KADAR BECEREBİLMİŞ. BU KAFAYI ORADA YÖNETİCİ DİYE ÇALIŞTIRANLAR UTANSIN.
Zırva ~ 11 yıl önce
Uzun bir zırva olmuş. Buraya sarı kantaron reklemı yapmak için yazılmış, tamamıyla zırva ve boş bir yazı. Kullanbılan ifadeler, anlatılan olay ve senaryolar, tamamen havacılık bilgisinden uzak, kulaktan dolma ve bilgisiz yolcu terimleriyle dolu. Havacılıktan anlamıyorsanız boşu boşuna meşgul etmeyin oraları. Gidip evinizde hayat hikayenizi yazın. Kimin umurundaysa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ZIRVA ~ 11 yıl önce
KUZUM SİZİ BU SEKTÖRE HANGİ FABRİKADAN GETİRDİLER.O KADAR FAZLA SARI KANTARON DİKTİRDİM Kİ BİR YERDE SATABİLMEK İÇİN PAZARLAMA YAPMAK ŞART. ANLATILANLAR SENARYO İSE SİZ İKİ SENEDE DE BU KONUYA BİR ADIM BİLE YAKLAŞAMAMIŞSINIZ. BU NOTUNUZUN YAYINLANMAMASINI NEDEN APH YÖNETİMİNDEN RİCA ETMEDİM BİLİYORMUSUNUZ? İNSANLAR, GÜLSÜN VE KİNİN VE DUYGUSALLIĞIN KİŞİYİ NE KADAR ACİZLEŞTİRDİĞİNİ GÖRSÜNLER DİYE. SİZİ BU SEKTÖRE KİM SOKTUYSA ONA YAKIŞIYORSUNUZ DUR MUTLAK. BOŞ VARİL SESİ VERİYORSUNUZ. TIN TIN.
zırvanın zırvası ~ 11 yıl önce
sayın zırva rumuzlu şahsıyet demekkı senın umrundakı okuyup bırde cevap yazmışsın.. hadı bunlar sarı kantaron içiyo sen ne içiyosunda yazı yazıyosun
Çetin Bey ~ 11 yıl önce
Çetin bey, yazınız çok güzel bir belgesel niteliğinde hazırlanmış olaylara bakış açınız tamamiyle dolu dolu olan havacılık ve istasyon tecrübelerinizi yansıtıyor. Alt-Üst ilişkilerini çok iyi irdelemişsiniz ve konuya çok şeffaf yaklaşmışsınız bu da gösteriyor ki Tanıdığımız ÇETİN ÖZBEY zaten hüsniniyetli, çalışkan, vefakar bir yöneticiydi imajına bir yenisini ekliyor Çetin bey aynı zamanda olayların analizini de çok açık yapabiliyoru getiriyor. Bu tür yazılarınızın çokça olması dileğiyle size Gönül Dolusu Sevgiler diyorum. Saygılarımla DGRCem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 11 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. KONULARI ABARTMADAN DOĞRU İFADE ETMEYE ÇALIŞIYORUM. TAKİBİNİZ İÇİN SAĞOLUNUZ.
Iyiki ~ 11 yıl önce
Iyiki emekli olmussun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İYİ Kİ ~ 11 yıl önce
DOĞRUSU TAM ANLAMADIM. İYİ Kİ GİTTİN SENDEN KURTULDUK MU, YOKSA İYİ Kİ EMEKLİ, OLDUN HİÇ OLMAZ İSE SON YAŞANANLARIN İÇİNDE DEĞİLSİN Mİ DEMEK İSTEDİNİZ.HER HALDE BU NOTU YAZIYI OKUMADAN YAZMADINIZ.OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Uzayli ~ 11 yıl önce
Yahu Kaptanlara biraz saygi gosterin ne bu uzayli vs, hos degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UZAYLI ~ 11 yıl önce
ORTADA SAYGISIZLIK FALAN YOK SN.KAPTAN.MESLEK GRUBUNUZUN BU KONU HAKKINDA EĞİTİLMİŞ OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM.KALDI Kİ,YAZI DA KOKPIT EKİBİNDEN BAHSEDİLMİYOR. ÖRNEKTE BULUNMUYOR. BAŞLIKTA Kİ ÇOĞU KELİMESİ BELİRLİ ZÜMRELERİ BUNUN DIŞINDA TUTAR. AYRICA İLK YORUMU YAZAN KAPTANIMIZA KUSURUMA BAKMAYINIZ DÜŞÜNEMEMİŞİM DİYE SESLENMEK BİR SAYGI İFADESİ DEĞİLSE NEDİR? EVET KİMSEYE GÜNAYDIN DEMEDEN, KİMSEYLE İLGİLENMEDEN SAĞA SOLA BİLE BAKMADAN, YALNIZ 131,5'DAN SESİ DUYULAN KAPTANLARA ESKİDEN UZAY PİLOTU DERDİK.KALDI Kİ HER MESLEK GURUBUNDA EĞİTİLMİŞ OLSALAR DA DEPRESİF DAVRANIŞLARIN GÖRÜLDÜĞÜ BİR GERÇEK DEĞİL Mİ? KONUNUN DÜŞÜNEMEDİĞİMİ İFADE ETTİĞİM TARAFI İÇİN TEKRAR ÖZÜR DİLİYORUM. İNSANLARIN MESLEK GRUBUNUZ İLE İLGİLİ OLARAK YANLIŞ DÜŞÜNMESİ TABİİ Kİ HOŞ DEĞİL.
Başlık ~ 11 yıl önce
Yazı ile başlığı bağdaştıramadım. Uzay ve havacılık eğitimi almış bir pilot olarak üzüldüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BAŞLIK ~ 11 yıl önce
HAVALİMANI ÇALIŞANLARININ HEPSİ DENMİYOR BAŞLIKTA. ÇOĞU DENİYOR. VE YAZIDA DA KİMLERDEN BAHSEDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR. YİNE DE İLK BAKIŞTA YANLIŞ DÜŞÜNCEYE YOL AÇABİLİR. DÜŞÜNEMEDİM. KUSURUMA BAKMAYINIZ LÜTFEN. İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
baslik uzmani ~ 11 yıl önce
Ben de senin uzmanlik alanini bu yaziyla bagdastiramadim.Bosuna uzme kendini.Yazara sozum:depresyonun olmadigi yer mi var Cagin vebasi.Havacilikta katmerlisi yok.Yani seyini gorup yara zanneden kedi misali bir anlayisla yazilmis bu yaziyi duygusal ama gereksiz ve faydasiz buldum.
CVP BAŞLIK UZMANI ~ 11 yıl önce
EVET HAVACILIĞIN PEK YAKIN OLMADIĞINIZ TARAFINDA HERŞEYİN KATMERLİSİ VAR. BUNUN FARKINDA OLMAMANIZIN NEDENİNİ İSE OKUYUCULARIN DEĞERLENDİRMESİNE SUNUYORUM. BU DURUMDA YAZIYI SİZİN DUYGUSAL, GEREKSİZ VE FAYDASIZ BULMANIZ DOĞAL. 34 SENE SİZLERLE BİRLİKTE OLDUM. BİR YERİNİ GÖRÜP YARA ZANNETME SÖZÜNÜZÜ CEVAPLAMIYORUM. LÜTFEN GELEN DİĞER YORUMLARI OKUYUN. SİZ AYNADA KENDİNİZİ NASIL GÖRÜRSÜNÜZ BİLEMEM. AMA MEVCUT GÖRÜŞLER SİZE BİR ŞEYLER ANLATABİLMELİ.SİZLER, KAPTANLAR UÇUŞ GÜVENLİĞİNİN SİMGELERİSİNİZ. BİZ UÇUŞ ÖNCESİ KAPTANLARI SİNİRLENDİRMEMEK GEREKİR. SIKINTINIZ VARSA UÇAĞIN DÖNÜŞÜNDE KENDİLERİNİ KARŞILAYIP SORUNU ÇÖZÜMLERSİNİZ NASİHATLERİ İLE YETİŞTİK. BUNU HİÇ UNUTMAM. SİZLERE İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.SAĞLIKLA GİDİN, SAĞLIKLA DÖNÜN.SEVDİKLERİMİZ DE UÇAĞINIZIN ARKA TARAFINDA OTURUYOR. M ÇETİN ÖZBEY
CVP RUMUZ BABA ~ 11 yıl önce
BABA RUMUZLUYA CVP Bir hafta önceki yazımla ilgili olarak APH’ a gönderilen her yoruma teker teker “ Baba “ rumuzu ile cevap veren gayretkeş görevliye bir iki şey söylemek istiyorum. Hiç olmaz ise birkaç yorumu birleştirip tek bir cevap yazsaydınız da, düşünebilme yeteneğiniz de dahil bir takım özellikleriniz tam belli olmasaydı. Görevli, değilseniz bile bu gayretkeşliğinizin nedenini düşünebilmek normal insanlar için zor değil. Çalıştığınız kurumu bu tür kurgulamalarla küçük düşürmeyin. Böyle devam ederseniz, bir gün üstleriniz aldığınız talimatı uygulama ş anlama yeteneğinizi sorgulama durumunda kalır. Sonra bakarsınız yakınlık, ahbaplık' ta işe yaramaz sizi kendi kemeriniz le koltuğunuza bağlarlar. M.ÇETİN ÖZBEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BABA RUMUZLUYA CVP ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kotu'ye ! ~ 11 yıl önce
Ben kimsenin avukati degilim ve Cetin bey'in de bu konuda avukata ihtiyaci oldugunu sanmiyorum ama bu yazinin neresi kotu ve haddini asmis? Bu yazida rahatsizlik verici ne var? Insanlar para kazanmak ugruna,kufur isitiyorlar,hakarete ugruyorlar,fiziksel saldirilara maruz kaliyorlar,isverenler de baski,tehdit,hak yeme vs ile bu sorunlari artiriyorlar, hergun gerek is gerek aile gerek sosyal hayatin getirdigi stresle ve depresyonla bogusuyorlar,sagliklarini kaybediyorlar emekliliklerini sakin,rahat,saglikli bir sekilde degil saglik sorunlariyla ugrasarak geciriyorlar bunlar yalan mi? Gecim derdi ,basta coluk cocuklarinin sonra kendileri ve eslerinin riziklari ve gelecekleri icin stres ve depresyondan sagliklari bozulmus tum emekcilere ve onlara sahip cikip onlar icin iki kelam yazanlara saglik ve mutluluk diler,selam ederim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KOTUYE ~ 11 yıl önce
TEŞEKKÜRLER CN. SAĞOLUNUZ. FAZLA CİDDİYE ALMAYA GEREK YOK. YA KİŞİSEL SORUNU VARDIR. YA DA CAHİLDİR. SAKIN SARI KANTARONU İLAÇ ZANNETMİŞ OLMASIN? TAKİBİNİZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000