13 Mayıs 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Yer hizmetlerinde çalışmayanların vakıf olması zor bir yazı ancak içerisinde çok doğru bir tespit var. "Kabaca uçak egzoz gazı koklamamış ya da apronda koşmamışların personelin ne çektiğini anlamayacakları" Çok nadir empati kurup anlayanları görmeme rağmen ben yer hizmeti çalışanlarının neler çektiğini çoğunluğun anlamadığı görüşündeyim. Sadece bir örnek kışın uçakların kalkabilmesi için o soğuk havada de-icing yapan çalışanları düşünün saatler boyu yerden yüksekliği belli olmayan bir kutu içerisinde kimyasal sıkanlar.
  • Çetin Bey hani demişsiniz ya "Çalışırken susarak kabullendiğim ve ısrarla itiraz etmediğim bir konuda" diye. İşte bu her şeyi açıklıyor sizin yöneticiliğiniz hakkında, gerisi boş. Burada yazdıklarınızın özeti yukarıda yazdığım rumuz dan farklı değil. Kilisede günah çıkartma olayına ben inanmıyorum ya siz ?
  • Değerli arkadaşım, "İşletme sahibinin idare yöntemini gözden geçirmesi için bir ikaz" sözünüz Nermin rumuzlu yorumu yazan arkadaşımızın bana yönelik ifadeleri sonucunda şekillendi ise, şu hususunda mutklak göz önüne alınması gerekir. Büyük kuruluşlarda ( Hele hele devlet hissesi de mevcutsa ) 2nci adam pozisyonundakiler işveren vekili olmalarına rağmen hiç bir zaman işletme sahibi yetkilerini kullanamadıkları dikkate alınmalıdır. Herkesin geçmişinden kendisi için bir takım dersler çıkartması gerek. Kişisel olarak ben yaptığım hatayı / hataları biliyorum. THY' yi takip eden iş yaşamımda bunları tekrarlamadığığımdan eminim. Bunu mu söylemek istediğinizden tam olarak emin değilimn ama size verebileceğim cevap bu. Bu arada tabii herkesin kendisini masaya yatırıp özeleştiri yapması şart. İlginiz için teşekkür ediyorum.
  • Bir organizasyonda veya işletmede hakkının yendiğini düşünen bir işgören farklı şekillerde tepkisini ortaya koyuyor..mesela ışıkları açık bırakmak, günde 1 tane yazıcı kartuşu tüketmek vb..verimsizlik ve bu kabilden duyarsızlıklar işletme sahibinin idare yöntemini gözden geçirmesi için birer sinyal kanatimce.
  • KİBAR VE DÜZGÜN GİDİYORSUNUZ. ALIŞIK OLUNMAYAN BIR SİSTEM AMA ANLAYAN ANLIYOR. HERKESİN DÜSÜNCESİ DEĞİŞİK. YAZILANLARI KIİISEL GÖRÜŞ OLARAK DEĞERLENDİRMEK GEREK.
  • Çetin Bey siz THY de çalışırken ben de sizinle çalışma şansızlığına uğramış biriyim.neyazık ki şimdi bahsettiğiniz vicdanınız nedense o zamanlar sanırım başka bir bedende kiracıydı.öyle çok üzdünüz ki beni ve bazı arkadaşlarımı..size kim yakınsa onlar bizim sırtımızda ilerlediler.aslında seviyorum bu yönetimi çünkü bizim sırtımıza basarak ilerletiğiniz o şahısların hepsini hakettikleri yerlere iade ettiler.daha sonra yapılanlar tartışılabilir tabii ancak sizin döneminizdekileri çok taşımış biri olarak sizi hiç affetmedim ve hiç bir zaman vicdanınız olduğunu düşünmedim.Sefa bey niye size bu köşeyi verdi onuda anlamış değilim.Bu köşeler gerçek havacıların olmalı
  • Insanlar sizin yazmanizi istemiyorlar Çünkü: KORKUYORLAR
  • Çetin Bey, İnsanlara yazılı yada sözlü olarak hitap ederken en az sizin kadar akıllı olduklarını düşündüğünüzü biliyorum. Size gelen yorumları bilmem ama burada yapılan yorumları okuduğumda maalesef bu AKIL konusunda sorun olduğunu anlıyorum. Naçizane önerim daha sade bir dil kullanmanızdır. Yazınızı okuyunca Havalimanında geçirdiğm 28 yılımı tekrardan yaşadım. Evet sosyal yaşam, aile, arkadaş, çoluk çocuk hepsini ihmal ederek yaşadık. Ama Havalimanında Çalışır Olmak; Zor Zanaat bunkarın hepsini en baştan bilerek ve isteyerek devam ettik. Ben Yer Hizmetlerinde çalışan canım dostlarım , arkadaşlarım ve kardeşlerim için diyorum ki; İşinizi sevin , takım ruhuna ve şirketinize inanın çünkü dışardaki hayat hiç kolay değil Yenisini bulana kadar da en iyi iş sizinkidir unutmayın. Sevgi ve Saygılarımla.
  • Çetin bey, Yazıda bahsettiğiniz gibi insanlar ''vicdan'' larını dinlerler ancak onun sesini kısacak bir sebep arayabilirler, bu sesi kısabilecek veya kıyas yapılabilecek en büyük konu ADALET tir. Adalet'in sağlanamadığı durumda insanlar kendi adaletlerini ve gizli içsel intikamlarını almaktadırlar.Bu yaşananlar sadece insanlar arası değil, insan-şirket veya devlet dediğimiz aygıtlar arasında da yaşanmaktadır. Yaşadığımız Dünya da sistemler bu çözümleri sağlayamadığından insanlar ve Devletler arası çekişmeler, kavgalar , savaşlar yaşanmaktadır.Yaşananların yok edilemesinin tek çözümü hayatın her yerinde paylaşımı ve hakkı Adaletli dağıtmaktan geçecektir.Yazılarınızla bizleri aydınlatmanızdan dolayı teşekkürlerimizi iletmek isteriz.
  • Çetin bey, Bizim çalıştığımız Çelebi istasyonuna denetime gelmiştiniz. Sizi öğle yemeğine götürdü bizim yalakalar. Kapıyı çekip gittiniz. Bu arada bilgisayarınızı kapatmamışsınız. Arkanızdan odayı temizlemeye giren arkadaşımız görmüş. Çağırdığı başka bir arkadaşımızda bilgisayarınızda, bizden önce gittiğiniz bir istasyon için yazdığınız raporu görmüş masaüstünüzde, okumuş ve belleğe kaydetmiş. Sonraki nöbette toplu halde okuduk. Tabi raporun ilgilisi istasyona telefon edip oradan birkaç kişiyede duyurduk. Daha sonra raporu verip vermediğinizi kontrol ettirdik. Bu raporu Çelebi personeliyken yazıp şirkete verebilen birinin şimdi sorunlarımızı yazamayacağına inanmıyoruz. Bir bildiğiniz vardır. Bu raporunuzu görsünler diye sağa sola göndermemiz ayıp olur mu sizce. Arkadaşımız gibi düşünmüyoruz.

Havalimanında Çalışır Olmak; Zor Zanaat

 

Haftanın İncisi

İşini sev,  zamanında ve doğru yap, çok çalış.

Ama İşyerine körü körüne bağlanma.

Zira iş yerinin sana ne kadar bağlı kalacağını bilemezsin.

Hint Atasözü

Bu yazı ile sonlanan alıştırma turlarında, nedense unutur gibi olduğumuz bazı kavramları hatırlatmakta fayda gördük. Aslına bakarsanız bu değerler o kadar fazla ki, kendimizi kaptırsak bir sene yazar durur ve halen de listeyi yarılamamış oluruz.

Gelelim bu günkü konumuza. Sanki içimizde bir yerlerde oturan bizi gözlemlerken yanlışımızda içimize derin bir sıkıntı vererek bir anlamda bizi ikaz eden, doğru bir şey yaptığımız takdirde ise içimizi coşturan ve bizi rahatlatan bir denetçi var.

Evet; bu günkü konumuz,

İnsanın, içindeki gizli kiracı ve denetçinin uyarısı. “ Vicdan.”

Yüce Tanrının; insanlara fısıltı şeklinde ilettiği ikazın sesi olan. “ Vicdan.”

Ve bu unutulmaya yüz tutan kavramdan hareket edip Havalimanında çalışan olmak neden zor bir zanaat’ e geçeceğiz.

Kutsal kitabımız buyurur ki, “zinhar kul hakkı yemeyin”. Bu buyruğu dinlemezsek öbür dünyada karşılaşacaklar herkesin kendi sorunu. Ancak, adı vicdan olan “ kişiye özel “kiracı kul hakkı yeme fiili sonrası bir şekilde insanı rahatsız edecektir. Tabii ki; “vicdan” diye isimlendirilen kiracının insan vücudundaki mekânı olan beyin ve kalp arasında bulunan bir göz “daireyi”  boş tutmuyorsanız. Veya “cennet de, cehennemde bu dünyada” düşüncesi ile vicdanınızın sesinden rahatsız olmamak için onu kendi ellerinizle çok önceden öldürmediniz ve “vicdansız “ kalmadınız ise.

Kul hakkı bir tek çalıp çırparak mı yenir? Tabii ki değil.

Başkalarının hakkını gasp etmek’ te sonuçta aynı kapıya çıkar..

Gelin, biraz ezber bozalım. Alışagelmişin tersini yapalım.

Çuvaldızı kendimize, iğneyi ise başkalarına batıralım.

Ve irdelemeye kendimizden, bizden, çalışanlardan başlayalım.

Örneğin, maaşımızı her ay tam ve zamanında almak istediğimiz kuşkusuz.

Buna karşın, işten şu veya bu şekilde kaytarmamız bir anlamda kul hakkı yemek sayılamaz mı? Sayılır bana göre. Hem de çift taraflı.

Hem patronun hem de oluşan iş gücü kaybını daha fazla çalışarak kapatmaya çalışan arkadaşlarımızın hakkını yemiş olmuyor muyuz sizce?  Bana göre hak yemenin daniskasını yapıyoruz eğer böyle davranıyorsak.

Mademki doğruyu söyleyeceğiz dedik, kabul edelim o zaman.

Bunu yapanlarımız var. Hem de az değil.

Önümüz yaz. Bir şekilde punduna getirip, iki günlük raporu vardiya izni veya hafta sonu ile birleştirerek deniz kıyısı bir yere mini bir tatile gitmenin bizi serinleteceği açık. Ama sıcağa rağmen bizim kiracı halen yukarılardan bize bakıyorsa biz serinlerken o kızaracaktır.  

Lütfen kızmayınız. İsterseniz Şirketlerinizin İnsan Kaynakları ünitelerine gidip, çalışanların işe devamsızlıklarının nedenlerine göre dağılım istatistiklerini bir isteyin ve inceleyin. Bir bakın söylediklerim doğru mu yoksa değil mi?

Evet; çuvaldızı kendimize uygulayalım dedik ama yine de de takım tutup fazla acıtmasın diye ucunu hemen deri altına batırdığımızı görecek ve anlayacaksınız.

Evet, madalyonun baktığımız yüzünde mevcut çiziklerden bir kaçı bunlar.

Diğerlerini de zaman içinde değerlendireceğiz.

İsterseniz bir de madalyonun ters yüzüne bakalım..

Evet; ülkemizde bir işsizlik sorununun olduğu biliniyor.

Bu sorunun gün be gün azalmakta olduğu ifade edilmekteyse de tüm ağırlığı ile yaşandığı da ortada. Tabii ki bu durumda istihdamına gerek duyulan, vasıflı veya vasıfsız çalışanları her zaman daha kolaylıkla bulabilmek mümkün. Biliyoruz ki, işsizlik sorunu dünyanın gelişmiş ülkelerinde de var. Ama o ülkelerde bu zafiyetin bizdeki kadar istismar edilmediği / edilemediği de mutlak. Nasıl olsa iş arayan çok kimse var, bunlar gider onlar gelir, sıkıntı olmaz düşüncesine bağlı değişik uygulamalar ile personel devir hızındaki artışın adeta körüklendiğinin görülebilmesi, oralarda mümkün değil. Bu ülkelerde konu, uygulamacıların kişisel vicdan sorunu olmaktan çıkarılmış, Herkes istediğini yapamıyor hali ile. Devletin sistemini ve çalışan vatandaşını koruma konusundaki ciddi yaklaşımı konunun sistemli bir şekilde ve taviz verilmeden takibini öngörüyor. Bizdeki bazı uygulamalara bakınca istihdamın azaltılması konusunda sıklıkla kullandığımız  “ kıyım (*) ” kelimesine yüklenen tali anlamın nasıl türediğini düşünmeye gerek kalmıyor gibi.

Havalimanı çalışanları, beton pist üzerinde uçak peşinde koşturup terlerken, işçi arkadaşlarımızın omuzlarınızdan bir nöbetlerinde kaç ton yük geçtiğini ve terminalde çalışan yolcu hizmetleri çalışanlarının günde kaç yolcu ile muhatap olduklarını bile hesaplamayan birileri var üst katlarda oturan. Teknik ünite çalışanlarının karda, soğukta ve apron sıcağında yürüttükleri hizmetin ağırlığından bihaber. Üst yönetici diye isimlendirilen bu insanlar İşçi, memur tüm görevlileri kanun ile belirlenmiş süre ve şekillerin dışında çalıştırmalarına rağmen, kendilerine mevzuatın öngördüğü haklarını bu çalışanların bazılarına unvanlarına  göre ödememek veya personelin iddialarına göre eksik ödemek suretiyle bir anlamda gasp edilen kul hakkı sonuçta nasıl hazmedilecektir bilemiyorum.

Havalimanında çalışıyorsanız, özel yaşamınızı düzenlemeniz çok zor. Kaç saat çalışacağınız, eve kaçta gideceğiniz, ertesi gün işe saat kaçta döneceğiniz bile bir hafta önceden belli olmayabilir. Evinize birilerini davet edebilmeniz hayal. İzinli olduğunuz günün sabahı bile ( x ) vardiya için göreve çağırılmanız olası. Performansı iyi değil gibi, size dönük ve ateşlenmeye hazır bir silahın varlığını ve bu silahın ne denli öldürücü olabileceğini bile bile “ Özel işim var gelmem mümkün değil “ mazeretini iki kez kullanabilenler var mı? Bilemiyorum. Sonuçta, evine akşam yemeğine misafir çağırıp, havalimanındaki vardiya görevinin uzatılması nedeni ile davetlileri eşi ile masada yalnız bırakmaya mecbur olan birçok arkadaşı tanıyorum.

Bunlara “gayri İnsani “ bir uygulamalar diyor çalışanlar.

Halit Ziya Uşaklıgil üstadımız “ İnsanlar tuhaftır. Kötü bir şey yapmakta olduklarını hissedecek olurlarsa en önce vicdanlarını susturacak bir sebep bulurlar ”.derken ne  düşündü acaba?

Tabii ki bu uygulamanın makul ve uygulayıcılar açısından kabul edilebilir bir nedeni mutlak var. Şirkette görev yapan personel adedine bağlı olarak şirketin istihdam giderini artırmamak ve Müşteri Havayollarına satılan hizmetin maliyetini mümkün olan en düşük seviyede tutarken toplamda daha fazla kar sağlamaktan öte değil.

Eh, teçhizata kızıp, bağırıp “ daha az yakıt harca “ vb. yırtınamayacağınıza göre; tasarrufu; şirket insanlarına sektör uygulamalarının altında ödeme yaparak ve hizmet sunumu için ihtiyaç duyulan miktarın altında istihdamla, mevcudu daha fazla koşturup yorarak sağlamaktan başka çözümde görülmüyor.

Bu yazı sakın sizleri yanlış bir yerlere götürmesin.

Lütfen; işi noktaladıktan sonra ayrıldığı kurum ile ilgili olarak, kalemi eline alıp içindekileri         “ kusan “  biri olarak düşünmeyin beni. Bunu yapmak zarif ve ahlaki bir davranış olmaz. Doğru ne ise onu söylemek gerek.

Şunu önemle vurgulamak isterim ki bu hususları yalnız en son çalıştığım şirket için söylemiyorum. Bu tür hareket eden tüm kuruluşlar bu seslenişin kapsama alanı içindedir haliyle. Sivil Havacılık sistemi içerisinde bu tür uygulamalara yönelmeyen, personeli mutlu olup şirketleri için fazla çalışmak da dâhil her şeye hazır olan şirketlerimiz de var tabii ki. Saygı ile selamlıyoruz

Her şeye rağmen yukarıdaki söylevin nasıl yorumlanacağını bildiğim için içimden geçen ve benim için çok çok önemli olan ikinci bir hususu da ifade etmek isterim. “ Çalışırken susarak kabullendiğim ve ısrarla itiraz etmediğim bir konuda, o çatı altından ayrıldıktan sonra ahkâm kesmenin ayıp ve çirkin olduğunu çok çok iyi bilirim.”

Beni tanıyan arkadaşlarımdan utanırım. Bunu hiç yapmam.

Sahi unuttum söylemeyi,

Benim “Kiracı “ olan, vicdanım ile kira kontratını rahmetli babam yapmış.

Üstelik kontrata fesih maddesi de koymamış.

Bu da yetmezmiş gibi “Süre” bölümünde “ Ömür boyu” yazılı.

Şaşırır, sapıtırsam kulağıma bir şey fısıldamak yerine eminim ki tokatlar beni.

( * TDK  ) Görev yönünden kötü bir duruma sokma, haksızlığa uğratma

 

Havalimanında Çalışır Olmak; Zor Zanaat

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Nedim Şendağ ~ 11 yıl önce
Yer hizmetlerinde çalışmayanların vakıf olması zor bir yazı ancak içerisinde çok doğru bir tespit var. "Kabaca uçak egzoz gazı koklamamış ya da apronda koşmamışların personelin ne çektiğini anlamayacakları" Çok nadir empati kurup anlayanları görmeme rağmen ben yer hizmeti çalışanlarının neler çektiğini çoğunluğun anlamadığı görüşündeyim. Sadece bir örnek kışın uçakların kalkabilmesi için o soğuk havada de-icing yapan çalışanları düşünün saatler boyu yerden yüksekliği belli olmayan bir kutu içerisinde kimyasal sıkanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Confession ~ 11 yıl önce
Çetin Bey hani demişsiniz ya "Çalışırken susarak kabullendiğim ve ısrarla itiraz etmediğim bir konuda" diye. İşte bu her şeyi açıklıyor sizin yöneticiliğiniz hakkında, gerisi boş. Burada yazdıklarınızın özeti yukarıda yazdığım rumuz dan farklı değil. Kilisede günah çıkartma olayına ben inanmıyorum ya siz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CONFESSION ~ 11 yıl önce
Doğrusunu isterseniz tam anlayamadım meramınızı. İfade etmek istediğim şudur ki: “eğer çalışırken bir konuda itiraz etmeyip kabullendimse, ayrıldıktan sonra bunu yazmayı kendime yediremem.” Bu beyanım doğru ise ve de yazdığıma göre, bu hususu israrla yazılı – sözlü dile getirmişim demektir. Kaldı ki şirkette çalışanlar bu konulardaki tutum ve davranışımı bilirler. Bunu yazarak günah çıkardığımı söylemek istiyorsanız, beni boş verin okuyanlar / tanıyanlar buna güler. Yoruma Türkçe isim bulamayıp Cenfession diyen, iyi lisan bilir arkadaşım. Bu başlık yazılanı anlamadığınızı gösteriyor. Bir daha okuyun. Beni okuyanlara kıymet verdiğimi gösterme açısından yorumları cevaplama yöntemini seçtim. Amacı yalnız beni karalamaktan öte olmayan sözüm ona yorumları bundan sonra cevaplamayacağım. Yazdıklarınızı herkes okur, inanan inanır. Sahi sormayı unuttum. Ankara’da havalar nasıl? İşleriniz iyi mi?
CVP SİNERJİ ~ 11 yıl önce
Değerli arkadaşım, "İşletme sahibinin idare yöntemini gözden geçirmesi için bir ikaz" sözünüz Nermin rumuzlu yorumu yazan arkadaşımızın bana yönelik ifadeleri sonucunda şekillendi ise, şu hususunda mutklak göz önüne alınması gerekir. Büyük kuruluşlarda ( Hele hele devlet hissesi de mevcutsa ) 2nci adam pozisyonundakiler işveren vekili olmalarına rağmen hiç bir zaman işletme sahibi yetkilerini kullanamadıkları dikkate alınmalıdır. Herkesin geçmişinden kendisi için bir takım dersler çıkartması gerek. Kişisel olarak ben yaptığım hatayı / hataları biliyorum. THY' yi takip eden iş yaşamımda bunları tekrarlamadığığımdan eminim. Bunu mu söylemek istediğinizden tam olarak emin değilimn ama size verebileceğim cevap bu. Bu arada tabii herkesin kendisini masaya yatırıp özeleştiri yapması şart. İlginiz için teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinerji ~ 11 yıl önce
Bir organizasyonda veya işletmede hakkının yendiğini düşünen bir işgören farklı şekillerde tepkisini ortaya koyuyor..mesela ışıkları açık bırakmak, günde 1 tane yazıcı kartuşu tüketmek vb..verimsizlik ve bu kabilden duyarsızlıklar işletme sahibinin idare yöntemini gözden geçirmesi için birer sinyal kanatimce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKS ~ 11 yıl önce
KİBAR VE DÜZGÜN GİDİYORSUNUZ. ALIŞIK OLUNMAYAN BIR SİSTEM AMA ANLAYAN ANLIYOR. HERKESİN DÜSÜNCESİ DEĞİŞİK. YAZILANLARI KIİISEL GÖRÜŞ OLARAK DEĞERLENDİRMEK GEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nermin ~ 11 yıl önce
Çetin Bey siz THY de çalışırken ben de sizinle çalışma şansızlığına uğramış biriyim.neyazık ki şimdi bahsettiğiniz vicdanınız nedense o zamanlar sanırım başka bir bedende kiracıydı.öyle çok üzdünüz ki beni ve bazı arkadaşlarımı..size kim yakınsa onlar bizim sırtımızda ilerlediler.aslında seviyorum bu yönetimi çünkü bizim sırtımıza basarak ilerletiğiniz o şahısların hepsini hakettikleri yerlere iade ettiler.daha sonra yapılanlar tartışılabilir tabii ancak sizin döneminizdekileri çok taşımış biri olarak sizi hiç affetmedim ve hiç bir zaman vicdanınız olduğunu düşünmedim.Sefa bey niye size bu köşeyi verdi onuda anlamış değilim.Bu köşeler gerçek havacıların olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Nermin ~ 11 yıl önce
Nermin hanım, Sizce benim ne olduğum açık seçik belli. Vicdanını kiraya vermiş biriyim ben. Neyse ki sizin omuzlarınızı çökerten yakınlarımız şimdiki yönetim tarafından yerlerinden alınmış ve de siz onları taşıma zahmetinden kurtulmuşsunuz. Buraya kadarı iyi de, siz şimdi ne yapıyorsunuz? Vicdanlı ve düzgün yöneticiler sizi fark edip bizim yaptığımız hatayı düzelterek sizi layık olduğunuz yere getirdiler mi? Yoksa aynı yerde, aynı unvanla devam mı ediyorsunuz? Eğer aynı yerde ve unvanla devam ediyorsanız sorunu benim vicdansızlığım yerine kendinizde aramanız gerekecektir? Büyük ve kalabalık işyerlerinde tüm çalışanları mutlu edebilmek maalesef mümkün değil. Hakkının yendiğini düşünen çok arkadaşımız mutlaka vardır. Tabii ki yanlışlarımız olmuştur. Safa beyin bana neden köşe verdiğini ona soracaksınız. Alacağınız cevap ben vermedim olacaktır. Bu sitenin yönetmeni Ali Kıdık beydir. Kendisine yazdığınızı aktaracağım. Bizim çalıştığımız dönemden halen çalışan arkadaşlarımız var mı bilemiyorum. Eğer ayrıldınız ise, bunları düşünmek için zaman harcamayın. Faydası olmuyor. Size sağlıklı ve iç huzurlu, vicdansızlardan uzak bir yaşam diliyorum.
rumuz ~ 11 yıl önce
Insanlar sizin yazmanizi istemiyorlar Çünkü: KORKUYORLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayşegül Öztopuz ~ 11 yıl önce
Çetin Bey, İnsanlara yazılı yada sözlü olarak hitap ederken en az sizin kadar akıllı olduklarını düşündüğünüzü biliyorum. Size gelen yorumları bilmem ama burada yapılan yorumları okuduğumda maalesef bu AKIL konusunda sorun olduğunu anlıyorum. Naçizane önerim daha sade bir dil kullanmanızdır. Yazınızı okuyunca Havalimanında geçirdiğm 28 yılımı tekrardan yaşadım. Evet sosyal yaşam, aile, arkadaş, çoluk çocuk hepsini ihmal ederek yaşadık. Ama Havalimanında Çalışır Olmak; Zor Zanaat bunkarın hepsini en baştan bilerek ve isteyerek devam ettik. Ben Yer Hizmetlerinde çalışan canım dostlarım , arkadaşlarım ve kardeşlerim için diyorum ki; İşinizi sevin , takım ruhuna ve şirketinize inanın çünkü dışardaki hayat hiç kolay değil Yenisini bulana kadar da en iyi iş sizinkidir unutmayın. Sevgi ve Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP A.Öztopuz ~ 11 yıl önce
Sağol Yasemin kardeşim. Dil kullanımına dikkat ederim. Bazı hususları ilk baştan bilerek işe soyunulduğu bir hakikat. Ancak geçen senelere rağmen halen ise girdiğin şartlarla devam ediyorsan, sorun burada. Yazdığın her şeye katılıyorum. " Daha iyisini bulana kadar en iyi iş sahip olduğundur " deyimini çalıştığpım zamanlarda arkadaşlarımı da söylediğime inanıyorum. İşi sevmek, takım ruhuna sahip olmak tabii ki şart ve bu işin olmazmekte ise olmazı.Şirketi sevmekte bir o kadar gerekli. O bir sevgili. Sevmek şart. Yeter ki aldatmasın. sevgilerimle.
A.ÖZTOPUZ'A ÖZÜR ~ 11 yıl önce
CEVAPTA İSMİ YANLIŞ YAZMIŞIM. ÖZÜR DİLİYORUM.
kıvanç ~ 11 yıl önce
Çetin bey, Yazıda bahsettiğiniz gibi insanlar ''vicdan'' larını dinlerler ancak onun sesini kısacak bir sebep arayabilirler, bu sesi kısabilecek veya kıyas yapılabilecek en büyük konu ADALET tir. Adalet'in sağlanamadığı durumda insanlar kendi adaletlerini ve gizli içsel intikamlarını almaktadırlar.Bu yaşananlar sadece insanlar arası değil, insan-şirket veya devlet dediğimiz aygıtlar arasında da yaşanmaktadır. Yaşadığımız Dünya da sistemler bu çözümleri sağlayamadığından insanlar ve Devletler arası çekişmeler, kavgalar , savaşlar yaşanmaktadır.Yaşananların yok edilemesinin tek çözümü hayatın her yerinde paylaşımı ve hakkı Adaletli dağıtmaktan geçecektir.Yazılarınızla bizleri aydınlatmanızdan dolayı teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIVANÇ ~ 11 yıl önce
Yorumunuzu uygulamalarda Adaleti sağlamakla görevli olanların okuması dileği ile, teşekkür ediyorum
farklı görüş ~ 11 yıl önce
Çetin bey, Bizim çalıştığımız Çelebi istasyonuna denetime gelmiştiniz. Sizi öğle yemeğine götürdü bizim yalakalar. Kapıyı çekip gittiniz. Bu arada bilgisayarınızı kapatmamışsınız. Arkanızdan odayı temizlemeye giren arkadaşımız görmüş. Çağırdığı başka bir arkadaşımızda bilgisayarınızda, bizden önce gittiğiniz bir istasyon için yazdığınız raporu görmüş masaüstünüzde, okumuş ve belleğe kaydetmiş. Sonraki nöbette toplu halde okuduk. Tabi raporun ilgilisi istasyona telefon edip oradan birkaç kişiyede duyurduk. Daha sonra raporu verip vermediğinizi kontrol ettirdik. Bu raporu Çelebi personeliyken yazıp şirkete verebilen birinin şimdi sorunlarımızı yazamayacağına inanmıyoruz. Bir bildiğiniz vardır. Bu raporunuzu görsünler diye sağa sola göndermemiz ayıp olur mu sizce. Arkadaşımız gibi düşünmüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FARKLI GÖRÜŞ ~ 11 yıl önce
Zaten bilgisayarım karıştırılarak bir ayıp yapılmış, raporu sağa sola göndermek daha da ayıp olur. O yazışma belli bir makama yapılmış olup haliyle bir gizliliği vardır. Buna uymanızı rica ediyorum. Yine de güveniniz için teşekkür ediyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000