23 Mart 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Havalar ısınınca, herkes disari çıkınca hastaliga iyimi gelecek. Iyimisiniz siz?
  • Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN HOR GÖRMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLARAK YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN
  • Alı bey kimse işini kaybetmek istemez, ve her şeyi de kabul edecek. Ancak bu kesintiler Mart ayı maaşından olmamalı. İnsanlar bu durum bilinmezken hazırlıksız yakalandılar. Dışardan göründüğü gibi şu kadar maaş alıyorsunuz olayı değil bu, evde hastasına baktıran, tedavisini, ilacını ona göre ödemeleri olanlar ne yapalım? sonuçta bir maaşın geleceğini bilerek harcama yapıyoruz. Nisan ve devam eden kaç ay sa evet söylenir bizler de ona göre plan yaparız. Kabinde herkes hep deniyor ya; X 5 için çalışmıyor.
  • Bu yalanci acgozlu kindar siyasal imam ve cehalet donemi allahin izniyle birgun bitecek ins
  • Isten cikartin, parami zaten yandas sendikanin destegiyle hic ettiniz
  • Sosyal devlet neden işlemiyor ? Liman 3 ay kapatılıp neden devlet maaşları ödemeye devam etmiyor ? Ha burası Türkiye ölen öldügü ile kalır ,kalan sağlar bizimdir doğru
  • Maasima ikramiyeme dokunma, hirsiz
  • Maasim zaten kusa dondu, merkez bankasi kesintisi, sgk destek primi, saray kesintisi, hafta sonu ucretimin kesintisi, er sonrasi istirahat haklarinin kesilmesi, sim saatlerinin sayilmamasi, daha neler neler, isten atilalim kardesim, maasimda dahada kesinti yapmaya calisan utanmazlar bir durun!!!
  • .
  • Ve maasimi hakkettim, benim maasimi keserseniz allah sizden cikarsin insallah, cikarin ama zaten kus olan dunya odemelerim olan maasimi kesmeyin, Allahim son ylllarimiz hergun bir baska rezalet bir baska yalan bir baska oyun, ulkemiz insallah bu donemden bu kisilerden bu akildan bilimden uzak keyfi yonetimden kurtulur, dengemizi sevigimizi yasam sevincini tekrar buluruz yarabbim

Havacılıkta kucaklaşma zamanı…

“Zor” sözü artık çok hafif kalıyor. “Olağanüstü” sözü bile anlatmaya yetmeyecek kadar sıradan bir kelimeden ibaret diyebilirim. Yüz yılın laneti tüm dünyanın üzerine çöktü. Sektörel açıdan çöküşün dibe vurduğu günleri yaşıyoruz.

Hatırlarsanız iki hafta önce yazdığım yazıda “27 derece duası” başlığı altında havaların bir an evvel ısınması yönünde Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a dayandırdığım bir yazı yazmıştım.

Ne kadar haklı olduğumu söylemeye ihtiyaç duymuyorum. Havalar ısınınca insanlar daha az bir arada duracak, daha çok dışarı çıkacak böylece Corona lanetini en aza indirgemeye çalışacağımızdan bahsetmiştim.

Her ne kadar şu ana kadar sağlığımızla ilgili her hangi bir sorun olmasa bile olmayacağı anlamı da taşımaz.

Bu vesile ile hastalığın, virüsün en çok vurduğu sektörümüzün biçare durumuna çare olacak adımların nasıl ve ne şekilde atılacağına dair yine görüşlerimizi paylaşmak isterim.

Sektörümüzün yüzde seksenini temsil eden Türk Hava Yolları’ndan başlamak üzere bir dizi önerilerimiz olacak.

Aramızda mesafe olsa bile meselenin ülke meselesi olduğu bilinci ile THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı başta olmak üzere tüm yöneticilere önerim şudur.

“Uç” dediğinizde uçan, “getir” dediğinizde getiren tüm personele gözünüz gibi bakın. Haklarını kendi hakkınız gibi koruyun. Uyduruk bahanelerle kaos durumundan faydalanıp işten çıkartmalara son verin.

Gerekirse geçici de olsa personel ile görüşüp bu ekonomik yükün altından kalkmanın karşılıklı anlayış esaslarına göre birlikte olabileceğini uygun dil ile anlatıp, işten çıkartmama garantisi ile maaşlarda belli oranlarda feragat bile istenebilir. Bu mücbir sebepten dolayı personelin “hayır” diyeceğini düşünmüyorum.

Personel işten çıkartmak en kolayı, ama personeli elde tutmak marifetin ta kendisidir.

Türk Hava Yolları aynı şeyi iştirakleri için de düşünmeli. Personeli minimum yaşam şartlarında ayakta tutacak mali desteği sağlamalı.

Sektörümüzün tüm oyuncularının ayakta kalması için devleti idare edenlerin çare üretmesi şarttır. Bugünler böyle kalmayacaktır ve mutlaka bir-iki aya kadar yeniden canlanma olacak diye düşünüyorum.

Turizmin olmazsa olmaz ayağı havacılık olduğuna göre ayakta tutmak için tüm seferberliğimizi sağlamak zorundayız.

Onur Air, Corendon, Tailwind, FreeBird gibi charter şirketlerimiz tamamen Avrupa odaklı. Hepsinin an itibari ile desteğe ihtiyacı var. Yine geçen hafta yazdığımız gibi mutlaka Force Major işlemlerini devreye sokmak zorundalar.

Charter şirketlerimizi mutlaka ayakta tutmalıyız.

Pegasus Havayolu şirketimizi ise low cost işletme çerçevesinde desteklememiz şart.

Aksi halde Ryanair, EasyJet gibi şirketler sotede bekliyor. Tüm piyasamızı ele geçirebilirler.

Bakın Alitalia Havayolları’nın İtalyan devleti kamulaştırma kararı aldı. Bu ne demek? Kendi havayolu şirketini, bayrak taşıyıcısını kaybetmek istemiyor.

Bizim kucaklaşma vaktimiz geldi. Büyüğümüz küçüğümüze destek olmak zorunda. Aksi halde topyekun zarar göreceğiz.

Havacılıkta kucaklaşma zamanı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Sacma ~ 4 yıl önce
Havalar ısınınca, herkes disari çıkınca hastaliga iyimi gelecek. Iyimisiniz siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 4 yıl önce
Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN HOR GÖRMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLARAK YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 4 yıl önce
Alı bey kimse işini kaybetmek istemez, ve her şeyi de kabul edecek. Ancak bu kesintiler Mart ayı maaşından olmamalı. İnsanlar bu durum bilinmezken hazırlıksız yakalandılar. Dışardan göründüğü gibi şu kadar maaş alıyorsunuz olayı değil bu, evde hastasına baktıran, tedavisini, ilacını ona göre ödemeleri olanlar ne yapalım? sonuçta bir maaşın geleceğini bilerek harcama yapıyoruz. Nisan ve devam eden kaç ay sa evet söylenir bizler de ona göre plan yaparız. Kabinde herkes hep deniyor ya; X 5 için çalışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ~ 4 yıl önce
Bu yalanci acgozlu kindar siyasal imam ve cehalet donemi allahin izniyle birgun bitecek ins

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 4 yıl önce
Isten cikartin, parami zaten yandas sendikanin destegiyle hic ettiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş,para,makam,mevki ~ 4 yıl önce
Sosyal devlet neden işlemiyor ? Liman 3 ay kapatılıp neden devlet maaşları ödemeye devam etmiyor ? Ha burası Türkiye ölen öldügü ile kalır ,kalan sağlar bizimdir doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hop ~ 4 yıl önce
Maasima ikramiyeme dokunma, hirsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isten cikartin ~ 4 yıl önce
Maasim zaten kusa dondu, merkez bankasi kesintisi, sgk destek primi, saray kesintisi, hafta sonu ucretimin kesintisi, er sonrasi istirahat haklarinin kesilmesi, sim saatlerinin sayilmamasi, daha neler neler, isten atilalim kardesim, maasimda dahada kesinti yapmaya calisan utanmazlar bir durun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜM UÇUŞLAR DURDURULSUN ! ~ 4 yıl önce
.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calistim ~ 4 yıl önce
Ve maasimi hakkettim, benim maasimi keserseniz allah sizden cikarsin insallah, cikarin ama zaten kus olan dunya odemelerim olan maasimi kesmeyin, Allahim son ylllarimiz hergun bir baska rezalet bir baska yalan bir baska oyun, ulkemiz insallah bu donemden bu kisilerden bu akildan bilimden uzak keyfi yonetimden kurtulur, dengemizi sevigimizi yasam sevincini tekrar buluruz yarabbim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000