18 Eylül 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ... Sayın Ali Kıdık, SHG Airshow 2017 ye verdiğiniz destek ve şahsıma yaptığınız iltifatlar için çok teşekkür ediyorum... İnşallah, Sportif /Amatör ve Genel Havacılığımızı çok daha ileriye götürmek için çalışmaya devam edeceğiz... Sevgi ve Saygılarımla...Ali İsmet Öztürk...
  • Ali Bey kusura bakmayın size hiç güvenmiyorum. Arzunuza göre haber yapıp yayından kandırıyorsunuz. Borajet in son haberleri kayboluyor yoksa SBK dostunuz mu
  • ya arkadaşlar kafama takılan bir konuda şu; eurocontrol'den gelen bu para zaten benim ülkemin hava sahasının kullanılması sonucunda ülkemin hakkettiği bir ücret değilmidir? o halde ülkemin parasını nasıl harcayacağımıza neden karışıyor ki? mesela 100 euro para bile birikmiş ise yıl sonunda Türkiye'ye bunu ödemesi gerekmez mi? neden benim ülkemin parasını yabancılar işletsin anlamıyorum.
  • O 'havadan gelen para' dediğin para, transit trafiklere Yol Kontrol' de çalışan Atc'lerin gece gündüz kesintisiz olarak verdiği hizmet sonrası, eurocontrol sahasında hak edilen biriken geçiş parasıdır. Türk havasında yeni rekor, bilmem şu kadar transit trafik geçti falan diye ara ara haber yapıyorsunuz ya hani... Elin avrupalısı kara kaşımız, kara gözümüz için bu paraları vermiyor. Keşke havacılıkla ilgili en ufak bir fikriniz olsa da ondan sonra bir şeyler karalasanız.
  • 15-20 yıl bir görevde kaılnca tabiki suistimal olur oluyorda dhmi de rötasyonu her personelin yaşamssı gerekir adam tesadüfen iyi bir limanda göreve başlıyor 65 yaşına kadar o limanda görev yapıyor bir siyasi güç kullanıp müdür veya şef oluyor beraber işe başlayan kişi o şahıstan fazlası var ama ömür boyu onun yanında çalışmak zorunda kalıyor rötasyon olsa taşlar yerinden oynar hegomonya olmaz suistimal olmaz işler dah iyi yürür yeni kan girince işler daha düzgün olur diye düşünüyorum
  • Sivrihisarda ortaya koyulan iradenin bir şekilde uçuş okullarına örnek hatta zorunluluk olması gerektiğine inanıyorum. Herşeyi devletten bekleyerek ve alarak yıllar geçti. Öğrenci başı 65 bin eurodan yeternce sermayeye erişmiş olmanız gerekiyor. Bunların yatırıma dönmesi dönmüyorsada devletten alınan hizmetin karşılığının sembolik ücretlerden çıkması gerekir. Vakit kendi ayaklarınız üzerinde durmanın vaktidir artık.
  • Türkiye'de Havacılığı ve önemini ve ülkeye getirisini ve prestijini ve bugününü ve de yarınını inşa eden tek bir isim vardır o da BİNALİ YILDIRIM. kimse ve hatta sen dahi kendine pay çıkarma. Rotayı o belirledi, ekipleri o kurdu, hedefleri o koydu, ilkleri o başardı. O yüzdende hem REİS'in hemde MİLLETİN en sevdiği kişi oldu. Gerisi,,, Sen dahil herkes sadece verilen rollerini oynuyor.
  • Ali bey taraflı yaklaşımınız ortada Sendika seçimlerinden bahsetmemeniz çok enteresan...
  • Elinize saglik Ali bey bahsetmissiniz , sivrihisarda yapilanlar gurur verici..
  • Ali Bey kim bu şaibeli el üstünde tutulan isim?

Havacılıkta hareketli hafta...

Geçen hafta havacılık sektörü oldukça hareketli geçti. Umut verici bu gelişmeleri ayrı ayrı yorumlamak istiyorum. THY'de, DHMİ'de ve Sivrihisar'da gerçekleşen bu gelişmeler gelecek adına sevindirici. Ama çok derin ve pis kokular da gelmiyor değil. Tüylerimi diken diken eden şeyler duyuyorum. Umarım sadece dedikodudur.

THY çok ama çok önemli bir tesisi hizmete açtı. Çok kısa bir sürede yapılıp ve geçen hafta hizmete açılan uçuş eğitim merkezi havacılığımızın alt yapısı anlamında çok değerli bir tesis. Öteden beri havacılığın sadece yolcu taşımacılığı olmadığını söylerim.

MRO merkezlerinin artmasını, eğitim merkezlerinin daha çok yapılmasını, pilotaj eğitim okullarının desteklenmesini ve bunun için yeterli coğrafi konumumuz olduğunu anlatırım.

Arşivlerde kayıtlıdır. Bu konuda 2002 yılında bazı gazetelerde siyaseten yaptığım açıklamalar vardır. İşin şovunu yapmak değil sözü tam orta yerinden söyleyerek geldim bu günlere.

Bu sebeple diyorum ki THY uçuş eğitim merkezinin ilk etabı hizmete girdi ya işte doyulmaz bir güzellik idi. Dahası bu tesis için yapılan simülatör Türk yapımı. HAVELSAN tarafından yapılan simülatör göğüs kabartmasın da daha ne olsun.

Tesisin THY ve havacılık sektörüne kazandırılmasında emeği geçen başta İlker Aycı olmak kaydı ile tüm yetkililere teşekkür etmek gerek.

Bu tesisin açılışında bir olay gözümden kaçmadı. Dikkatle takip ediyorum. Şaibeli bir isim el üstünde tutuldu ve özel ilgi gösterildi. Bunu anlamış değilim. Bu konuyu şimdilik not düşüp takip ediyorum.

DHMİ'de kadro değişikliği...

Geçen hafta köşe yazımda Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi'ndeki CEO değişimine değindiğim yazıda Ersel Göral'n kendi ekibini kendisinin kurması gerektiğinden bahisle, devlette de aynı şeylerin geçerli olmasına vurgu yaparak Funda Ocak'ın DHMİ genel müdürlüğüne geldikten sonra kadrosal anlamda bir atama yapamadığını oysa kendi kadrosunu, çalışma arkadaşlarını kendisinin seçmesi gerektiğine işaret etmiştim.

Sanki içime doğmuş gibi DHMİ'den gelen bilgiler yazının üzerine düşmüş oldu. DHMİ tarihinde belki de bu çaplı ilk defa bir atama yapıldı.

Atamaları, yer değiştirmeleri teker teker yazmayacağım ama tam da olması gerektiği gibi oldu. Yıllardır makamlarına kök salmış yöneticiler kökünden söküldü. Yepyeni heyecan kasırgası esmeye başladı. Başmüdürlerin, müdürlerin beylikleri yıkıldı. Bir başmüdür aynı yerde 15-20 yıl hizmette kalırsa yanlış yapmaması imkansız hale gelir. İlişkileri sulanır, otoritesi kaybolur, kimi insanlarla çıkar ilişkilerine girebilir.

Aslına bakarsanız rotasyon zindelik getirir, yöneticilerin kendilerini göstermeleri açısından şans getirir.

Keza havalimanlarına genç insanların getirilmesi, kadınların getirilmesi dinamizmi artırır. Funda Ocak bunu yaparak DHMİ'deki enerjiyi yükseltti. Yerleri değişen, yeni göreve getirilenler DHMİ'nin çıtasını eminim ki yukarıya çekecektir.

Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcılığı görevine Süreyya Balaban getirildi. Bu atama dikkat çekici. Atatürk Havalimanı'na bayan eli değecek olması da erkek hegamonyasının cirit attığı AHL'ye ayrı bir heyecan getirecektir.

Funda Ocak DHMİ'nin geleceğini şekillendiriyor. Bu açıdan destek vermek gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada DHMİ içinde sultanlık yürütmek isteyenlerin önünün bir an evvel kesilmesi gerekiyor. Bu sultanlık hevesinin muhbirleri de iyi bilmeli ki bu köklü kurumun temeline dimamit koymanın bedeli ağır olur. Bilinsin istedim.

Funda Ocak'ın havacılık tazminatı ile ilgili yaptığı açıklama umut verici. Bu açıklama DHMİ çalışanları arasında da heyecan yarattı. Bildiğim kadarı ile Eurcontrol'den gelen ve kullanılamayarak iade edilmek zorunda kalınan paranın ülkemizde kalması için YPK'ya yapılan başvuru imza aşamasında. Umarım YPK bu durumu göz önüne alır ve havadan gelen paranın Türk ekonomisinin içinde kalmasının önü açılır. Bunu sağlayan Funda Ocak da DHMİ çalışanlarının gönlünde bir kez daha taht kurar.

Sivrihisar'da bir güzellik...

Yaklaşık üç yıl önce Ali İsmet Öztürk'ün amatör ruh ile başlattığı girişimin merkezine gitmiştim. Ali İsmet Öztürk gerçek bir havacıdır ve gerçek anlamda hayatını havacılığa vakfetmiş durumda. Çöl diyebileceğimiz bir yere havacılığın kalbini koymuş durumda.

Geçen hafta sonu yine Sivirihisar'da idim. Bu kez bir havacılık şovu için oradaydım. Ali İsmet Öztürk imkansızı gerçekleştirmiş diyebileceğim bir düzeye getirmiş. Alkışlamak yetmez. Ayağa kalkıp alkışlamak gerekir.

Gidip görmezseniz çok şey kaybedersiniz. Tebrikler Ali İsmet Öztürk. Sen ve senin gibiler sayesinde havacılığımız gelişecektir.

Yeterki sizi anlasınlar...

Havacılıkta hareketli hafta...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

SHG Airshow 2017 ~ 7 yıl önce
... Sayın Ali Kıdık, SHG Airshow 2017 ye verdiğiniz destek ve şahsıma yaptığınız iltifatlar için çok teşekkür ediyorum... İnşallah, Sportif /Amatör ve Genel Havacılığımızı çok daha ileriye götürmek için çalışmaya devam edeceğiz... Sevgi ve Saygılarımla...Ali İsmet Öztürk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazim degil ~ 7 yıl önce
Ali Bey kusura bakmayın size hiç güvenmiyorum. Arzunuza göre haber yapıp yayından kandırıyorsunuz. Borajet in son haberleri kayboluyor yoksa SBK dostunuz mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi çalışanı ~ 7 yıl önce
ya arkadaşlar kafama takılan bir konuda şu; eurocontrol'den gelen bu para zaten benim ülkemin hava sahasının kullanılması sonucunda ülkemin hakkettiği bir ücret değilmidir? o halde ülkemin parasını nasıl harcayacağımıza neden karışıyor ki? mesela 100 euro para bile birikmiş ise yıl sonunda Türkiye'ye bunu ödemesi gerekmez mi? neden benim ülkemin parasını yabancılar işletsin anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oku ~ 7 yıl önce
O 'havadan gelen para' dediğin para, transit trafiklere Yol Kontrol' de çalışan Atc'lerin gece gündüz kesintisiz olarak verdiği hizmet sonrası, eurocontrol sahasında hak edilen biriken geçiş parasıdır. Türk havasında yeni rekor, bilmem şu kadar transit trafik geçti falan diye ara ara haber yapıyorsunuz ya hani... Elin avrupalısı kara kaşımız, kara gözümüz için bu paraları vermiyor. Keşke havacılıkla ilgili en ufak bir fikriniz olsa da ondan sonra bir şeyler karalasanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 7 yıl önce
Şirketlerden "charge" adı altında toplanan para hava trafik kontrol hizmeti için ortaya konan tüm faturalanmış işlemlere ödenmektedir. Eurocontrol bu paraları mesafe, tonaj ve birim maliyet bazlı olarak o ülkedeki TÜM KONTROLLÜ TRAFİKLERDEN almaktadır. Yani İstanbul'dan kalkan ve Erzurum'a giden yerel trafikten de bu para alınmaktadır. Sadece transit geçişlerden alınıyor bilgisi yanlış. Ortalama olarak günlük 6000 küsür trafik Türkiye hava sahası için ücret ödemektedir. Tekrar ediyorum transit trafikler bunun yaklaşık yüzde 30'udur.
Kardeş ~ 7 yıl önce
Yalnızca ATC mi hizmet veriyor overflight için? Seyrusefer cihazlarını da mı siz idare ediyorsunuz? VOR cihazlariyla ilgili ne çalışma yapıyorsunuz mesela ATC olarak? Ahh be kardeşim bir de böyle bilmiş bilmiş tavırlarıniz yok mu ? Bizi bizden alıyor.
DANK ETMEDİ ~ 7 yıl önce
15-20 yıl bir görevde kaılnca tabiki suistimal olur oluyorda dhmi de rötasyonu her personelin yaşamssı gerekir adam tesadüfen iyi bir limanda göreve başlıyor 65 yaşına kadar o limanda görev yapıyor bir siyasi güç kullanıp müdür veya şef oluyor beraber işe başlayan kişi o şahıstan fazlası var ama ömür boyu onun yanında çalışmak zorunda kalıyor rötasyon olsa taşlar yerinden oynar hegomonya olmaz suistimal olmaz işler dah iyi yürür yeni kan girince işler daha düzgün olur diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havadan gelen para ~ 7 yıl önce
Arkadaşım okuduğunu anlamayan bir kişilik sergilemişsiniz. Yazar "havadan gelen para" derken üst geçiş ücretinden bahsetmiş avanta demek istememiş. Hava sahamızı kullanan uçaklardan elde edilen para demiş. Daha açıklayıcı bilgi versinler söyleyelimde. Okuduğunu anlamayan Türkiyeme
Kendin pişir kendin ye ~ 7 yıl önce
Sivrihisarda ortaya koyulan iradenin bir şekilde uçuş okullarına örnek hatta zorunluluk olması gerektiğine inanıyorum. Herşeyi devletten bekleyerek ve alarak yıllar geçti. Öğrenci başı 65 bin eurodan yeternce sermayeye erişmiş olmanız gerekiyor. Bunların yatırıma dönmesi dönmüyorsada devletten alınan hizmetin karşılığının sembolik ücretlerden çıkması gerekir. Vakit kendi ayaklarınız üzerinde durmanın vaktidir artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bin Ali ~ 7 yıl önce
Türkiye'de Havacılığı ve önemini ve ülkeye getirisini ve prestijini ve bugününü ve de yarınını inşa eden tek bir isim vardır o da BİNALİ YILDIRIM. kimse ve hatta sen dahi kendine pay çıkarma. Rotayı o belirledi, ekipleri o kurdu, hedefleri o koydu, ilkleri o başardı. O yüzdende hem REİS'in hemde MİLLETİN en sevdiği kişi oldu. Gerisi,,, Sen dahil herkes sadece verilen rollerini oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RABİA ~ 7 yıl önce
REİS + AK Parti + Binali YILDIRIM muhteşem 3lü. gerisi fasa fiso
Binalici ~ 7 yıl önce
arkadaş 1.gurupta,böyle konuşması normaldir. bizde 1. gurupta olsak sabah akşam binali türküsü çağırırdık. seni çok iyi anlıyorum.
uçuş işletme seçimini konuşmak zor geliyor galiba ~ 7 yıl önce
Ali bey taraflı yaklaşımınız ortada Sendika seçimlerinden bahsetmemeniz çok enteresan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Herkese bir haller oldu sanki hiç olmamış gibi davranıyorlar. Böyle zamanlar kim harun kim karun çok iyi gösteriyor
Kamyoncu ~ 7 yıl önce
Elinize saglik Ali bey bahsetmissiniz , sivrihisarda yapilanlar gurur verici..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhsin ~ 7 yıl önce
Ali Bey kim bu şaibeli el üstünde tutulan isim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000