21 Ağustos 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Hosteslerin ucretlerinii azaltin
  • Hosteslerin ucretlerinii azaltin
  • İslt. Mudurlugu yaptim. Ortamin özünü biliyorum. İşler cok iyi. 2013'den sonra hiç kötü olmadı. Sadece sektor sahipsiz, patronlarin elinde. Patronlarin ise gözü doymuyor. Yoksa kotu bir ortam yok. Yoneticisi iyi olmayan sirketlere gitmeyin. Sirketi ac gozlu patrona yaranmaya calisan yoneticiler batiriyor.
  • Ali bey, borajet ile ilgili yazı ve yorumlar zannedersem, çabuk kaldırıldı. Bildiğiniz gibi küçülme numaraları ile herkesin alacaklarını ve tazminatlarını ödeyeceğim, şartları tutan tüm pilotları da THY'ye göndereceğim diye beyanat veren patron ne olduysa ortadan adeta kayboldu. Hakkımızı helal etmiyoruz. Borajet mağdurlarına yardımcı olmanızı bekliyoruz.
  • Ali bey, Holiday havayollarının sahibi Feridun Aydın'ı unutmuşsunuz, Tahmin ediyorum, yaşınız genç olduğu için. Holiday havayolları Alman Devlet politikası gereği, Alman yolcuları Alman şirketleri ile uçurmak için kanunsuzca kapanmaya mecbur edildi. Moda deyimle Türk şirketlerine operasyon yapıldı. Şirketi namusumuzla kapattık ve maaşlar ödendi. Halen piyasada çalışan, eski Holiday pilotları, hostesleri, teknisyenleri, muhasebecileri şahittir. Büyük zorluklarla işletilen, Ticari olarak başarılı bir şirketin, Almanya tarafından kapanmaya zorlanması ve bu kadar sene sonra hakkında iyi konuşulan bir patronun hakkının verilmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • sektörede yeni şirketlerin kurulması arkadaşlarımıza iş imkanlarının önünü açacaktır. ancak havacılık sektöründe hizmet gören gerek cokpt gerekse cabin görevlileri osmanlı döneminden kalma o meşhur borçlar hukuku çerçevesinde, belirli süreli iş akdi ile çalışmaları ve bu durumun çalışan arkadaşlarımız üzerinde oluşturduğu iş çıkış baskıları, huzursuzluk, iş güvencelerinin 4857 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmemesi, yeni şirket kurulsada değişen bişey olmaycaktır. geçici bir serum takılma olayından başka öteye gitmez. HAVACILIK YASASININ ACİLEN ÇIKMASI, AYDA 110 SAAT GİBİ ÜST LİMİTLERDE UÇAN METOBOLİZMALARI BOZULAN GECE İLE GÜNDÜZÜ BİRBİRİNE KARIŞTIRIR HALE GELMİŞ ÇALIŞMA SİSTEMİ VAR OLDUKÇA, İNSAN GİBİ ÇALIŞMA ORTAMLARI OLUŞMADIĞI SÜRECE, GEREK COKPT GEREK CABİN ÜST LİMİTLERDE UÇTUKLARI SÜRECE, AZ PERSONELLE VE DUTY lerle OYNAYARAK UÇUŞ YAPTIRAN BU DÜŞÜNCELER OLDUĞU SÜRECE HİÇ BİR FAYDASI OLMAYCAKTIR. KÖLE KANUNU YERİNE 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA TABİ OLMALARI HALİNDE ÇALIŞMA VERİMLİLİĞİDE ARTACAKTIR.
  • Türk havacılığı rekabet ettiğimiz diğer sektörler gibi oportünist bir şekilde büyümekte sonra da ortadan kalkmaktadır. THY bile halktan aktarılan kaynaklarla ayakta tutulmaya çalışan bir şirket haline gelmiştir. Hoyratça yapılan harcamalar ve arpalık sistemi arkasında devlet desteği olmasa koca THYyi bile batıracak hale gelmiştir. Kurtuluşu yetişmiş personeli şutlayıp ucuz personel çalıştırıp ve rezil sandviç ikram ederek sağlayacağını sanan THY bugünlerini bile bu mantıkla ilerde arar hale gelecektir. Havacılıkta istikrar şart olup en azından Anadolu jet dahil Atlas ve Pegasus standartlarını düşürmemiştir. 55 Havameydanı var diye övünürken bunların kaçının kendi kendisine yettiği de ayrı bir ironidir. Sırf opportunist yaklaşımla hızlı trenle 1 saat bile sürmeyecek Konya Karaman hattına rağmen Karaman'a benzer şekilde Yozgat'a bu şartlar altında havalimanı yaptırmak ne derece doğrudur. Kamu kaynaklarını günde bir iki uçağın inip kalkamayacağı destinasyonlara aktarmak akıl tutulmasıdır.
  • Kış sezonu iyi mi kötü mü geçecek kimin umrunda ,şirketin içini boşaltıp tüm itibarını yavaş yavaş sıfırlıyorsunuz.Yolsuzluk hırsızlık ve cemaatçillik diz boyu artarak devam ediyor özelliklede kuzey Avrupa müdürlüklerinine dikkat çekmekte fayda var,birileri sanki babasının çiftliği gibi hiç bir şey olmamışçasına görevlerinde devam etmekte ve yaptıkları tüm bu pislikleri başkan ve bsşkan yardımcıları tarafından örtülmekte.Mahvettiniz şirketi
  • Lufthansa büyük köklü çalışan haklarına ve çalışanına sahip çıkan bir şirket. TR deki bazı şirketler gibi rezilliklle iş götürmüyor. Saygı duyuyorum
  • Hava Yolu Sirketleri zor durumda ise mutlaka isletme hatasi vardir. Bu yolcu sayisi ve bu bilet fiyatlari ile zarar etmeleri zor durumda olmalari kabul edilebilir degil. Ali bey su thy`nin sitesine girin ve bilet fiyatlarina bir bakin, yaziyi sonra tekrar yazin

Havacılık zor sürece giriyor...

Zor iki yılın ardından gerek turizm ve gerekse havacılık sektörümüzde kısmen de olsa nefes aldık. Lakin istenilen düzeye henüz gelinmedi. Sezon bitiyor ve kara kara düşünme zamanı geldi. Kış sezonu nasıl atlatılacak?

Ülkemizde havacılık işletmesini yürütmek oldukça zor. Hatırlamıyorum ki 2002 yılından itibaren şirketlere nakdi yardım yapılmadı. Yanılıyor da olabilirim. Ancak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım zamanında DHMİ aracılığı ile ayni yardımlar yapılmıştı.

Türkiye 2008 yılındaki ekonomik krizi hafif sıyrıklarla atlatmış ama son olarak Borajet'in kapatılmasına kadar 10'a yakın havayolu şirketi kapıya kilit vurmuştu.

Havacılık anlamında başarılı bir karnemiz görünse de havayolu şirketi batması anlamında da o kadar başarız bir karnemiz var. Bütün bunlara ilaveten gerek dünyada ve gerekse ülkemizde yaşanan terör saldırıları ekonomiye darbe üstüne darbe vurdu.

Yetmezmiş gibi 2015 yılında Rus uçağını düşürmemiz, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı ve ardından 2016 yılında hain darbe girişimi tüm planları altüst etmiş; hem turizm hem de havacılık sektörü onarılamaz yaralar almıştı.

Rusya ile yapılan görüşmeler sonrasınnda kısmi de olsa bu yıl Rus turistleri ülkemizde ağırlama adına nefes aldık. Ancak yeter mi yetmez mi? Yetmez. Zira derin yara alan havacılık ve  turizm henüz o parlak dönemleri arar durumda.

Havayolu şirketleri ve turizm sektörü fiyat konusunda oldukça cömert davranıp en azından maliyetine uçuşlar ve konaklamalar sağlarken ölümün eşiğindeki sektöre can suyu vermiştir.

Tabi 2015 ve 2016 yılının getirdiği ekonomik yıkım her iki sektörü de tedbirli davranmaya yönlendirmiş, havacılık sektöründe gerek kabin gerekse kokpit, minumum personel ile maksimum uçuşlar sağlanmalı mantığında yürütülünce hem pilotlar hem de kabin memurları sürmenaj geçirecek şekilde yorulmuşlardır.

Özellikle özel sektörün kısıtlı personel ile maksimum iş yapma mantığı zaman zaman olumsuz etkilerle karşılaşılmasına sebep olmuştur. Hatta yeterli personel olmayışından kaynaklı rötarlar bile kaçınılmaz hale gelmiştir.

Sektörü anlamakta zorluk çekmiyorum. Lakin gidişat böyle devam etmemeli.

Türkiye'de köklü yatırımlar yapma zamanı geldi. Özellikle havacılık ve turizm ayaklarında yeni atılımlar ve açılımlar sağlanmalı. İç siyasete yönelik popülizm uğruna dış ülkelerle kavgayı bırakmak lazım.

Turizm çeşitliliği artırılmalı ve havacılık ile turizmin birbirini beslediğini asla unutmamak lazım.

Önümüzde kara kış var. Yani sezon bitiyor. Dolayısıyla havacılığı çetin bir kış bekliyor. Önceden plan yapanlar günü kurtarabilir. Lakin öyle duyumlar alıyorum ki bu ülkeden kaçış başlayacak diye düşünüyorum.

Bu arada Ömer Torosluoğlu'nun yeniden havacılık sektöründe yer alma girişimleri devam ediyor. Geriye dönüp baktığınızda Ömer Torosluoğlu'nu sicili en temiz havacı olarak göstersek yanılmayız. Sahibi olduğu İnter Havayolları'nın kapatırken tek bir personelin dahi alacaklarını ödememezlik yapmadı.

Sektörün içine girişi heyecan yaratabilir. Özellikle Air Berlin hamlesi beni bile heyecanlandırdı. Bugünlerde kavgalı olduğumuz Almanları Türkiye'de ağırlamak için bir fırsat olabilir.

Pozitif düşünmek lazım. Dolayısıyla her girişim bizi heycanlandırıyor. Türk havacılığı Corendon'dan sonra yeninden yurtdışına mı açılıyor şeklinde umut veriyor.

Havacılık zor sürece giriyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

. ~ 7 yıl önce
Hosteslerin ucretlerinii azaltin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Hosteslerin ucretlerinii azaltin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fcy kpt ~ 7 yıl önce
İslt. Mudurlugu yaptim. Ortamin özünü biliyorum. İşler cok iyi. 2013'den sonra hiç kötü olmadı. Sadece sektor sahipsiz, patronlarin elinde. Patronlarin ise gözü doymuyor. Yoksa kotu bir ortam yok. Yoneticisi iyi olmayan sirketlere gitmeyin. Sirketi ac gozlu patrona yaranmaya calisan yoneticiler batiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajet hakkında ~ 7 yıl önce
Ali bey, borajet ile ilgili yazı ve yorumlar zannedersem, çabuk kaldırıldı. Bildiğiniz gibi küçülme numaraları ile herkesin alacaklarını ve tazminatlarını ödeyeceğim, şartları tutan tüm pilotları da THY'ye göndereceğim diye beyanat veren patron ne olduysa ortadan adeta kayboldu. Hakkımızı helal etmiyoruz. Borajet mağdurlarına yardımcı olmanızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can Akçay ~ 7 yıl önce
Ali bey, Holiday havayollarının sahibi Feridun Aydın'ı unutmuşsunuz, Tahmin ediyorum, yaşınız genç olduğu için. Holiday havayolları Alman Devlet politikası gereği, Alman yolcuları Alman şirketleri ile uçurmak için kanunsuzca kapanmaya mecbur edildi. Moda deyimle Türk şirketlerine operasyon yapıldı. Şirketi namusumuzla kapattık ve maaşlar ödendi. Halen piyasada çalışan, eski Holiday pilotları, hostesleri, teknisyenleri, muhasebecileri şahittir. Büyük zorluklarla işletilen, Ticari olarak başarılı bir şirketin, Almanya tarafından kapanmaya zorlanması ve bu kadar sene sonra hakkında iyi konuşulan bir patronun hakkının verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıdır KOCAKAYA ~ 7 yıl önce
sektörede yeni şirketlerin kurulması arkadaşlarımıza iş imkanlarının önünü açacaktır. ancak havacılık sektöründe hizmet gören gerek cokpt gerekse cabin görevlileri osmanlı döneminden kalma o meşhur borçlar hukuku çerçevesinde, belirli süreli iş akdi ile çalışmaları ve bu durumun çalışan arkadaşlarımız üzerinde oluşturduğu iş çıkış baskıları, huzursuzluk, iş güvencelerinin 4857 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmemesi, yeni şirket kurulsada değişen bişey olmaycaktır. geçici bir serum takılma olayından başka öteye gitmez. HAVACILIK YASASININ ACİLEN ÇIKMASI, AYDA 110 SAAT GİBİ ÜST LİMİTLERDE UÇAN METOBOLİZMALARI BOZULAN GECE İLE GÜNDÜZÜ BİRBİRİNE KARIŞTIRIR HALE GELMİŞ ÇALIŞMA SİSTEMİ VAR OLDUKÇA, İNSAN GİBİ ÇALIŞMA ORTAMLARI OLUŞMADIĞI SÜRECE, GEREK COKPT GEREK CABİN ÜST LİMİTLERDE UÇTUKLARI SÜRECE, AZ PERSONELLE VE DUTY lerle OYNAYARAK UÇUŞ YAPTIRAN BU DÜŞÜNCELER OLDUĞU SÜRECE HİÇ BİR FAYDASI OLMAYCAKTIR. KÖLE KANUNU YERİNE 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA TABİ OLMALARI HALİNDE ÇALIŞMA VERİMLİLİĞİDE ARTACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fcy Kpt ~ 7 yıl önce
Helal diyorum. Kopyalanip dağıtılacak bir yazı. Borclar kanunu yüzünden sektörde huzurlu havaci yok.
Opportunizm ~ 7 yıl önce
Türk havacılığı rekabet ettiğimiz diğer sektörler gibi oportünist bir şekilde büyümekte sonra da ortadan kalkmaktadır. THY bile halktan aktarılan kaynaklarla ayakta tutulmaya çalışan bir şirket haline gelmiştir. Hoyratça yapılan harcamalar ve arpalık sistemi arkasında devlet desteği olmasa koca THYyi bile batıracak hale gelmiştir. Kurtuluşu yetişmiş personeli şutlayıp ucuz personel çalıştırıp ve rezil sandviç ikram ederek sağlayacağını sanan THY bugünlerini bile bu mantıkla ilerde arar hale gelecektir. Havacılıkta istikrar şart olup en azından Anadolu jet dahil Atlas ve Pegasus standartlarını düşürmemiştir. 55 Havameydanı var diye övünürken bunların kaçının kendi kendisine yettiği de ayrı bir ironidir. Sırf opportunist yaklaşımla hızlı trenle 1 saat bile sürmeyecek Konya Karaman hattına rağmen Karaman'a benzer şekilde Yozgat'a bu şartlar altında havalimanı yaptırmak ne derece doğrudur. Kamu kaynaklarını günde bir iki uçağın inip kalkamayacağı destinasyonlara aktarmak akıl tutulmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eser ~ 7 yıl önce
Kış sezonu iyi mi kötü mü geçecek kimin umrunda ,şirketin içini boşaltıp tüm itibarını yavaş yavaş sıfırlıyorsunuz.Yolsuzluk hırsızlık ve cemaatçillik diz boyu artarak devam ediyor özelliklede kuzey Avrupa müdürlüklerinine dikkat çekmekte fayda var,birileri sanki babasının çiftliği gibi hiç bir şey olmamışçasına görevlerinde devam etmekte ve yaptıkları tüm bu pislikleri başkan ve bsşkan yardımcıları tarafından örtülmekte.Mahvettiniz şirketi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lufthansa büyük ~ 7 yıl önce
Lufthansa büyük köklü çalışan haklarına ve çalışanına sahip çıkan bir şirket. TR deki bazı şirketler gibi rezilliklle iş götürmüyor. Saygı duyuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ~ 7 yıl önce
Hava Yolu Sirketleri zor durumda ise mutlaka isletme hatasi vardir. Bu yolcu sayisi ve bu bilet fiyatlari ile zarar etmeleri zor durumda olmalari kabul edilebilir degil. Ali bey su thy`nin sitesine girin ve bilet fiyatlarina bir bakin, yaziyi sonra tekrar yazin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000