02 Eylül 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • 8 sene önce Yüksek lisans yaptığım alanda işe girdiğimde 2.200tl maaş alıyordum, evlilik, düğün planları için maaşım yetmiyor diye buraya geçtim ve o zaman yeni olmama rağmen 4-5 k arası kazanıyordum.. şu an maaş o kadar eridi ki eski işime yeni başlayanlarla aynı maaşı kazanıyorum. Tecrübelileri saymıyorum bile… 45 yaşından sonra kovulurum derdi de taşımıyorlar, günde 20 saat mesai de yapmıyorlar… bu kadar kötü duruma geleceğini asla tahmin edememiştik, gerçekten kuryelik yapan arkadaşlarım daha çok kazanıyor.
  • Secim olana kadar birsey duzelmez, az kaldi
  • Ben kendi adıma zor durumdayım kredi kartı ev kira elektrik su doğalgaz vs...elime hiç para kalmıyor ki yol parasını saymıyorum bile evet herkesin kendine göre gideri var ama bu iş böyle gitmez..sürdürülebilir değil lütfen paralarımızı verin borç içindeyim lütfen
  • Alın teri kutsaldır, dökülen alın terinin karşılığı hak'tır, yani kul hakkıdır. Cenab-ı Allah kul hakkı için "Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder. " demiştir. Kul hakkı yiyenlerin dikkatine , tabi anlayabilene, vicdan sahibi olabilene!
  • bizden kesilen paralar nereye gidiyor? Thy'nin kar ortağı değiliz ki zararı biz üstlenelim. Üst yönetim biz de fedakarlık yapıyoruz dese de lüksten, şatafattan geri kalmıyor. VIP arabaları,otel rezervasyonları, kankalara para transferleri, kendi şirketlerinden Thy'ye mal ve hizmet satışları, kıytırık yerlere sponsorluklar vs. Benden kesiyor ama bedmington turnuvasına sponsor oluyor.TIS'de "Thy kar ettikçe maaşlar tam ödenir, zarar varsa personele pay edilir" veya "Thy şu kadar kar etmedikçe aradaki fark personelden kesilir" diye bir madde mi var. 2 yıldır karşımıza çıkamıyorlar. Yiyiyorsa çıksınlar.
  • Arkadaş akşam akşam güldürdün bizi maalesef yazılanlarda doğruluk payı var...
  • thy artık personeli bence normal bir insan olarak bile görmüyor, uçak gibi bir makine gözüyle bakıyor ki 13 saatlik amerika uçuşundan sonra 14 saat dinlenme, sonra aynı uçuşu tekrar yaparak istanbul a donus planlamaya başladı. insanlar eskisinden çok uçup enflasyonun yerle bir ettiği ülkede yarım maaşa çalıştırılıyor. bunun dayanağı da ülkedeki hukuk ve sendika eksikliği maalesef. dünya biraz daha normalleştiginde personelini alabildiğine ezen thy nin ciddi insan kaynağı sorunu yaşayacağını düşünüyorum, zira mevzu yalnızca maas kesintisi olmaktan çıkalı çok oldu. kimi görsem gergin, mutsuz ve buradan gitmenin yollarını arıyor kendince. öyle nefret ettirdiler ki insanları, çoğu kişi başka ülkelerde pilotluk harici isler kovalıyor. bu yaklaşımın sonu hic iyiye gitmiyor
  • Kabin içinde bazı arkadaşlarımız uçuş boyunca maaş ve şirket aleyhine konuşmalar yapıyor. Sürekli bu konuyu dillendirip chime bakma boşver diyenler var. Ben dışarıda çalışan arkadaşlarımın iş bulamadıgını hatta işi olanların geçinemediğini gören birisi olarak bir şikayetim yok. Bu durumda bu söylenen arkadaşların tespit edilip işlerine son verilmesi durumunda bizim gibi şirkete sadık insanlar ile devam edilmeli diye düşünüyorum. Bu kişilerin raporlanması diye duyuru çıkarırsanız şirket için en iyisi olacaktır.
  • Kaptan sevgili bulamayan yeni memurlar ve herşeyi yaşayıp saf FO ile evlenemeyen eski memurlar malesef zor günler yaşıyor.
  • Yahu SunExpress, Pegasusta çalışan arkadaşlarım bile dalga geçer oldu benimle.bu mu bayrak taşıyıcı şirket diye.yaziklar olsun.ne çıkıp birşey hakkında bilgilendiren var ne de bizimle konuşup şöyle olacak böyle olacak diyen.bu kadar mı amatörce yönetilir bir şirket.biktik be biktiiik

HAK

Cihan altüst olurken, seyre baktın, öyle durdun da,
Bugün bir serseri, bir derbedersin kendi yurdunda!
Desen bir kere "İnsânım!" kanan kim? Hem niçin kansın?
Hayır, hürriyetin, hakkın masûn oldukça insansın...

Mehmet Akif Ersoy’un “Alınlar Terlemeli” şiirinden... Ne güzel dizeler… Hürriyetin, hakkın korundukça insansın…

İçişleri Bakanlığı’nca yayınlayan genelgeye göre iç hatlarda seyahat edecek yolculardan 6 Eylül’den itibaren PCR testi veya aşı kartı/geçirilmiş hastalık belgesi istenecek. Ve bunları ibraz edemeyenler uçuşlara kabul edilmeyecek. Bu sayede insanlarımız korunmuş mu olacak? En yakın örneğini geçtiğimiz gün yaşadık. Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Hong Kong seferini yapan uçakta PCR testi negatif olan üç yolcu 13 saatlik uçuşun ardından pozitif çıktı. Ve Hong Kong, Türk Hava Yolları’nın uçuşlarını tek yönlü askıya aldı. PCR testleri ne kadar işe yarıyormuş değil mi? Aynı pandemi başında ateş ölçme işine döndü PCR testi de.

Aşı olunması için video çeken tüm sanatçılara ve haber yapan gazetecilere de hayret ediyorum. Lakin bunu yapabilmek için öncelikle onamda yer alan bazı maddelerin değişmesi gerekir. Ne üretici firma ne de bakanlık aşıların yan etkisiyle ilgili olarak sorumluluk almıyor. Hal böyle olunca da aşıyla ilgili dayatma yapmak cehaletten öteye gitmiyor gözümde. Nasıl olur da bir bilinmeze insanlar sürüklenebilir? Kaldı ki aşı olan yakınlarımın birçoğu çok ağır reaksiyonlar gösterdi. Özellikle de ikinci dozdan bir hafta on gün sonrasında… Ayrıca merak ettiğim diğer hususta Türkiye’de iki aşı arasında 3 haftalık bir süre belirlenirken araştırmalar sekiz haftayı işaret ediyor. Yok mu bu işin bir standardı?

Aşılama tamamen isteğe bağlı olmalı. Dayatmayla, insanların önüne set çekmeyle, aşılamaya yöneltmek hiç doğru bir yaklaşım değil. Zaten anayasanın 17. Maddesi de derki; Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Tıbbî zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbî deneylere tâbi tutulamaz. Ve yine Anayasamızın 23. Maddesine göre herkesin seyahat özgürlüğü vardır.

BORÇ BATAĞI

Alınan kararlar neticesinde düşürülen maaşlar, personeli artık hacizlik olacak duruma getirdi. Eminim ki personel işleri de bu durumun farkında ve üstlerine de bilgi veriyordur. Göz göre göre personelini bu hale getiren THY yönetimi acaba bu sorunu nasıl çözecek?

Southwest Airlines Pilotlar Derneği geçtiğimiz hafta başında havayolu şirketi aleyhinde Dallas Federal Mahkemesi’nde dava açtı. Dava dilekçesinde de ücretlerinin onay almadan değiştirildiği, çalışma kurallarının habersizce yeniden düzenlendiği ve ücretsiz izin konuları yer aldı. Demokrasi böyle bir şey olsa gerek. Buna Türkiye’de kim cesaret edebilir?

Personelin yüzü gülmezse yolcunun da yüzü gülmez diye defalarca söyledim. Türk Hava Yolları’nın yolcuları da aynı personeli gibi mutsuz!!! Sürekli bir problemle karşılaşılıyor. İnsanlara bilet uzatma şansı verildi, halen uçuşları yok, süreniz bitti diyerek işlem yapılmıyor. Çağrı merkezine ulaşılması halen zor, işlemler çok yavaş ilerliyor. Yolcular artık sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Üst yönetim neden bunları görmezden geliyor?
Kart borçları ve krediler yüzünden önümüzdeki haftalarda daha da zora düşecek olan personele acilen bir iyileştirme yapılması elzem. Aksi halde işler daha da karmaşık bir hal alacak.

BU SEFER İNANALIM MI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı özel bir televizyon programında 5 tane uçak alınacağını belirtti. Halbuki 2021 yılı yangın sezonu için daha önce zaten 5 amfibik uçak ve 30 helikopter alma planları vardı. Neden gecikildi? Hektarlarca alan yok oldu. Ekolojik denge bozuldu. Kuşlar bile on gün önce göç etti. Şimdi mi uçak alacağız? Peki 2022 yılında bu uçaklar hazır olacak mı?

Sayın Pakdemirli, yine aynı programda THK uçakları için “Pilotlar bu uçaklara binmek istemiyor. Hatta şunu diyorlar, bizi memuriyetten atın ama bu uçaklara bindirmeyin.” dedi. Ancak pilotlar ise; “bugün gelin bu yangını söndürün deseler o uçaklara atlarız, yangını söndürüp döneriz”, demişti. Hangisi doğru?

Cihan altüst olurken seyre dalanlar, hürriyeti ve özgürlükleri elinden alınanlar, umarım bir gün kış uykusundan uyanırlar…

Emniyetli uçuşlarınız olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

HAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

8 senelk km ~ 3 yıl önce
8 sene önce Yüksek lisans yaptığım alanda işe girdiğimde 2.200tl maaş alıyordum, evlilik, düğün planları için maaşım yetmiyor diye buraya geçtim ve o zaman yeni olmama rağmen 4-5 k arası kazanıyordum.. şu an maaş o kadar eridi ki eski işime yeni başlayanlarla aynı maaşı kazanıyorum. Tecrübelileri saymıyorum bile… 45 yaşından sonra kovulurum derdi de taşımıyorlar, günde 20 saat mesai de yapmıyorlar… bu kadar kötü duruma geleceğini asla tahmin edememiştik, gerçekten kuryelik yapan arkadaşlarım daha çok kazanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secimler onemli ~ 3 yıl önce
Secim olana kadar birsey duzelmez, az kaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ge ci ne mi yo ruz ~ 3 yıl önce
Secimi bilmem ama hakikaten gecinemiyoruz
Memur ~ 3 yıl önce
Ben kendi adıma zor durumdayım kredi kartı ev kira elektrik su doğalgaz vs...elime hiç para kalmıyor ki yol parasını saymıyorum bile evet herkesin kendine göre gideri var ama bu iş böyle gitmez..sürdürülebilir değil lütfen paralarımızı verin borç içindeyim lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 3 yıl önce
Haklısın, herkesin kendine göre gideri var çünkü gelire göre gider için harcamalar yapıldı, ona göre yön çizilmişti. Yani gelirler burda istatiksel olarak önem taşımıyor. Zorunlu giderler için elimizde kalan hepimizin aynıdır, karta sürttürüp duruyoruz. Bu durum artık kar edebildiğin kadar çalışanın sırtından kar et zihniyeti, nasılsa seslerini çıkarabilrecek bir düzene de sahip değiller, nasılsa istifa da edemezler...Bu derece çirkin ve kötü niyetler gelmemişti daha önce.
Kabinciler ~ 3 yıl önce
Bir kabinci daha niye ağlar anlamıyorum çaktırmadan eski maaşın aynısını alıyorsunuz işte. Kimle konuşsam 10 günlüğüne uzak doğuya tatile gidiyor birazcık fazla ucani ise bodrumda alacatida. Parası kesilen kokpittir lütfen siz yalandan ağlamayı bırakın artık çünkü maskenin ardından sırıtıyorsunuz biliyoruz.
Siritmak ne kelime ~ 3 yıl önce
Arkamdan guluyorum. Not : kabinci.
Kabinci diyen ~ 3 yıl önce
Ya sizin sülalenize sevginiz yok mu ? Zorla hepsini analım istiyorsunuz.
Kul hakkı ~ 3 yıl önce
Alın teri kutsaldır, dökülen alın terinin karşılığı hak'tır, yani kul hakkıdır. Cenab-ı Allah kul hakkı için "Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder. " demiştir. Kul hakkı yiyenlerin dikkatine , tabi anlayabilene, vicdan sahibi olabilene!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam şükredelim de ~ 3 yıl önce
bizden kesilen paralar nereye gidiyor? Thy'nin kar ortağı değiliz ki zararı biz üstlenelim. Üst yönetim biz de fedakarlık yapıyoruz dese de lüksten, şatafattan geri kalmıyor. VIP arabaları,otel rezervasyonları, kankalara para transferleri, kendi şirketlerinden Thy'ye mal ve hizmet satışları, kıytırık yerlere sponsorluklar vs. Benden kesiyor ama bedmington turnuvasına sponsor oluyor.TIS'de "Thy kar ettikçe maaşlar tam ödenir, zarar varsa personele pay edilir" veya "Thy şu kadar kar etmedikçe aradaki fark personelden kesilir" diye bir madde mi var. 2 yıldır karşımıza çıkamıyorlar. Yiyiyorsa çıksınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X5 ~ 3 yıl önce
Arkadaş akşam akşam güldürdün bizi maalesef yazılanlarda doğruluk payı var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilott ~ 3 yıl önce
thy artık personeli bence normal bir insan olarak bile görmüyor, uçak gibi bir makine gözüyle bakıyor ki 13 saatlik amerika uçuşundan sonra 14 saat dinlenme, sonra aynı uçuşu tekrar yaparak istanbul a donus planlamaya başladı. insanlar eskisinden çok uçup enflasyonun yerle bir ettiği ülkede yarım maaşa çalıştırılıyor. bunun dayanağı da ülkedeki hukuk ve sendika eksikliği maalesef. dünya biraz daha normalleştiginde personelini alabildiğine ezen thy nin ciddi insan kaynağı sorunu yaşayacağını düşünüyorum, zira mevzu yalnızca maas kesintisi olmaktan çıkalı çok oldu. kimi görsem gergin, mutsuz ve buradan gitmenin yollarını arıyor kendince. öyle nefret ettirdiler ki insanları, çoğu kişi başka ülkelerde pilotluk harici isler kovalıyor. bu yaklaşımın sonu hic iyiye gitmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. İlker Aycı Lütfen ~ 3 yıl önce
Kabin içinde bazı arkadaşlarımız uçuş boyunca maaş ve şirket aleyhine konuşmalar yapıyor. Sürekli bu konuyu dillendirip chime bakma boşver diyenler var. Ben dışarıda çalışan arkadaşlarımın iş bulamadıgını hatta işi olanların geçinemediğini gören birisi olarak bir şikayetim yok. Bu durumda bu söylenen arkadaşların tespit edilip işlerine son verilmesi durumunda bizim gibi şirkete sadık insanlar ile devam edilmeli diye düşünüyorum. Bu kişilerin raporlanması diye duyuru çıkarırsanız şirket için en iyisi olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyuruya gerek yok ~ 3 yıl önce
Sen o vebali alip raporla,onlar cikarir isten.ama sonra ne zaman sana döner bu vebal bilmem
Demokrasi ~ 3 yıl önce
herkes demokratik(!!!)bir ulkede fikrini beyan etmekte ozgurdur,kimseyi dusuncesi yuzunden isten atamazsin normalde
Gammazcı ~ 3 yıl önce
Kimse ama hiç kimse,ister bu ülkede ister başka ülkede, hiçbir işte senin gibi sırtlanları sevmez. Şirketin senin gibilerden bilgi alıp sonrada bilgi vereni attığı da çok olmuştur. Yani ne iş veren sever ne de iş arkadaşı. Karakter zafiyetidir. Sen direk git kapısına bir taraflarının kılı olabilir miyim de. Bir şirket böyle saçma sapan bir duyuru çıkarmaz, sen dilediğin gibi rapor et insanları.. ha niyetin işini doğru yapmadığın için aldığın eleştirilerin sahiplerinden intikam almaksa onun da rüyanda görürsün.ucuz yalaka
Sakın inanmayın ~ 3 yıl önce
Bu şahsa sakin inanmayın, bu büyük bir provakatör ve trol!
Hadi ordan ~ 3 yıl önce
agzimi bozdurcan gereksiz yere oksijen tüketen unsur!!!!
Rapor ~ 3 yıl önce
Madem sen de kabin memurusun ve bundan rahatsızsın kaç kişiyi rapor ettin? Kimler yazıyor böyle saçma şeyleri, nedir bu kabin memuru düşmanlığınız, nedir bu pilot düşmanlığınız? Benim hakkımda ne düşünüyorsun Allah sana iki katını versin.
Q ~ 3 yıl önce
İki kelime ingilizce konuşamayanlardan gelen yorumlar. Canım sen zaten şükret yoksa aç kalırsın.
:) ~ 3 yıl önce
Sen birini raporların yarın başka biri de seni raporlar kıçına tekmeyi basarlar. Ezik seni, sırf işim olsun diye asgari ücrete bile ok dersin sen ucuz insan
X5 ~ 3 yıl önce
Kaptan sevgili bulamayan yeni memurlar ve herşeyi yaşayıp saf FO ile evlenemeyen eski memurlar malesef zor günler yaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 3 yıl önce
Haha katiliyorum bana da denk geldi sanki fo olarak dingo’nun ahiriyiz :))
Ttt ~ 3 yıl önce
Hostesle evlenenler taksiciler ve teknisyenler olur genelde. Pilotla hostes uymaz
somekabinciproblems ~ 3 yıl önce
Canım evime gelen ilk erkek sensin (bu evime yani önceki evleri saymıyorum yol geçen hanı oldu) hadi hemen evlenelim ve işi bırakayım.
Para ~ 3 yıl önce
Hayırdır sen zenginsinde seni mi avlamaya çıkıyor millet ? Maaşlı eleman.
Aynen ~ 3 yıl önce
Hosteslern çoğu pilot peşinde bizzat şahit oldum
Ramon ~ 3 yıl önce
Hostesle sevgili olan ya da evlenenlerin akıllarında problem vardır, hiçbirinin evliliği de uzun sürmüyor zaten. Çocuk yap nafakaya bağlı. Pilot hıstes evliliği %4 bile değildir.
Mantık ~ 3 yıl önce
Bir pilot anca yokluktan hostesle çıkar.
Steward ~ 3 yıl önce
Stewardlar bile kezbanlıklarından dem vuruyor anlatıyorlar
Beyler ~ 3 yıl önce
Ne kadar dedikoducu ve sallamaya müsait olduğunuzu çok güzel göstermişsiniz. Derdimiz ; her şeyi bıraktık da uçkurumuz şu an . Tipinizi..
Kabinci arkadas ~ 3 yıl önce
Yahu SunExpress, Pegasusta çalışan arkadaşlarım bile dalga geçer oldu benimle.bu mu bayrak taşıyıcı şirket diye.yaziklar olsun.ne çıkıp birşey hakkında bilgilendiren var ne de bizimle konuşup şöyle olacak böyle olacak diyen.bu kadar mı amatörce yönetilir bir şirket.biktik be biktiiik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ee ~ 3 yıl önce
Kim dedi hakkını savunmayan HAVAİŞ’i seç diye
Sun E. ~ 3 yıl önce
Çoktan tam maaşa geçti bi de ya! Vallahi dalga konusu olduk şu dönemde en acınacak halde olan thy personeli malesef ve kimse bunun farkında değil sendikanın umru değil kimse bir bilgi vermiyor sendika tam aidat almayı biliyor tabi tuzu kuru nasılsa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000