13 Mayıs 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Onur air de sendikaya gidiyo
  • GREVE HAYIR DİYEN TASSA VE TALPA, GREV SÜRECİ SONA ERDİĞİNDE HEM VİCDANİ HEM İNSANİ OLARAK HEM DE ÜYELERİNE VE TEMSİL ETTİKLERİ MESLEKTAŞLARINA KARŞI DERHAL B PLANINI UYGULAMALIDIRLAR. MEVCUT YÖNETİMLERİNİN GÖREV BAŞI YAPAR YAPMAZ İLK HATTA TEK YAPMALARI GEREKEN ŞEY OLAN HAVAİŞ YASA TASARISINI YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMELİDİRLER. EĞER MESLEKTAŞLARININ HAKKINI KORUYAN TEK YASAL UYGULAMAYI İÇEREN TİS HAKKI KAYBINA KARŞI YAPILAN MÜCADELEYİ, DESTEKLEMEDİLERSE, BUNUN ALTERNATİFİNİ, DAHA İYİSİNİ KENDİLERİ YAPMAK ZORUNDADIRLAR. HEM DE İŞBİRLİĞİNE, AĞIZ BİRLİĞİNE DEVAM EDEREK.
  • tabiki greve katılanlar atılmaz...fakaaatttt greve katılanlar belirlenir...geçmiş sınavlarına yada gelecek sınavlarına bakılır ingilizce düzeyine bakılır ki( çoğu alt sınırda yolcunun ne dediğini bile anlamıyor)..szölü mülakatlarına bakılır..teşekkür şikayet performans değerlendirmelerine bakılır...kaç tane geç kaç tane mazeret ,kaç tane raporuna bakılır...üstüne başına bakılır..kontrol uçuşuna verilir ccm den soruları cevaplayamaz.....kısaca eski defterler açılır...al sana işten çıkarılma gerekçen denir tazminat verilir...işten çıkarılır...eeee 305 i yakan sendikanın seni kurtaracak gücü varmı yok..zaten thy ile iyi geçinemiyor sendika....birde anlamadığım konu havaiş sadece thy çalışanlarınmı kapsıyor neden pegasustakiler katılmıyor..ki onların şartları thy nın çok çok altında ...1800 maaşla çalışıyorlar 75 saat ortalam uçuyorlar ve can atıyorlar thy na geçmek için..
  • Sayın yazar bir sonraki yazısında acaba grevde uçuşları kotarmak için yapılan yasa dışı uygulamalardan, hükümetin, medyanın, mesleki derneklerin, emniyet güçlerinin tüm desteklerine rağmen karşılarında duran, sahip oldukları hakları kaybetmemek için gev hakkını kullanan kabin memurlarını hakkında ne yazacak?
  • Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Bu konuyla ilgili bakanalara ve onların bürokratlarına ne oldu böyle, inanın bunları tanıyamıyorum. Şahsi fikrim bunlar merhamet vicdan timsali insanlar idi ne oldu da bunlar bu hale geldi bir anlam veremedim. Bu 305 kişi ülkeyi satanlar değil, hain değil, bunlar ne kadar büyük bir suç işledilerki çalıştıkları kurum ve her şeye merhamet eden devlet bunları kitaptan sildi, işte buna anlam veremiyorum. Bunlar hep garip ve gariban insanlar, çünkü ekmeklerini kaybettiler. Şimdi İlgili bakanlar ve bürokratlar bunun keyfini sürsünler. Koskoca devletimiz bunlara merhamet etmeyi aklından bile geçirmedi anlaşılan. Hatasız kusursuz insan olurmu hiç afetmek devletimize yakışırdı. Kimler affedilmediki?. Ama bu 305 kişi devletin affedemiyeceği hata yaptılar. Bari vatandaşlıktan da çıkarın olsun bitsin.
  • Ali Bey Benim size tavsiyem grevle alakalı konularda köşe yazılarınızı yazmadan önce iş hukunu açıp okumanızdır. Şahsen ben okudum. Greve gideni şirket girevden dolayı atamaz. ''Kaynaklarıma göre greve gidenlerin canı yanacak demişsiniz.'' Tehditle olmuyor bu işler.Madem bu kadar bildiğiniz var sağlam kaynaklarınız kimmiş neye göre bu şekilde konuşuyorsunuz bizi de aydınlatın bari.
  • Ali Bey, endişelenmemeniz çok normal rev. 3 sizi kapsamıyor...
  • iki tarafta çocuk gibi sağa sola çekiyor olan kabin personeline oluyor çünkü kokpit uçuşlara gidecek teknik ekipten kimsenin sesi çıkmıyor onlar da yerlerinde olacak şuanda %50 %50 katılıma evet ve hayır var herkesin görevleri alınıp rm yapılmasından belli olan psikolojisi bozulmuş kabin ekiplerine oluyor.işten çıkarılan kabin memurları sendika yüzünden işten çıkarıldığı ve geri işe dönüş sözü aldıkları için sendika kesinlikle geri adım atmıyor ve thy osmanlıya dayandığı içinde dediğim dedik çaldığım düdük o yüzden de akıl karıştırmdan bu konunun bugün mecliste konuşulup sonuca varması gerekir ama onlarda kimlerin millet vekili belli değil sadece bir tanesi çıkmış ara bulmaya hakları aramaya çalısıyor thy sıkışırsa bakanlardan yardım alacak ve grev ertelemesi olacaktır.Ama bu kadar insanları yıpratmanın her gece ağlatmanın ne anlamı var :((((((((((
  • Sayın yazar yoksa bu yazıda şirketin grev kırma stratejisinin bir parçası mı? Kabine aba altından sopa göstermeyen bir köşe yazarları kalmıştı. Bu tutumunuz pek manidar.
  • YAKIŞMADI ALİ BEY BU YAZI

GÜNDEMİN ADI THY

Aylardır THY ile yatıp sendika ile kalkıyoruz. Her ağızdan bir ses, her sese bir cevap yetiştiriyor her iki taraf da. Hem THY hem de sendika, çalışanları kendi doğruları çerçevesinde ikna etmek için yarışıyor.

Defalarca yazdık. THY’nin geçen yıl 305 kişiyi işten çıkarmasına neden olan eylemden sonra sendika kendini ispatlama derdinde, THY ise sendikanın diretmesine boyun eğmeme kararlılığında.

Aslına bakarsanız siz niye dertleniyorsunuz diye bir soru sorabilirsiniz. Biz kaostan faydalanan bir anlayışa sahip değiliz. O yüzden her ne kadar, ne kadar haber, o kadar ilgi diye düşünülse bile sonucunu kestirebildiğimiz olayların çalışanlara vereceği zararı düşündükçe içimizin şimdiden acıdığını söyleyebilirim.

305 kişinin gözyaşları halen taze iken sendikanın sağduyulu davranması, THY’nin de vicdan muhasebesi yapması gerekir diye düşünüyorum.

Son dakikaya kadar grevin olmaması için çare aranması gerektiği gerçeğinden yola çıkarak kapıların açık kalmasını öneririm.

Sendikanın en korktuğu durum bakanlar kurulunun grevi ertelemesi. Çalışanlar ise iki arada bir derede kaldı. “Greve gidersem işimden olur muyum, gitmezsem sendikal haklarımdan olur muyum?” düşüncesi ile yatıp kalkıyorlar. Bunun cevabını sendika “yararlanamazsınız”, THY ise “Hiç kimse korkmasın herkesin hakkı korunacaktır” şeklinde veriyor.

THY çalışanı olsam kurumuma güvenirim. Bizim oralarda bir söz vardır “Ağzı hımbıldamayanın sırtı gümbüldemez” derler. Yani yaramazlık yapmayan dayak yemez anlamında. Kurumu aleyhine çalışmayan zarar görmez diyorum. Bir de sendika jargonu var. “Grev bizim hakkımız söke söke alırız, hak verilmez alınır”. Bu duygu içerisinde olanlar Çarşamba gecesi 03.00 itibari ile grev gömleklerini giyecekler.  Ama ondan sonrası çalışanlar açısından kötü mü olur iyi mi olur bilinmez. Yaşayıp göreceğiz. Kaynaklarıma inanırsam greve gidenlerin canı yanacak. Bunu sendika yöneticilerine de söylüyorum.

Ne olacağını söylüyorum. Eğer son dakikaya kadar anlaşılmaz ve grev gidilirse bakanlar kurulu bu grevi erteleyecektir. İkinci bir alternatif greve katılım çok düşük olacak ve sendika masaya oturacak ve 305 kişi ısrarından vazgeçerek diğer maddeler üzerinde uzlaşılıp grev sonlandırılacak.

Yine edindiğim ve görüştüğüm çalışanların söylemleri üzerine söylemem gerekirse THY’de kabin personeli grevi daha çok isteyen çalışanlar olarak işaret veriyorlar.

Geçen sene yapılan eylemde yine kabin ağırlıklı katılım olmuştu. Canı yananlar da kabin memuru arkadaşlar olmuşlardı. Airporthaber’e gelen yorumlardan da bunu anlıyoruz.

Bir kez olsun sağduyu galip gelemez mi? Bir kez olsun çalışanlar için iki tarafta taviz veremez mi? Örneğin 305 kişi arasında haksız yere atılanlar geri işe alınamaz mı? Ve sendika buna rağmen 305 kişi de ısrar etmese ne kaybeder?

Bu gerginlik, bu atışma, bu sataşma sona ersin.

THY ne kadar güçlenirse sendika o kadar güçlü demektir. Çalışanlar o kadar mutlu demektir.

Son söz ;grevin her türlü sonucuna rağmen, çalışanları üzmeyecek sonuç doğurmasını diliyorum.

GÜNDEMİN ADI THY

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

Attention ~ 11 yıl önce
Onur air de sendikaya gidiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mecbur ve borçlular ~ 11 yıl önce
GREVE HAYIR DİYEN TASSA VE TALPA, GREV SÜRECİ SONA ERDİĞİNDE HEM VİCDANİ HEM İNSANİ OLARAK HEM DE ÜYELERİNE VE TEMSİL ETTİKLERİ MESLEKTAŞLARINA KARŞI DERHAL B PLANINI UYGULAMALIDIRLAR. MEVCUT YÖNETİMLERİNİN GÖREV BAŞI YAPAR YAPMAZ İLK HATTA TEK YAPMALARI GEREKEN ŞEY OLAN HAVAİŞ YASA TASARISINI YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMELİDİRLER. EĞER MESLEKTAŞLARININ HAKKINI KORUYAN TEK YASAL UYGULAMAYI İÇEREN TİS HAKKI KAYBINA KARŞI YAPILAN MÜCADELEYİ, DESTEKLEMEDİLERSE, BUNUN ALTERNATİFİNİ, DAHA İYİSİNİ KENDİLERİ YAPMAK ZORUNDADIRLAR. HEM DE İŞBİRLİĞİNE, AĞIZ BİRLİĞİNE DEVAM EDEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
tabiki greve katılanlar atılmaz...fakaaatttt greve katılanlar belirlenir...geçmiş sınavlarına yada gelecek sınavlarına bakılır ingilizce düzeyine bakılır ki( çoğu alt sınırda yolcunun ne dediğini bile anlamıyor)..szölü mülakatlarına bakılır..teşekkür şikayet performans değerlendirmelerine bakılır...kaç tane geç kaç tane mazeret ,kaç tane raporuna bakılır...üstüne başına bakılır..kontrol uçuşuna verilir ccm den soruları cevaplayamaz.....kısaca eski defterler açılır...al sana işten çıkarılma gerekçen denir tazminat verilir...işten çıkarılır...eeee 305 i yakan sendikanın seni kurtaracak gücü varmı yok..zaten thy ile iyi geçinemiyor sendika....birde anlamadığım konu havaiş sadece thy çalışanlarınmı kapsıyor neden pegasustakiler katılmıyor..ki onların şartları thy nın çok çok altında ...1800 maaşla çalışıyorlar 75 saat ortalam uçuyorlar ve can atıyorlar thy na geçmek için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonraki yazı ~ 11 yıl önce
Sayın yazar bir sonraki yazısında acaba grevde uçuşları kotarmak için yapılan yasa dışı uygulamalardan, hükümetin, medyanın, mesleki derneklerin, emniyet güçlerinin tüm desteklerine rağmen karşılarında duran, sahip oldukları hakları kaybetmemek için gev hakkını kullanan kabin memurlarını hakkında ne yazacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 11 yıl önce
Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Bu konuyla ilgili bakanalara ve onların bürokratlarına ne oldu böyle, inanın bunları tanıyamıyorum. Şahsi fikrim bunlar merhamet vicdan timsali insanlar idi ne oldu da bunlar bu hale geldi bir anlam veremedim. Bu 305 kişi ülkeyi satanlar değil, hain değil, bunlar ne kadar büyük bir suç işledilerki çalıştıkları kurum ve her şeye merhamet eden devlet bunları kitaptan sildi, işte buna anlam veremiyorum. Bunlar hep garip ve gariban insanlar, çünkü ekmeklerini kaybettiler. Şimdi İlgili bakanlar ve bürokratlar bunun keyfini sürsünler. Koskoca devletimiz bunlara merhamet etmeyi aklından bile geçirmedi anlaşılan. Hatasız kusursuz insan olurmu hiç afetmek devletimize yakışırdı. Kimler affedilmediki?. Ama bu 305 kişi devletin affedemiyeceği hata yaptılar. Bari vatandaşlıktan da çıkarın olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/M ~ 11 yıl önce
Ali Bey Benim size tavsiyem grevle alakalı konularda köşe yazılarınızı yazmadan önce iş hukunu açıp okumanızdır. Şahsen ben okudum. Greve gideni şirket girevden dolayı atamaz. ''Kaynaklarıma göre greve gidenlerin canı yanacak demişsiniz.'' Tehditle olmuyor bu işler.Madem bu kadar bildiğiniz var sağlam kaynaklarınız kimmiş neye göre bu şekilde konuşuyorsunuz bizi de aydınlatın bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccm ~ 11 yıl önce
Ali Bey, endişelenmemeniz çok normal rev. 3 sizi kapsamıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
psikolijik travma ~ 11 yıl önce
iki tarafta çocuk gibi sağa sola çekiyor olan kabin personeline oluyor çünkü kokpit uçuşlara gidecek teknik ekipten kimsenin sesi çıkmıyor onlar da yerlerinde olacak şuanda %50 %50 katılıma evet ve hayır var herkesin görevleri alınıp rm yapılmasından belli olan psikolojisi bozulmuş kabin ekiplerine oluyor.işten çıkarılan kabin memurları sendika yüzünden işten çıkarıldığı ve geri işe dönüş sözü aldıkları için sendika kesinlikle geri adım atmıyor ve thy osmanlıya dayandığı içinde dediğim dedik çaldığım düdük o yüzden de akıl karıştırmdan bu konunun bugün mecliste konuşulup sonuca varması gerekir ama onlarda kimlerin millet vekili belli değil sadece bir tanesi çıkmış ara bulmaya hakları aramaya çalısıyor thy sıkışırsa bakanlardan yardım alacak ve grev ertelemesi olacaktır.Ama bu kadar insanları yıpratmanın her gece ağlatmanın ne anlamı var :((((((((((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sopa ~ 11 yıl önce
Sayın yazar yoksa bu yazıda şirketin grev kırma stratejisinin bir parçası mı? Kabine aba altından sopa göstermeyen bir köşe yazarları kalmıştı. Bu tutumunuz pek manidar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RANMAD ~ 11 yıl önce
YAKIŞMADI ALİ BEY BU YAZI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000