06 Haziran 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Yabancılar ve yalakaları atılıp Türklere yer açılmalı.
  • Mustehak size
  • Madem bu projeye o kadar para yatırıldı o zaman neden gidip tahrik ede ede ruslardan o savunma sistemi alındı? O kadar uyarıya rağmen alındı o sistemler. Eğer alındıysa işin sonuçlarına da katlanacaksın.
  • Akaryakıtta %70'den fazla vergi var,tüm vergileri indirsinler,her şeyin fiyatı da düşer,halk da insan gibi yaşar,fırsatçılardan da hesap sorulsun ama iktidar sayesinde o kadar çok dış borç,açık,dışa bağımlılık var ki indireceklerine bilakis arttırıyorlar ama 20 yıl boyunca ülkeyi her açıdan mahvedenlere oy verip duranlara,tepkisiz topluma herşey müstahak...
  • Biz neden yunan pilot çalıştırıyoruz? Önce bu cevaplansın
  • Adalarimkz bile isgal edilirken biz milli havayolumuzda yunan pilot besliyoruz ve evet iclerinde askeri kokenliler de var!!!

GÜÇ

"Güç" başta fizikte olmak üzere hayatımızın her anında değişik anlamlarda kullandığımız bir kelime. Kimileri yapılması zor anlamında, kimisi kuvvet anlamında kimileri de başka birinin davranışını ya da olayların akışını yönetme veya etkileme yeteneği olarak anlamlandırıyor.

Hayatta güçlüklerle mücadele ede ede bugünlere kadar geldik. Ancak günümüzde güce sahip kişiler insanları isteği şekilde yönelendirdiği gibi onların yaşam standartlarında da söz sahibi olur konuma geldi. Mesela sendikanın gücünü elinde bulunduranlar….

Türkiye İstatistik Kurumu aylık enflasyon oranlarını açıkladıkça tartışmalar büyüdü. Hatta bu rakamları belirleyenler de istifalarını ardı ardına açıkladı. Gel gelelim havacılık sektörünü temsil eden sendikadan tık yok. Arkadaş enflasyon oranları sizi ilgilendirmiyor mu?

Havacılık sektörü çalışanlarının da matematiği iyidir. İyi hesap yaparlar. Rakamlarla araları iyidir. Ve emin olun herkes kendi enflasyon oranını üç aşağı beş yukarı hesaplamış durumda. Özellikle son üç seneye baktığımızda korkunç bir tabloyla karşılaşıyoruz. Ama bunu düşünen kim?

Güçlükle hayatını sürdürmeye çalışan personel gücü elde tutanın yönetme becerisiyle mücadele ediyor. Bir şeylerin değişmesine sebep olamıyorsanız bile bulunduğunuz koltuğun hakkını vermeye çalışsanız nasıl olur?

KAMPANYA

Son üç yıldan bahsetmişken kampanyalar aklıma geldi. Pandemi öncesi kampanyalarda 77 TL’ye, 99 TL’ye son dönemde ise 119TL’ye yurt içi tek yön, 99 dolara da yurt dışı gidiş dönüş bilet bulunabiliyordu. Geldiğimiz nokta bunların yanından bile geçmiyor. Tek yön yurt içi biletler 600 liradan başlıyor. Yakın bir Avrupa ülkesi gidiş geliş 500 dolar…



 

Markette satılan bir litre sütün 20 lira olduğu ülkemizde akaryakıt fiyatları da her geçen gün artıyor. Bu artış yüzünden elbette havayolu şirketleri de etkileniyor. Ancak biletlerdeki asıl etkinin önümüzdeki yıl olacağını düşünüyorum çünkü havayolu şirketleri genellikle bir yıllık yakıt sözleşmesi yaparlar. Hal böyle olunca da Ocak 2023 den itibaren uçağa binmek daha da lüks hale gelebilir.

ALGI

Temmuz ayına yaklaştığımız şu son günlerde sektör çalışanlarının haklarını savunuyormuş gibi davrananlara ufak bir tavsiyem var. Lütfen alınacak enflasyon farkını zam olarak duyurup algı yapmaya  kalkmayın. Çünkü bu bir zam değil haktır!

TAHRİK

Geçtiğimiz haftalarda da sık sık kaleme aldığım NATO üyesi ABD’nin Yunanistan’a yaptığı askeri yığınaklara yenileri ekleniyor. ABD, Yunanistan’a 4 yeni üs daha kuruyor. Sürekli olarak hava unsurlarıyla Türkiye’yi tahrik eden Yunanistan hatırlanacağı üzere F-35 savaş uçaklarına da talip olmuştu.


(FOTOĞRAF: CNNTÜRK)

Projesinde yer alalım, pilotlarımızı yetiştirelim, parasını verip almak İçin gün sayalım, sonra namlu bize dönsün. Olacak iş mi ? Kaldı ki hep sordum. Bu yığınakların amacı ne, tehdit edilmek istenen kim diye. NATO’nun ilerleyen yıllarda organizasyon şemasında değişiklik olacağını görmemek imkansız. Peki Türkiye’nin adımı ne olacak? Öylece durup olan biteni izleyecek miyiz yoksa somut adımlar mı atacağız?

Emperyalist ülkelerin doğal kaynaklarla, güçlerine güç katmak adına Akdeniz’e şekil verme arzuları sebebiyle dünya tarihi, yeni savaşlara tanıklık edecektir. Daha akılcı ve daha radikal kararlar almak ülkemiz menfaatleri açısından çok önemli. Mesela bir soru; ABD, Yunanistan’a bu kadar üssü konuşlandırırken İncirlik’te işi ne ?

Birleşik olmayan her güç, cılızdır. (Jean de La Fontaine )

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

GÜÇ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Milli havayolu ~ 2 yıl önce
Yabancılar ve yalakaları atılıp Türklere yer açılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha da kotu olsun ~ 2 yıl önce
Mustehak size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-35 ~ 2 yıl önce
Madem bu projeye o kadar para yatırıldı o zaman neden gidip tahrik ede ede ruslardan o savunma sistemi alındı? O kadar uyarıya rağmen alındı o sistemler. Eğer alındıysa işin sonuçlarına da katlanacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roger ~ 2 yıl önce
Sen de bir yerine kina yak. Icimizdeki hainler
F-35 ~ 2 yıl önce
Hainlikle bir alakası yok. Adamlar bas bas bağırdı eğer gidip ruslardan o füzeleri alırsanız F-35 programından atılırsınız diye. Füzeler alındı programdan atıldık ama hâlâ ağlanılıyor... O füzeler alınırken zaten gözden çıkarılmış bu jetler...
Roger'a ~ 2 yıl önce
Asıl hainler,bizi her açıdan daha da kötüye götüren iktidar ve onlara senin gibi para ve çıkar için oy verip,destekleyen, şakşakçılık yapan güya milli ayaklarına yatıp yabancı rumuz kullananlardır...
müstahak ~ 2 yıl önce
Akaryakıtta %70'den fazla vergi var,tüm vergileri indirsinler,her şeyin fiyatı da düşer,halk da insan gibi yaşar,fırsatçılardan da hesap sorulsun ama iktidar sayesinde o kadar çok dış borç,açık,dışa bağımlılık var ki indireceklerine bilakis arttırıyorlar ama 20 yıl boyunca ülkeyi her açıdan mahvedenlere oy verip duranlara,tepkisiz topluma herşey müstahak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benzine ~ 2 yıl önce
Haftada en az 2 kere zam geliyor. Maaşlar kuşa döndü. Ama yarın benzin 20 liraya düşsün çıkıp dışarıda halay çekecek bir kitle olduğu sürece bizden bi numara olmaz
Kime ~ 2 yıl önce
Oy verecektik, kilicdaoglu’na mı selo’ya mı :))
tklı ~ 2 yıl önce
son 20 yıldır ülkeyi mahvedenler? kimse şuan, yada son senelerde iyi bir ekonomi yönetimi olduğunu söylemez ama son 20 yıldır tabiri de buram buram ideoloji ve kıt zekalık kokuyor. Doğrusuna doğru demeyenler, başkaları yanlışa yanlış demediği için kızıyor. Bu memleket en olumlu ekonomik ivmeleride ak parti döneminde yaşadı, şuan ki rezil ekonomiyi de. Sizler gibi kör ideoloji muptelalarının hakaretleri yüzünden bu memlekette ideolojik tercihler törpülenmez, geçmişi için af dileyenler güvenilipte affedilmez.
Kime rumuzuna ~ 2 yıl önce
Açılım ayağına oy için Selo ve yanındakilerle meydanlarda elele megri megri diye şarkılar söyleyen,aponun kardeşini devlet tvsine çıkaran,teröristlerin ayağına hakim gönderen,barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayıp paçavrasını göndere çektiren,terör örgütü kurucularından birinin adını havalimanına veren,Türklük faşistliktir,Türk demeyelim,milliyetçiliği ayaklar altına aldık,Türk diye bir şey yoktur diyen,Andımızı ve T.C'yi yasaklayan,askerliği parayla satanlara oy ver sen...
Kime ~ 2 yıl önce
Şu an selo’yu destekleyenler akp mi chp mi sen onu söyle önce. Her üç oydan biri selo’ya diyen kim? Akp hiçbir zaman selo’ya hdp’ye oy istemedi vatandaştan
Kime'ye ~ 2 yıl önce
Masalı ve kendini kandırmayı bırak,internette,her yerde herşey hala mevcut,cevap yorumunda yazılanlara cevap ver,verebiliyorsan tabii...
Bir pilot ~ 2 yıl önce
Kes sen, Sizin yüzünüzden akp’ye oy veren pilotlar olarak bizler arada kaynıyoruz sizin yüzünüzden muhalefetinizden ve pilotları hükümet karşıtı yorumlarınızdan dolayı hükümet ve devlet yanlısı pilotlar olarak zam alamıyoruz sonra da maaş iadesi diye çırpınıyorsunuz
Kime'ye ~ 2 yıl önce
Selo ve hdp'ye oy istese ne istemese ne,aponun kardeşini devlet tv'si trt'ye çıkarıp akape'ye oy istediler daha ne olsun be. Hala utanmadan,sıkılmadan,arlanmadan olmayan aklınla yorum yapıyorsun be ahmak be gafil!!!
Kime ~ 2 yıl önce
Her evden selo’ya 1 oy isteyen kimdi? :))
Chp’li Yalım Eralp’ın sözü ~ 2 yıl önce
‘Adalar yunanistan’ındır’. İşte size chp zihniyeti.
Chp'li Yalım yazana ~ 2 yıl önce
Akepe döneminde Yunanistan bizim adalarımıza resmen el koydu buna karşı akepe seyretmekten başka ne yaptı peki? Sen önce şakşakçılık yaptığın sahiplerini sorgula!
Bir soru ~ 2 yıl önce
Biz neden yunan pilot çalıştırıyoruz? Önce bu cevaplansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bis bos konusma ~ 2 yıl önce
Eger o yunanlar calismasa Turk pulitlar 4 k ya da razi...onlara dua et sen...yok turkmus yok yunanmis gecin bunlari
Aşağıya ~ 2 yıl önce
Yürü git, yunanlar sayesinde zam almışmışız. Bak bakaşım katar emirates’e yüzlerce Türk pilot gitti. Ayrıca devlet politikası nedir bilir misin sen? Yunanistan açlıktan ölse Türk çalışan alır mı. Git başvur yunanistana bakalım alıyorlar mı seni.
Bis bos konusmaya ~ 2 yıl önce
Baban yunan mi?
Yunan pilotlar ~ 2 yıl önce
Adalarimkz bile isgal edilirken biz milli havayolumuzda yunan pilot besliyoruz ve evet iclerinde askeri kokenliler de var!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos bos bi yorum ~ 2 yıl önce
Bu herifler olmasa maaslari 10 k yaparlar sizde ragzi olursunuz...sunu sor asil neden bu kadar pilotaj yapan enayi var?
Ragzi diyene ~ 2 yıl önce
Böyle Türkçe konuştuğuna göre ya kabindensin ya yer gmrevlilerinden
Cvp ~ 2 yıl önce
Pilotdan haberi olmayan aşağıdaki yorumcu, yunan mı seni düdüklüyor neden bu yunan hayranlığın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000